Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo (primal) mityba

QUOTE(ivetacom @ 2017 03 29, 07:46)
Nemanau, kad pirma diena galejo taip sureaguoti, nebent jus valgete daug surio, sokolado, ar gerete raudono vyno, ar dar kazka, kas dazniausiai sukele migrenini galvos skausma. O gal artinosi, ar baigesi ''jusu'' dienos?

Iki tol valgiau daug sūrio ir daug šokolado kelis mėnesius. Bet ta dieną buvo griežtas Paleo.
Ir tokie skausmai buvo pirmą kartą gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2017 03 29, 10:01)
Iki tol valgiau daug sūrio ir daug šokolado kelis mėnesius. Bet ta dieną buvo griežtas Paleo.
Ir tokie skausmai buvo pirmą kartą gyvenime.

O ka jus valgete ir kiek?
Atsakyti
ivetacom, aciu 4u.gif
Atsakyti
tai taip iseina i ketogenine puse galim nueiti ir laikantis paleo ir nesilaikant jos (kaip kad maniskiui, jis valgo viska, tik as kiek koreguoju jo mityba) ?

kas del tos formules ir testo- taip iseina kad visi sportininkai ar zmones kurie pvz begioja- savaime aisku jie kvepuoja reciau, o kokie narai - is viso gali but nekvepave apie 2 min tarkim. tai ka - jie visi keto? va tiesiog taip galima apibendrinti?
Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2017 03 29, 07:46)

Rokas: https://sites.google...mas/QA/16042602
Talalakinas ragina valgyti viska su mazu glikeminiu indeksu, tik visa laika judeti, kvepoti, uzlaikyti kvepavima ir keisti savo gyvenima.
Kwasniewski siulo B 1, R 2,5-3, A 0,8 , bet tai ir gaunasi, kad toks veda i ketonine busena. Kas turi virsvori, puikiai tinka. O mums nelabai.

va kokia beda- anksciau esciau tik ta kas skanu - uogos, vaisiai - mmm!
o dabar kaip Nidulia ir sako- pradeda galva nieztet ir atsisakai tu visu vaisiu.. jau geriau as neesiu kazko, nei man bus blogai..
matyt as tik tos pusiausvyros nesurandu.. man gal ir gerai - kazko neskauda, candidos ner kai angliu ner, bet va kitas galas kencia..
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2017 03 29, 13:25)
tai taip iseina i ketogenine puse galim nueiti  ir laikantis paleo ir nesilaikant jos (kaip kad maniskiui, jis valgo viska, tik as kiek koreguoju jo mityba) ?

kas del tos formules ir testo- taip iseina kad visi sportininkai ar zmones kurie pvz begioja- savaime aisku jie kvepuoja reciau, o kokie narai - is viso gali but nekvepave apie 2 min tarkim. tai ka - jie visi keto? va tiesiog taip galima apibendrinti?
Papildyta:
va kokia beda-  anksciau esciau tik ta kas skanu - uogos, vaisiai - mmm!
o dabar kaip Nidulia ir sako- pradeda galva nieztet ir atsisakai tu visu vaisiu.. jau geriau as neesiu kazko, nei man bus blogai..
matyt as tik tos pusiausvyros nesurandu.. man gal ir gerai - kazko neskauda, candidos ner kai angliu ner, bet va kitas galas kencia..

Tai ir nueina dauguma, vieno organizmas greiciau pasiduoda ir issibalansuoja, kitas tik senatveje, o kai kurie visa gyvenima islaiko auksini viduriuka.

Disbalansus nustato is keliu parametru, o ne vieno, o dar jie gali vienas kita pridengti ir tada viskas supainiota dar daugiau.

