Tie atstumai...Ir man skauda širdį, šiandien dirbti į Olandiją išvažiavo mažosios draugas .Kai pernai išvažiavo gyventi į Vengriją vyriausioji dukra su šeima, tai neverkiau.Atrodo buvau susitaikiusi su tuo, nes ten žento tėvynė, vaikai turės kitus senelius.Tie seneliai tik tuos du anūkus ir teturi , tai mylės dar labiau, meilės nereiks dalinti su kitais .O dabar vakar prablioviau pusę dienos, man tai tolygu skyrybom .Jau du metus buvo kartu, buvom pripratę, kaip sūnus mums jau buvo.. savaitgaliais abu arba pas mus būdavo, arba pas jo tėvus.O dabar ar tik neišskiras jų atstumas
Labas rytas.
QUOTE(mamaEgle @ 2016 09 17, 06:59)
Labas rytas
Paskutinis mano rytas Airijoje... tuoj jau į kelionę, ryt būsiu Vilniuje, o pirmadienį prasidės naujas gyvenimo etapas. Pirmą kartą be dukters, kuri bus toli.... būdavau išvažiavus, bet skirdavomės nedaugiau kaip 2-3 savaitėm, o dabar.... kaip skauda širdį!!!!! Yra be galo sunku su ja skirtis....
Atvažiuos ir užsieniečiai? Dabar jau ir aš blaškysiuos tarp dviejų šalių, ypač per šventes.... nors ir taip visada norėdavau šventėm pas Mamą, dabar norėsiu pas dukrą...
Paskutinis mano rytas Airijoje... tuoj jau į kelionę, ryt būsiu Vilniuje, o pirmadienį prasidės naujas gyvenimo etapas. Pirmą kartą be dukters, kuri bus toli.... būdavau išvažiavus, bet skirdavomės nedaugiau kaip 2-3 savaitėm, o dabar.... kaip skauda širdį!!!!! Yra be galo sunku su ja skirtis....
Atvažiuos ir užsieniečiai? Dabar jau ir aš blaškysiuos tarp dviejų šalių, ypač per šventes.... nors ir taip visada norėdavau šventėm pas Mamą, dabar norėsiu pas dukrą...
MamaEgle, gyvenimo permainos visada kažkiek neramina. O mūsų brandžiame amžiuje vis vien noris stabilumo.
Rasdavai Lietuvą gyvendama Airijoje, dabar rasi Airiją, gyvendama Vilniuje. Viskas bus gerai.
Kūčiom užsieniečiai neatvažiuos. Bus tik Visaginas. Bet atvažiuos sausio vidury. Tuokias mano mažylis.
Cituot leidžia tik vieną žinutę. O kaip anksčiau, kad prisirinkdavom citatų ir tada atsakinėdavom, tai nebeleidžia. Išbandžiau kelias naršykles...
Labas rytas.
Laba dienelė,
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1915 vokiečių kariuomenė užėmė Vilnių;
1939 Raudonoji armija užėmė Vilnių;
1995 įrengtas pirmasis bankomatas Lietuvoje.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1888 Spa kurorte (Belgija) įvyko pirmasis pasaulyje grožio konkursas.
1923 TSRS priimtas nutarimas Dėl varpų skambėjimo, kuriuo liepta iš bažnyčių varpinių dėl nereikalingumo pašalinti visus varpus.
1944 Pasirašytos Suomijos ir TSRS paliaubos.
1982 Pirmą kartą buvo panaudotas šypsenėlės simbolis :-).
1983 Sent Kitsas ir Nevis tapo nepriklausomi nuo Jungtinės Karalystės.
2006 Tailande šios šalies karinės pajėgos įvykdė karinį perversmą, sustabdė konstitucijos galiojimą.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1915 vokiečių kariuomenė užėmė Vilnių;
1939 Raudonoji armija užėmė Vilnių;
1995 įrengtas pirmasis bankomatas Lietuvoje.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1888 Spa kurorte (Belgija) įvyko pirmasis pasaulyje grožio konkursas.
