Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo (primal) mityba

QUOTE(ivetacom @ 2017 08 24, 16:15)
Smagu, kai pasirodo senbuviai 4u.gif

Manau Genovaitei irgi gerai butu karts nuo karto pasirodyti.

Mes irgi jau pradedame vartoti vitamina d. Sunui, kai tik jo truksta pasireiskia perioralinis dermatitas. Dvi vasaros nebuvo jokiu simptomu, o siemet karts nuo karto raudonavo aplink lupiyes.

mano simptomas (nors anuot tyrimus- mano skaiciukai geri) - nuolatinis nuovargis.
pradejau gerti vit D, sugeriau ampule ir dabar lasiukus kol nusipirksiu is iherb stipresniu - is karto pagerejo, kuo labai dziaugiuos nes ilgos atosotogs prasideda- reikia turet jegu,o tai reikes dar atosotgu po atostogu smile.gif

as siuo tyrimu netikiu. pievas rodo.
Papildyta:
QUOTE(San_tea @ 2017 08 24, 16:44)
<p>Ar galit detaliau kokia mesa ir kokias darzoves valgot? Kokiu santykiu? Aciu</p>

mesa valgau visokia- daugiausia kiauliena ir vistiena. kartais jautiena.
kalakutienos senokai nevalgiau.
zveriena kartais jei kas pavaisina
sonine megstu ir kumpio vytinto parduotuvinio kartais per sventes smile.gif

o darzoves irgo visas smile.gif troskintas, virtas, zalias, raugintas smile.gif

vasara visiskai nesinori mesos man. tai 80% darzoves su sudytais lasinukais

Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2017 08 24, 23:05)
Dabar pats turi viska zinoti. As ateinu pas seimos gydytoja, o ji manes klausia, ko reikia, viska israsysiu. Taip. kad, sveikata tik musu rankose, ne daktaru.

Silver1979 As kas 6 menesiai darausi D tyrimus. Be ju, nedristu gerti D. Ir as autoimunininke. Skydliauke.

as buvau pamirsus... ir silpnumo akimirka pasidaviau gyd itaka/ nuomone... po to i greitaja atskubejau, laseline pastate, atchiuhino. kaip nauja. bet gera pamoka man buvo - neest visko ka israso gydytojai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 26 rugpjūčio 2017 - 22:40
QUOTE(jaicy @ 2017 08 26, 22:45)
as buvau pamirsus... ir silpnumo akimirka pasidaviau gyd itaka/ nuomone... po to i greitaja atskubejau, laseline pastate, atchiuhino. kaip nauja. bet gera pamoka man buvo - neest visko ka israso gydytojai

oho, nuo ko tau cia taip? :O
Atsakyti

Sveiko merginos. Skaitau ankstesnes temas, bet noriu anksčiau viską suprasti, todėl bandau užbegti įvykiam už akių :).

Mano dukrai yra alopecija. Darėm mikroelementų tyrimą iš plauko, ir paaiškėjo, kad jai yra lėtas metabolizmas nr.1. Pagal tai sudarytas sąrašas vengtinų ir rekomenduojamų produktų. Realiai baltymai (mėsa) turėtų būti padidinti, bet jokių tų riebiųjų avokadų, riešutų, kokoso aliejų negalima. Avižas, rugius - galima įtraukti. Kiek pamenu baltymai turi mažiausiai 40% mitybos pas ją sudaryti. Aš galvoju, kad po šiuo metabolizmo tipu yra paslėptas tas jūsų keto ar koks kitas terminas :D. Pataisykit mane jei klystu. Bet gal galit kažką pakomentuoti?

Esu skaičiusi, kad šiom autoimuninėm ligom (alopecija, ATPO padidėjimui) labai tinka Paleo, bet pagal tas rekomendacijas, tai šiek tiek kertasi principai. Tai taip ir žinok žmogau, ką čia daryti ir kaip elgtis. Plius daržoves valgo tik tada, kai stoviu šalia ir liepiu suvalgyti :(

