Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

QUOTE(IngridaB @ 2022 05 12, 08:02)
Labas rytas,
Tai mama dar Graikijoje.Ignė parašė pas juos +26.Šiandien turėtų grįžti.Tai jau lėks rytoj garantuotai sodan. mirksiukas.gif
Palijo,palijo.Tvanku ir man miegoti vakar buvo,gal prieš lietų.Ir vėdinome su skersvėju.Namuke čia kai atsisuka saulė vakare,tiek prikaitina,net žiemą. bigsmile.gif
Suskynėme pienių žiedų vakar ,gaminsime pienių vyną. biggrin.gif

Šaunuolė kokia mama, kad išvažiavo. Ir Ignė fainuolė, kad močiutę išsivežė thumbup.gif Nežinau ar mano Mama pasiryžtų kur važiuoti mastau.gif kai karas prasidėjo mano dukra labai išsigandus dėl mūsų buvo, tai vis kvietė atvažiuoti pas ją. Man tai darbas, o Mama laisva, sakau važiuok, pabūsi. Sako ne, nevažiuosiu. Net nežinau ar pavyktų ką išsivežti, jeigu kažkas baisiau čia būtų.

Palijo ir pas mus. Netgi su žaibais ir griaustiniais.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Išgėriau mėtų arbatos nakčiai.Iki keturių neužmigau.Arba nuovargis suveikė.Skubu visus darbus pasidaryti iki pirmadienio.Nes paskui svečiai atvažiuos dviems savaitėms,nesinorės labai landžioti.Šiandien mb nupjaus jau antrą kartą žolę,visame sklype. ax.gif Mačiau jau gėlyną reikia ravėti. bigsmile.gif Šiandien reikia suruošti žemę arbūzams.
Atsakyti
Laba 4u.gif
QUOTE(IngridaB @ 2022 05 13, 07:46)
Labas rytas.
Išgėriau mėtų arbatos nakčiai.Iki keturių neužmigau.Arba nuovargis suveikė.Skubu visus darbus pasidaryti iki pirmadienio.Nes paskui svečiai atvažiuos dviems savaitėms,nesinorės labai landžioti.Šiandien mb nupjaus jau antrą kartą žolę,visame sklype. ax.gif Mačiau jau gėlyną reikia ravėti. bigsmile.gif Šiandien reikia suruošti žemę arbūzams.

Gal ir nuo mėtų hmm.gif gal geriau kokios melisų arbatos išgerti prieš miegą mastau.gif

O tai kai svečiai būna jūs į miestą grįžtate?

Aš vis ruošiuosi sodyboje bijūnus pasodinti doh.gif užsakyti taip ir guli pas gėlininkę (sutariau, kad pasaugotų, nes namie nelabai turiu sąlygų), nes vis nevažiuojam. Dabar jei važiuosim tai tik po dviejų savaičių, manau, kad jau tikrai nežydės šiais metais, bet tai nors pasodinčiau šiemet.

Ryt turėčiau išskristi į Taškentą. Grįžtu po savaitės šeštadienį. Žadėjo ne tik Taškentą parodyti, bet ir Samarkandą wub.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Įspūdingos kelionės.Įsivaizduoju kelionė paliks daug įspūdžių. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Planuose buvo buto remontas,vaikai pakeitė planus. ax.gif
Atsakyti
Laba

Kelionė iš tiesų labai įdomi. Dairausi aplinkui akis išplėtusi 😍😍😍 deriname darbą su poilsiu. Ketvirtadienį planuojama kelionė į Samarkandą, dar vienas Uzbekijos perlas, gili senovė ir Šilko kelias. Penktadienį laisva diena, o šeštadienį ryte atgal į namus. Kainos mums juokingos, vaisiai daržovės nerealaus skonio, tai čia dabar, pavasarį, tai rudens skonį galima tik įsivaizduoti. Maitina mus kaip prieš Kalėdas šeria žąsis doh.gif

QUOTE(IngridaB @ 2022 05 16, 07:30)
Labas rytas.
Planuose buvo buto remontas,vaikai pakeitė planus. ax.gif

Ką padūkėliai sugalvojo? Dažniausiai taip netikėtai pakeisti planai pačius gražiausius įspūdžius palieka
Atsakyti
joo, visa Vidurinė Azija visai kita kultūra, turi būti įdomu.Mums iki Vakarų dar toli, bet vistiek ir mes toj pakraipoj gyvenam, o Rytai tai jau visai kas kita.Įspūdžiai liks visam gyvenimui, blink.gif Aš tai mažai pasaulio tesu mačiusi, senais laikais buvau Maskvoje, Minske, Breste ekskursijose, Demokratineje Vokietijoje atlikau praktiką , gyvenau mėnesį, pusę to laiko mus vežiojo po šalį į ekskursijas , Į Sovietską važiuodavom apsipirkti, kai pas močiutę Pagėgiuose būdavau,bet nė vieno muziejaus ten neaplankiau, juk tikriausiai jų ten buvo.Na, ir į Latviją važiuodavom apsipirkti, nes pasienyje gyvenom.Šiais laikais tai tik Vengrijoj buvau, oi juk ir į Kroatiją nuvažiavom Adrijos jūroj nusimaudyti, ir Lenkijoj pietavom.Slovakiją kirtom, bet nesustojom.Nu gal tas nėra labai mažai g.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Oi MamaEgle,čia kur tu esi,tai pasaka. wub.gif wub.gif Samarkandas skamba kaip pasaulio stebuklas. wub.gif

