Labas rytas.
Bangele,kiek berniukų,kiek mergaičių?
Ingrida, auga dvi porelės-du berniukai ir dvi mergaitės Suprantu, kad visų neauginsiu, fermos nenoriu, bet... Mačiau fb skelbimą, kad norėtų ožkytės mainais į avytę., jauną, apie mėnesio amžiaus.Avytės norėčiau, bet ožkytės gaila, geriau sutikčiau mainyt ožiuką į avinuką Bet taip turbūt niekas nesutiktų mainyt, nelygiaverčiai mainai.Savaitgalį papjovėm paskutinę kiaulę, kažkurį laiką nebeauginsim, visi pranašauja kiaulių marą šią vasarą mūsų krašte, tai bus mažiau rūpesčių, jei neauginsim kiaulių.Bet valgyt tai norėsim, avinukas gal būtų visai gera išeitis.
Labas rytas.
Bangele,mano kažkada dvi ožkos atsivedė po du ožiukus.Paauginę papjovėme kol mėsa nepasmirdo,bet taip valgyti ir negalėjau,pragulėjo šaldiklyje paskui atidaviau šunims. Akyse stovėjo ožiukai gyvi.
Laba
Kaip gražiai Bangelė apie savo ūkį kiek šilumos jos žodžiuose
Su tomis ligomis tai iš vis nebeaišku kas darosi niekad tiek jų nebuvo... o dabar jei ne viena tai kita..... o dar kai pavasaris tai tuoj erkės lenda iš visų plyšių, baisu ir mišką nueit pasivaikščiot. Matyt, reikės skiepytis arba vėl išvažiuoti tikrai nėra ten nei erkių tiek, nei tų visų marų ar gripų visokių (čia aš apie paukščių gripus).
Kas gal Vilniuje būsite? Pamatyti būtų smagu. Ir kuo daugiau tuo smagiau ech, geras dalykas buvo tie mūsų susitikimai
Va taip ir tampama vegetaru
Kaip gražiai Bangelė apie savo ūkį kiek šilumos jos žodžiuose
Su tomis ligomis tai iš vis nebeaišku kas darosi niekad tiek jų nebuvo... o dabar jei ne viena tai kita..... o dar kai pavasaris tai tuoj erkės lenda iš visų plyšių, baisu ir mišką nueit pasivaikščiot. Matyt, reikės skiepytis arba vėl išvažiuoti tikrai nėra ten nei erkių tiek, nei tų visų marų ar gripų visokių (čia aš apie paukščių gripus).
Kas gal Vilniuje būsite? Pamatyti būtų smagu. Ir kuo daugiau tuo smagiau ech, geras dalykas buvo tie mūsų susitikimai
QUOTE(IngridaB @ 2019 04 10, 07:55)
Labas rytas.
Bangele,mano kažkada dvi ožkos atsivedė po du ožiukus.Paauginę papjovėme kol mėsa nepasmirdo,bet taip valgyti ir negalėjau,pragulėjo šaldiklyje paskui atidaviau šunims. Akyse stovėjo ožiukai gyvi.
Labas rytas.
Oi MamaEgle žaidi su likimu. Skiepykis būtinai mes visi pasiskiepyję,net dičkis su marčia UK pasiskiepyjo. Nebūtina ir miške pabuvoti.
QUOTE(IngridaB @ 2019 04 11, 07:54)
Labas rytas.
Oi MamaEgle žaidi su likimu. Skiepykis būtinai mes visi pasiskiepyję,net dičkis su marčia UK pasiskiepyjo. Nebūtina ir miške pabuvoti.
Vat ir neeinu į miškus/parkus niekur. Nors gal reikės, vis tiek per vasarą būna nuvažiuoju kur į gamtą, o tų gyvių visur pilna.....
