QUOTE(Adera777 @ 2017 04 05, 08:39)
Nidulia, ar įmanoma vienam žmogui per dieną suvalgyti apie kg daržovių? Man reikėtų pasitempti
Kažkaip pritrūkstu įvairovės, nes dar tik daržovių pradžia. Valgau brokolį ar kalafiorą apvirtą + salotos (morkos su trupučiu česnako+grietinė, alyvuogių aliejus+citrinos sultys) arba salotos (aisbergo salotos+morkos+pomidoras+cukinija).
Pasidalinkite, merginos, kokias daržoves, salotas valgote, gal kažkokių paprastų, bet patikusių idėjų turite.
As laisvai suedu kila darzoviu. Visada laukiu pavasario, kuomet atsiranda tie jauni kopusteliai. Ni ir varau juos su grietine ar alyvuogiu laiejumi, paskaninu seimynaii kokiu pimidou, agurku, paprika. bet kila - laisvai ju suedu. Ziema - raugin kopustai su tarkuotais, virtais burokeliais. Virti brokoliai, sparagines pupeles, ziedinai kopustai, briuselio kopustai, zirneliai (saldyti maximoje), paskaninu ghi svietu. Yra pasirinkimas, tik spek valgyti:D
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2017 04 05, 11:28)
acta vartoju maisto gamyboj, bet nedaug, dabar turiu ryziu acto nusipirkus.
man tik paduok! ir 2kg suvaryciau
pvz dabar pavasarejant patrauke prie "svieziu" darzoviu salotu: pora pomidoru 240g, puse agurko 150g, cukinijos 150g (zr jau puse kg pagal svori yra), puse avokado 80g, alyvuogiu kokie 10-15vnt, ridikeliu 120g, salotu, spinatu lapu, aliejaus, pesto... geras dubenelis gaunas, net zandikaulius paskausta kramtyt..
prie mesos velgi verdu kokiu nors darzoviu bent pora rusiu: pvz bruseliuku 150g, brokoliu ar kalafijoru po 200gr, jeigu spinatu velgi apie 150 (susaldytu kubeliais tokias po 25g mazdaug), sparaginiu pupeliu apie 200gr ar pvz raudono pasitroskinu bent 300g, saldzios bulves puse 150gr ir t.t.
tikrai daug susidaro darzoviu, man labai skanu, skaninu sviesto krislu, ant spinatu greitineles.
Ot malacius esi:)*