Atsakyti
QUOTE(Simasina @ 2017 09 21, 10:32)
<p>Sveiko merginos. Skaitau ankstesnes temas, bet noriu anksčiau viską suprasti, todėl bandau užbegti įvykiam už akių smile.gif.</p><p></p><p>Mano dukrai yra alopecija. Darėm mikroelementų tyrimą iš plauko, ir paaiškėjo, kad jai yra lėtas metabolizmas nr.1. Pagal tai sudarytas sąrašas vengtinų ir rekomenduojamų produktų. Realiai baltymai (mėsa) turėtų būti padidinti, bet jokių tų riebiųjų avokadų, riešutų, kokoso aliejų negalima. Avižas, rugius - galima įtraukti. Kiek pamenu baltymai turi mažiausiai 40% mitybos pas ją sudaryti. Aš galvoju, kad po šiuo metabolizmo tipu yra paslėptas tas jūsų keto ar koks kitas terminas biggrin.gif. Pataisykit mane jei klystu. Bet gal galit kažką pakomentuoti?</p><p></p><p>Esu skaičiusi, kad šiom autoimuninėm ligom (alopecija, ATPO padidėjimui) labai tinka Paleo, bet pagal tas rekomendacijas, tai šiek tiek kertasi principai. Tai taip ir žinok žmogau, ką čia daryti ir kaip elgtis. Plius daržoves valgo tik tada, kai stoviu šalia ir liepiu suvalgyti verysad.gif</p>

Autoimunininkams, paleo, jokie grudai ir kruopos-neleistini. As patiti esu autoimuninike ir man paleo mityba patapo issigelbejimu.
Pameginkit perskaityti senas temas, rasite visus atsakymus.
Su paleo, mano bronchine astma prapuole po poros savaiciu, jau neminesiu kitu negalavimu, kurie prapuole su sia mityba.
Atsakyti

Ar tuomet tiktų ši mityba sergant skydliaukės ligomis?

Atsakyti
ka jus zinot apie 5 HTP ?
gero, blogo?
nustebau kie daug zmoniu ji vartoja.

penktad einu darytis sirdies echoskopopija. sirdele streikuoja nuo..nervu. tiksliau kaip pasake gydytoja- tokia jau tu esi jautri. bet as manau kad cia nenormalu..
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2017 10 24, 11:14)
ka jus zinot apie 5 HTP ?
gero, blogo?
nustebau kie daug zmoniu ji vartoja.

penktad einu darytis sirdies echoskopopija. sirdele streikuoja nuo..nervu. tiksliau kaip pasake gydytoja- tokia jau tu esi jautri. bet as manau kad cia nenormalu..

Tai yra aminorugstis. Jos pagalba galima ''stiprinti'' parasimpatika. Is jos sintezuojami dienos metu serotoninas, o jei vartojame pries miega - melatoninas. Tai yra dienos metu gereja nuotaika, mazinamas irzlumas, nerimas, o vakare padeda atsipalaiduoti ir uzmigti. Dar jis vartojamas nuo galvos skausmu. Kai per mm jauciu pirmus simptomus isgeriu 5 HTP, no-spos ir geriu akisveites stipria arbata, man tas derinis padeda.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 24 spalio 2017 - 11:24
QUOTE(ivetacom @ 2017 10 24, 12:23)
Tai yra aminorugstis. Jos pagalba galima ''stiprinti'' parasimpatika. Is jos sintezuojami dienos metu serotoninas, o jei vartojame pries miega - melatoninas. Tai yra dienos metu gereja nuotaika, mazinamas irzlumas, nerimas, o vakare padeda atsipalaiduoti ir uzmigti. Dar jis vartojamas nuo galvos skausmu. Kai per mm jauciu pirmus simptomus isgeriu 5 HTP, no-spos ir geriu akisveites stipria arbata, man tas derinis padeda.

mhm. skaiciau kam padeda. iki siol vartoju tik glicina. galvoju isitgyti ir sito.
beje ziuzniko vilniuje niekur neberandu. neuzveza verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2017 10 24, 13:23)

Cia sitas?
https://biofitus.lt/...ASAAEgItuPD_BwE
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 10 26, 12:39)

Taip, tik is Iherb galima uz tokia kaina 180vnt atsiusti.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2017 10 26, 14:53)
Taip, tik is Iherb galima uz tokia kaina 180vnt atsiusti.

Iveta, visur raso, kad tik 1 kapsule gerti, bet dadau straipsniu, kuriuose raso, kad iki 4 (400mg) galima. Man reikia, kad diena nuotaika pagerintu, o nakti galeciau atsipalaiduoti ir uzmigti. Tai man galima butu gerti 1 ryte o 1 vakare? Labai gundausi:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 10 26, 14:03)
Iveta, visur raso, kad tik 1 kapsule gerti, bet dadau straipsniu, kuriuose raso, kad iki 4 (400mg) galima. Man reikia, kad diena nuotaika pagerintu, o nakti galeciau atsipalaiduoti ir uzmigti. Tai man galima butu gerti 1 ryte o 1 vakare? Labai gundausi:)

Pabandyk, gal tau tiks. Talalakinas , kiek atsimenu sake, kad 1kg kuno mases reikia 0,8mg.
O kas su nuotaika, turi problemu, ar tiesiog ruduo?
Atsakyti