Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

Labas rytas vartotojo įkelta nuotrauka

Na Ingrida tu darbštuolė. Krūmus, gėles tik perki, sodini. Parodyk, kai pasodinsi. Tų miskantų-gigantų net nepažįstu kaip jie atrodo. O rododendrai tai be galo gražu. vartotojo įkelta nuotrauka

Aš tai tik svogūnėlių pasisodinau ant palangės, kad žalėsių turėčiau. Na dar čiobrelis ir rozmarinas iš pernai išlikę paržiemojo balkone.

Turėjau remontantinę žemuogę, bet labai suvargo ji pas mane. Praėjusią vasarą daug pas anūkus važinėjom, mažai palaisčiau. Dabar nežinau ar beatsigaus. Želia nauji lapeliai pamažu.
Bangele, ar tai ne tavo sritis? Kaip atgaivint, kad vėl klestėtų? Persodint, kelmelį išdalint, kuo tręšt? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurute: 21 kovo 2025 - 09:31
Laba 4u.gif
QUOTE(IngridaB @ 2025 03 20, 08:41)
Labas rytas.
Parsivežiau vakar du rododendrus,tokie gražūs nemaži krūmai. Likučius mokveža išparduoda, kai jau naujai atvežti visai kita kaina. mirksiukas.gif Durpės prisivežiau, turiu ,tik reikės spyglių nuvažiuoti į mišką. ax.gif
Depe floribundinės rožės irgi gera kaina. MamaEgle,jei reikia užvažiuok. Tris pasiėmiau. ax.gif
Laukiu jau atvežant miskantus-gigantus.Dar vis svarstau kur pasodinti,dideli užauga.Sodinčiau priekyje namuko,bet bijau numindžios. ax.gif

Ačiū, Ingrida 4u.gif Nežinau dar ar važiuosim sekmadienį, šeštadienį MB dirba, tai jau tikrai nevažiuojam, o dėl sekmadienio bus matyt, gimtadienis jo kaip tik, bet jam geriausia dovana - diena sodyboje ax.gif o pirmadienį su draugais gal kur vakarienės nueisim hmm.gif nors nemėgsta jis švęsti gimtadienių, kasmet labai sunku nors kaip nors įkalbėti, kad kažkaip pažymim šią dieną doh.gif

Net pažiūrėjau kokios čia rožės, nežinojau tokių doh.gif ir rododendrų labai noriu, likę atsiminimai apie Airijoje matytus šiuos grožius wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Aurute @ 2025 03 21, 09:29)
Labas rytas  vartotojo įkelta nuotrauka

Na Ingrida tu darbštuolė. Krūmus, gėles tik perki, sodini. Parodyk, kai pasodinsi.  Tų miskantų-gigantų net nepažįstu kaip jie atrodo. O rododendrai tai be galo gražu.  vartotojo įkelta nuotrauka

Aš tai tik svogūnėlių pasisodinau ant palangės, kad žalėsių turėčiau. Na dar čiobrelis  ir rozmarinas iš pernai išlikę paržiemojo balkone.

Turėjau remontantinę žemuogę, bet labai suvargo ji pas mane. Praėjusią vasarą daug pas anūkus važinėjom, mažai palaisčiau. Dabar nežinau ar beatsigaus. Želia nauji lapeliai pamažu.
Bangele, ar tai ne tavo sritis? Kaip atgaivint, kad vėl klestėtų? Persodint, kelmelį išdalint, kuo tręšt? unsure.gif

Ingrida ne tik viską sodina ir augina (ir dar kokiais kiekiais), bet ir svečių namuką turi, kuriame darbo darbelio doh.gif tikrai šaunuolė, viską spėja wub.gif thumbup.gif
Atsakyti

Eglute, linkėjimai solenizantui. bis.gif yahoo.gif 4u.gif birthday.gif

Aš irgi labai mėgstu rododendrus. Niekur dar nemečiau tokių gražių ir spalvingų, kaip Airijoj.

