Sveikos merginos , aš jau visos dvi dienos kaip su Paleo ir man iškilo klausimų dėl riebaliukų . Visur rašo, kad reikia sveikų riebalų. Labai daug kur minimi aliejai, ypač kokosų. Ką jūs vartojate? Jei vartojate kokosų aliejų, tai kokį ir kur perkate? Supermarketų lentynose jie neatrodo labai valgomi Iš ankto dėkui už pagalbą!
Mano organizmas nelaiko D. Paiskeliu ir po pusmecio jau vel zemiau zemiausio rodmens, todel turiu labai akylai ziureti.
tai as suprantu apie rezius. bet va JAV sistema turi racijos, kai perveda i savo ng/ml.
as netikiu kad as gyvenime nesu gerus vit D, slepiuos nuo saules, gyvenu LT ir jis pas mane geras. is kur????
kai tuo tarpu visi sako kad pas VISUS jo truksta
neusprantu.
siaip suzinojau si bei ta apie ji:
pries daug desimtmeciu Amerikoje vitamino D trukuma gydydavo 1mil ar 2mil IU per diena. Ir pastebejo, kad zmones mirsta nuo kraujagysliu ligu (kalcis uzkemsa) - tai sirdis sustoja, tai trombas susidaro, insultas ir pan. Taigi medicinoje renkamasi mazesne blogybe - tai mazese yra D trukumas, nes nuo per daug mirstama. Todel yra dabar tokios mazos minimalios reiksmes nustatytos, o lietuviai dar minimaliau taiko.
Dar kas idomu- ne vienas gydytojas man apie vit K nera sakes. ir...... vaistinese a jo LT neradau.
todel manau geriau kaip ir sako gydytojams- skirti maziau ir laikyti norma mazesne, tik nepadauginti.ir nieks dideliu doziu neskiria,
Papildyta:
kodel nevalgomi? As pirkau ir ekologisku, jie brangiau kainuoja ir paprastus kai buna akcija RIMI/MAximoje.
is riebalu vartoju kokoso alieju. alyvuogiu alieju, avokado. riebaliuku kiaulienos. alyvuoges kartais. ghee sviesta
Būna Lenkijos vaistinėse lašiukai vit D3 su K2. Lt yra kažkoks produktas su jais ir plius dar kalcis, tik pavadinimo dabar nepamenu. Gydytojai kad nesako, tai nestebina nė kiek Prieis ir iki jų gal žinios po kokio dešimtmečio
Sveiki visi,
t.y. seni pazistami ir naujokai. Noriu priminti apie save Vasaros pradzioje buvau sutikes Genovaite. Smagiai pasnkejom, pasidalinom isgyvenimais per pastaruosius keleta metu.
Trumpai noriu pasakyti, kad as vis dar paleo ir mano "dovaneles" t.y. autoimunines ligos gana sekmingai valdomos sios dietos dėka. Nedrįstu sakyti , kad pasveikau, nes nesu tikras ar tai įmanoma, bet simptomus ir atakas, kurios kamuodavo po keleta kartu per metus, atrodo, kad nuslopinau gana ženkliai.
Pabandysiu dazniau prisijungti ir pasidalinti patirtimi ir patarimais. Skaiu ir sociu pietu kas dar nepietavot ir Grazaus vakaro ;)
Kiekviena laboratorija turi savo skaiciukus. Juk salia visada raso kokia norma ir kokie tavo parodymai. Vienur norma nuo 30-100, o musu poliklinikoje, kitokia aparatura ir pas juos raso norma 3-5. Va ir suprask. As ziuriu pagal laboratorijos nurodytas normas. Kai norma 30-100, o pas mane buvo 18, tai jau aiskus trukumas.
Norma yra tarp 30 -100. 2016 rudeni ir 2017 ziema, iki pavasario vartojau kasdien 5000-10000 vienetu vit. D. kas keleta menesiu dariaus tyrimus, tai auksciausiai vitamino rodikli saltuoju sezono metu buvau pakeles iki 38. Esam siaurieciai, ir vitamino D vartojimas manau butinas visiems be isimties, o sergantiems autoimuninemis ligomis gyvybiskai svarbus. Dar vasara nesibaige , o as jau nuo siandien pradejau profilaktiskai gerti po 5000 vienetu kasdien, nes po tokios "sauletos vasaros" mano vit D3 rodiklis tik 36. Reiskia esu visiskai ties minimalia riba, o mums geriau buti bent jau normos viduriuke.
Manau Genovaitei irgi gerai butu karts nuo karto pasirodyti.
Mes irgi jau pradedame vartoti vitamina d. Sunui, kai tik jo truksta pasireiskia perioralinis dermatitas. Dvi vasaros nebuvo jokiu simptomu, o siemet karts nuo karto raudonavo aplink lupiyes.
Dabar pats turi viska zinoti. As ateinu pas seimos gydytoja, o ji manes klausia, ko reikia, viska israsysiu. Taip. kad, sveikata tik musu rankose, ne daktaru.
Silver1979 As kas 6 menesiai darausi D tyrimus. Be ju, nedristu gerti D. Ir as autoimunininke. Skydliauke.
Kuo daugiau nekrakmolingu darzoviu, o mesos, kad gautusi 1 gr baltymo/ 1 kg kuno mases
https://www.thepaleo...ere/paleo-diet/
Susvaigot su beveik kilu sonines Kaloriju perteklius eis i rezerva, todel ir auga svoris, kad persivalgot. Baltymams gauti rinkites liesesne mesa, kiausinius, sonine - riebalam ir gyvenimo pasiskanimui ;)
Papildyta:
As pagrinde vartoju ghee sviesta ir alyvuogiu alieju, ir aisku ka gaunu su riebesne mesa ir zuvim, dar nemazai riebalu gaunu is avokadu. Kokosu aliejus man kazkaip neprigijo, kartais atsiminus palaizau sauksteli, arba gamindama ghee ilydau pora kokoso saukstu i ji.