QUOTE(ispamas @ 2016 11 21, 15:36)
Ačiū, jau šiek tiek aiškiau

Problema, jei teisingai informavo (deja, po laiko) apačioje esančio buto pardavėjas pirkėją (na, taip patogiai - kai ji išaiškėjo nusipirkus butą), yra tarp mano buto ir aukščiau esančio buto (tada nesuprantu, kodėl pas mane niekas nešlampa), *** ūkis tvarkė ir seniai žino, bet niekaip nesugeba sutvarkyti iki galo metų metais. Čia jau po laiko apačioje butą nusipirkę kaimynai tai išsiaiškino. Tai kai žinau tokią priešistoriją, įsileisti vienai berniukus, kuriems kaip rusai sako - lomat ne stroit (laužti tai ne statyti), visai nesinori nesusirinkus bent kokios informacijos, kaip elgtis. Pypt, pypt, pypt, kodėl viską sužinau tik tada, kai mano remontas jau padarytas
Šiaip pagal viską, tai vertikalūs vamzdžiai yra ne jūsų asmeninė, o namo bendra nuosavybė, ir prie jų turėtų būti padarytas patogus priėjimas. Aišku, kas naujai remontą daro, tai neretai sukiša visus tuos vamzdynus į sienas, kaip ir jūsų atveju, kad atrodytų gražiai ir tvarkingai.
Tik aš vieno dalyko nesuprantu: tai ar pas jus šlampa nuo viršutinių kaimynų, ar nuo jūsų šlampa apatiniai kaimynai? Nes jei iš viršaus teoriškai kažkas bėga, o praktiškai iki jūsų neatbėga, tai...
bet jei nuo jūsų šlampa apatinio kaimyno lubos, tai ar jūs pati nenorite susitvarkyti? Nes lygiai kaip ir jūs, taip ir kaimynas gali apsidrausti, ir spėkit, kam jo draudimas sąskaitą už apatinio buto remontą išrašys?.. Atspėjote teisingai, viršuje esančio buto savininkui arba jo draudimui, t.y., jums, arba, jeigu esate apsidraudusi - jūsų draudimui. Tik vienas mažas niuansėlis: bent jau mano buto draudime įrašyta, kad vieną kartą užpylus draudimas kompensuos, o antrą kartą dėl tos pačios problemos jau nebe. Taip kad jeigu pirmą kartą draudimas apmokėtų kaimyno remontą, tai vėl sušlapusias lubas gali tekti tvarkyti už savo pinigėlius. Ir dar draudime numatyta, kad savininkas turi dėti visas pastangas, kad problema neįvyktų, tad jeigu draudimas įrodys, kad pas jus ūkio bendrija ėjo tvarkyti problemos, o jūs atsisakėte, tai galite draudimo ir negauti.
aišku, verta pasiaiškinti, kas ten tiksliai ir dėl ko šlampa, kur koks vamzdis eina, kaip su mažiausiais nuostoliais prieiti ir t.t. bet forume jums į tokius klausimus niekas neatsakys. Jei reikės griauti, gal verta su meistru susitarti ar sumokėti, kad kuo mažiau sugadintų begriaudamas...