Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo (primal) mityba

acta vartoju maisto gamyboj, bet nedaug, dabar turiu ryziu acto nusipirkus.
QUOTE(Adera777 @ 2017 04 05, 05:39)
Nidulia, ar įmanoma vienam žmogui per dieną suvalgyti apie kg daržovių?...
man tik paduok! ir 2kg suvaryciau biggrin.gif
pvz dabar pavasarejant patrauke prie "svieziu" darzoviu salotu: pora pomidoru 240g, puse agurko 150g, cukinijos 150g (zr jau puse kg pagal svori yra), puse avokado 80g, alyvuogiu kokie 10-15vnt, ridikeliu 120g, salotu, spinatu lapu, aliejaus, pesto... geras dubenelis gaunas, net zandikaulius paskausta kramtyt..
prie mesos velgi verdu kokiu nors darzoviu bent pora rusiu: pvz bruseliuku 150g, brokoliu ar kalafijoru po 200gr, jeigu spinatu velgi apie 150 (susaldytu kubeliais tokias po 25g mazdaug), sparaginiu pupeliu apie 200gr ar pvz raudono pasitroskinu bent 300g, saldzios bulves puse 150gr ir t.t.
tikrai daug susidaro darzoviu, man labai skanu, skaninu sviesto krislu, ant spinatu greitineles.
Atsakyti

Jaicy, o jūs neskaitykit kaip virti, o tiesiog virkit tuos avinžirnius smile.gif
Absoliuti nesąmonė parašyta. Dažniausiai nemirkau, o verdu iš karto, hm, nu pusvalandį verda.
Man labai patiko kažkada salotos su skrudintais orkaitėje avinžirniais, vis žadu pasidaryti, bet dabar nepamenu tiksliai kaip jas daro..atrodo, kad pamirko per naktį, o tada deda į orkaitę, galima prieskonių mėgstamų užberti, toks kaip užkandukas gaunasi.

Lęšiai dar trumpiau verda.

Man jūsų salotos su grietine tokios irgi labai:)
Bet dažniau dabar valgau su alyvuogių aliejumi.
Kažkaip daržovių nepritrūksta. Šaltuoju sezonu valgau žalius: kalafiorus, brokolius, kopūstus, morkas, cukinijas, avokadus, šiek tiek pomidorų, visokie lapai/salotos.

salota +pomidorai + agurkas su grietine. cia turbut megstamiausios salotos mano. bet suprantu kad maistingumo atvzilgiu visai ne salotos...

vakar nusprendziau nupirkt vyrui avinzirnius. kad mazintu ryzius ir makaronus. tai apakau kai perskaiciau kaip jie gaminasi- 12 valriek uzmirkyt ir 2 val (!!!!!) virt... sakes. ti kas ten liks is ju???
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2017 04 05, 11:46)
Jaicy, o jūs neskaitykit kaip virti, o tiesiog virkit tuos avinžirnius smile.gif
Absoliuti nesąmonė parašyta. Dažniausiai nemirkau, o verdu iš karto, hm, nu pusvalandį verda.
Man labai patiko kažkada salotos su skrudintais orkaitėje avinžirniais, vis žadu pasidaryti, bet dabar nepamenu tiksliai kaip jas daro..atrodo, kad pamirko per naktį, o tada deda į orkaitę, galima prieskonių mėgstamų užberti, toks kaip užkandukas gaunasi.

Lęšiai dar trumpiau verda.

negaliu, sazine neleidzia biggrin.gif ir i mane tu ax.gif

aj dar prisiminiau toki pamirsta dalyka kaip kopustu-morku slaotas su grietine smile.gif

o ziema itin megiamas vinigretas buvo- raugintu agurku-kopustu ir burokeliu marinuotu obuoliu sultyse(be cukraus)- sitas prie mesos ar naminiu desreliu tieisog tobulas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 05 balandžio 2017 - 15:08
QUOTE(Adera777 @ 2017 04 05, 08:39)
Nidulia, ar įmanoma vienam žmogui per dieną suvalgyti apie kg daržovių? Man reikėtų pasitempti  ax.gif  Kažkaip pritrūkstu įvairovės, nes dar tik daržovių pradžia. Valgau brokolį ar kalafiorą apvirtą + salotos (morkos su trupučiu česnako+grietinė, alyvuogių aliejus+citrinos sultys) arba salotos (aisbergo salotos+morkos+pomidoras+cukinija).
Pasidalinkite, merginos, kokias daržoves, salotas valgote, gal kažkokių paprastų, bet patikusių idėjų turite.

As laisvai suedu kila darzoviu. Visada laukiu pavasario, kuomet atsiranda tie jauni kopusteliai. Ni ir varau juos su grietine ar alyvuogiu laiejumi, paskaninu seimynaii kokiu pimidou, agurku, paprika. bet kila - laisvai ju suedu. Ziema - raugin kopustai su tarkuotais, virtais burokeliais. Virti brokoliai, sparagines pupeles, ziedinai kopustai, briuselio kopustai, zirneliai (saldyti maximoje), paskaninu ghi svietu. Yra pasirinkimas, tik spek valgyti:D
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2017 04 05, 11:28)
acta vartoju maisto gamyboj, bet nedaug, dabar turiu ryziu acto nusipirkus.
man tik paduok! ir 2kg suvaryciau biggrin.gif
pvz dabar pavasarejant patrauke prie "svieziu" darzoviu salotu: pora pomidoru 240g, puse agurko 150g, cukinijos 150g (zr jau puse kg pagal svori yra), puse avokado 80g, alyvuogiu kokie 10-15vnt, ridikeliu 120g, salotu, spinatu lapu, aliejaus, pesto... geras dubenelis gaunas, net zandikaulius paskausta kramtyt..
prie mesos velgi verdu kokiu nors darzoviu bent pora rusiu: pvz bruseliuku 150g, brokoliu ar kalafijoru po 200gr, jeigu spinatu velgi apie 150 (susaldytu kubeliais tokias po 25g mazdaug), sparaginiu pupeliu apie 200gr ar pvz raudono pasitroskinu bent 300g, saldzios bulves puse 150gr ir t.t.
tikrai daug susidaro darzoviu, man labai skanu, skaninu sviesto krislu, ant spinatu greitineles.

Ot malacius esi:)*
Atsakyti
Ačiū, mergytės už salotų idėjas. Panašias ir aš valgau, keletą naujų sužinojau. Salotas tikrai mėgstu, bet kai būna sezonas, gerai, kad po truputį prasideda visokios žolelės, špinatai, rukola, ... Šaldytos pakeptos tai žiemą einamiausios, man labai patinka. Keptas kopūstas ir man super. Tik labai sunku su šeimyna, vienas to nenori, kitas to nevalgo. Mažasis (10 metų) gali visai be mėsos gyventi, tenka įkalbinėti, "kariauti", gerai, kad salotas dar valgo.
Jaisy, klausei dėl obuolių sidro acto, jei tai tas pats, tai obuolių actą (kai neturiu citrinos) pilu ant salotų: citrina/actas + grietinė + alyvuogių aliejus. Visai geras padažiukas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Adera777 @ 2017 04 06, 08:47)

Jaisy, klausei dėl obuolių sidro acto, jei tai tas pats, tai obuolių actą (kai neturiu citrinos) pilu ant salotų: citrina/actas + grietinė + alyvuogių aliejus. Visai geras padažiukas gaunasi.

turbut tas pats. isskaiciau eng forumuose kad ji sveika naudot.
galvoju ar yra i ka atkreipti demesio ji perkant?
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2017 04 06, 09:50)
turbut tas pats. isskaiciau eng forumuose kad ji sveika naudot.
galvoju ar yra i ka atkreipti demesio ji perkant?

Geriau būtų pirkti stikliniame butelyje. Skaičiau, kad dar geresnis yra raw apple cider vinegar, kaip suprantu jis nevalytas arba kitaip sakant "gyvas", bet pas mus tokio nemačiau, reikėtų siųstis. O gal kas matė ir LT tokį pirkti? ax.gif
Atsakyti

Jaicy, sutarta mirksiukas.gif
Dar prisiminiau vieną daržovę-topinambai. Nžn ar jūs juos valgot, bet man labai skanu, tai tokie neišvaizdūs gumbai, bet jie turi tokį puikų lengvą riešutų poskonį.

Taaaaip, salotas tokias su raugintais-marinuotais aš irgi darau, super!
Kažkada jau rašiau, bet man buvo atradimas, kad burokėlius žalius galima smulkia tarka sutarkuoti, įdėti nemažai citrinos sulčių, svogūnų, pipirų, kmynų, druskos ir visai nesijaučia, kad jie žali, toks geras skonis gaunasi.

negaliu, sazine neleidzia biggrin.gif ir i mane tu ax.gif

aj dar prisiminiau toki pamirsta dalyka kaip kopustu-morku slaotas su grietine smile.gif

o ziema itin megiamas vinigretas buvo- raugintu agurku-kopustu ir burokeliu marinuotu obuoliu sultyse(be cukraus)- sitas prie mesos ar naminiu desreliu tieisog tobulas!
[/quote]
Atsakyti
mane cia drauges isjuoke kai pasakiau kad pietum snd suvalgiau visa pakeli (400g) saldytu darzoviu - tos su moliugu kurias galima sutrinti ir pasidaryti sriubyte. ant pako parasyta 3 zmonem!!! o man, dar idejus cesanko ir keleta pomidoru ( beje su pomidorais neapsamokai smanu si sriuba) ir dar apie 300 g sultinio gavosi net ne pilna lekste!
as neusprantu tu porciju...... tikrai ten vienam tik uztenka. ka jie galvoja kad zmones valgo taip kaip kavinese- ismozuota biski sriubos ir setau?

bet tarkim kitas valgymas bus sviezios salotos.... bet tikrai ten nebus kilo... unsure.gif

ne, topinambu kazkaip nevalgiau.
as ziema dariausi su pankoliais sriuba- tiesiog pankoli apkepint, svoguna(pora),saliero stieba ir pankoli. uzpilt sultiniu ir patroskint kol suminkstes. ir irgi sutrinti.
labai megstu tokia! bigsmile.gif

o vasara lb megstu pasternokus
Atsakyti
jaicy, su tom darzovem, maziau ziurek rekomendacijas. As suvalgau 2 pakuotes saldytu darzoviu: salia mesos)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 04 07, 23:58)
jaicy, su tom darzovem, maziau ziurek rekomendacijas. As suvalgau 2 pakuotes saldytu darzoviu: salia mesos)

ogo!!!!!!!! blink.gif
Atsakyti
Jei kam idomu.

https://organicolivi...ut-your-health/
Atsakyti