Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Na nors pamatėme daug vaizdų.Kai nebuvę tame krašte,daug ką dar reikia pamatyti.Norėčiau dar sugrįžti,nors velniškai toli mūms gaunasi. ax.gif ax.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(IngridaB @ 2018 12 14, 08:34)
Labas rytas.
Na nors pamatėme daug vaizdų.Kai nebuvę tame krašte,daug ką dar reikia pamatyti.Norėčiau dar sugrįžti,nors velniškai toli mūms gaunasi. ax.gif  ax.gif

Tolokai tikrai.. jau mums koks 150 km į vieną pusę, tai jums dar daugiau. Čia jau išsiruošti reikia, o tas yra sunkiausiai padaroma. Vis atsiranda kokių reikalų ir vis atidedama. Mes dabar į Pakruojo dvarą norime kol tos šviesos dega, bet kai pagalvoju kiek važiuoti ir paskui naktį grįžti, tai tas noras sumažėja iš karto.... topsecret.gif Dar būtų kiek arčiau, kad kokio pusdienio užtektų, o dabar jau reikia visą dieną tam skirti topsecret.gif
Atsakyti
Sveikos,
ir man Druskininkai tai pasaulio kraštas.Niekada nesu buvusi ten, nors pravažiavus esu .Jaunystėje, kai Kaune mokiausi, šeimininkai važiavo grybauti, ir mane vežėsi.Grybavom kažkur aplink Marcinkonis, grįžom beveik pro Druskininkus.Tada pirmą kartą gyvenime grybų ne ieškojom, o juos rinkom-prisikrovėm pilną Moskvičiaus bagažinę kibirų, gal kokius 8 blink.gif .Vieną kibirą kazlėkų paskui man atidavė, matyt nusibodo galvučių odeles lupinėti biggrin.gif O aš prisimarinavau kazlėkų visai žiemai ax.gif Iki to laiko mes, vaikai, Žemaitijoj grybų geriausiu atveju buvom pririnkę krepšį, nors būdavo ir mažiau, sakykim 2 baravykai, 5 raudonikiai, kokie 7 lepšiai, sauja voveraičių...Tai tie 8 kibirai man tada atrodė nerealiai daug, tiesiog nesuvokiamai daug.Dabar, kai gyvenam netoli miškų, tai daugiau kaip 2 kibirus viena nesu pririnkus.Tiesiog prisirenku kiek atsinešiau taros ir einu namo.Kitą dieną einu vėl, jei noriu. biggrin.gif
Nuo mūsų iki Druskininkų apie 400km susidarytų blink.gif , nes į Alytų yra virš 300, bet ir ten seniai besam buvę, prieš 8 metus sesers penkiasdešimtmetį šventėm, paskui jau nebegalėjom išvažiuot, mamą parsivežiau.Buvom į laidotuves išvykę, bet vienai dienai, ryte 4 val išvažiavom, vakare jau namie buvom.
Ir, turbūt, vieną kartą gyvenime gal nuvažiavus į Druskininkus, nepagailėčiau pinigų ir Grūto parką aplankyčiau, nesvarbu kiek tai bekainuotų...
Bet aplankyt pajūrį mums ne problema, -ir dabar planuojam su kolektyvu išvažiuot po švenčių pavalgyt į HBH, pasivaikščioti po vakarinę Palangą ax.gif Gera valanda kelio ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Bangele,mūms susidarė nuo namų 560km.Tai jūms dar dadėk.Važiavome pro Vilnių,50km lankas bet ramesnis kelias. ax.gif Nuo Vilniaus iš viso sunkvežimiai tik su rastais,kad ir pakeitė ministrą aplinkosaugos,veža juodai mišką. blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Iš kur tu tiek kilometrų pripaišei? Mes tai važiuojam per Telšius, ties Lakuva arba Kaltinėnais įlendam į autostradą ir važiuojam per Kauną.Į Alytų.O į Druskininkus tai dar plius koks 70 km gal g.gif Per visą Lietuvą nuo šiaurės iki pietų nėra tiek daug kilometrų, o Panevėžys vos ne centre mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bangelee @ 2018 12 15, 09:55)
Iš kur tu tiek kilometrų pripaišei? Mes tai važiuojam per Telšius, ties Lakuva arba Kaltinėnais įlendam į autostradą ir važiuojam per Kauną.Į Alytų.O į Druskininkus tai dar plius koks 70 km gal g.gif Per visą Lietuvą nuo šiaurės iki pietų nėra tiek daug kilometrų, o Panevėžys vos ne centre mirksiukas.gif

Čia per abu galus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Panos, sakykit kaip gydotes nuo sauso kosulio? Jau gera savaite kosciu. Tempos nera, gerkles neskauda, nosis nebega, nu bet "loju" be sustojimo. Buvau pas daktarus, sako viskas gerai. Vaistu nereikia, plauciai svarus. Kosulys praeis po 3-4 dienu. Bet kai uzeina priepoliai, tai net sienom norisi lipt. Krutine plysta nuo kosulio. Pienas su medum nieko nesvelnina unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Nova,ne patarėja labai.Būtum šalia bandyčiau gydyti liaudiškai...spanguolės,medus,imbieras,citrina,šeivamedžio,aviečių arbatos.Mažių bandžiau gydyti,anginą turėjo šią savaitę. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Sveikos,keliautojos.mano noras kitiems metams būtų išmokti išnešti užpakalį iš namų.Ir prisiplakti kur,kad galetumem keliauti ne savo transportu. Mano vyreliui dėl širdeles geriau ramiai gyventi,be įtampos. Biški paklydęs kur nervuotųsi.

*nova* Kosūlį patinka gydytis čiobreliais,kiek skaičiau,kiek atsimenu,bet kokiam kosuliui tinka.Stengiuos visada būt apsirūpinusi,nes kosulio gydymas dažniausiai ilgas procesas,tai labai gerai natūralus vaistukai.Kol budavo pirkti,labai geri mišiniai būdavo su saldymedžiu.Sveikit smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Dekui panos, uz patarimus mirksiukas.gif Kazkaip lyg lengviau jau, nors jau kosulys lyg slapesnis darosi. Kokias 3 dienas geriu medetku arbata, kvepuoju druskos ir sodos garais. Nu gal tuoj uzsibaigs kancios, nes jau krutine kaip drasko kai uzsikosciu, negaliu unsure.gif

Sakykit ka kepsit/virsit sventems bigsmile.gif meniu jau turite paruostus bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Dar prisiminiau nuo kosulio putino uogos su medumi.Kasmet pasirūpinu. ax.gif
Tai jau atidariau kepimo cechą namie. mirksiukas.gif Dar vakar įsigyjau tešlos maišymo kombainą(senasis jau keli metai sugedęs)Tai vakar meduoliukai,grybukai į trasą išėjo.Sekmadienį kūčiukai,čia jau po antrą partiją viskas. bigsmile.gif
Kūčioms mažoji sakė nepersistengti su silkėmis ir žuvimi.Darysim naujoviškas kūčias suši,sraigės,krevetės.Silkę valgo tik mažius.Nesistebiu aš irgi jauna nevalgiau. ax.gif Kalėdoms-kalakutas.Tiek planavau meniu,o vakar sužinojau kad ir grįžęs dičkis su marčia pabus tik antrą kalėdų dieną,išmaus sostinėn likusiąs diena. ax.gif
Atsakyti