Labas rytas,
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1320 Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenė laimėjo Medininkų mūšyje prieš kryžiuočius;
1919 nustatyta antroji Lietuvos-Lenkijos demarkacijos linija.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1214 netoli Buvino (Šiaurės rytų Prancūzija, Šiaurės departamentas) įvyko Buvino mūšis, kuriame Prancūzijos karaliaus Pilypo II Augusto kariuomenė sumušė Anglijos karaliaus Jono Bežemio ir jo sąjungininkų (Vokietijos imperatoriaus Otono IV ir Flandrijos grafo) kariuomenes.
1586 Anglų jūrininkas Valteris Reilichas (Walter Raleigh) atvežė iš Virdžinijos į Angliją tabaką, o seras Tomas Heriotas (Thomas Harriot) iš Kolumbijos į Europą pirmąją bulvę.
1953 JAV, Kinijos Liaudies Respublikos ir Šiaurės Korėjos atstovams pasirašius sutartį dėl paliaubų baigėsi Korėjos karas.
Prie tokio torto nepamaišys ir kaos puodukas
Pusryčiai tokie labai jau savaitgaliu kvepiantys
Ryt paskutinė darbo diena prieš atostogas tik ar bus jos tokios ryt vakare grįžta MB, bet dar nežinau ką veiksime, tik viena aišku, kad niekur nevažiuosime (bet čia kaip visada ). Reiktų uošvio bute bent jau kosmetinį remontą padaryti, bet MB nenusiteikęs ką nors rimto daryti aš sakau, kad reikia bent jau tapetus naujus suklijuoti, linoleumą pakeisti. Vis gaivesnis butas bus, o tai uošvis virš 30 metų jame rūkė, tai tas kvapas į sienas įaugęs....
Ryt paskutinė darbo diena prieš atostogas tik ar bus jos tokios ryt vakare grįžta MB, bet dar nežinau ką veiksime, tik viena aišku, kad niekur nevažiuosime (bet čia kaip visada ). Reiktų uošvio bute bent jau kosmetinį remontą padaryti, bet MB nenusiteikęs ką nors rimto daryti aš sakau, kad reikia bent jau tapetus naujus suklijuoti, linoleumą pakeisti. Vis gaivesnis butas bus, o tai uošvis virš 30 metų jame rūkė, tai tas kvapas į sienas įaugęs....
Labas rytas.
Mama Eglute turiningų atostogų.Vistiek kažkur palėksite?
Labas rytas,
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1542 padėtas kertinis Kauno rotušės pastato pamatų akmuo;
1922 Lietuva ir JAV užmezgė diplomatinius santykius;
1979 Klaipėdoje atidarytas Lietuvos jūrų muziejus.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1914 Austrija-Vengrija paskelbė Serbijai karą, tuo pradėdama Pirmąjį pasaulinį karą.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1542 padėtas kertinis Kauno rotušės pastato pamatų akmuo;
1922 Lietuva ir JAV užmezgė diplomatinius santykius;
1979 Klaipėdoje atidarytas Lietuvos jūrų muziejus.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1914 Austrija-Vengrija paskelbė Serbijai karą, tuo pradėdama Pirmąjį pasaulinį karą.
Labas rytas,
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1588 Anglijos karo laivynas nugalėjo Ispanijos Nenugalimąją Armadą.
2005 Astronomai atranda 10-ąją planetą.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1588 Anglijos karo laivynas nugalėjo Ispanijos Nenugalimąją Armadą.
2005 Astronomai atranda 10-ąją planetą.
Labas rytas.
Nikune,kad ankstyva?
Labas rytas.
Labas rytas.
http://zmones.lrytas...tuvoje-2087379/
Gal kas vakare einate į koncertą?Mane šeimyna ištempė,nors visai nežinojau atlikėjo,dabar tik susipažinau.Man ir AC/DC kažkada nepatiko,dabar mašinoje klausau kompakto,kai noriu nuotaiką pasikelti.Gal ir čia pamilsiu roką?
Labas rytas.
Nu nerealus kocertas,nesu aš roko gerbėja,bet vien žiūrovai mūsų amžiaus ir vyresni.
http://zmones.lrytas...operis-2097774/
Labas rytas,
Šventės
Klaipėdos diena (Klaipėdos gimtadienis)
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai:
1252 Kuršo vyskupas pasirašė Klaipėdos pilies steigimo aktą;
1625 švedai užėmė sustiprintą Ukmergės maršalkos G. Rajeckio Čedasų dvarą;
1922 Steigiamasis Seimas priėmė pirmąją nepriklausomos Lietuvos valstybės konstituciją;
2007 Lietuviškoje Vikipedijoje sukurta 50 000 straipsnių.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1774 anglų mokslininkas Džozefas Pristlis pirmą kartą išgavo grynąjį deguonį.