QUOTE(mamaEgle @ 2019 04 10, 08:36)
Čia visai nejuokas.Ir vegetaru sutikčiau būti, bet kad vaaaalgyt žiauriai noriu, iš bado trečią dieną numirčiau , jei kokiais vien kopūstais tektų maitintis
Bet prie visų tų pabaigos operacijų neįmanoma priprasti netgi visą gyvenimą gyvenant kaime ir tai matant dažnai,.Patys nedarom, samdom tai mokantį žmogų, paskui tik padedam nuplauti ir mėsą susinešiojam patys.Nors paskutinius kelerius metus įsigudrinom nusvilintą kiaulę plauti Kercheriu , laaabai švariai nuplauna ir greitai. Savaitę prieš numatomą operaciją aš jau sergu-viskas nervina, erzina, savaitę po to irgi nevalgom mėsos.Ir tik vėliau, kai viskas atslūgsta, įmu mėsą iš šaldiklio ir jau kepu, verdu normaliai .Su vištom paprasčiau , vyras nukerta, aš tik nusipešu ir išdarinėju.Bet ir tai yra didelis DARBAS, kuriam iš anksto ruošiesi, nes bent kokius 5 briolerius ant karto kerta. Kalakutų vyras nebeleido daugiau auginti, pagrasino, kad jei sumanysiu dar auginti, tai pati turėsiu ir galvas nukapot..Kaip bus su ožiukais net neįsivaizduoju, niekad nesu valgiusi, avies irgi
Juk galėjau gyventi laisvai kai pardavėm karvę, niekas tų ožkų man nepiršo.Bet aš norėjau veiksmo, norėjau bent KAŽKĄ auginti, džiaugtis, kad gyvenimas turėtų tikslą.Nes vien tas ciklas darbas-namai man buvo neįdomu, trūko kažko Dabar turiu ir bėdų per jas, pernai išbėgę iš gardo nugriaužė mano antrus metus augusias kolonines obelis, nepaliko nė vieno lapelio, tik obuoliukai liko kyboti.Verkiau, pykau ant savęs, dabar džiaugiuosi ožiukais ir lyg viską užmiršau Kol pabėgusios pridarys naujų nuostolių
Labas rytas.
Pas mane tai prieš kelis metus kaimynų ožkos apgraužė jaunas obelaites,nutrūkę,tai tik po kelių metų atsigavo medeliai.
Turbūt kiekviename kaime yra pjovėjai.Pas mus irgi vietinis ir kiaules ir ožkiukus ir jautuką pjovė,tik paukščius mb pjaudavo.
Iš vaikystės prisimenu, kad kaime irgi būdavo žmogus, kuris mokėdavo gerai ir greitai viską padaryti. Prisimenu pasakojo, kad ar jam, ar kitam nesigavo iš pirmo karto gerai pataikyti, tai paskui vargo visiems užteko Pagal jo galimybes ir datas derindavo kada viskas vyks. Maža buvau, tai man ir neleisdavo žiūrėti, gal kokį kartą tik ir mačiau jau kiek paaugus. O su vištom/gaidžiais tai Močiutė susitvarkydavo, Senelis tuo neužsiimdavo jis iš viso prie maisto nelindo, bet užtat ūkis jo buvo visas apžiūrėtas, tvirtai laikė savo rankose iki pat mirties. O mirė 90-ties sulaukęs.
Labas rytas.
MamaEgle,tu prie administracijos?Ko kaitalioja bakalauro gynimo datą?Mažoji jau buvo susitariusi darbe laisvadienius,pažiūri vakar-pakeista data.
QUOTE(IngridaB @ 2019 04 13, 07:41)
Labas rytas.
MamaEgle,tu prie administracijos?Ko kaitalioja bakalauro gynimo datą?Mažoji jau buvo susitariusi darbe laisvadienius,pažiūri vakar-pakeista data.
Prieš tai buvo preliminarios datos, kurias administratorei reikia įrašyti rudenį, tai įrašo plius minus panašiai kada galėtų būti. Tik dabar galutinai derina gynimų datas. Tikslios gynimų datos priklauso nuo egzaminų tvarkaraščio kitiems kursams (komisijos nariai dėstytojai, o jiems būna kitiems kursams egzaminai), komisijos pirmininko (dažniausiai tai žmogus iš šalies, ne universiteto darbuotojas, tad irgi priklauso nuo jo galimybių kada jis gali). Todėl geriausiai pirmiausiai klausti katedroje pas administratorę, jos būna žino ankščiau nei paskelbia oficialiai.
Labas rytas.
Ačiū MamaEgle.
Su gražia švente.