Įkišiu ir aš savo trigrašį: vis tik man atrodo, kad kiekvienas žmogus turi ieškoti tik jam tinkamiausio maisto/gyvenimo būdo režimo. Ir labai klausytis savo organizmo. Jei puola kažkokios ligos labai smarkiai, vis tik kažkame yra negerai, o ar maistas tai ar santykiai ar gyvenimo duobė/stresas-tik jums žinoti. Man (tfu tfu tfu) skydliaukės rodikliai neblogėja, kažkokius hormoninius pokyčius buvo radusi viena endokrinologė, po metų jų nebeliko, tai nžn, ar čia savaime pagerėjo ar vis tik gyvenimo būdą pakeitus. Ir peršalimo ligų praktiškai nėra šaltuoju sezonu visai (labai lengva forma ir kai jau leidžiu sau nepaisyti mitybos/poilsio režimo). Dabar buvau išvažiavusi po savaitę ar mažiau kelis kartus iš LT: viešbučiai, suplanuotos dienotvarkės, maistas ne toks, kokio norisi, tai valgiau praktiškai viską (siaubas, kiek Belgijoje jie tų bulkų valgo, ištisai!). Ir visada grįžusi labai jaučiu kaip organizmas nori savo įprasto maisto: daug daug visokių salotų/daržovių su alyvuogių aliejumi bei vaisių/savo šaldytų uogų ir mėsos/žuvies. Na, dar sriubos, bet čia iš kitos operos:) Ir man tai yra pats geriausias atsakymas kas man tinka, o kas ne ir nuo ko tiesiog atsigaunu. Raugintų daržovių labai norisi. Ir lęšių paskutiniu metu. O va pieno produktai, balti miltai, cukrus-labai ne man.
Kristi_na, kadangi valgote riebalus, gerus, tai jais maitinate ir hormonines sistemas, todel skydliaukes reikalai ir neblogeja:)
Papildyta:
Adera777, tai labai reiketu pasidaryti normalius metabolinius tyrimus. Tada butu viskas aisku, kokius turi nukrypimus ir gautum tikslias rekomendacijas del maisto ir kvepavimo. Sunku paciam taip viska issiaiskinti.
Pagal kvepavima, tai ryskiai mazai angliavandeniu pas tave. Mazai darzoviu vartoji? Gal megink kava nutraukti? Ir nekepk maisto.
Papildyta:
Adera777, tai labai reiketu pasidaryti normalius metabolinius tyrimus. Tada butu viskas aisku, kokius turi nukrypimus ir gautum tikslias rekomendacijas del maisto ir kvepavimo. Sunku paciam taip viska issiaiskinti.
Pagal kvepavima, tai ryskiai mazai angliavandeniu pas tave. Mazai darzoviu vartoji? Gal megink kava nutraukti? Ir nekepk maisto.
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 27, 12:49)
Kristi_na, kadangi valgote riebalus, gerus, tai jais maitinate ir hormonines sistemas, todel skydliaukes reikalai ir neblogeja:)
Papildyta:
Papildyta:
Nidulia, labai norėčiau tyrimus pasidaryti, tik kiek suprantu reikėtų, kad iš Vilniaus bent trys žmonės būtų. Daržovių, pritariu, tikrai reikėtų daugiau. Maisto dabar nekepsiu kiek įmanoma ilgesnį laiką. O dėl kavos tai sunkoka , žiūrėsiu Kai būna negera, tai ir kavos nesinori, o kai gera savijauta, tai kava labai jau traukia (2 k./d.)
QUOTE(Kristi_na @ 2017 03 27, 10:55)
Dabar buvau išvažiavusi po savaitę ar mažiau kelis kartus iš LT: viešbučiai, suplanuotos dienotvarkės, maistas ne toks, kokio norisi, tai valgiau praktiškai viską (siaubas, kiek Belgijoje jie tų bulkų valgo, ištisai!). Ir visada grįžusi labai jaučiu kaip organizmas nori savo įprasto maisto: daug daug visokių salotų/daržovių su alyvuogių aliejumi bei vaisių/savo šaldytų uogų ir mėsos/žuvies. Na, dar sriubos, bet čia iš kitos operos:) Ir man tai yra pats geriausias atsakymas kas man tinka, o kas ne ir nuo ko tiesiog atsigaunu. Raugintų daržovių labai norisi. Ir lęšių paskutiniu metu. O va pieno produktai, balti miltai, cukrus-labai ne man.
o man vat atvirksiai- ilgokai galiu nejausti kad valgau kazka negero. ty po laseli kapses kapses kol po menesiu- dveju islys visu grazumu...