1778 Hamburge (Vokietija) pradėjo veikti pirmieji taupomieji bankai.
1793 Prancūzijoje įvesta metrinė matų sistema. Vėliau ji tapo pasaulinės matų sistemos pagrindu.
1914 Vokietija paskelbė karą Rusijai.
1944 Antrojo pasaulinio karo metu Armija krajova pradėjo Varšuvos sukilimą.
1981 debiutavo muzikinis kanalas MTV.
2008 Įvyko pilnas saulės užtemimas.
Šventės
Klaipėdos diena (Klaipėdos gimtadienis)
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai:
1252 Kuršo vyskupas pasirašė Klaipėdos pilies steigimo aktą;
1625 švedai užėmė sustiprintą Ukmergės maršalkos G. Rajeckio Čedasų dvarą;
1922 Steigiamasis Seimas priėmė pirmąją nepriklausomos Lietuvos valstybės konstituciją;
2007 Lietuviškoje Vikipedijoje sukurta 50 000 straipsnių.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1774 anglų mokslininkas Džozefas Pristlis pirmą kartą išgavo grynąjį deguonį.
1778 Hamburge (Vokietija) pradėjo veikti pirmieji taupomieji bankai.
1793 Prancūzijoje įvesta metrinė matų sistema. Vėliau ji tapo pasaulinės matų sistemos pagrindu.
1914 Vokietija paskelbė karą Rusijai.
1944 Antrojo pasaulinio karo metu Armija krajova pradėjo Varšuvos sukilimą.
1981 debiutavo muzikinis kanalas MTV.
2008 Įvyko pilnas saulės užtemimas.
Sveikos,
Vakar po pietų Klaipėdoj ir aš su sūnaus šeimyna buvau Kaip ir šiai popietei planavom, norėjom pamatyt išplaukiančius burlaivius.Bet vidurėlė paskambino, kad pirmadienį dar buvo galima po laivus pavaikščiot, tai skubiai susiruošėm .Pavaikščiot teko po 4 laivus, rusų, brazilų, omaniečių ir portugalų.Į kitus toj krantinėj neįleido.Vakare su 8 valandos keltu dar į Smiltynę nuplaukėm, prie jūros nuėjom, anūkai bešokinėdami per bangas dar ir pilnai sušlapo, o neturėjom nei rankšluosčių, nei kitų drabužių.aš irgi tik braidžiau, nesuprantu kaip bet kelnės buvo šlapios Namo grįžom jau po dvyliktos, o 8 šįryt jau darbe buvau
Šią savaitę džiaugiuos anūkais, tėvams atostogos, tai atvažiavo ilgesniam laikui, ne vien savaitgaliui, vyrui irgi dar atostogos, tai biški prie didžiųjų darbų prikibs, tveria vyrai tvorą, pjausto malkas ir tt.
Vakar po pietų Klaipėdoj ir aš su sūnaus šeimyna buvau Kaip ir šiai popietei planavom, norėjom pamatyt išplaukiančius burlaivius.Bet vidurėlė paskambino, kad pirmadienį dar buvo galima po laivus pavaikščiot, tai skubiai susiruošėm .Pavaikščiot teko po 4 laivus, rusų, brazilų, omaniečių ir portugalų.Į kitus toj krantinėj neįleido.Vakare su 8 valandos keltu dar į Smiltynę nuplaukėm, prie jūros nuėjom, anūkai bešokinėdami per bangas dar ir pilnai sušlapo, o neturėjom nei rankšluosčių, nei kitų drabužių.aš irgi tik braidžiau, nesuprantu kaip bet kelnės buvo šlapios Namo grįžom jau po dvyliktos, o 8 šįryt jau darbe buvau
Šią savaitę džiaugiuos anūkais, tėvams atostogos, tai atvažiavo ilgesniam laikui, ne vien savaitgaliui, vyrui irgi dar atostogos, tai biški prie didžiųjų darbų prikibs, tveria vyrai tvorą, pjausto malkas ir tt.
Labas rytas.
Oi mačiau Bangele,per tv kaip žmonėms patiko burlaiviai.