Iškentėsi, iškentėsi, Ingrida, niekur nedingsi
Ar pirštai laisvi?Aš su riešo lūžiu septynias savaites gipse buvau, paskui dar dvi ar trys savaitės buvo reabilitacijos, važinėjau į mankštas.Nebeatsimenu kiek to laiko buvau reabilitacijoj
Bet dabar praėjo visos bėdos, ranka nebetirpsta, dar nykštys skaudėjo, buvo pripaišę Querveino sindromą, bet po lūžio viskas praėjo.Po kokių dviejų savaičių nuo lūžio man gydytojas liepė megzti ir taip mankštinti pirštus, ir rankos nesinešioti pakabintos ant kaklo visą laiką.Sakė riešą mes reabilitacijoje išmankštinsim, o alkūnės sąnarį ir pirštus turi mankštintis pati.Tad nusimezgiau ploną sikmocherio skarą,Būdama su gipsu
Kokį storą mezginį megzti būtų buvę sunkiau, o čia plonas siūlas, stori virbalai, didelės akys.Dabar aš nejaučiu jokių lūžio pasekmių, niekada neskauda, nereaguoja į oro permainas.Bet reabilitaciją lankiau sąžiningai, pradžioje dukra paveždavo, paskui pati vairavau, nors būdavo sunku posūkius išsukti pradžioje, durdavo tą pažeistą ranką, tad stengiausi atsargiai.Ir dar- nieko nebūna duodo šiaip sau.Dabar, praėjus keturiems metams aš jau galiu pasakyti, kad tas rankos lūžis man buvo Dievo dovana.Tada aš nežinojau , labai pergyvenau, kad taip žioplai susilaužiau, bet tuoj po to mamos sveikata labai sušlubavo, nebegalėjo išlipti iš lovos, tad aš galėjau būti kartu su ja.Nežinau, pampersą pakeisti man nebuvo jokios problemos.(Sesuo dabar slaugo uošvienę, be vyro pagalbos nesugeba pakeisti pamperso, jos uošve nerodo jokių pastangų pasikelti, mano mama tai stengdavosi pakelti dubenį, man tik greit paklotį pampersą tereikėdavo)Kad ir kokia gera buvo mano direktorė tada, bet ji nebūtų galėjusi manęs išleisti mamos slaugyti tris savaites.Tiek mano mama dar gyveno, po to, kai jau nebegalėjo atsikelti.
Man irgi buvo kairė ranka, bet aš kairiarankė.Su dešine man nei žirklės kerpa, nei peilis pjauna Išgyvenau
Kai turiu patirties palyginti, tai galiu sakyti kad geriau koją nusilaužti (Aš dubens kaulus buvau susilaužius, bet tik vienoj pusėj, tad antra koja sveika ir ramentais galėjau paeiti ) nei ranką, nes su viena ranka nieko negalima padaryti.