QUOTE(Žydriausia @ 2016 11 03, 16:57)
<p>O as kai ieskojau gyvatukom visuose salonuose klausen i daugiabuti ar i nama, nes daugiabutyje sistema yra kokia ten recirkuliacine ir kopeteles netinka, tim gyvatele. As ir pati daug straispniu radau, gy daugiabuciuose su tokia sistema tinka tik gyvateles. Bet kadangi as ne buite, tai dabar jau nepasakysiu kodel ten ir kas tiksliai, bety Google paieskojus daugybe informacijos, kad kopeteles daugiabutyje netinkamos.
</p><p></p><p></p>
aha. Nereikia tra lia lia. Būna kažkokios atviros ir uždaros sistemos. Tai va kur uždaros sistemos, ten cirkuliuojantis skystis būna ir su spec chemija ir jau be deguonies ir visoks koks nebeaktyvus ir neskanus. O va atvirose sistemose tas vanduo ten pasiduoda pastoviai naujas. Pilnas mikroelementų, prisotintas deguonies ir be papildomos chemijos. Žodžiu jis linkęs bendrauti su metalais, ypač kai cirkuliuoja didele sistema ir pernešinėja vieno metalo molekules kitam, taip pradėdamas koroziją, oksidacija ir visokius kmitokius negerus procesus, ko pasekoje tas gyvatukas pasidaro kiauras.
Tai va čia tiek išsiaiškinau, kai man reikėjo, nes praėjau tą etapą.
Važiuojam tada toliau apie kopetėles. Jas gamina iš paprasto plieno, kartais iš nerūdijančio. Paprastas griežtai netinka atvirom sistemom, o va nerūdijantis - puikiai. Bet bėda ta, kad norint pagaminti kopetėles, iš vieno vamzdžio neišlankstysi, todėl nerūdijantį plieną virina. Paprasto virinimo metu nerūdijančiam pliene išdega ar tai natris ar tai kažkoks kitas metalas, kuris ir daro metalą nerudijančiu. Žodžiu visos suvirinimo siūlės pasidaro jautrios korozijai ir vėlgi nebetinka atvirom sistemom. Tada atkapsčiau, kad yra kontorų, kurios virina su spec kažkokikm dujum ir ten tipo siūlės palieka tokios pat nerūdijančios. bet aš kažkodėl jais nepatikėjau. Nu nes stovi Jonas, visas nuo ausų iki kokjų juodas, tokios pat spalvos neaišku kokio senumo garaže, kur per gelžgalius perlipt neina, cigaretės iš dantų nepaleidžia ir aiškina man kaip jis ten viską virina geriau už bet kokius japonų robotus. Žodžiu. Nėra situacijos be išeities. nes nu kaip tada visokie metaliniai vamzdžiai katilinėj gyventų? ogi pasirodo, jog santechniniai visokie reikaliukai gaminami iš žalvario arba vario, kurie nėra aktyvūs metalai ir puikiai tinka visom sistemom. Tik jū kaina jau nebeįdomi ir pasirinkimas iš abiejų variantų. Tai aš ant pačio galo vis tiek jų nepasirinkau
bo man modelis nebepatiko. žodžiu čia kaip visada, noriu to ko negalima, o to kas galima - nenoriu
Tai va,
Tanite pačioj pradžioj parašė - žalvarinės kopetėlės, značet tinka. O jeigu tinka, tai kodėl jai kažkoks SAN smegenis pūdrina ir aiškina, jog tinka tik gyvatėlės. Nes jis pats tik tris skyrius baigęs, vargšelis. Todėl ir reikia su jais kovoti, jebijomat
žodžiu viskas ten tinka, viską galima dėt, tik reikia žiūrėt iš ko dedamas daiktas pagamintas ir ar jis tinka konkrečiai šildymo sistemai. Psio