Negaliu atsižavėt Ingridos darbštumu. Dar ir svečių namelyje darbuojas. doh.gif O juk vasarą dar uogauja, grybauja miškuose.doh.gif Pamenu ir į susitikimą Raudondvaryje buvo su dviračiu atvažiavos. ax.gif

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Aurute,maišai,pas Giedrę tik buvau. mirksiukas.gif Iš Panevėžio rajono tolokai būtų.
Parsivežiau vakar našlaičių,keičiau vazonuose gėles.Mečiau viržius ir jau norisi spalvų,spalvų,,,,,,,,,,
https://www.part.lt/...50f9572d626.jpg
Laukiu laidos per tv3 Amšiejaus apie geltonžiedę sedulą.MamaEgle būtinai dvi pasisodinkite turėsite rudenį vyšnių,uogos su kauliuku kaip vyšnios.Dar jokios ligos nepuola,pilna kasmet būna.Mes vyną gaminame iš jos.Labai skanus ir graži splava.Ukrainoje populiari.
Tai negana vakar 5 rožes lidle prigriebiau.Dar krūminių norėčiau,man gražiausios didelės.
Rododendrai man įspūdį paliko Anglijoje.Bet,kad jie lėtai auga,kažin mes ar sulauksime jau didelių krūmų? ax.gif Ir geriau būtų susodinti kur nors pušyne,na nors iš pušyno jauro,spyglių privežėme. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(IngridaB @ 2025 03 22, 08:45)
Aurute, maišai, pas Giedrę tik buvau. mirksiukas.gif Iš Panevėžio rajono tolokai būtų.

Pas Giedrę atsimenu, kad buvai 4u.gif . O kas tada čia? Ar jau mano akys meluoja, ar tavęs nebeatpažįstu?

Ech, merginos. Jau būtinas susitikimas. Pradedu pamiršti veidus. hmm.gif doh.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Aurute,blondinė aš bet ne aš čia.
Visada lauksiu Jūsų,jei ką.Aš gi LT vidury,lengvai pasiekiama. ax.gif Jei ką namuką rezervuojamės ir permiegoti yra vietos ir pirtį,kubilą pasikūrenti.Ir vyno degustacija galime pravesti.Pas mus 11 rūšių yra.
Vakar Amšiejus tiek išreklamavo sedulą.Tikrai sedulos vynas skanus ir spalva rožinė. wub.gif Turime ir bananinį vyną ,pernai išpirko ananasinį,noksta granatų-apelsinų,nežinau koks bus.Melionų ko gero nesigaus.Bet įdomu bandyti.Nekalbu apie eilines uogas. mirksiukas.gif Verdame hidrolatus. mirksiukas.gif Svajonė spausti aliejų. ax.gif
Parsivežiau vakar 5 rožes,turėsiu ką veikti.Svečiai išvažiuos,krisiu į žemelę. ax.gif
Atsakyti

Reiškia jau pamirštu veidus. Vis galvojau, kad ten tu. 
Eglute, kas ši puiki moteris? 

Ingrida, tu dar ir vyną darai? :4u:  Kaip čia moteras reik prikalbint meetui? :hmm:  Galim ir be nakvynės, jei ką. Bet susitikt norėčiau :wub: . Pernai kai buvo organizuojama, aš buvau dar netransportabili. :cry2: Dabar jau pajudu. Su lazda, bet pajudu. Labai norėčiau.  :ax:​ 

Atsakyti
Labas rytas.
Na vyną ,čia daugiau brangiausisas gamina ir hidrolatą verda.Medų sukti jau ir aš padedu,bet prie bičių einu.
Jūs tik susiderinkite ir laukiu Jūsų. 4u.gif Pas mane jau du kartus sodybiečiai rinkosi.Vietos turime. mirksiukas.gif
Šiandien mano didžioji grįžta iš Tailando,po dviejų mėnesių,sūnus vakar su marčia trims savaitėms į Ameriką.Aš tik seku,ar viskas gerai.Sūnus antrą kartą važiuos per dykūmą 300 km,truputi neramu.O dar su tuo Trampu,visko galima prigalvoti. ax.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

