Laba dienelė,
Šventės
Lietuva Vilniaus įkūrėjo Gedimino diena;
Europos kalbų diena.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
2000 LR Seimas priėmė pirmąjį Lietuvos teisininkų savarankiškai parengtą Lietuvos baudžiamąjį kodeksą.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1960 Fidelis Kastras pasakė ilgiausią kalbą Jungtinių Tautų istorijoje (4 valandos 29 minutės).
1990 TSRS priimtas įstatymas apie tikėjimo laisvę.
2006 Lenkiška Vikipedija peržengė 300 000 straipsnių ribą.
Labas rytas.
Labas rytas,
Šventės
Pasaulinė turizmo diena;
Pasaulinė širdies diena;
Pasaulinė kurčiųjų diena;
Lietuvos socialinių darbuotojų diena;
Utenos diena.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1422 Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė ir Lenkija sudarė su Kryžiuočių ordinu Melno taikos sutartį. Karų su Kryžiuočių ordinu pabaiga.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1529 Suleimano Gražiojo vadovaujami Osmanai pradėjo Primąją Vienos apsiaustį.
1825 Anglijoje pradėjo veikti pirmasis pasaulyje geležinkelis.
1940 Antrasis pasaulinis karas: Adolfo Hitlerio iniciatyva sudarytas Japonijos, Italijos ir Vokietijos Trišalis paktas.
1961 Sirijoje įvykdytas karinis perversmas, po kurio panaikinta su Egiptu sudaryta Jungtinė Arabų Respublika.
1977 pradėjo veikti Černobylio atominė elektrinė.
1983 Richard Stallman praneša apie GNU projektą.
1998 sukurta paieškos sistema Google.
Šventės
Pasaulinė turizmo diena;
Pasaulinė širdies diena;
Pasaulinė kurčiųjų diena;
Lietuvos socialinių darbuotojų diena;
Utenos diena.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1422 Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė ir Lenkija sudarė su Kryžiuočių ordinu Melno taikos sutartį. Karų su Kryžiuočių ordinu pabaiga.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1529 Suleimano Gražiojo vadovaujami Osmanai pradėjo Primąją Vienos apsiaustį.
1825 Anglijoje pradėjo veikti pirmasis pasaulyje geležinkelis.
1940 Antrasis pasaulinis karas: Adolfo Hitlerio iniciatyva sudarytas Japonijos, Italijos ir Vokietijos Trišalis paktas.
1961 Sirijoje įvykdytas karinis perversmas, po kurio panaikinta su Egiptu sudaryta Jungtinė Arabų Respublika.
1977 pradėjo veikti Černobylio atominė elektrinė.
1983 Richard Stallman praneša apie GNU projektą.
1998 sukurta paieškos sistema Google.
Labas rytas.
Laba dienelė,
Šventės
Lietuva Vilniaus įkūrėjo, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino diena;
Lietuva − Tuskulėnų aukų atminimo diena;
Taivanas Mokytojo diena (Konfucijaus gimimo diena).
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1066 Normanų pajėgos, vadovaujamos hercogo Vilhelmo išsilaipino Anglijoje.
1939 Vokietija ir Tarybų Sąjunga pasirašė Sienos ir Draugystės sutartį, pagal kurią dar kartą buvo pasidalinta įtakos sferomis. Lietuva atiduota TSRS įtakos sferai.
1939 Lenkijos kampanija: vokiečių pajėgoms kapituliavo Varšuva.
1994 Baltijos jūroje nuskendo keltas Estonia, plaukęs su 1026 keleiviais (žuvo 852).
Šventės
Lietuva Vilniaus įkūrėjo, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino diena;
Lietuva − Tuskulėnų aukų atminimo diena;
Taivanas Mokytojo diena (Konfucijaus gimimo diena).
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1066 Normanų pajėgos, vadovaujamos hercogo Vilhelmo išsilaipino Anglijoje.
1939 Vokietija ir Tarybų Sąjunga pasirašė Sienos ir Draugystės sutartį, pagal kurią dar kartą buvo pasidalinta įtakos sferomis. Lietuva atiduota TSRS įtakos sferai.
1939 Lenkijos kampanija: vokiečių pajėgoms kapituliavo Varšuva.
1994 Baltijos jūroje nuskendo keltas Estonia, plaukęs su 1026 keleiviais (žuvo 852).
Labas vakaras
Mano irgi džiovykla dirba kiaurą parą. Grybų jau pridžiovinau. Dabar eilė obuoliams ir moliūgams.
VDG, gal esi džiovinus daržoves?
Šiandien bėgome su vaikais tą nelaimingą Vilties bėgimą . Gerai, kad oras puikus. Nors ir širdy nepritariu tai idėjai , bet reikia vykdyti nurodymus . Ką jūs manot apie tą bėgimą, paremti Zambijos vaikus? Bijau būti apmėtyta pomidorais , bet man tai kreivas tas projektas.
Mano irgi džiovykla dirba kiaurą parą. Grybų jau pridžiovinau. Dabar eilė obuoliams ir moliūgams.
VDG, gal esi džiovinus daržoves?
Šiandien bėgome su vaikais tą nelaimingą Vilties bėgimą . Gerai, kad oras puikus. Nors ir širdy nepritariu tai idėjai , bet reikia vykdyti nurodymus . Ką jūs manot apie tą bėgimą, paremti Zambijos vaikus? Bijau būti apmėtyta pomidorais , bet man tai kreivas tas projektas.
Sveikos,
apie tą bėgimą nieko nepasakysiu, nežinau nieko, o ,štai , daržoves pernai džiovinau, galiu kai ką pasakyti.Pernai džiovinau petražolių šaknis, salierų šaknis, morkas, pastarnokus.tarkavau burokine tarka.Dar brokinius svogūnus, perplyšusiais dugnais, nes maniau, kad jie nesilaikys, bet juos pjausčiau griežinėliais, .Paskui išdžiovintą viską lygiom dalim maišiau ir mėginau pasidaryti daržovių mišinį sriubai.Na, kaip parduotuvėj kad yra pirkti.Visai toks pat nesigavo, gal ten proporcijos kitokios , bet susinaudojo per žiemą gal 2 trilitriniai stiklainiai, jei bendrai viską sudėčiau.Dar bandžiau džiovinti svogūnų laiškus, bet ilgiau stiklainyje pastovėję, jie prarado spalvą, pilki paliko, tai nepatiko, nesunaudojom.Dar džiovinau pomidorus, kaip ir skanūs buvo, bet neradau jų panaudojimo galimybių Ir dabar tebėra pusė trilitrinio stiklainio.Kažkiek užpyliau alyvuogių aliejum, bet tik aliejų sugadinau, vistiek jie yra per kieti.Tiesa, į actą nemerkiau, nes radau ir tokį receptą-pamirkyti acte ir užpilt aliejum.Dar džiovinau moliūgą, cukiniją vegeta apibarsčius, bet irgi niekas nevalgė,
O šiemet nedžiovinu nieko , gal mes per daug išlepę, tebestovi keli dideli maišai pridžiovintų obuolių.Daržovių mišinį sriubai dar džiovinsiu, bet dar viskas tebeauga, dar nenurauta.
Gal kitos kitokias daržoves džiovina?
apie tą bėgimą nieko nepasakysiu, nežinau nieko, o ,štai , daržoves pernai džiovinau, galiu kai ką pasakyti.Pernai džiovinau petražolių šaknis, salierų šaknis, morkas, pastarnokus.tarkavau burokine tarka.Dar brokinius svogūnus, perplyšusiais dugnais, nes maniau, kad jie nesilaikys, bet juos pjausčiau griežinėliais, .Paskui išdžiovintą viską lygiom dalim maišiau ir mėginau pasidaryti daržovių mišinį sriubai.Na, kaip parduotuvėj kad yra pirkti.Visai toks pat nesigavo, gal ten proporcijos kitokios , bet susinaudojo per žiemą gal 2 trilitriniai stiklainiai, jei bendrai viską sudėčiau.Dar bandžiau džiovinti svogūnų laiškus, bet ilgiau stiklainyje pastovėję, jie prarado spalvą, pilki paliko, tai nepatiko, nesunaudojom.Dar džiovinau pomidorus, kaip ir skanūs buvo, bet neradau jų panaudojimo galimybių Ir dabar tebėra pusė trilitrinio stiklainio.Kažkiek užpyliau alyvuogių aliejum, bet tik aliejų sugadinau, vistiek jie yra per kieti.Tiesa, į actą nemerkiau, nes radau ir tokį receptą-pamirkyti acte ir užpilt aliejum.Dar džiovinau moliūgą, cukiniją vegeta apibarsčius, bet irgi niekas nevalgė,
O šiemet nedžiovinu nieko , gal mes per daug išlepę, tebestovi keli dideli maišai pridžiovintų obuolių.Daržovių mišinį sriubai dar džiovinsiu, bet dar viskas tebeauga, dar nenurauta.