1923 TSRS priimtas nutarimas Dėl varpų skambėjimo, kuriuo liepta iš bažnyčių varpinių dėl nereikalingumo pašalinti visus varpus.
1944 Pasirašytos Suomijos ir TSRS paliaubos.
1982 Pirmą kartą buvo panaudotas šypsenėlės simbolis :-).
1983 Sent Kitsas ir Nevis tapo nepriklausomi nuo Jungtinės Karalystės.
2006 Tailande šios šalies karinės pajėgos įvykdė karinį perversmą, sustabdė konstitucijos galiojimą.
QUOTE(mamaEgle @ 2016 09 17, 08:59)
Labas rytas
Paskutinis mano rytas Airijoje... tuoj jau į kelionę, ryt būsiu Vilniuje, o pirmadienį prasidės naujas gyvenimo etapas.
Paskutinis mano rytas Airijoje... tuoj jau į kelionę, ryt būsiu Vilniuje, o pirmadienį prasidės naujas gyvenimo etapas.
Tai bent. Kartu džiaugsmas ir didelis nerimas. Sėkmės tau, mieloji, naujame kelyje. Nuostabu, kad darai tą, ko norisi.
Radau labai gražų eilėraštį feisbuko platybėse.Kad neprapultų ,dalinuosi su jumis
Tas ruduo susuko vasarėlei galvą
Ir šalna rytais per pievas jau atbėga...
Gervėms klykiant ten,aukštai padangėj-
Taip suspaudžia širdį.Nesimiega...
O šiaurinis vėjas šnabžda ir kvatoja:
Išsivesim vasarą nelaukę
Nors vorai tinklus tik mezga,audžia-
Vasara išeina ta palauke...
Krenta ašaros.Tos rudeninės.Sūrios-
Gaila vasaros.Paliko mus.Išėjo.
Iškeliavo ten,kažkur už jūrų-
Ten,kur vedė ją šiaurinis vėjas...
Tas ruduo susuko ir man galvą...
Krenta medžių lapai man po kojų...
O tos ašaros seniai nudžiūvę...
Rudenio lapus renku.Kvatoju...
Ach tu šelmi,rudenėli,vėjo vaike!
Juk nelaukiau aš tavęs-tikrai nelaukiau.
Atskubėjai,sujaukei man sielą
Ir nematomas nubėgai per palaukę...
Audronė Juškytė-Bakšienė 2016.09.17
Tas ruduo susuko vasarėlei galvą
Ir šalna rytais per pievas jau atbėga...
Gervėms klykiant ten,aukštai padangėj-
Taip suspaudžia širdį.Nesimiega...
O šiaurinis vėjas šnabžda ir kvatoja:
Išsivesim vasarą nelaukę
Nors vorai tinklus tik mezga,audžia-
Vasara išeina ta palauke...
Krenta ašaros.Tos rudeninės.Sūrios-
Gaila vasaros.Paliko mus.Išėjo.
Iškeliavo ten,kažkur už jūrų-
Ten,kur vedė ją šiaurinis vėjas...
Tas ruduo susuko ir man galvą...
Krenta medžių lapai man po kojų...
O tos ašaros seniai nudžiūvę...
Rudenio lapus renku.Kvatoju...
Ach tu šelmi,rudenėli,vėjo vaike!
Juk nelaukiau aš tavęs-tikrai nelaukiau.
Atskubėjai,sujaukei man sielą
Ir nematomas nubėgai per palaukę...
Audronė Juškytė-Bakšienė 2016.09.17
Labas rytas.
Laba dienelė,
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1869 gimė lietuvių literatūros klasikas Juozas Tumas-Vaižgantas.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
622 Chidžra. Mahometas persikėlė iš Mekos į Mediną;
1260 prasidėjo didysis prūsų sukilimas;
1519 Magelano ekspedicijos pradžia;
1792 baigėsi Argonne manevrai, Prancūzijos ir Austrijos kariuomenų veiksmai ir susidūrimai Šiaurės Rytų Prancūzijoje, prie Nyderlandų. Jie vyko nuo rugpjūčio 19 d.;
1946 prasidėjo pirmasis Kanų kino festivalis;
2003 referendumas Latvijoje dėl šalies įstojimo į Europos Sąjungą;
2008 teroristai susprogdino Marriott viešbutį Islamabade, Pakistane.
Bangele, tikrai geras eilėraštis, atrodo, apie mus , o ne apie vasarą kalba.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1869 gimė lietuvių literatūros klasikas Juozas Tumas-Vaižgantas.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
622 Chidžra. Mahometas persikėlė iš Mekos į Mediną;
1260 prasidėjo didysis prūsų sukilimas;
1519 Magelano ekspedicijos pradžia;
1792 baigėsi Argonne manevrai, Prancūzijos ir Austrijos kariuomenų veiksmai ir susidūrimai Šiaurės Rytų Prancūzijoje, prie Nyderlandų. Jie vyko nuo rugpjūčio 19 d.;
1946 prasidėjo pirmasis Kanų kino festivalis;
2003 referendumas Latvijoje dėl šalies įstojimo į Europos Sąjungą;
2008 teroristai susprogdino Marriott viešbutį Islamabade, Pakistane.
Bangele, tikrai geras eilėraštis, atrodo, apie mus , o ne apie vasarą kalba.
Labai gražus eilėraštis
Labas rytas.
Labas rytas,
Šventės
JT Tarptautinė Taikos diena;
Tarptautinė Alzheimerio ligos diena;
Alutinis senovinė lietuvių alaus šventės.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1935 Feliksas Vaitkus lėktuvu Lituanica II (Lockheed L-5B Vega) perskrido Atlanto vandenyną;
2004 Lietuvą sukrėtė nestiprus, bet jaučiamas žemės drebėjimas, kurio epicentras buvo Karaliaučiaus krašte.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1525 Teutonų ordino Magistras Valteris fon Plettenbergas (Wolter von Plettenberg) suteikė Rygai pilnąją religinę laisvę.[reikalingas šaltinis]
1792 per Didžiąją Prancūzijos Revoliuciją Nacionalinis Konventas paskelbė Prancūziją respublika (Pirmoji Prancūzijos respublika).
1898 Imperatorienei Cisi įvykdžius perversmą Kinijoje baigėsi Šimto dienų reformos.
1964 Maltos nepriklausomybės diena.
1981 Belizo nepriklausomybės diena.
2001 Estijos prezidentu išrinktas Arnold Rüütel, pradėjo eiti pareigas spalio 8 d.
Šventės
JT Tarptautinė Taikos diena;
Tarptautinė Alzheimerio ligos diena;
Alutinis senovinė lietuvių alaus šventės.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1935 Feliksas Vaitkus lėktuvu Lituanica II (Lockheed L-5B Vega) perskrido Atlanto vandenyną;
2004 Lietuvą sukrėtė nestiprus, bet jaučiamas žemės drebėjimas, kurio epicentras buvo Karaliaučiaus krašte.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1525 Teutonų ordino Magistras Valteris fon Plettenbergas (Wolter von Plettenberg) suteikė Rygai pilnąją religinę laisvę.[reikalingas šaltinis]
1792 per Didžiąją Prancūzijos Revoliuciją Nacionalinis Konventas paskelbė Prancūziją respublika (Pirmoji Prancūzijos respublika).
1898 Imperatorienei Cisi įvykdžius perversmą Kinijoje baigėsi Šimto dienų reformos.
1964 Maltos nepriklausomybės diena.
1981 Belizo nepriklausomybės diena.
2001 Estijos prezidentu išrinktas Arnold Rüütel, pradėjo eiti pareigas spalio 8 d.