Labas rytas.
Laikas šoliuoja tiesiog.
Labas rytas.
Labas rytas.
Šventės
Pasaulio lietuvių vienybės diena.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1251:
Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė popiežiaus Inocento IV Milane surašyta bule buvo paskelbta katalikiška Lietuvos karalyste, suteikiant jai šv. Petro nuosavybės teises, taip Lietuvą kaip suverenų europinės politikos subjektą pripažino didžiausias tuometinės Vakarų Europos autoritetas, taigi ir pati Europa;
popiežius Inocentas IV pavedė Kulmo vyskupui karūnuoti Mindaugą Lietuvos karaliumi.
1570 įkurta Vilniaus jėzuitų gimnazija;
1933 nuskridęs 6411 km ir sėkmingai įveikęs Atlanto vandenyną, tuometinės Vokietijos teritorijoje sudužo lėktuvas Lituanica;
1968 Aukštųjų Šančių karių kapinėse atidengtas paminklas S.Dariui ir S.Girėnui.
Šią dieną pasaulyje.
Įvykiai
1762 Po Petro III-ojo nužudymo Rusijos imperatore tapo Jekaterina II-oji;
1868 Japonijos sostinė perkelta iš Kioto į Edo miestą, kuris šia proga pervadintas į Tokiją;
1918 Bolševikų partijos nurodymu Jekaterinburge buvo nužudytas caras Nikolajus II-asis su visa šeima;
1945 prasidėjo Potsdamo konferencija;
1955 atidarytas Disneilendas.[reikalingas šaltinis]
2014 Ukrainoje numuštas keleivinis Malaizijos lėktuvas. Žuvo 295 žmonės.
Užburiantys Nikūnės vaizdai, bet aš tai labai prie Baltijos noriu..... audžiu mintį kaip nors ištaikyti savaitgaliui į Palangą ar Šventają, tik kad visai šalta nebūtų gerai būtų arba bent jau be lietaus
Ingrida, kaip su grybais ir uogomis? Kažkaip Mama šią vasarą visai apie mišką nekalba, o MB gal ir norės kokią dieną pagrybauti grįžęs, bet ar ištaikysim kokį pusdienį reikės uošvio butą kiek patvarkyti, rudeniui nuomoninkų ieškosim, ką laikyti tuščią ir mokėti už jį.
Laba diena
Kaip puiku, kad Mama Eglė lieka darbe. O dėl tolesnio mokymosi - pritariu, jei tik yra galimybė tobulėti, reikia taip ir daryti.
Mano ligonis jau po operacijos, viskas pasisekė gerai. Dabar reikia tik laiko ir kantrybės. Vaikai atvažiuoja savaitgaliais, žolę nupjauna, ir kitus sunkesnius darbus padaro. Man lieka daržas, uogos ir t.t. Šiemet neblogai užderėjo trešnės. Keista, bet beveik nereikia kovoti su paukščiais, pernai viską nulesė.
lABAS RYTAS.
sU UOGOMIS ĮDOMIAI ŠIEMET.
sAKO MĖLYNIŲ ŠIEMET MAŽOKA?nA GIRIOJE MŪSŲ TIKRAI MAŽAI,BET MANO VIENOJE VIETELĖJE,PAČIOJE PRADŽIOJE MIŠKO,AIŠKIOJE VIETOJE PILNA. Kitoje vietoje kur tikrai mėlynojai irgi tuščiai sako nušąlo šiemet žiedai mėlynių? Tris kartus po kibirioką prisiuogavau.Važiuosiu į galą savaitės,vaikams pauogauti,grįžta mažoji savaitgalį tai ir broliui parveš.
Aviečių bent kur pernai uogavau nematau. O aviečių būtina priuogauti mažasis su marčia dažnai serga žiemą,o jokių vaistų mano avietėmis gydosi.Žalių miško trintų dar turiu šaldiklyje,bet uogienę pabaigiau.Tai jau aviečių nuo dūšios pauogausiu,jei bus.Turiu seną gerą vietą,jei neužaugo kirtimas girioje.
Bruknių sako irgi turėtų būti,va čia tai turiu bent kelias geras vietas.
Spanguolių buvo Sapniukas nuėjųsi grybauti į savo pelkę,sakė irgi bus.
Na va atasakaita apie uogas.Vakar turgelyje buvau su juodais serbentais,žmonės skundžiasi,kad ir juodieji nušąlo.Na pas mane tai pilna.Aišku geltonus,pirmą kartą gyvenime švariai nulesė paukščiai,raudonus ir vyšnias tai jau seniai jiems atidaviau.Mieste neranda tarp lapų vyšnių,tai baigia sunokti.
Grybai?Kirmyja,penktadienį buvau,pusė sukirmyję.Maunu šįryt žvalgybon,dviems mašinomis grįžome namo,tai kol mb miega maunu,netoli nuo namų tas miškelis gal 15 km,prasilėksiu. Šeštadienį stos jaunas sako tada nekirmys.O Vilniaus rajone tai daugiau renka grybų,daugiau lietaus gavote.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1492 Aleksandras išrinktas Lietuvos didžiuoju kunigaikščiu;
1917 Reichstage pasiūlyta Vokietijos kancleriui sudaryti nepriklausomą valstybę (Didžiąją Lietuvos Kunigaikštystę), kurios valdovu būtų Vokietijos imperatorius;
1943 vokiečiai pareikalavo darbams į Vokietiją išvežti dešimtadalį Lietuvos gyventojų;
1961 padėtas kertinis Elektrėnų jėgainės akmuo;
1994 pasirašyta Laisvosios prekybos sutartis su Europos Sąjunga.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1536 Anglijos parlamente pripažinta, kad popiežiaus valdžia negalioja Anglijoje;
1870 pirmojoje Vatikano taryboje paskelbta dogma dėl popiežiaus neklystamumo tikėjimo ir moralės klausimais;
1925 paskelbtas pirmasis Adolfo Hitlerio knygos Mano kova (Mein Kampf) tomas;
2003 Kobe Bryant apkaltinamas seksualiniu priekabiavimu prie 19-metės merginos.
Jau tikrai išsami ataskaita ačiūūūū jau jei tu mažai randi, tai ką kalbėti apie mus kalbėti kai mes vietų neturime, tai nėra ko į mišką važiuoti galės MB butą remontuoti atostogų metu
Labas rytas.
MamaEglute,jūsų miškuose aplink sostinę renka nemažai grybų,čia pas mus dar neprasidėjo.Važiuokite,bent pasivaikščioti po mišką.
Aš vakar tiek prisivaikščiojau,kad dėjau iki 7 neprabudus,seniai taip nemiegojau.
Labukas, merginos
ačiū Ingridai su Nikune, kad namai vis dar neuždaryti
Ingrida, žinok baltai pavydžiu tavo energijos - tiek darbų padarai, dar ir po miškus spėji palakstyt ir čia dar kaip į darbą kas ryt užsuki Ir įdomu kada tu kelies, jei iki 7 jau čia tipo ilgai miegojai ???? Aš tai šįryt tik 9 išsiritau
Egluže, džiaugiuosi už tave, kad likai darbe, jau vien tai, kad pasiryžai grįžti tu to nusipelnai, jau nekalbant apie tavo sugebėjimus
VDG, ir tau kantrybės slaugant SB
Kaip puiku, kad Mama Eglė lieka darbe. O dėl tolesnio mokymosi - pritariu, jei tik yra galimybė tobulėti, reikia taip ir daryti.
Mano ligonis jau po operacijos, viskas pasisekė gerai. Dabar reikia tik laiko ir kantrybės. Vaikai atvažiuoja savaitgaliais, žolę nupjauna, ir kitus sunkesnius darbus padaro. Man lieka daržas, uogos ir t.t. Šiemet neblogai užderėjo trešnės. Keista, bet beveik nereikia kovoti su paukščiais, pernai viską nulesė.
Ačiū, VDG O dėl mokymois tai turiu tokių minčių,tuo labiau, kad bent jau šiemet tai ir š vakstybės finasuojamą vietą taikyčiau. ech, nespėjau pabaigti... bet kitais metais gal bus galimybė
Linkėjimai tavo ligoniui Lai sveiksta greičiau
MamaEglute,jūsų miškuose aplink sostinę renka nemažai grybų,čia pas mus dar neprasidėjo.Važiuokite,bent pasivaikščioti po mišką.
Aš vakar tiek prisivaikščiojau,kad dėjau iki 7 neprabudus,seniai taip nemiegojau.
Reikės gal kada išsikrapštyti nors aš neesu labai jau didelė vaikščiojimo po miškus megėja, nejaukiai aš ten jaučiuosi man jau geriau kur mieste parke
Papildyta:
ačiū Ingridai su Nikune, kad namai vis dar neuždaryti
Ingrida, žinok baltai pavydžiu tavo energijos - tiek darbų padarai, dar ir po miškus spėji palakstyt ir čia dar kaip į darbą kas ryt užsuki Ir įdomu kada tu kelies, jei iki 7 jau čia tipo ilgai miegojai ???? Aš tai šįryt tik 9 išsiritau
Egluže, džiaugiuosi už tave, kad likai darbe, jau vien tai, kad pasiryžai grįžti tu to nusipelnai, jau nekalbant apie tavo sugebėjimus
VDG, ir tau kantrybės slaugant SB
Sveika, Laimuže Ačiū už palaikymą Kaip tu? Kaip mažyliai auga? Dingusi visai...... pasimatyti norėtųsi su visomis dar vilnietes kartais surenkam, VDG buvo prisijungus , rudenį su Ingrida kavos gėrėm , o kitos... norisi visas pamatyti apkabinti pabendrauti...
Laimuže, na ir kas kad 9 išsiritai, bet kažin kelintą vakarais įsiriti? Dirbi vos ne iki paryčių, tai nors ryte kiek pailsi