Gal kitos kitokias daržoves džiovina?
AČIŪ, Bangele, už patirtį. Reiks ir man džiovintų sriubos mišinių pasidaryt.
Svogūnų laiškus tai aš šaldau supjaustytus. Labai tinka. Neatlieka. Ir krapus.
O moliūgus aš tai džiovinu pasaldintus. Tai ir pyragui tinka, ir taip pagrauždinėjimui.
Svogūnų laiškus tai aš šaldau supjaustytus. Labai tinka. Neatlieka. Ir krapus.
O moliūgus aš tai džiovinu pasaldintus. Tai ir pyragui tinka, ir taip pagrauždinėjimui.
Labas rytas.
Išlepo ir mano šeimyna,o dabar likųs dviese kiek reikia? Pomidorus džiovintus ir aš neradau kur panaudoti?Dabar tik grybus džiovinu ir žoleles.Ankščiau visas uogas džiovindavau,net žemuoges,kalėdiniam pyragui panaudoti.
Dabar viską tik šaldau papraščiau ir skaniau išlieka.
Laba dienelė,
Šventės
Katalikų šalys Šv. Mykolo diena;
Paragvajus Bokerono mūšio diena.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1529 įsigaliojo Pirmasis Lietuvos Statutas.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1919 Argentinoje įkurtas Eldorado miestas.
1938 Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Italijos ir Vokietijos vadovai Miunchene susitarė Čekoslovakijos Sudetų regioną perduoti Vokietijai. Šis Miuncheno susitarimas pasirašytas kitą dieną.
1954 įsteigta Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacija.
1966 paskutinis viešas grupės The Beatles pasirodymas.
O kur džiovinat: orkaitej ar aparatu? Aš pernai skolinausi aparatą ir bandžiau džiovinti mėlynes, bet užkniso. Jei taip viskas džiūsta, tai tas burzgimas varo iš proto. Gal tris dienas džiovinau.
Šventės
Katalikų šalys Šv. Mykolo diena;
Paragvajus Bokerono mūšio diena.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1529 įsigaliojo Pirmasis Lietuvos Statutas.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1919 Argentinoje įkurtas Eldorado miestas.
1938 Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Italijos ir Vokietijos vadovai Miunchene susitarė Čekoslovakijos Sudetų regioną perduoti Vokietijai. Šis Miuncheno susitarimas pasirašytas kitą dieną.
1954 įsteigta Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacija.
1966 paskutinis viešas grupės The Beatles pasirodymas.
O kur džiovinat: orkaitej ar aparatu? Aš pernai skolinausi aparatą ir bandžiau džiovinti mėlynes, bet užkniso. Jei taip viskas džiūsta, tai tas burzgimas varo iš proto. Gal tris dienas džiovinau.
Ir ten ir ten džiovinu.Uogas geriau elektrinėje džiovyklėje,grybai man greičiau orkaitėje.Va ir dabar dar grybai džiūna orkaitėje ir porą skardų padžioviau obuolių.Ant pečiaus būtų dar geriau.
Nikūne, aš turiu tą aparatą.Bet jis padėtas verandoj, tai burzgimo nesigirdi, o dauguma produktų man išdžiūna per parą.Nors obuoliai džiūsta ilgiau, gal ir tris paras Vakar biški apsimelavau, kad nieko šiemet nedžiovinau Džiovinau arbatžolių, kai reikėjo ant greičio dukrai nuvežti į Vengriją ir dabar pilną džiovyklę išdžiovinau čiliukų, visus 5 stalčius , bet nežinau dar kur juos panaudosiu.tiek daug.Bet sėklas išėmiau prieš džiovinant.Žadu sumalti į miltelius