Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

Baltas glaistas labai nepraktiškas dalykas. Ypač ten kur bus kontaktas su vandeniu

Atsakyti

Ooo, tikrai! Kaip aš apie tai nepagalvojau. Gi apsimuiluos, apkerpės. Ačiū už šviesų protą :)

Atsakyti
QUOTE(Norėčiau... @ 2017 05 29, 21:34)
<p>Ooo, tikrai! Kaip aš apie tai nepagalvojau. Gi apsimuiluos, apkerpės. Ačiū už šviesų protą smile.gif</p>

šiaip tai čia skonio reikalas. Normaliu atveju glaistas turi netrukdyti ir padėti atsiskleisti plytelėms. prie baltų plytelių turėtų būti baltas glaistas. Jei plytelės pilkšvos ir glaistas pilkšvas. Aišku, gyvenime darom taip, kaip patinka 4u.gif
o dėl apkerpėjimo ir apsimuilavimo yra impregnuojančios priemonės arba galima aplamai naudoti epoksidinį glaistą. Tas nebijo nieko. Kartais meistrai jo bijo.
Atsakyti

Dėl to glaisto, pas mus baltas (realiai sakyčiau į kremiškumą, o ne akinamai baltas), aišku dar nedaug laiko praėjo, aktyviai naudojamės vonia pusmetį. Labai bijojau aš tos šviesios spalvos, nes prieš tai tarpai nuėjo pelėsiu šlapiausiose vietose, norėjau epoksido, bet meistras gulė kryžium. Sutepliojo Ceresit CE40 (a la turi kažkiek tų antipelėsinių ir aquastatic savybių). Duše tokio galbūt bijočiau, bet pas mus vonia, siena nusitaško, bet tikrai ne upeliai teka, tai kol kas tas glaistas atrodo labai ok. Bus matyt kaip ten su juo bus po metų kitų. Kas dar svarbu - gera ventiliacija (priverstinė ar natūrali).

Atsakyti
QUOTE(Norėčiau... @ 2017 05 27, 22:47)
<p>Aš tai klijavau dar vieną eilę virš praustuvų. Irgi pagalvojau, kad liūdnoka bus nematyti savęs DAUG. Bet man geriau nematyti savęs, negu matyti nuolat aptėkštą veidrodį.</p>
<p> </p>
<p>O aš norėčiau patarimo dėl glaisto spalvos sienoms. Plytelės baltos, 30×60. Ar gražiau būtų dėti baltą glaistą, ar kokį nors truputį pilką? Grindys nenusakomos baltai pilkos... kokį glaistą rinkotės tos, kur baltas plyteles klijavot? Gal ir foto galit pasidalint?</p>

As rinkausi pilka. Tiek tarp baltu sieniniu, tiek tarp grindu plyteliu. Balto jau atsikandau net su visais apsauginiais sluoksniais.
Atsakyti

Tai vėl galva sukasi :)

Vyras pats klijavo skalbyklą ir glaistė tuo epoksidiniu glaistu. Kai plytelių meistras atėjo į vonią, iškart pasakė, kad tą glaistą galit išmest, aš nedirbsiu :D tai nebent reikia duot vyrui ir vonią glaistyt :)

Beje, pas mus ir dušas baltom plytelėm. Tai visgi atlaiko tas super glaistas dušo zonos gėrybes ar ne? Ventiliacija yra, rekuperacija + langas vonioj. Vonia ~10 kv. Drėgmė turėtų išsivaikščioti..

Atsakyti
QUOTE(Norėčiau... @ 2017 05 31, 09:49)
<p>Tai vėl galva sukasi smile.gif</p><p>Vyras pats klijavo skalbyklą ir glaistė tuo epoksidiniu glaistu. Kai plytelių meistras atėjo į vonią, iškart pasakė, kad tą glaistą galit išmest, aš nedirbsiu biggrin.gif tai nebent reikia duot vyrui ir vonią glaistyt smile.gif</p><p>Beje, pas mus ir dušas baltom plytelėm. Tai visgi atlaiko tas super glaistas dušo zonos gėrybes ar ne? Ventiliacija yra, rekuperacija + langas vonioj. Vonia ~10 kv. Drėgmė turėtų išsivaikščioti..</p>

