Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

myliulietu, 31 Geg 2017 - 13:57, parašė:

Pas lenkus skaičiau atsiliepimus apie šviesų epoksidinį glaistą (nes LT pardavinėjamas populiariausias epoksi glaistas yra lenkiškas), pilna blogų atsiliepimų dėl priežiūros, kad irgi prijuosta, ypač grindys. Kad išvalyti teoriškai įmanoma, o praktiškai jis yra grublėtas, nešvarumai dar geriau kaupiasi nei ant paprasto lygaus, juos pašalinti kruvinas darbas. Taip pat nemažai ieškančių, kaip išvalyti šio glaisto likučius nuo plytelių, nes meistras to laiku nepadarė.

Va tada mes apie tą patį. Jis akmeninis, labai sunkiai "lenda" į tarpelius. O kadangi aš noriu siaurų tarpų tarp plytelių, tai klojėjas/klijuotojas nebuvo sužavėtas.
Bet tada gal ir gerai. O tai ir būčiau niekam tikusį akmeninį vonioj susigrūdus :D
Atsakyti

Tai va kur NOa Džamšutas su Ravšanu numigravo biggrin.gif
-----
Pas mane visur epoksidinis. Net nebuvau apie tokį girdėjus, meistras pats pasiūlė.

Aš labai tikiuosi, kad ne :D jau pusė grindų išklota, viena sienos eilė irgi. Kol kas lygu ir švaru :D Bet baimė tokia kirbėjo, kad speciastas už pinigus nepadarytų prasčiau, nei vyras katilinėj ir skalbykloj nemokamai :D

O yra koks nors būdas išsibandyti glaistą? Ar tas paprasčiausias, kai nusiperki mažiausią kiekį, prasitepi, ir žiūri, o jei nepatinka tai, į ką žiūri, išsigramdai ir tepi naują yra vienintelis? :D

Atsakyti

O yra koks nors būdas išsibandyti glaistą? Ar tas paprasčiausias, kai nusiperki mažiausią kiekį, prasitepi, ir žiūri, o jei nepatinka tai, į ką žiūri, išsigramdai ir tepi naują yra vienintelis? :D

o jūs ką norit pamatyti? tekstūrą pačiupinėti? jei tik tekstūrą, tai parduotuvėse, kur perkat, galit

Atsakyti

Ne, norėčiau pamatyti, kaip plytelės atrodys prie tam tikros spalvos glaisto...

Ar susapnavau, ar kažkas rašė, kad galima jo pavyzduką užsikišt į tarpą ir pažiūrėt? Atleiskit, jei jau sapnuoju ir vėjus kalbu  :4u:​ 

Atsakyti

Ne, norėčiau pamatyti, kaip plytelės atrodys prie tam tikros spalvos glaisto...

Ar susapnavau, ar kažkas rašė, kad galima jo pavyzduką užsikišt į tarpą ir pažiūrėt? Atleiskit, jei jau sapnuoju ir vėjus kalbu  :4u:​ 

galit pora plytelių nusivežt į pardę. ten duoda tą pavyzduką. na bet vis tiek tokio galutinio vaizdo kaip ir nesimatys, nes tie pavyzdukai storesni. na bet vis tiek bent matysit ar dera prie plytelių. bet tai taip ir renkamasi glaisto spalvą prieš perkant, ne? :)

Atsakyti
nežinau, mergos, kažkaip sudėtingai jūs čia. Aš pasiimu paletę glaistų (su užstatu) parsivežu namo, išsirenku spalvą, nuperku 1kg, paglaisto plotelį, išdžiūna ir jeigu nepatinka vaizdas kartoti reiktų procedūrą nuo pradžių, o jeigu patinka - pabaiogioa glaistyti ir perki dar. Kartori procedūros man neteko. Tiesa, čia su tais paprastaisiais. Epoksidinio net neįsivaizduoju kaip darosi.
Į saloną vežtis plyteles - jau atsikandau. Salone vienoks apšvietimas plius viena plytelė, paskui pareini namo ir nesupranti, kaip taiu galėjo šaut į galvą išsirinkti spalvą, kai ji ne į temą visiškai. Spalvas reikia derinti savo namuose. Ir didelė pagarba toms, kurios tai sugeba padaryti salone. Man tiek vaizduotė neneša.
Atsakyti
QUOTE(Norėčiau... @ 2017 05 31, 17:34)
yra koks nors būdas išsibandyti glaistą? Ar tas paprasčiausias, kai nusiperki mažiausią kiekį, prasitepi, ir žiūri, o jei nepatinka tai, į ką žiūri, išsigramdai ir tepi naują yra vienintelis?

kad tas mažiausias kiekis 3 litro ar kg. Ir kainuoja toks kibiriuks virš 40 eur, jei nerasit gerų nuolaidų. Čia apie Kerakoll.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2017 06 01, 11:50)
nežinau, mergos, kažkaip sudėtingai jūs čia. Aš pasiimu paletę glaistų (su užstatu) parsivežu namo, išsirenku spalvą, nuperku 1kg, paglaisto plotelį, išdžiūna ir jeigu nepatinka vaizdas kartoti reiktų procedūrą nuo pradžių, o jeigu patinka - pabaiogioa glaistyti ir perki dar. Kartori procedūros man neteko. Tiesa, čia su tais paprastaisiais. Epoksidinio net neįsivaizduoju kaip darosi.
Į saloną vežtis plyteles - jau atsikandau. Salone vienoks apšvietimas plius viena plytelė, paskui pareini namo ir nesupranti, kaip taiu galėjo šaut į galvą išsirinkti spalvą, kai ji ne į temą visiškai. Spalvas reikia derinti savo namuose. Ir didelė pagarba toms, kurios tai sugeba padaryti salone. Man tiek vaizduotė neneša.