QUOTE(Aurute @ 2025 03 22, 07:29)
Eglute, linkėjimai solenizantui.  bis.gif  yahoo.gif  4u.gif  birthday.gif

Aš irgi labai mėgstu rododendrus. Niekur dar nemečiau tokių gražių ir spalvingų, kaip Airijoj.

Ačiū, Aurute, perduosiu. Švenčiam kelias savaites, kaip niekad šiais metais doh.gif Marti anksti pasiūlė dovaną, tai gavosi MB ir sūnui, dviese buvo edukaciniame renginyje, paskui dar sušių nuvažiavom pavalgyti, vakar namie su Mama tryse prie nealkoholinio šampano, šiandien dar su draugais picos valgyt. Žodžiu, baliavojam drinks_cheers.gif ir ne vieną dieną hihihi.gif

Jau žinau kur sodinsiu ir MB pasakiau, kad ten noriu rododendrų, tai reikės nupirkti ir pasodinti. Vieta tokia nelabai saulėta, žemė arčiau durpių, drėgna, gal tik hmm.gif sakau bus tokios netoli airiškos sąlygos g.gif

QUOTE(IngridaB @ 2025 03 22, 08:45)
Labas rytas.
Aurute,maišai,pas Giedrę tik buvau. mirksiukas.gif Iš Panevėžio rajono tolokai būtų.
Parsivežiau vakar našlaičių,keičiau vazonuose gėles.Mečiau viržius ir jau norisi spalvų,spalvų,
https://www.part.lt/...50f9572d626.jpg
Laukiu laidos per tv3 Amšiejaus apie geltonžiedę sedulą.MamaEgle būtinai dvi pasisodinkite turėsite rudenį vyšnių,uogos su kauliuku kaip vyšnios.Dar jokios ligos nepuola,pilna kasmet būna.Mes vyną gaminame iš jos.Labai skanus ir graži splava.Ukrainoje populiari.
Tai negana vakar 5 rožes lidle prigriebiau.Dar krūminių norėčiau,man gražiausios didelės.
Rododendrai man įspūdį paliko Anglijoje.Bet,kad jie lėtai auga,kažin mes ar sulauksime jau didelių krūmų? ax.gif Ir geriau būtų susodinti kur nors pušyne,na nors iš pušyno jauro,spyglių privežėme. ax.gif

Su rožėm dar palauksiu, jei pradėsim nors kiek namuko atnaujinimą, tai paskui reikės jas persodinti. Man dar hortenzijos labai gražu, tai irgi reikės kada pasodinti.

Dar mačiau yra medeliniai serbentai ir agrastai, tai jie tokie kaip medeliai auga, o ne krūminiai, gal reikės juos pabandyti. Bet sodas MB teritorija, tai nežinau kaip sutarsim. O ir kas paskui tas uogas valgys..... irnesakyk.gif

QUOTE(Aurute @ 2025 03 23, 18:16)
Reiškia jau pamirštu veidus. Vis galvojau, kad ten tu. 
Eglute, kas ši puiki moteris? 
Kaip čia moteras reik prikalbint meetui?  Galim ir be nakvynės, jei ką. Bet susitikt norėčiau  Pernai kai buvo organizuojama, aš buvau dar netransportabili. Dabar jau pajudu. Su lazda, bet pajudu. Labai norėčiau. 

prisimenu, kad buvo, bet kas mastau.gif aš tada labai trumpai pabuvau, prisijungiau jau pas Paix namuose ir po kelių valandų išvažiavau....

Reiktų gal dar kartą pabandyti sutarti susitikti hmm.gif iš Vilniaus aš ir Enija gal dar būtų, nežinau kaip Ella ar pavyktų įkalbinti. Va, gal dar Tavi prisijungtų?

QUOTE(IngridaB @ 2025 03 24, 08:46)

Labas rytas.
Na vyną ,čia daugiau brangiausisas gamina ir hidrolatą verda.Medų sukti jau ir aš padedu,bet prie bičių einu.
Jūs tik susiderinkite ir laukiu Jūsų.  Pas mane jau du kartus sodybiečiai rinkosi.Vietos turime.
Šiandien mano didžioji grįžta iš Tailando,po dviejų mėnesių,sūnus vakar su marčia trims savaitėms į Ameriką.Aš tik seku,ar viskas gerai.Sūnus antrą kartą važiuos per dykūmą 300 km,truputi neramu.O dar su tuo Trampu,visko galima prigalvoti.

O kur paskui hidrolatą dedat?

Smagu kai jaunimas taip keliauja thumbup.gif tik likusiems nerimas, bet užtat kiek įspūdžių ir gerų emocijų parvežą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2025 03 24, 12:49)
O kur paskui hidrolatą dedat?

Smagu kai jaunimas taip keliauja thumbup.gif tik likusiems nerimas, bet užtat kiek įspūdžių ir gerų emocijų parvežą  wub.gif

Bangele,gal dar prisijungtų?
Duodame hidrolatų po pirties pasipurkšti,kai poros atsiveria,ant akmenų pasipurkšti.Kam patinka nusipirkti,namo parsivežti.Levandų,mėtų nupirko pradžioje visus.Gerai levandų daugiau pernai pasisodinau. ax.gif
https://www.part.lt/...24ce7634253.jpg
Čia vakarais mano užsiėmimas,liemenė. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2025 03 24, 13:02)
Bangele,gal dar prisijungtų?
Duodame hidrolatų po pirties pasipurkšti,kai poros atsiveria,ant akmenų pasipurkšti.Kam patinka nusipirkti,namo parsivežti.Levandų,mėtų nupirko pradžioje visus.Gerai levandų daugiau pernai pasisodinau. ax.gif
https://www.part.lt/...24ce7634253.jpg
Čia vakarais mano užsiėmimas,liemenė. ax.gif

Grožis, Ingrida, liemenė wub.gif wub.gif wub.gif jau pamiršau kada rimčiau mezgiau, tik vakar po n+k metų virbalų nelaikymo rankose, pabandžiau vieną raštą numegzti doh.gif Mamai nesigauna, tai sakiau, gal man pavyks hmm.gif

Ingrida išmokė kaip nuotraukas įkelti, tai kelias įkeliu iš sodybos:

Svirnas kiek geresnės būklės ir namas, pradėtas statyti dar 189... kažkelintais kairė pusė, kurioje dabar dar asla likusi ir senovinės krosnys bei 1929 metais pristatyta dešinioji pusė jau naujesnė.
https://www.part.lt/...7f84f12a199.jpg

Dalis kiemo, kairėje pusėje matosi pamatai, prieš kartą pradėjo statyti didelė tvartą, taip ir liko nepabaigta....
https://www.part.lt/...794144d6492.jpg

Tvenkinys, kur prileidom žuvų ir dabar jau beveik du metus svarstom kaip joms jame gyvenasi mastau.gif hihihi.gif (foto praeitos vasaros)
https://www.part.lt/...18fbb1ac314.jpg
Atsakyti
Oi MamaEgle,kokia sodyba.Čia protėvių,senelių?Stogas kaip mūsų skardinis,mb rado dar įspausta,kad pagaminta skarda Anglijoje.Šulinys naujas? wub.gif Bet medžiai,medžiai,man kaip gražu ir aplink tvenkinį. wub.gif Tai gal ir maudytis galima? wub.gif Pasaka ir vasarokite būtinai. wub.gif
Atsakyti