aš jo asmeniškai neminkius ir nenaudojus. Susidėjau vonioje šviesų glaistą ir ant grindų ir ant sienų, nes man taip gražu. Paprastą. Žinau, kas yra baltas glaistas, nes su tokiu gyvenu jau 2metų. Tai jis jau senai nebe baltas. Bet vėl susidėjau tokį patį šviesų, nes tik prie jo mano plytelės yra tokios, kokių man reikia. Bandžiau pilkšvą - man pasikeitė plytelių nuotaika momentaliai.
Apie tą epoksidinį rašo ir atsiliepia labai gražiai. Ir realiai įtariu jog manęs laukia tas darbas, iškrapštyti seną glaistą ir perglaistyti su epoksidiniu. Bet tai dar bus negreitai, tikiuosi biggrin.gif
O jeigu man meistras pasakytų, jog galiu išmesti glaistą ar kokias nors plyteles, nes jis su tom medžiagom nedirbs, tai išmestas būtų pats ir greitai. Nebent jis dirba už dyką arba man damoka. Bet jeigu aš turiu mokėt pinigus, o jis man aiškins kaip čia viskas turi būti - lai eina jis ir vienas su savim pasipyksta. Meistras turi išklausyti ir padaryti taip, kaip reikia užsakovui. Ir pasilaikyti savo nuomonę sau, jeigu jo jos yra neklausiama. Nes jis už tai ir gauna pinigus. kaina už 1m² gali skirtis, nieko nesakau, bet tokios frazės "aš nedirbsiu" nenorėčiau girdėt. Tai nedirbk biggrin.gif Dirbs kitas 4u.gif
Atsakyti
Pas lenkus skaičiau atsiliepimus apie šviesų epoksidinį glaistą (nes LT pardavinėjamas populiariausias epoksi glaistas yra lenkiškas), pilna blogų atsiliepimų dėl priežiūros, kad irgi prijuosta, ypač grindys. Kad išvalyti teoriškai įmanoma, o praktiškai jis yra grublėtas, nešvarumai dar geriau kaupiasi nei ant paprasto lygaus, juos pašalinti kruvinas darbas. Taip pat nemažai ieškančių, kaip išvalyti šio glaisto likučius nuo plytelių, nes meistras to laiku nepadarė.

Tad susidėjau ceresitą iš kibirėlių, ant sienų šviesesnį (pieniškos spalvos), ant grindų tamsesnį (bahama, berods). Po poros metų vienoje vietoje ant sienos kur vokia lyg ir atsirado vienas juoduliukas. Ant grindų prie sudėjau tamsesnį glaistą, po poros metų šiek tiek matosi, kad ties labiausiai vaikštoma vieta jis kiek patamsėjęs, bet pakol kas tas neerzina ir nelabai matosi. Sienų tarpukus ties vonia kelis kartus per tuos du metus prašveičiau, grindų tarpukų specialiai dar nei karto nešveičiau. Ir taip vonioje yra ką valyti ir šveisti, jei dar reiktų nuolat grindų tarpukus blizginti doh.gif

beje, tas pats bahama sudėtas prieškambaryje prie šviesių plytelių, per pora metų jam nieko nenutiko. Bet tam galėjo turėti įtakos didelis kilimėlis, kuris dengia labiausiai vaikštomas vietas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Norėčiau... @ 2017 05 31, 11:49)
<p>Tai vėl galva sukasi smile.gif</p><p>Vyras pats klijavo skalbyklą ir glaistė tuo epoksidiniu glaistu. Kai plytelių meistras atėjo į vonią, iškart pasakė, kad tą glaistą galit išmest, aš nedirbsiu biggrin.gif tai nebent reikia duot vyrui ir vonią glaistyt smile.gif</p><p>Beje, pas mus ir dušas baltom plytelėm. Tai visgi atlaiko tas super glaistas dušo zonos gėrybes ar ne? Ventiliacija yra, rekuperacija + langas vonioj. Vonia ~10 kv. Drėgmė turėtų išsivaikščioti..</p>

Tai va kur NOa Džamšutas su Ravšanu numigravo biggrin.gif
-----
Pas mane visur epoksidinis. Net nebuvau apie tokį girdėjus, meistras pats pasiūlė.

Atsakyti
QUOTE(myliulietu @ 2017 05 31, 12:57)
Pas lenkus skaičiau atsiliepimus apie šviesų epoksidinį glaistą (nes LT pardavinėjamas populiariausias epoksi glaistas yra lenkiškas), pilna blogų atsiliepimų dėl priežiūros, kad irgi prijuosta, ypač grindys. Kad išvalyti teoriškai įmanoma, o praktiškai jis yra grublėtas, nešvarumai dar geriau kaupiasi nei ant paprasto lygaus, juos pašalinti kruvinas darbas. Taip pat nemažai ieškančių, kaip išvalyti šio glaisto likučius nuo plytelių, nes meistras to laiku nepadarė.

Tad susidėjau ceresitą iš kibirėlių, ant sienų šviesesnį (pieniškos spalvos), ant grindų tamsesnį (bahama, berods). Po poros metų vienoje vietoje ant sienos kur vokia lyg ir atsirado vienas juoduliukas. Ant grindų prie sudėjau tamsesnį glaistą, po poros metų šiek tiek matosi, kad ties labiausiai vaikštoma vieta jis kiek patamsėjęs, bet pakol kas tas neerzina ir nelabai matosi. Sienų tarpukus ties vonia kelis kartus per tuos du metus prašveičiau, grindų tarpukų specialiai dar nei karto nešveičiau. Ir taip vonioje yra ką valyti ir šveisti, jei dar reiktų nuolat grindų tarpukus blizginti  doh.gif

beje, tas pats bahama sudėtas prieškambaryje prie šviesių plytelių, per pora metų jam nieko nenutiko. Bet tam galėjo turėti įtakos didelis kilimėlis, kuris dengia labiausiai vaikštomas vietas.  ax.gif

toks jausmas, jog ne apie tą produktą kalbam. Jis kaip tik daug lygesnis už paprastą, kaip silikonas beveik, toks netgi šiek tiek blizgumo turintis. Niekas ant jo neužsilaiko ir net specialiai auginant neauga. Aišku, per laiką viskas dėvisi, va kaip jį pakeist/atnaujint - neįsivaizduoju. Kitą vertus, paprasto glaisto pas mus taip niekas ir neatnaujino.
Y2K, koks jis pas tave? grublėtas ir nešvarus?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 05 31, 15:50)
toks jausmas, jog ne apie tą produktą kalbam. Jis kaip tik daug lygesnis už paprastą, kaip silikonas beveik, toks netgi šiek tiek blizgumo turintis. Niekas ant jo neužsilaiko ir net specialiai auginant neauga. Aišku, per laiką viskas dėvisi, va kaip jį pakeist/atnaujint - neįsivaizduoju. Kitą vertus, paprasto glaisto pas mus taip niekas ir neatnaujino.
Y2K, koks jis pas tave? grublėtas ir nešvarus?

drinks_cheers.gif (jau maniau kad išnaikino šituos snukučius biggrin.gif )
Net betonas lengvai nuo jo nusikrapštė, aišku, neužleidau pusmečiui. Baltas tiesa, tik virtuvėj tarp spintelių, tarpeliai siauri.

Gal nuo gamintojo dar priklauso. Mano epoksidinis Kerakoll. Pvz. vokiškoj keramikoj, vadybininkai sakė, kad siūlo naudoti dar mandresnius, šitas low endas pas juos ar dar žemiau. Bet tai vokiškoj keramikoj, kitur tas pats jau bus hi endas biggrin.gif
Vienžo kam kokių abejonių, geriausia pašnekėt su talkavais pardavėjais, šnekinau juos, kol dar nepilnai pasitikėjau meistru, - man paliko įspūdį tie patys iš vokiškos keramikos ir bygmos (plyteles247). Čia Vilnius.
Užmečiau akį į lenkų forumą (muratordom), nu tai te kažkoks pardavimo partizanas reiškiasi. Kiek matėt talkavų plytelninkų komentuojančių, kad ir šitoj temoj biggrin.gif

Dėl valymo po glaistymo, tai taip - reikia daryti iškart (ar tai po dienos, neatsimenu kokia ten technologija) ir dar su spec, priemonėm.
Atsakyti

Gal nuo gamintojo dar priklauso. Mano epoksidinis Kerakoll. Pvz. vokiškoj keramikoj, vadybininkai sakė, kad siūlo naudoti dar mandresnius, šitas low endas pas juos ar dar žemiau. Bet tai vokiškoj keramikoj, kitur tas pats jau bus hi endas biggrin.gif
Vienžo kam kokių abejonių, geriausia pašnekėt su talkavais pardavėjais, šnekinau juos, kol dar nepilnai pasitikėjau meistru, - man paliko įspūdį tie patys iš vokiškos keramikos ir bygmos (plyteles247). Čia Vilnius.
Užmečiau akį į lenkų forumą (muratordom), nu tai te kažkoks pardavimo partizanas reiškiasi. Kiek matėt talkavų plytelninkų komentuojančių, kad ir šitoj temoj biggrin.gif

Dėl valymo po glaistymo, tai taip - reikia daryti iškart (ar tai po dienos, neatsimenu kokia ten technologija) ir dar su spec, priemonėm.

Kerakoll mes irgi nusipirkom grindų plytelėms. O sienoms Litohrom, kiek domėjausi, man jis labiausiai pasirodė patikimas. Bet jau daugiau nei metai stovi visos medžiagos ir nejudam su vonia, nes pradėjo ją daryti giminaitis, nesąmonių pridarė, susipykom, taip ir stovi vonia pusiau padaryta.. Kiek paskui kvietėmės meistrų, visi atsisako su tuo epoksidiniu dirbt. Juo reik labai greit tept ir valyt iškart, bent taip mums aiškino konsultantas. Nu bet tikiuos rasim tokį, kuris ir su mūsų medžiagom dirbs :) Jei kas turi atsiliepimų apie Litohrom, parašykit. Nes bus baltos plytelės ir baltas glaistas, tai labai įdomu, kaip laikys..

Atsakyti