Įkraunama...
Įkraunama...

Kovinukai

Kiipshiuke, maniskei pirmasis dantukas iskrito vasario menesi. tada uz poros menesiu ir antraji istraukem, nes labai klibejo... Virsutiniai kandziai jau irgi kliba gal nuo kovo menesio, bet dar vis neiskrenta. Kol vaikui labai netrukdo, tai ir nieko nedarom...

Siandien kaip tik mano dicke buvo su teciu dantu taisyt... Vienas pieninis kruminis baisiausiai isgedes, kai isgreze, beveik danties nebeliko, tik skyle verysad.gif teko taisyt su uzsaldymu ir dar viena mazyte skylute rado kitame dantuke, tai ta taise be saldymo... Zodziu, pakankino vaika...Jau viso net 4 dantys pas panele uztaisyti... Sake, kad nekruopsciai valem, todel taip isgedo... Bet ka jau ka, o dantis mes vaiku priziurim, valom joms vakarais patys, rytais dazniausiai irgi patys valom... tik labai retai jos pacios valosi... Tai kazkaip nuliudino tas daktares pasakymas... Sake reikia ir tarpdancius siulu valyt, pasta su fluoru ne maziau 1000 pp naudot ir pan. Dabar reikes uz 4-5 menesiu kontrolei ateit ir silantus desim, nes jau visi keturi pirmieji nuolatiniai kruminiai isdyge... Silpni dantukai pas mano vyresnele verysad.gif

O kas del puodu - tai tas termometras bent jau man nereikalingas, bet ta Zepter puoda su termometru dovanu gavau. Puodas tikrai geras. Berghoff puodai be termometru, tik su paprastom plastmasinem rankenom. Tai per beveik 10 naudojimo metu, viena tik nuluzo ir del musu neatsargaus naudojimo... Nors tuos dangcius be termostatu ir i indaplove dedam pastoviai...
Atsakyti
Sveikos,

puodus turiu visus tris- vienas Berghoff mažas, šito greit termostatas nusimetė, kiti du net nežinau kokie - pirkti spec. puodų parduotuvėje, nebrangūs, bet visi trys geri. Nelabai pagelbėsiu smile.gif . Dar vis galvoju kad reiktų puodo troškiniams ar pan. - gal ketaus, bet neprisiruošiu nupirkt...

Dar apie buitį - nusipirkau Miele džiovyklę skalbiniams, tiek kad naudota, tai kelis pataisymus reikėjo daryti ax.gif . Bet iš esmės patenkinta - dabar tas metas, kai dar nešildom, namie vėsu, o skalbiu daug - vakare beveik visus dienos rūbus metam skalbt, plius baseino rankšluosčiai ir kt.

Kažkurį čia vakarą sugalvojau mažių nuvešti paplaukiot, šiaip jis savaitgaliais sportuoja su tėčiu. Na ir susidūriau sus situacija, kad negaliu jo vestis pas moteris perrengt. Administratorė pripasakojo, kaip jie gauna pylos, kaip vaikai traumuojami (na maniškis nemanau kad kažką naujo pamatys, nebent mergaitės gėdytųsi jo) na ir t.t. Paskui atėjo dar viena mama su penkiamečiu berniuku. Tai supratau, kad čia tiesiog neverta leisti tų vaikų, kurie patys dar nesusitvarko (nepažįsta skaičių, neranda spintelių, nesugeba atrakinti ar pan.). Na ir tiek tos, kaip nors išgyvensim smile.gif . Žodžiu, vakarai laisvi nuo vaikų burelių (bet suaugę turim savo būrelių) , kuo tikrai esu patenkinta.

Dukra pradėjo lankyti tautinius šokius mokykloje, čia nemokamas būrelis, tai gal ir gerai, jei bus smagu jai patrepsėt.

Merginos, o kurios vairuoja/vairavo mašinas su automatine pavarų dėže - jungiat P- parkingą laukdamos prie šviesoforo?

Dar apie dantis - mažius pliumpė pieną kelis metus dienom ir naktim, dantis valos labai prastai, kai galiu namie valau aš, kartai pats - belenkaip, ryte niekada nesivalo. Dantys sveiki, tik ant vieno krūminio nežymus spalvos pakitimas. Dantų būklę lemia genai, higiena, maistas... Sako su gera higiena ir blogais genais galima turėt sveikus dantis. Ir manau jei pieniniai genda, nebūtinai ges nuolatiniai. Dėl silantų - mano dičkei niekas jų nepasiūlė unsure.gif ,o aš pati pamiršau apie tokius. Tai kaip ir nesilantuota liko mergina. Tik su viena mama kalbėjom, kad labai rekia žiūrėti ar po silantais gedimas neprasidėjo, reguliariai lankytis pas odontologus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sat: 07 spalio 2016 - 15:06
QUOTE(sat @ 2016 10 07, 15:58)
Merginos, o kurios vairuoja/vairavo mašinas su automatine pavarų dėže - jungiat P- parkingą laukdamos prie šviesoforo?

niekada schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Pretorija @ 2016 10 07, 14:55)
Kiipshiuke, maniskei pirmasis dantukas iskrito vasario menesi. tada uz poros menesiu ir antraji istraukem, nes labai klibejo... Virsutiniai kandziai jau irgi kliba gal nuo kovo menesio, bet dar vis neiskrenta. Kol vaikui labai netrukdo, tai ir nieko nedarom...

Siandien kaip tik mano dicke buvo su teciu dantu taisyt... Vienas pieninis kruminis baisiausiai isgedes, kai isgreze, beveik danties nebeliko, tik skyle verysad.gif teko taisyt su uzsaldymu ir dar viena mazyte skylute rado kitame dantuke, tai ta taise be saldymo... Zodziu, pakankino vaika...Jau viso net 4 dantys pas panele uztaisyti... Sake, kad nekruopsciai valem, todel taip isgedo... Bet ka jau ka, o dantis mes vaiku priziurim, valom joms vakarais patys, rytais dazniausiai irgi patys valom... tik labai retai jos pacios valosi... Tai kazkaip nuliudino tas daktares pasakymas... Sake reikia ir tarpdancius siulu valyt, pasta su fluoru ne maziau 1000 pp naudot  ir pan.  Dabar reikes uz 4-5 menesiu kontrolei ateit ir silantus desim, nes jau visi keturi pirmieji nuolatiniai kruminiai isdyge... Silpni dantukai  pas mano vyresnele verysad.gif

Manau jus labai gerai valot dantis mirksiukas.gif nenusimink. Visai ne i tema pasake gydytoja...
Mes valom tik vakarais. Be jokio siulo. Jie nemoka. O man nesigauna ilyst i burna su tuo siulu. Bandziau... ir didckis turi va dabar pirma skylute. Maza.eisim kita sav gydyt.. tecio stiprus dantys.tai ir genai..nes mano silpni. Aciu d ne mano paeme dantis..
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 10 07, 16:59)

vyras man papasakojo, kad ilgiau laukiant jau reiktų. Na bet ir aš nejungsiu ax.gif .
Atsakyti
Pas mano sunu dantys labai silpni, nors valem saziningai nuo pat pirmuju. Dar ir dabar kartasi isvalau as ax.gif o pas kovinuke sveikut sveikuteliai, ir tas iskrites net neklibejo pries tai. klausiau ar neuzsigavo kur, sake ne, tik diena truputi judejo, o geriant arbata ikrito i puodeli biggrin.gif
as irgi manau, kad daugiau genai nulemia dantu sveikata. As kiek save prisimenu , nuo darzelio laiku nuolat eidavom pas stomatologus taisytis.
Papildyta:
QUOTE(sat @ 2016 10 07, 15:07)
vyras man papasakojo, kad ilgiau laukiant jau reiktų. Na bet ir aš nejungsiu ax.gif .

