Tik aš vieno dalyko nesuprantu: tai ar pas jus šlampa nuo viršutinių kaimynų, ar nuo jūsų šlampa apatiniai kaimynai? Nes jei iš viršaus teoriškai kažkas bėga, o praktiškai iki jūsų neatbėga, tai...
bet jei nuo jūsų šlampa apatinio kaimyno lubos, tai ar jūs pati nenorite susitvarkyti? Nes lygiai kaip ir jūs, taip ir kaimynas gali apsidrausti, ir spėkit, kam jo draudimas sąskaitą už apatinio buto remontą išrašys?.. Atspėjote teisingai, viršuje esančio buto savininkui arba jo draudimui, t.y., jums, arba, jeigu esate apsidraudusi - jūsų draudimui. Tik vienas mažas niuansėlis: bent jau mano buto draudime įrašyta, kad vieną kartą užpylus draudimas kompensuos, o antrą kartą dėl tos pačios problemos jau nebe. Taip kad jeigu pirmą kartą draudimas apmokėtų kaimyno remontą, tai vėl sušlapusias lubas gali tekti tvarkyti už savo pinigėlius. Ir dar draudime numatyta, kad savininkas turi dėti visas pastangas, kad problema neįvyktų, tad jeigu draudimas įrodys, kad pas jus ūkio bendrija ėjo tvarkyti problemos, o jūs atsisakėte, tai galite draudimo ir negauti.
aišku, verta pasiaiškinti, kas ten tiksliai ir dėl ko šlampa, kur koks vamzdis eina, kaip su mažiausiais nuostoliais prieiti ir t.t. bet forume jums į tokius klausimus niekas neatsakys. Jei reikės griauti, gal verta su meistru susitarti ar sumokėti, kad kuo mažiau sugadintų begriaudamas...
Tai va dabar po seniūnijos meistro vizito. Pasakyti nieko nepasakė, diagnostikai norėtų plėšti sieną, nes stovas yra tarp mano buto ir šalia tame pačiame aukšte esančio buto. Analogiškai aukštu aukščiau ir aukštu žemiau. Šlampa po mano butu esantis butas. Tiesa, nežinau, kaip tas, kuris po mano butu šalia, nes stovas tas pats, bet jame lyg ir nieko nėra (gyvenančių). Na, kad pas mane nešlampa, nieko neapipilu ir kad pakeisti mano vamzdynai ir prie stovo jokių problemų nėra - puikiai žinau, santechniką ir vamzdynus keitė tikrai geri meistrai, su garantija . Šlampa ir tada, kai manęs nėra namuose - atostogauju ir pan. O ardyti reikia tik tam, kad patogiau prieiti pasižiūrėti iš viršaus į apačią, negu iš apačios į viršų , o kur problema, tai taip kol kas dar ir neaišku. Ir griauti iki vamzdyno, kuris visada buvo sienoje - niekas bendrų vamzdynų atvirų nelaikė ir anksčiau, buvo plokštė, bet šiferio su visu asbetoniu (buvo nuomuojamas apleistas butas) - pasikeičiau į gipskartonį su plytelėm ant viršaus . Dėl to, kad šlampa ir metų metais - čia informacija tik iš buvusių savininkų po manimi. O iš santechniko - virš manęs kažkoks keistas bėdžius gyveno, dabar jau nebegyvena, vaikai pasiėmė. Realiai pas mane niekas nešlampa ir nešlapdavo, čia tik ankstesni pasakojimai ir prisiminimai. Visi kalba, bet kaip suprantu, kiek čia kalbų, kiek tiesos - taip ir neaišku - versijos nelabai sutampa O ūkis (seniūnija) nieko nedaro jau nuo pavasario, nors apačioje esanti savininkė ir kreipėsi į seniūniją (tiksliau, ūkį). Mes abi su apačioje esančio buto savininke naujakurės, tai nelabai ką žinom šitam name, tik kas ką pasakė. Ji remonto dar nedarė, o aš savo nelaimei, jau
Taip kad realiai čia aš visai niekuo dėta, o kentėti remontą iš naujo teks man, nepatogumai man, išlaidos (bent dalis) irgi man. Ir kodėl??? Tik diagnostikai? Kuri galima ir iš apačios, kaip sako mano santechnikas? Nes galvojama tik kaip patogiau prieiti ne su mažiausiais nuostoliais, bet mažiausiai įdedant pastangų ir darbo Žinoma, jei būčiau netikra dėl savo vamzdyno - tada jokių klausimų nekiltų - plėšti ir tuoj pat, bet dabar - nežinau, butas mano, teisių - jokių Jei iš mano buto nebėga, šlampa apačia, tai reikia žiūrėti tarpuaukštyje, ne pas mane, o tarpuaukštį galima pasiekti iš abiejų aukštų Vienžo, susinervinau ir nežinau, ką daryti Daug prirašiau, primaliau, tik nežinau, ar kas aišku
Dabar laukiu vadybininkės skambučio, o tas laukimas labai neramina - nervinuosi juodai Ji pasiūlys, kokie gali būti veiksmai toliau, ne meistras, jis tik nufotkino ir tiek. Nors ne vadybininkė darys, greičiau, kad tik nesakė, koks galima sprendimas.