Bangele,tai kad mūsų laikas tik po Tarybų Sąjungą daugiau ir galėjome keliauti.Čia Tavo praktika Vokietijoje iš viso stebuklas. blink.gif Mūsų vaikai tai malasi po pasaulį.Mažasis vienu metu ir gyveno ant lagamino,kas savaitę,kartais ir du kartaus po Europą skraidė.Kas trys mėnesiai į Ameriką. ax.gif
Vaikai gimtadienio proga pranešė pirmadienį vakare,man knisantis darže skrendate į Graikiją savaitei pailsėti. bigsmile.gif Kada jei ne dabar?Nors mb gimtadienis birželį,mano rudenį,sako paskui vėl korona,daržai,derlius.Viskas dabar.Namuku nereikia rūpintis,žmonės gyvens dvi savaites. ax.gif O planuose buvo pagaliau remontą bute įpusėti. ax.gif Viską metame ir skrendame.Šianien į kirpyklą susiskambinau,pagaliau išeisiu į žmones.Mb sakė gulėsiu papludimy ir nieko neveiksiu.Tai trečiadienį važiuojame iš vakaro pas dukrą,nes ten geriausia palikti mašiną,permiegame ir anksti ryte išskrendame.Tai rytoj pakeliui dar užsuksime sodybon,palaistyti šiltnamių.Ir bus kaip bus. ax.gif
Atsakyti
Ingrida, aš mokiausi Kauno Mičiurino TŪT.Salia Kauno botanikos sodo, dvare.Nors tada aš nežinojau, kad ten dvaras buvo, tik labai patiko freskinės lubos .O tas technikumas bendradarbiavo su VDR Erfurto miesto kažkokia mokymo įstaiga ir kasmet keisdavosi moksleivių delegacijomis,Jie atvažiuodavo rudeniop, nes jų darbas buvo skinti obuolius, o mes tada 1979 m važiavom birželio mėnesį iki liepos 5d.Mūsų darbas, nesvarbu ar apželdinimą mokeisi, ar sodininkystę-daržininkystę, ar agronomiją, visi, po tris geriausius kiekvienos studijų programos mokinius sodinome žiedinius kopūstus.Su sodinamąja.Pradžioje mes nespėjom, į du tuos čiuptukus spėdavom įdėti kopūstą, trečias užsidarydavo be kopūsto.Tai vargšės vietinės moterys toli atsilikusios mūsų broką taisydavo.Vėliau įgudom, tai moterys eidavo iš paskos ir šnekučiuodavosi, o mes ne tik suspėdavom visus daigus laiku įkišti, bet ir aplink apsidairyti, perpratom kaip ten veikia lietinimo sistemos, panorama grožėjomės.Visai šalia buvo Erfurto miesto daugiaaukščiai pastatai .Taip dirbom 17 dienų, o 16 dienų keliavom.Aplankėme ERfurtą, ten veikė pastovi tarptautinė gėlininkystės paroda, kaip botanikos sodas, Veimarą, Buchenvaldą, Važiavom savaitgaliui su nakvyne į Drezdeną, pabaigoje buvom Potsdame, Berlyne, dar mačiau Berlyno sieną, visokius muziejus, dinozaurus ir tt.Jau nebeatsimenu.Dar kalnuose buvom, kažkokias bobslėjaus trasas matėm, tada jos labai žinomos buvo.Jau 43 metai praėjo, o daug ką atsimenu su smulkmenom.Ir būtent Vokietijoje aš pirmą kartą valgiau smidrų.Niekaip nėjo su neaštriu peiliu atsipjauti, tad susikišau visą į burną, nes negražu lekštėje palikti, ir praryti sunku buvo, ir apsikiaulinti nenorėjau, nes prie gretimo staliuko sėdėjo pirmą kartą pamatyti kitokie žmonės- juodaodžiai smile.gif ir dabar juokiuosi iš to savo naivumo. Beje, ir šiandien valgėm smidrų, savo pasiaugintų, ir vyrui pasakojau tą savo istoriją biggrin.gif
Ir į Maskvą iš technikumo vežė, metais anksčiau.Tik į Minską, Chatynę ir Brestą jau iš kolūkio ekskursija buvo
Geros kelionės, gero poilsio, atsigausit, su nauja energija kibsit į darbus.Nieko neatsitiks per tą savaitę.Svarbu siąnakt nenušaldyti , vėliau jau nežada šalnų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bangelee: 17 gegužės 2022 - 19:43
Labas rytas.
Oi kaip įdomiai susiskaitė Bangele tavo nuotykis. wub.gif
Mes tai važinėjome į Maskvą deficitų.Iš pradžių būdama pana su drauge,pasidarydavome darželyje išeiginių ir varydavome.Iš vakaro įsėdi Kaune į traukinį,ryte jau Maskvoje. ax.gif Paskui su sese esame buvę,su vyru.O galiausiai su žiguliu važiuodavome aplink Maskvą degtinės,deficitų.Kol pastojau su mažuoju.Tai ir vežimą parvežtas pardavimui suėjo ir Similac. biggrin.gif Dičkį paikdavome mano močiutei,mamai arba anytai ir rizikuodavome.Dieve su tokiu kledaru,žiguliu. bigsmile.gif Oi mes tiek rizikos per gyvenimą turėjome,nedirbome ramaus darbo . ax.gif Maniškis dabar senatvėje apsiramino,aš dar ne. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti