QUOTE(Silvaja @ 2016 10 13, 08:43)
Labas rytas,
gal galit smulkiau apie nosies plovimą su druska ir soda , kiek tos sodos dėti, kaip vaikui plaunat nosis, nes taip , kai pati plaunu vaikas tikrai nepadaris
gal galit smulkiau apie nosies plovimą su druska ir soda , kiek tos sodos dėti, kaip vaikui plaunat nosis, nes taip , kai pati plaunu vaikas tikrai nepadaris
Aš be tokio ar panašaus daikčiuko neįsivaizduoju, kad galėčiau vaikui išplauti nosį. Kad būtų suprantamiau yra ir Youtube vaizdeliu nasal wash.
O kiek dėti druskos, tai reikia atsimatuoti. Pradžioje, kai užsisakiau rinkinuką, buvo pridėti pakučiai, specialiai paragavau, kad pasidaryčiau panašų tirpalą. Sumaišiau himalajų druską ir sodą lygiojis dalimis (1:1) didesnį kiekį, kad turėčiau kai reikia. Į šiltą vandenį 250 300 ml dėdu apie 2-2,5 ml tos druskos+sodos. Jei per daug ar per mažai, tuomet griaužia, jei atitaikai, tuomet super (aš nuo vitaminų pasilikau mažiuką samtuką 2 ml, jis man idealus). Pirmiausia siūlyčiau ant savęs išbandyti, kol atitaikai, kad vaikas paskui nebijotų, jei papavyktų. O šiaip tai tikrai rekomenduoju, išplauna slogą ir ji nesupūliuoja. Mano mažyliui kiekviena sloga baigdavosi bronchitu arba laringitu, nes sloga slinkdavo ant plaučių. Dabar to išvengiame.