Jaicy, o tu savo slapima stebi, jis smarkiai putoja, ar ne? O spadimas atsistojant krenta, ar padideja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 29 kovo 2017 - 14:04
QUOTE(ivetacom @ 2017 03 29, 14:59)
Tai ir nueina dauguma, vieno organizmas greiciau pasiduoda ir issibalansuoja, kitas tik senatveje, o kai kurie visa gyvenima islaiko auksini viduriuka.

as turbut tokiu nepazistu..
Disbalansus nustato is keliu parametru, o ne vieno, o dar jie gali vienas kita pridengti ir tada viskas supainiota dar daugiau.
Jaicy, o tu savo slapima stebi, jis smarkiai putoja, ar ne? O spadimas atsistojant krenta, ar padideja?

del putojimo nestebejau.
tik taip vienu metu stebejau su juostelem- tada buvo viduriukas(o kai viskas gerai- tai ir nesiparini). bet kad ir slapimas prie keto gali but sarminis, gali but rugstinis..tai rigi..
spaudimo ir neturiu su kuo pasimatuot.
Atsakyti
Jaicy, na taip, kaip Nidulia ir rašė-kai kažkokios labai rimtos problemos kamuoja ir matai, jog atsisakymas vieno ar kito dalyko padeda jas išspręsti, tai tikrai atsisakai.
Gal aš neturėjau tokių problemų, nežinau.
Bet va man įdomu-tai kiek proc per dieną suvartojamo maisto tu nori ir valgai su džiaugsmu, o kiek prisiverstinai? Nes aš stengiuosi pirmiausia pagalvoti ką tikrai norėčiau suvalgyti ir tik tada valgyti, na, pagal galimybes tuos norimus produktus pakeisti į sveikesnius/tinkamesnius, kai jau PMS apimta užsimanau dviejų spurgų pvz smile.gif Nes man vis tiek atrodo, kad mūsų organizmas labai gerai pasako kokių medžiagų jam stinga ir tokiu būdu galima išspręsti kai kuriuos nelygumus (kai kuriuos smile.gif
Dabar, kai po truputį atšyla oras, man jau vis mažiau raugintų produktų norisi, užtai lekiu į turgų ridikėlių, salotų, svogūnų laiškų, be avokadų, aišku, niekaip. Ir be kumpio:) Sulą geriu.

Papildyta:
va kokia beda- anksciau esciau tik ta kas skanu - uogos, vaisiai - mmm!
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 28, 20:54)
ivetacom, as bijau nugrybauti i keto, nes su pirmu valgymu, dazniausiai, nevalgau darzoviu. Su sekanciu, tai daug ju, bet baisoka, nes tyrimuose maciau, kad rasta ketonu. Pagal kvepavima, tai netureciau, rezultatas ziema 6.

ziuriu mes su tavim panasiai koja kojon zygiuojam siuo painiu paleo keliu..

psiziurejau nepavyzdini savo [askutini slapimo tyrima , cia ketonai?

Ket. k. sl. mmol/l 1.5

rasta ir pas mane.

tai dabar man turbut reik sest grynai ant darzoviu(nors buvo laikas siais metais jau) kai apmazinau ir nesinorejo mesos - valgiau beveik 3 kartus vien darzoves.

Papildyta:
QUOTE(Kristi_na @ 2017 03 29, 15:59)
Bet va man įdomu-tai kiek proc per dieną suvartojamo maisto tu nori ir valgai su džiaugsmu, o kiek prisiverstinai? Nes aš stengiuosi pirmiausia pagalvoti ką tikrai norėčiau suvalgyti ir tik tada valgyti.

paskutiniu metu as noriu slamsto - sokolado, riesutu...kumpelio vytinto su pomidoriukais...
ir nenoriu gamintis ir valgyt sociai vkarais. atrodo uztenka va tokiu uzkandziu vakarui.

jau gal puse metu nebevalgau varskes - zinau kad jei pradesiu- negalesiu sustoti. vienu metu valgiau daznai. negerai man nuo jos.
o del kepto surio- nudeciau ka nors! biggrin.gif

tokios tos mano nuodemes...
o kad valgyt ta ka nori dabar... mane labai gasdina maisto kainos. todel valgau ka turiu namuose. ir tai kas antra diena einu i parde verysad.gif
as tu saldytu darzoviu perku perku- o jios kaip dingsta ir dingsta . pastebejau kad pasidare mazesnes porcijos- anksciau mum dviem uztekdavo. dabar as supilu sau beveik visai maisa. o ta su moliugu(darausi sriuba trinta)- visa sau. dviem zmonem - du maisai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 29 kovo 2017 - 15:18
Kristi_na, as tai viska valgau su malonumu. kadangi dievinu visokias ir daug darzoviu ir riebia mesa, tai man viskas labai skanu:)
Jaicy, vytintas kumpelis near slamstas:) Geri riesutai, kartais, irgi ne kazkokia nuodeme.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 29, 17:23)
Kristi_na, as tai viska valgau su malonumu. kadangi dievinu visokias ir daug darzoviu ir riebia mesa, tai man viskas labai skanu:)
Jaicy, vytintas kumpelis near slamstas:) Geri riesutai, kartais, irgi ne kazkokia nuodeme.

tai jo jo. bet cia jau mano subtilybes- man nuo pomidoru kazkaip negera... grauzia burna. tad privengiu ir is viso man su autoimunine jie skaitos nelabai.. o kumpis siaip jo- skanu ir gera smile.gif

o nuo riesutu man meslungis... nemoku as ju mazai valgyt..
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2017 03 29, 17:50)
tai jo jo. bet cia jau mano subtilybes- man nuo pomidoru kazkaip negera... grauzia burna. tad privengiu ir is viso man su autoimunine jie skaitos nelabai..  o kumpis siaip jo- skanu ir gera smile.gif

o nuo riesutu man meslungis... nemoku as ju mazai valgyt..

Labas,
pomidorus siuo laiku pirkt didziausia nesamone. Vasara tik turgely, jei neaugini.Riesutu nusipirk mazai, kad nebutu namie.

Pasidariau chol. tyrima, prastas:
BENDRAS 7,56
DTL 2.44
MTL 4.63
TRIG. 1
Bet mano kalis is ribu iseina, kaip ji i vieta atstatyt?
Pasirodo dar kirminu yr, pradejau gert juoda riesuta ir nezinau kiek dienu gert.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2017 03 29, 21:07)
Labas,
pomidorus siuo laiku pirkt didziausia nesamone. Vasara tik turgely, jei neaugini.Riesutu nusipirk mazai, kad nebutu namie.

Pasidariau chol. tyrima, prastas:
BENDRAS 7,56
DTL 2.44
MTL 4.63
TRIG. 1
Bet mano kalis is ribu iseina, kaip ji i vieta atstatyt?
Pasirodo dar kirminu yr, pradejau gert juoda riesuta ir nezinau kiek dienu gert.

Sveikos visos smile.gif
Dėl nukrypimo į ketogeninę pusę viskas labai sutampa. Kaip Ivetacom parašė, dėl sumažintų angliavandenių, supratau, kad taip ir yra mano atveju. Ir aš pati, ir vaikai - katabolikai. Kai pamažinau angliavandenių, o kažkaip savaime padaugėjo baltymų, buvo pablogėjimas (kartumas burnoje, padažnėję raumenų mėšlungiai - ir man, ir vaikams).

Reikia labai laviruoti, kad išlaikyti balansą, nėra lengva. Bet pritariu ir minčiai, lyg ir Kristi_na rašė, kad reikia įsiklausyti ko nori organizmas.

Jaisy, rašai apie save, tarsi rašytum apie mane smile.gif Pažiūrėjau tyrimus, pas mane irgi Ketonai 1,5 mmol/l (nebuvau atkreipusi dėmesio), kai valgiau daugiau mėsos, žymiai mažiau žalių daržovių (žiemą mažesnis pasirinkimas, nebent šaldytos, bet tada jau kepu), buvo pradėjęs šokinėti spaudimas, supratau, kad kažką darau ne tai, dabar aiškiau darosi.
Taip pat pradėjau piknaudžiauti šokoladu (bet tik juodu smile.gif), kaip ir minėjau, norisi riešutų, kumpio (vakar net kelis gabaliukus suvalgiau, vis tiek geriau už dešras, nors ir pirktinis tas kumpis) su plikytais brokoliais. Natūralu, kad norisi pomidoriukų visokių, paprikų, juk pavasaris. Tik protu suvoki, kad juose vitaminų beveik nerasta.

Sapniukass, pas mane cholesteronio visi tyrimai dar blogesni. O kalio pas tave per daug? Nes pas mane tai trūko kalio.

Džiaugiuosi, kad iškilus klausimams, problemoms, galima bendromis jėgomis ieškoti sprendimų, kažką keisti jau iš kažkieno patirties, nes iš tiesų viskas labai painu. Dėkoju, merginos, kad dalinatės žiniomis, patarimais mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera777: 30 kovo 2017 - 08:28