buna kazkokia fukcija, kad ilgiau stovint pats automobilis savaime uzgesta, paskui tik gaziuka paspaudi ir vel vaziuoji
Atsakyti
Kur visos? Reiks ieskot per paiesku tarnyba greit unsure.gif
Labos!
Kas geresnio?
Mes pagaliau dantuka susitaisem.vaziavom i futura dentis. Be asaru ir rekimu.nesuprati net kad grezia.sake ai man ten pavale praplove ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cerina @ 2016 10 13, 17:11)
Mes pagaliau dantuka susitaisem.vaziavom i futura dentis. Be asaru ir rekimu.nesuprati net kad grezia.sake ai man ten pavale praplove ir viskas biggrin.gif

pas kurią gydytoją buvot? bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=wicked,2016 10 13, 17:57]
pas kurią gydytoją buvot? bigsmile.gif
[/quote
Neringa šapokaitė rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

as vis begu begu begu... smile.gif
Treciadieni buvau komandiruoteje Svedijoje... labai varginanti diena buvo, nes ta pacia diena skridau ir pirmyn, ir atgal, ir dar atlaikiau 7 val workshop'a... Skrydis anksti ryte buvo, tada grizau irgi jau beveik nakti. Pries tai irgi pora naktu tik po 4-5 valandas miegojus tebuvau... tai matyt nuo to nuovargio ir imunitetas krito... Vakar tokia sloga prasidejo baisi, kad kolegos nuo puses dienos mane namo isvare ilsetis... Grizau, vaistu isgeriau, ismiegojau 3 valandas ir geriau pasijutau... siandien jau visai neblogai jauciuosi, tai vel i darba atlekiau.
Uz poros valandu vaziuosiu G. Nausedos ekonomikos apzvalgos paklausyti...
Ir labai dziaugiuosi, kad siandien jau penktadienis ax.gif

Savaitgali nieko ypatingo nesam suplanave, tai namie pasitvarkysim, pabusim...

Beje, gal dauguma jau mate, bet kurios nemate ir kurioms idomu - vakar vakare imeciau pagaliau keliones foto i FB. Atrinkti nuotraukas, sudeti i FB ir aprasyti jas uztruko du vakarus po kelias valandas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cerina @ 2016 10 13, 23:31)
Neringa šapokaitė rolleyes.gif

buvom pas ją - nepaliko ji man įspūdžio schmoll.gif net nesistengė per daug, kad prikalbinti maniškį išsižioti... bet gal tai mano problema, kad lyginu visas dabar su Jurgita iš Sanidento... tai dabar galvoju, kad gal dar pas kurią kitą nueit... komentaruose mačiau daug gerų žodžių kažkuriai hmm.gif

mes tai apturėsim intensyvų savaitgalį - vyriausiojo gimtadienis... šiandien duoklė mažiems broliams, ryt svečiai iš tėčio pusės, poryt - draugų diena...
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 10 14, 07:43)
buvom pas ją - nepaliko ji man įspūdžio schmoll.gif net nesistengė per daug, kad prikalbinti maniškį išsižioti... bet gal tai mano problema, kad lyginu visas dabar su Jurgita iš Sanidento... tai dabar galvoju, kad gal dar pas kurią kitą nueit... komentaruose mačiau daug gerų žodžių kažkuriai hmm.gif

mes tai apturėsim intensyvų savaitgalį - vyriausiojo gimtadienis... šiandien duoklė mažiems broliams, ryt svečiai iš tėčio pusės, poryt - draugų diena...

Matai. Mano berno ir nereikejo kalbint. Tai as neturejau dideliu reikalavimu. Siaip kad butu dirbanti su vaikais ir tiek. Jei butu problema issiziot tai tada buciau gal kita pasirinkus.o cia buvo artimiausias laikas smile.gif
Pretorija labai labai fainos nuotraukos! Super super!!
Atsakyti