Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

QUOTE(myliulietu @ 2016 11 22, 17:09)
Šiaip pagal viską, tai vertikalūs vamzdžiai yra ne jūsų asmeninė, o namo bendra nuosavybė, ir prie jų turėtų būti padarytas patogus priėjimas. Aišku, kas naujai remontą daro, tai neretai sukiša visus tuos vamzdynus į sienas, kaip ir jūsų atveju, kad atrodytų gražiai ir tvarkingai.

Tik aš vieno dalyko nesuprantu: tai ar pas jus šlampa nuo viršutinių kaimynų, ar nuo jūsų šlampa apatiniai kaimynai? Nes jei iš viršaus teoriškai kažkas bėga, o praktiškai iki jūsų neatbėga, tai... unsure.gif
bet jei nuo jūsų šlampa apatinio kaimyno lubos, tai ar jūs pati nenorite susitvarkyti? Nes lygiai kaip ir jūs, taip ir kaimynas gali apsidrausti, ir spėkit, kam jo draudimas sąskaitą už apatinio buto remontą išrašys?.. Atspėjote teisingai, viršuje esančio buto savininkui arba jo draudimui, t.y., jums, arba, jeigu esate apsidraudusi - jūsų draudimui. Tik vienas mažas niuansėlis: bent jau mano buto draudime įrašyta, kad vieną kartą užpylus draudimas kompensuos, o antrą kartą dėl tos pačios problemos jau nebe. Taip kad jeigu pirmą kartą draudimas apmokėtų kaimyno remontą, tai vėl sušlapusias lubas gali tekti tvarkyti už savo pinigėlius. Ir dar draudime numatyta, kad savininkas turi dėti visas pastangas, kad problema neįvyktų, tad jeigu draudimas įrodys, kad pas jus ūkio bendrija ėjo tvarkyti problemos, o jūs atsisakėte, tai galite draudimo ir negauti.

aišku, verta pasiaiškinti, kas ten tiksliai ir dėl ko šlampa, kur koks vamzdis eina, kaip su mažiausiais nuostoliais prieiti ir t.t. bet forume jums į tokius klausimus niekas neatsakys. Jei reikės griauti, gal verta su meistru susitarti ar sumokėti, kad kuo mažiau sugadintų begriaudamas...

Tai va dabar po seniūnijos meistro vizito. Pasakyti nieko nepasakė, diagnostikai norėtų plėšti sieną, nes stovas yra tarp mano buto ir šalia tame pačiame aukšte esančio buto. Analogiškai aukštu aukščiau ir aukštu žemiau. Šlampa po mano butu esantis butas. Tiesa, nežinau, kaip tas, kuris po mano butu šalia, nes stovas tas pats, bet jame lyg ir nieko nėra (gyvenančių). Na, kad pas mane nešlampa, nieko neapipilu ir kad pakeisti mano vamzdynai ir prie stovo jokių problemų nėra - puikiai žinau, santechniką ir vamzdynus keitė tikrai geri meistrai, su garantija 4u.gif . Šlampa ir tada, kai manęs nėra namuose - atostogauju ir pan. O ardyti reikia tik tam, kad patogiau prieiti pasižiūrėti iš viršaus į apačią, negu iš apačios į viršų , o kur problema, tai taip kol kas dar ir neaišku. Ir griauti iki vamzdyno, kuris visada buvo sienoje - niekas bendrų vamzdynų atvirų nelaikė ir anksčiau, buvo plokštė, bet šiferio su visu asbetoniu (buvo nuomuojamas apleistas butas) - pasikeičiau į gipskartonį su plytelėm ant viršaus verysad.gif. Dėl to, kad šlampa ir metų metais - čia informacija tik iš buvusių savininkų po manimi. O iš santechniko - virš manęs kažkoks keistas bėdžius gyveno, dabar jau nebegyvena, vaikai pasiėmė. Realiai pas mane niekas nešlampa ir nešlapdavo, čia tik ankstesni pasakojimai ir prisiminimai. Visi kalba, bet kaip suprantu, kiek čia kalbų, kiek tiesos - taip ir neaišku - versijos nelabai sutampa biggrin.gif O ūkis (seniūnija) nieko nedaro jau nuo pavasario, nors apačioje esanti savininkė ir kreipėsi į seniūniją (tiksliau, ūkį). Mes abi su apačioje esančio buto savininke naujakurės, tai nelabai ką žinom šitam name, tik kas ką pasakė. Ji remonto dar nedarė, o aš savo nelaimei, jau verysad.gif
Taip kad realiai čia aš visai niekuo dėta, o kentėti remontą iš naujo teks man, nepatogumai man, išlaidos (bent dalis) irgi man. Ir kodėl??? unsure.gif unsure.gif unsure.gif Tik diagnostikai? Kuri galima ir iš apačios, kaip sako mano santechnikas? Nes galvojama tik kaip patogiau prieiti ne su mažiausiais nuostoliais, bet mažiausiai įdedant pastangų ir darbo blink.gif unsure.gif Žinoma, jei būčiau netikra dėl savo vamzdyno - tada jokių klausimų nekiltų - plėšti ir tuoj pat, bet dabar - nežinau, butas mano, teisių - jokių unsure.gif Jei iš mano buto nebėga, šlampa apačia, tai reikia žiūrėti tarpuaukštyje, ne pas mane, o tarpuaukštį galima pasiekti iš abiejų aukštų unsure.gif Vienžo, susinervinau ir nežinau, ką daryti blink.gif blink.gif blink.gif Daug prirašiau, primaliau, tik nežinau, ar kas aišku 4u.gif
Dabar laukiu vadybininkės skambučio, o tas laukimas labai neramina - nervinuosi juodai verysad.gif Ji pasiūlys, kokie gali būti veiksmai toliau, ne meistras, jis tik nufotkino ir tiek. Nors ne vadybininkė darys, greičiau, kad tik nesakė, koks galima sprendimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ispamas: 23 lapkričio 2016 - 09:25
Kur perkate vonios kilimelius? ieskojau parduotuvese, neradau sviesiu baltos-kremines medvilniniu ir didesnio dydzio pvz 60ant100; dabar ieskau internetinese, bet kainos kosmosas apie 50-6o eu, 200lt uz kilimeli blink.gif gal kokia yra slapta parduotuve? smile.gif
vonios aksesuarus nusipirkau stai tokius:
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(ispamas @ 2016 11 23, 09:13)


tai jei apačioje remontas nedarytas, tai tik per ten tegu lenda patys arba nuomoja kokį kūdą kinietį ir jį kiša, jei patys neturi veidrodžių ar kamerų diagnostikai. Nebetie laikai, kai norint apžiūrėti vamzdį, reiktų nugriauti pusę namo. Kur garantija, jog išgriovus sieną pas jus, jie ką nors atras ar pamatys?
aš priešinčiausi tokiems veiksmams 4u.gif
va, pirmas pasitaikęs skelbimas. nuo 16€
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 11 24, 17:52)
tai jei apačioje remontas nedarytas, tai tik per ten tegu lenda patys arba nuomoja kokį kūdą kinietį ir jį kiša, jei patys neturi veidrodžių ar kamerų diagnostikai. Nebetie laikai, kai norint apžiūrėti vamzdį, reiktų nugriauti pusę namo. Kur garantija, jog išgriovus sieną pas jus, jie ką nors atras ar pamatys?
aš priešinčiausi tokiems veiksmams  4u.gif
va, pirmas pasitaikęs skelbimas. nuo 16€


Pritariu.
Blogiausiu atveju, jei tikrai nesuveiktų valdiški būdai diagnozuoti iš apačios, bei jeigu milijono nekainuotų ta diagnostika, sumokėčiau savo meistrui, kuris sako kad įmanoma iš apačios. Bet valdiški būtinai turėtų dalyvauti.
Nes man su elektra istorija buvo. Valdiški elektrikai prirašė briedų pajungimo schemose, mano elektrikas nustatė, kad viskas ten ne taip, kaip jie įsivaizduoja (po to kai pagal nurodymus nukirpo laidą, kurio nereikėjo kirpti ir gražino atgal už mano pinigus) susakius situaciją, tie vėl akis išpūtę savo aiškina. Nu tai arba visiški glušiai, arba nori kyšio.
Atsakyti
Norėjau paklausti ar yra kokių priemonių siūlėms tarp plytelių sutepti? Kad laikui bėgant jie negelstų ir purvai visokie neįsigertų?
Atsakyti
Taip pat dar toks klausimas, pagal ką renkatės vonią? Tiek rūšių yra, kokios kokybiškesnės, patvaresnės ar gal lengviau prižiūrimos?
Dar toks klausimėlis kyla, o yra koks nors standartas vonios auksciui?
Atsakyti

Norėjau paklausti ar yra kokių priemonių siūlėms tarp plytelių sutepti? Kad laikui bėgant jie negelstų ir purvai visokie neįsigertų?

 

 

Pries 4 metus tepiau, tai ir dabr kazkas turetu buti, bet ir vadinama fuga turi buti kokybiska. Pirkome atrodo hansa plyteliu turguje.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Morka:): 25 lapkričio 2016 - 08:49

Kai mano santechnikai tvarkė, tai valdiškas berniukas zujo šalia ir atjungė vandenį (čia keičiant bute vamzdyną), tai n kartų galėjo matyti, kad kažkas ne taip, bet realiai situacija ir seniūnijos ūkio reakcija panašu kad tokia, kad tik nieko nereikėtų daryti, o bobos tegul iš viso tyli. Dar niekas neskambino, niekas nevyksta, toliau butas po manimi šlampa, net tada, kai manęs nėra namuose, bet į stovą tai sueina ir šalia manęs esantis butas - ko ten niekas nieko nežiūri? Aišku, ten šiek tiek pageriantys - garsai vis neaiškūs, bendras koridorius amžinai prirūkytas, prasmirdęs - reikės jau vėją kelti, tai gal ten niekas ir neleidžia, tai mane dusina. Taip remontas nenusisekęs, "plytelčiką" reikėjo išvyti su avansu ir sugadintomis medžiagomis (dėl avanso, tai pati kalta, bet dažytojo rekomenduotas buvo), tai dar istorijos nesibaigia :unsure: Vienžo, vienas nervas ir galvos skausmas  :cray:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ispamas: 25 lapkričio 2016 - 09:09
QUOTE(Izolda @ 2016 11 25, 08:45)
Taip pat dar toks klausimas, pagal ką renkatės vonią? Tiek rūšių yra, kokios kokybiškesnės, patvaresnės ar gal lengviau prižiūrimos?
Dar toks klausimėlis kyla, o yra koks nors standartas vonios auksciui?


taip pat, kaip ir batus ar rankinę. Pagal kišenę, interjerą, poreikius, įsitikinimus ir pan.
Savaime išsivalančių ir be jokio trūkumo nėra, nuraminsiu iš karto biggrin.gif vonios aukščiui standarto nėra, bet visi stengiasi daryt tokias, kad įsilipt būt patogu. Seniau dar ant plytų jas pakeldavo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

o plytelių tarpams užglaistyti yra toks epoksidinis plytelių glaistas. Jis nieko nebijo, turi šiek tiek blizgesio, atsparus viskam, spalvos nekeičia, bet brangus ir ne visi moka/nori su juo dirbt. Kvadrato kaina bus taip pat didesnė. Pasidomėkit.
Papildyta:
QUOTE(ispamas @ 2016 11 25, 09:06)
<p>Kai mano santechnikai tvarkė, tai valdiškas berniukas zujo šalia ir atjungė vandenį (čia keičiant bute vamzdyną), tai n kartų galėjo matyti, kad kažkas ne taip, bet realiai situacija ir seniūnijos ūkio reakcija panašu kad tokia, kad tik nieko nereikėtų daryti, o bobos tegul iš viso tyli. Dar niekas neskambino, niekas nevyksta, toliau butas po manimi šlampa, net tada, kai manęs nėra namuose, bet į stovą tai sueina ir šalia manęs esantis butas - ko ten niekas nieko nežiūri? Aišku, ten šiek tiek pageriantys - garsai vis neaiškūs, bendras koridorius amžinai prirūkytas, prasmirdęs - reikės jau vėją kelti, tai gal ten niekas ir neleidžia, tai mane dusina. Taip remontas nenusisekęs, "plytelčiką" reikėjo išvyti su avansu ir sugadintomis medžiagomis (dėl avanso, tai pati kalta, bet dažytojo rekomenduotas buvo), tai dar istorijos nesibaigia unsure.gif Vienžo, vienas nervas ir galvos skausmas  cray.gif</p>

sveika įstojus į besiremontuojančių klubą biggrin.gif
problemos su meistrais tik ledkalnio viršūnė, greitai priprasi ir priimsi tai kaip lietų rudenį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2016 11 25, 08:17)
Norėjau paklausti ar yra kokių priemonių siūlėms tarp plytelių sutepti? Kad laikui bėgant jie negelstų ir purvai visokie neįsigertų?


naudojom ceresit glaistą iš kibiriukų (būna dar ir maišeliais, tie prastesni), niekuo papildomai netepta. Jų kaina nesikandžioja, tepti nėra problemiška.

Pusantrų metų naudojau, nei karto dar tarpų nešveičiau, niekas neprisigėrė, viskas OK mirksiukas.gif sienų tarpukai balkšvi, grindų rusvi.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 11 25, 11:48)

o plytelių tarpams užglaistyti yra toks epoksidinis plytelių glaistas. Jis nieko nebijo, turi šiek tiek blizgesio, atsparus viskam, spalvos nekeičia, bet brangus ir ne visi moka/nori su juo dirbt. Kvadrato kaina bus taip pat didesnė. Pasidomėkit.
Papildyta:


sveika įstojus į besiremontuojančių klubą  biggrin.gif
problemos su meistrais tik ledkalnio viršūnė, greitai priprasi ir priimsi tai kaip lietų rudenį  4u.gif


Mes juo tepėm, bet dar nenaudojam pagal paskirtį aplinkos..tai sunku ką pasakyt kaip naudosis, bet kaina tai jo.. kokius tris kartus brnagiau nei paprasto, meistras muistėsi, bet padarė biggrin.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif prisidedu ir aš prie sveikinimų biggrin.gif deja.. bet per tuos remontus visokių nervinimosi stadijų pilna.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(myliulietu @ 2016 11 25, 12:23)
naudojom ceresit glaistą iš kibiriukų (būna dar ir maišeliais, tie prastesni), niekuo papildomai netepta. Jų kaina nesikandžioja, tepti nėra problemiška.

Pusantrų metų naudojau, nei karto dar tarpų nešveičiau, niekas neprisigėrė, viskas OK mirksiukas.gif sienų tarpukai balkšvi, grindų rusvi.

Mums šituo glaistu irgi glaistė. Aš norėjau epoksidinio, bet plytelių klojėjas atsižegnojo ir ką tu jam.
Atsakyti