Aš jau labai seniai turiu gausių mėnesinių/žemo hemoglobino problemą, gal todėl man užtenka bent trumai pasimaitinti netinkamai ir iš karto jaučiuosi blogai. Gal tai man padėjo nuolat klausytis savo organizmo ko jis nori..O su tokia mityba jau kelis metus man praktiškai nebereikia geležies nuolat gerti (kartais vis tik geriu).
Bet aš maitinuosi pagal principą 80/20. Jei labai noriu kruasano, juodos duonos ar šokolado-tai ir suvalgau retsykiais. Ir mėsą būna kepu ne ant tinkamų riebalų, nors dažniausiai vartoju alyvuogių aliejų ir kokosų. Gal todėl man atrodo sunkiai įtikėtina, kad nuo mažo kiekio netinkamų produktų organizmas kažkaip labai smarkiai sureaguotų, o jūs čia dauguma senbuvių labai griežtai laikotės paleo, aš tiesiog stengiuosi, kad mano mityboje vyrautų (80 proc) žalios daržovės+vaisiai+mėsa+geros kokybės riebalai, viskas.
Bet aš maitinuosi pagal principą 80/20. Jei labai noriu kruasano, juodos duonos ar šokolado-tai ir suvalgau retsykiais. Ir mėsą būna kepu ne ant tinkamų riebalų, nors dažniausiai vartoju alyvuogių aliejų ir kokosų. Gal todėl man atrodo sunkiai įtikėtina, kad nuo mažo kiekio netinkamų produktų organizmas kažkaip labai smarkiai sureaguotų, o jūs čia dauguma senbuvių labai griežtai laikotės paleo, aš tiesiog stengiuosi, kad mano mityboje vyrautų (80 proc) žalios daržovės+vaisiai+mėsa+geros kokybės riebalai, viskas.
QUOTE(Kristi_na @ 2017 03 28, 13:20)
Aš jau labai seniai turiu gausių mėnesinių/žemo hemoglobino problemą, gal todėl man užtenka bent trumai pasimaitinti netinkamai ir iš karto jaučiuosi blogai. Gal tai man padėjo nuolat klausytis savo organizmo ko jis nori..O su tokia mityba jau kelis metus man praktiškai nebereikia geležies nuolat gerti (kartais vis tik geriu).
jo ir man keista.
valgau ir burokelius ir morkas, raugintus kopustus ir agurkus visa ziema. salotos, spinatai. saliero gumbas, moliugas.daug saldytu darzoviu ivairiu- beveik kasdien- tai mano pietus.
namines virtas desreles is geros mesos. mesa perku turguje pas viena moteriske, man rodos Nidulia ja rekomendavo.
is angliu- uogas saldytas dedu i smuzi. bananai.
nelabai suprantu kokias darzoves man dar valgyt. tikiuos tik vasarai atejus bus paprasciau..
QUOTE(jaicy @ 2017 03 26, 22:23)
isskaiciau
as nesuprantu. jei man neva ketogeninis disbalansas , bet kraujas rodo normalu gliukozes kieki(nesniai dare)? ir kaip taip iseina- kad jei zmogus nevalgo daug angliu- jam isivysto II tipo deabetas?.. tai ka jau tada sakyt apie zmiogu kurio gliokozes kiekis didelis? as maniau kad tokie yra diebeto rizkos grupej?
Papildyta:
is situ simptomu man ypac aktualus
energijos trūkumas
fizinis ir ypač protinis nuovargis
nerimas
maža raumenų masė
kraujagyslių ligos
Jaicy, kas vienam gerai, kitam gali buti net labai blogai. Jei zmogus sveikas, ar turi anabolini disbalansa, jam labai tinka paleo, o jei jau eini i katabolizma, gali ir pabloginti padeti, o ypac, jei labai mazai angliavandeniu.
Zintis apie tai sako:
Ar gali organizmas imti netoleruoti baltymų ir riebalų nuo gausaus jų vartojimo?
Žintis paskelbė 2016-03-18 23:15 [ atnaujinta 2016-03-18 23:16 ]
Gali.
Jei baltymų vartojama per daug, ypač tai galioja, jei kartu beveik nevartojama angliavandenių, tai vystosi ketogeninis nukrypimas ir bendrai stiprėja kataboliniai procesai organizme. Vienas iš to simptomų yra virškinimo sutrikimai, viduriavimas ir odos problemos - visa tai galima pavadinti netoleravimu. Bet dar pavojingiau tai, kad stiprėjant katabolihiams procesams pradeda nykti raumenys, o tai lydi dažnesni raumenų skausmai arba "surakinimai".
Būtent dėl šios priežasties Žinties mityba skiriasi nuo "ketogeninės" arba "paleo" dietos, kuri dažnai akcentuoja, kad ketogeninė būsene yra siekiamybė. Nors ketogeninė būsena padeda užtikrinti, kad nesivystų tam tikros ligos, kaip pavyzdžiui vėžys, tačiau tuomet didėja tikimybė kilt kitiems susirgimams.
Pusiausvyra yra vienas iš keturių kertinių Žinties filosofijos principų, todėl siekiant išvengti per didelio katabolinių procesų stimuliavimo nerekomenduojama visiškai atsisakyti angliavandenių ir baltymus vartoti su saiku, t.y. pagal skonį.
Na o su riebalais viskas paprasčiau. Kadangi riebalų organizmas įsiurbia ribotą kiekį, tai jei jų vartojama per daug, tai jie tiesiog pašalinami su išmatomis. Laimė ir tai, kad riebalų perteklius miboje neišderina ir žarnyno mikrofloros. Svarbu tik, kad tie riebalai būtų neperkaitinti ir kad būtų tinkama riebiųjų rūgšeių sudėtis juose.
Žintis paskelbė 2016-03-18 23:15 [ atnaujinta 2016-03-18 23:16 ]
Gali.
Jei baltymų vartojama per daug, ypač tai galioja, jei kartu beveik nevartojama angliavandenių, tai vystosi ketogeninis nukrypimas ir bendrai stiprėja kataboliniai procesai organizme. Vienas iš to simptomų yra virškinimo sutrikimai, viduriavimas ir odos problemos - visa tai galima pavadinti netoleravimu. Bet dar pavojingiau tai, kad stiprėjant katabolihiams procesams pradeda nykti raumenys, o tai lydi dažnesni raumenų skausmai arba "surakinimai".
Būtent dėl šios priežasties Žinties mityba skiriasi nuo "ketogeninės" arba "paleo" dietos, kuri dažnai akcentuoja, kad ketogeninė būsene yra siekiamybė. Nors ketogeninė būsena padeda užtikrinti, kad nesivystų tam tikros ligos, kaip pavyzdžiui vėžys, tačiau tuomet didėja tikimybė kilt kitiems susirgimams.
Pusiausvyra yra vienas iš keturių kertinių Žinties filosofijos principų, todėl siekiant išvengti per didelio katabolinių procesų stimuliavimo nerekomenduojama visiškai atsisakyti angliavandenių ir baltymus vartoti su saiku, t.y. pagal skonį.
Na o su riebalais viskas paprasčiau. Kadangi riebalų organizmas įsiurbia ribotą kiekį, tai jei jų vartojama per daug, tai jie tiesiog pašalinami su išmatomis. Laimė ir tai, kad riebalų perteklius miboje neišderina ir žarnyno mikrofloros. Svarbu tik, kad tie riebalai būtų neperkaitinti ir kad būtų tinkama riebiųjų rūgšeių sudėtis juose.
Kristi_na, asmeniskai as nealiu pasisakyti, kad jau 4 metai gireztai valgau tik paleo. labai grieztas paleo buvo, kol atsikraciau savo ligu, negalavimu ir t.t. Suedu retsykiais ir as ne paleo maistelio. Bet piktnaudziauti negaliu, nes momentaliai isdygsta koks spuogas ir ima niezeti galvos oda. Jei skaitei senas temas, tai zinai, kad butens galvos odos seboreja, nuolat, iki beprotybes, niezinti galva, mane ir priverte meginti paleo, nes jokie vaistai, tepalai, spec sampunai man nepadejo, nebezinojau ko ir griebtis, buvau visiskoje neviltyje. Draskiausi iki krauju, plaukai slinko kuokstais, nervai pakriko nuo pastovaus, ikyraus niezejimo.
Tai va ir negaliu labai nusizengti, nes is karto galbos oda primena apie nuodemiavimus:)
ivetacom, as bijau nugrybauti i keto, nes su pirmu valgymu, dazniausiai, nevalgau darzoviu. Su sekanciu, tai daug ju, bet baisoka, nes tyrimuose maciau, kad rasta ketonu. Pagal kvepavima, tai netureciau, rezultatas ziema 6.
Tai va ir negaliu labai nusizengti, nes is karto galbos oda primena apie nuodemiavimus:)
ivetacom, as bijau nugrybauti i keto, nes su pirmu valgymu, dazniausiai, nevalgau darzoviu. Su sekanciu, tai daug ju, bet baisoka, nes tyrimuose maciau, kad rasta ketonu. Pagal kvepavima, tai netureciau, rezultatas ziema 6.
Sveikos,
o aš tai vėl startavau su Paleo po ilgo laiko ir apturėjau įdomų reiškinį. Be abejo, dieną prieš tai ir streso nemažai patyriau, bet jo visada laikas nuo laiko būna.
Bet va pačią pirmąją dieną į popietę jau ėmė mausti galvą, į vakarą skausmas stiprėjo, o jau atsigulus į lovą kamavo baisūs migreniniai skausmai...
Visą naktį pragulėjau su šlapiu rankšluosčiu ant galvos. Į rytą skausmą apmalšo, o apie pietus sekančios dienos visai praėjo...
Pasidariau sau išvadą, kad galbūt pasireiškė tam tikra detoksikacija nuo visų angliavandenių ir kito brudo... Tik galvoju ar galėjo taip greitai suveikti
o aš tai vėl startavau su Paleo po ilgo laiko ir apturėjau įdomų reiškinį. Be abejo, dieną prieš tai ir streso nemažai patyriau, bet jo visada laikas nuo laiko būna.
Bet va pačią pirmąją dieną į popietę jau ėmė mausti galvą, į vakarą skausmas stiprėjo, o jau atsigulus į lovą kamavo baisūs migreniniai skausmai...
Visą naktį pragulėjau su šlapiu rankšluosčiu ant galvos. Į rytą skausmą apmalšo, o apie pietus sekančios dienos visai praėjo...
Pasidariau sau išvadą, kad galbūt pasireiškė tam tikra detoksikacija nuo visų angliavandenių ir kito brudo... Tik galvoju ar galėjo taip greitai suveikti
QUOTE(Izolda @ 2017 03 28, 22:19)
Sveikos,
Angliavandeniu gripas istinka, nurezus cukru ir krakmola. Kokia savaite gali kamuoti tokie simptomai.
http://www.marksdail.../#axzz2em75Km1O
ivetacom ir kitos zinoves, priminkite, koki BRA siulo paleo, Rokas, Talalakinas?
QUOTE(Izolda @ 2017 03 28, 21:19)
Sveikos,
Nemanau, kad pirma diena galejo taip sureaguoti, nebent jus valgete daug surio, sokolado, ar gerete raudono vyno, ar dar kazka, kas dazniausiai sukele migrenini galvos skausma. O gal artinosi, ar baigesi ''jusu'' dienos?
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 28, 22:35)
ivetacom ir kitos zinoves, priminkite, koki BRA siulo paleo, Rokas, Talalakinas?
Rokas: https://sites.google...mas/QA/16042602
Talalakinas ragina valgyti viska su mazu glikeminiu indeksu, tik visa laika judeti, kvepoti, uzlaikyti kvepavima ir keisti savo gyvenima.
Kwasniewski siulo B 1, R 2,5-3, A 0,8 , bet tai ir gaunasi, kad toks veda i ketonine busena. Kas turi virsvori, puikiai tinka. O mums nelabai.