Jau kaip pritariu. Net plytelės salone atrodo visai kitaip.

Dėl glaisto, tai nesupratau ko ten kankintis, jei tarpai ne piršto storio. Vis tiek iš anksto numanot į kurią pusę norėsit - jei norit tamsaus na bus 3 atspalviai: juodas, tamsiai pilkas (šaltas) ir tamsiai rudas (šiltas). Jei balto ar labai šviesaus bus baltas, baltas į rusvumą, baltas į gelsvumą ir baltas į pilkumą. Na vidutinių pilkų ir rusvų gal bus sunkiau rinktis. Bet pastebėjau, kad yra kelios spalvos, kurios dera praktiškai prie visko. Pvz Kerakoll 52 nr, jei gerai prisimenu.

O šiaip turi jie (net plytelių pardavėjai) tuos kryžiukus, tikrai už užstatą paskolins trumpam. Bet turėkit minty, kad šviesūs kryžiukai gali būti jau tokie pamaigyti ir apsinešus spalva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 01 birželio 2017 - 10:16

Oi, ačiū moteros. Varysiu pasiprašyt paletės ir drošiu į statybas :) kai tik baigs Džamšutas grindų darbus :D

Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2017 06 01, 10:14)
kad tas mažiausias kiekis  3 litro ar kg. Ir kainuoja toks kibiriuks virš 40 eur, jei nerasit gerų nuolaidų. Čia apie Kerakoll.
Papildyta:
Jau kaip pritariu. Net plytelės salone atrodo visai kitaip.

Dėl glaisto, tai nesupratau ko ten kankintis, jei tarpai ne piršto storio. Vis tiek iš anksto numanot į kurią pusę norėsit - jei norit tamsaus na bus 3 atspalviai: juodas, tamsiai pilkas (šaltas) ir tamsiai rudas (šiltas). Jei balto ar labai šviesaus bus baltas, baltas į rusvumą, baltas į gelsvumą ir baltas į pilkumą. Na vidutinių pilkų ir rusvų gal bus sunkiau rinktis. Bet pastebėjau, kad yra kelios spalvos, kurios dera praktiškai prie visko. Pvz Kerakoll 52 nr, jei gerai prisimenu.

O šiaip turi jie (net plytelių pardavėjai) tuos kryžiukus, tikrai už užstatą paskolins trumpam. Bet turėkit minty, kad šviesūs kryžiukai gali būti jau tokie pamaigyti ir apsinešus spalva.

aš tai visą laiką renku glaistą pagal plyteles, patį artimiausią atspalvį joms, netgi gal vos vos šviesesnį, jeigu tai yra spalva. Niekada plytelių tarpų spalvos nederinu prie baldų ar lubų ar sienų spalvos, nes mano durnu supratimu tai yra plytelių neatsiejama dalis. Teko matyt, kaip gražiausios plytelės gali būti sugadinamos neteisnga glaisto spalva, tai dabar jau nebeeksperimentuioju.
Atsakyti
sveiki, ir mums aktualu vonios isirengimas, prasau patarimo 4u.gif lenkijoj, obi, perkam plyteles, dizainere suprojektavo vonia, bet dabar galvoju-jei grindys vienodu plyteliu, gal duso kabinai su lataku tos plyteles (paprastos, nemazos) netiktu. kaip isgauti ta nuolydi.. gal reikia kokiu mazu, mozaikiniu, kad deliot 'kalniuka'... ar kaip. visiskai nesigaudau, nepykit, jei du*nas klausimas unsure.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
projektas
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kojotė: 14 birželio 2017 - 16:04

nuolydį padaro ir su paprastom (ne mozaikinėm) plytelėm ;)

Atsakyti
tikiu, tik pastebiu, kad duso kabinose daug kur grindu plyteles mozaika, galvoju, gal ne del mados.. o, kad lengviau, patogiau, praktiskiau... ax.gif
QUOTE(cheery @ 2017 06 14, 19:52)
<p>nuolydį padaro ir su paprastom (ne mozaikinėm) plytelėm ;)</p>

ir dar vienas klausimukas

kas geriau-praustuvas RAVAK Chrome is lieto marmuro,su persipylimu ir su paslėptu persipylimu, medziaga- lietas dolomito ir dervos mišinys ar praustuvas IFO SENSE porcelianine keramika, padengtas specialia Ifö Clean glazūra . Kaina daugmaz panaši, antra siek tiek pigesne.
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti