Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo (primal) mityba

Labas, mergytės, ir senbuvės, ir naujokės 4u.gif
Aš irgi prašau pagalbos pakonsultuoti: kodėl taip pradėjo darytis. Maždaug nuo spalio mėn. vidutiniškai 2 kartus per mėnesį pradėjo darytis negerumai - aukštas spaudimas (150/100), visą gyvenimą būdavo idealus (180/80), todėl labai jaučiu skirtumą, nes kai pakyla - tai galva pulsuoja, akys raibsta, pykina, praktiškai nieko negaliu daryti, susikaupti, o juk reikia dirbti. Paskutiniu metu net padažnėjo. Vakar panašiai buvo, šiandien vėl, be to matuoklis rodė ir širdies permušimus, teko griebtis tabletės.
Susirūpinusi sveikata dariausi nemažai tyrimų ir paaiškėjo, kad cholesterolis viršija normą (dariausi pirmą kartą cholest. tyr.):
Bendras cholester. (CHOL) 8,44 (0,00-5,20)
Cholesterolis DTL 2,18
Trigliceridai (TG) 1,13
Cholesterolis MTL 5,75 (norma 0,00-3,36)
Gliukozė serume 4,69
Tai gal dėl to cholesterolio tas spaudimas taip šokinėja unsure.gif gal aš sviesto padauginu, o gal mėsos, nes miltinių, padažų visokių nevalgau, bet su daržovėmis mėsos tai ne per vieną delną (be pirštų), o dvigubai išsikepu. Be to dažnai kepuosi ant taukų. Tiesa lašiniu jau kuris laikas nesinori, vasarą labai valgiau, dabar stovi šaldytuve, nes irgi bijau.
Dėl spaudimo ir cholesterolio gydytoja vaistų neskyrė, tuo džiaugiuosi (sakė dar jauna - spėsi smile.gif), tikiu, kad sureguliavus mitybą viskas pasikeis. Bet jau pati nežinau kur persistengiu.

P.S. Jaisy, laikykis ir sveik 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 23, 22:26)
jaicy, o gal tu labai anglis nusimazinusi ir taip gilini savo nukrypimus? Bent vasara vaisiu pavalgai? O kiek dabar angliu suvalgai?
Paskaiciuok kvepavima, koks jo rodiklis, bus aiskiau tada. Pameni, kaip skaiciuoti? Mano svyravo i visas puses, nuo 10 iki -0.5, kol, dabar, nusistovejo 6/7. Ziemai tai idealus rodiklis. Vasara jis turi keistis i didesne nei 7 puse.
Aisku, reiketu ir slapimo PH vidurki paziureti, jei turi kuom matuoti.

jo turiu dar tu juosteliu. kazkada matavau dienos eigoj- buvo normalus. reiktu vel pazaist.
nene, as visada anglius valgau- bananus kasdien... citrusiniu dabar nevalgau. nepatinka mano organizmui jie...
kvepamiva pasiskaiciuosiu namie per pietus kaip tik ramiai.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nada... @ 2017 03 23, 09:57)
o as nemanau, kad retkarciais uzkandus kavinej sugriutu organizmas.
Svarbu, ka kasdien vartojam. Ne is porceliano juk tas musu kunas  rolleyes.gif

QUOTE(nomore @ 2017 03 23, 14:39)
para6yta, kad dažnai, o ne retkariais. O kai kuriems organizmams, kuriuos reikia smarkiai lopyti, tikrai gali išmušt iš vėžių.

jo, nuo rudens kai pradejau masazus(neturejau laiko namo uzlekt) - buvo kad eidavau kelis kartus i svaaite net. o paskui pertrauka ziema... bet pries-per-po Kaledu labai negerai jauciausi- jau tada perslaimai kabinosi... dabar nuo vasario vel atnaujinau masazus- karta i savaite. taip ir iseidavo kad valgydavau ten...

aisku kitiem pasakysiu kad cia nuo maisto- nesupras smile.gif

bet va man tas farengitas jau menesi nepraeina. ziauriai nervuoja... atrodo rimtesniu vaistu ir nesinori.. bet jokie pusrakalai/ plovimai/ kvepavimai/ skalavimai nepadeda verysad.gif
as kaip pradejau rudeni gert paudarco kapcules, taip ir baigiau visa bonke tik po kaledu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 24 kovo 2017 - 11:15
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 23, 22:26)
jaicy, o gal tu labai anglis nusimazinusi ir taip gilini savo nukrypimus? Bent vasara vaisiu pavalgai? O kiek dabar angliu suvalgai?
Paskaiciuok kvepavima, koks jo rodiklis, bus aiskiau tada. Pameni, kaip skaiciuoti? Mano svyravo i visas puses, nuo 10 iki -0.5, kol, dabar, nusistovejo 6/7. Ziemai tai idealus rodiklis. Vasara jis turi keistis i didesne nei 7 puse.
Aisku, reiketu ir slapimo PH vidurki paziureti, jei turi kuom matuoti.

Nidulia, mano 2... sarminis.
bet dar ne visai ketogenins
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 24 kovo 2017 - 12:39
QUOTE(jaicy @ 2017 03 24, 13:37)
Nidulia, mano 2...  sarminis.
bet dar ne visai ketogenins

nu nieko gero. Idealus yra 7. Brangioji, anglius pasiskaiciuok, labai prasau, nes as del taves jau jaudinuosi.
Atsakyti
QUOTE(Adera777 @ 2017 03 24, 10:54)
Labas, mergytės, ir senbuvės, ir naujokės  4u.gif
Aš irgi prašau pagalbos pakonsultuoti: kodėl taip pradėjo darytis. Maždaug nuo spalio mėn. vidutiniškai 2 kartus per mėnesį pradėjo darytis negerumai - aukštas spaudimas (150/100), visą gyvenimą būdavo idealus (180/80), todėl labai jaučiu skirtumą, nes kai pakyla - tai galva pulsuoja, akys raibsta, pykina, praktiškai nieko negaliu daryti, susikaupti, o juk reikia dirbti. Paskutiniu metu net padažnėjo. Vakar panašiai buvo, šiandien vėl, be to matuoklis rodė ir širdies permušimus, teko griebtis tabletės.
Susirūpinusi sveikata dariausi nemažai tyrimų ir paaiškėjo, kad cholesterolis viršija normą (dariausi pirmą kartą cholest. tyr.):
Bendras cholester. (CHOL) 8,44 (0,00-5,20)
Cholesterolis DTL 2,18
Trigliceridai (TG) 1,13
Cholesterolis MTL 5,75 (norma 0,00-3,36)
Gliukozė serume 4,69
Tai gal dėl to cholesterolio tas spaudimas taip šokinėja  unsure.gif  gal aš sviesto padauginu, o gal mėsos, nes miltinių, padažų visokių nevalgau, bet su daržovėmis mėsos tai ne per vieną delną (be pirštų), o dvigubai išsikepu. Be to dažnai kepuosi ant taukų. Tiesa lašiniu jau kuris laikas nesinori, vasarą labai valgiau, dabar stovi šaldytuve, nes irgi bijau.
Dėl spaudimo ir cholesterolio gydytoja vaistų neskyrė, tuo džiaugiuosi (sakė dar jauna - spėsi  smile.gif), tikiu, kad sureguliavus mitybą viskas pasikeis. Bet jau pati nežinau kur persistengiu.

P.S. Jaisy, laikykis ir sveik  4u.gif  mirksiukas.gif

Ar tu patiri kažkokių smarkių stresų dabar?- gali būt simpatinis nukrypimas jis irgi yra susijęs su padidėjusiu cholesteroliu ir kraujospūdžiu. Dienos begyje paziurek, kokie tavo akiu vyzdziai? Maziukai susitrauke, vidutiniai ar dideli? .
Ar tau burna nedžiūna pastoviai?
Kiek darzoviu per diena suvartoji?- jei tu sumazinusi angliabandenius, simpatika gali suaktyvėt.

Simpatinis nukrypimas
Simpatinė autonominės nervų sistemos dalis yra aktyvuojama stresinėje situacijoje. Tai evoliucijos
išdirbta apsauginė reakcija, kuri parengia organizmą kovoti arba pabėgti, kadangi gamtoje
vienintelė stresinė situacija yra kova dėl būvio. Socialinėje aplinkoje stresą sukelia daugelis
veiksnių, bet organizmo reakcija į tai yra tokia pati, lyg tai būtų fizinė grėsmė gyvybei. Simpatinio
nukrypimo atveju, kai simpatinė sistema neatsipalaiduoja, pasireiškia šie simptomai:
• platus vyzdys
• „išsprogę“ akys
• toliaregystė
• pabalusi oda
• šaltos galūnės
• galūnių prakaitavimas
• galūnių drebuliai
• aukštas pulsas, aritmija
• aukštas kraujospūdis
• dažnas ir gilesnis kvėpavimas
• nevalingas arba dažnas šlapinimasis
• aukšta kūno temperatūra
• išdžiūvusi burna
• nervinė įtampa
• nemiga
• sumažėjęs atsparumas infekcijoms virškinimo sutrikimai
• virškinamojo trakto opos
• tulžies problemos
• alergijos maistui
• padidėjusi testoterono arba progesterono koncentracija kraujyje
• mėnesinių sutrikimai
• lytinės funkcijos sutrikimai

mesa tu valgai, o kiek riebalų ir daržovių? Grieztai baik mesos kepimus. Virk, troskink, tik nekepk. Dar atkreipk demesi i teisinga mesos paruosima. Jei tu ja perkepi, perverdi - nieko gero is jos. Baltymas suardytas, amino rugstys - sunaikintos. Skaitei Roko rekomendacijas, kiek kokia mesa kaitinti, kad baltymas butu sveikas. Perkaitintas baltymas ir riebalas labai kenksmingas ir nesiskaito, kad gavai jo is mesos.
Paskaiciuok savo kvepavima, bus lengviau atsekti, kurioje puseje tu kabi. Zinai kaip skaiciuoti?

Atsakyti
Jaicy, nepamirsai, kad kvepavima reikia tikrinti praejus nuo valgymo ne maziau 2 valandoms? Jei pamirsai, skaiciuok is naujo
Atsakyti
Adera, o kaip pas tave su kava? Geri, ne, kiek?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 24, 21:28)
nu nieko gero. Idealus yra 7. Brangioji, anglius pasiskaiciuok, labai prasau, nes as del taves jau jaudinuosi.

sakai sverti? 4u.gif

nu va siandien tarkim- jau ssvalgiau du bananus.. nemanau kad visai mazai an gliu pas mane..

Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 24, 22:07)
Jaicy, nepamirsai, kad kvepavima reikia tikrinti praejus nuo valgymo ne maziau 2 valandoms? Jei pamirsai, skaiciuok is naujo

jo jo, cia buvo pries pietus , gaminau ir skaiciavau smile.gif
bet manau dar pastebesiu kasdiena, vis gi man atrodo cia nelabai tikslu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 26 kovo 2017 - 16:50
dar idomus dalykas nutiko- siaip be problemu valgau raugintus kopustus, agurkus.. neseniai mama uzrauge kopustu, valgiau dvi dienas is eiles per pietus ir sakes koks meteorizmas man prasidejo! nezinojau ka ir bedaryt.... itariu nuo koustu-n es daugiau nieko naujo nevalgiau..
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2017 03 26, 16:49)
sakai sverti? 4u.gif

nu va siandien tarkim- jau ssvalgiau du bananus.. nemanau kad visai mazai an gliu pas mane..

Papildyta:
jo jo, cia buvo pries pietus , gaminau ir skaiciavau smile.gif
bet manau dar pastebesiu kasdiena, vis gi man atrodo cia nelabai tikslu  smile.gif

Bananai, tai greitieji angliavandeniau, nieko gero. Troskintus kopustus valgai?
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2017 03 26, 21:15)
Bananai, tai greitieji angliavandeniau, nieko gero. Troskintus kopustus valgai?

nea, raugintus.

bet skaiciau kad bananu krakmolas skiriasi nuo bulviu krakmolo..
o beto bananai vieninteliai vaisiai kurie tinka skrandziui ir nuo ju nebujuoja kandida...

beje, vyras pasiskaiciavo savo kvepavima: -6.. ( ir jis ziauriai skeptiskas siuo klausimu...)
Nidulia, o kur tu dar skaitei apie siuos rodiklius? nes as tik cia
Papildyta:
isskaiciau
" Ketogeninio disbalanso atveju energijai gaminti išnaudojami daugiausia riebalai, todėl gliukozės koncentracija kraujyje yra linkusi būti aukšta. Kadangi deginami daugiausia riebalai, tai jiems pernešti į kitus audinius pakeliama lipidų koncentracija kraujyje. Dėl nuolat padidėjusios gliukozės koncentracijos kraujyje, bet koks jos kritimas yra stipriai juntamas ir sukelia neurocheminius sutrikimus. Dėl to, kad sunkiai deginami angliavandeniai, riebalai deginami ne iki galo – susidaro nuodingi ketonai. Kartu su auktšta gliukozės koncentracija, ketonai pažeidžia audinius. Tam dalinai kompensuoti kraujas šarmėja. Su maistu patekę angliavandeniai nėra panaudojami energijai gaminti, bet verčiami riebalais ir nusėda audiniuose. Jei asmuo nenaudoja daug energijos (nesportuoja, nepatiria streso, persivalgo), tai riebalai kaupiasi organizme, jei sportuoja, patiria stresą arba valgo saikingai, toks žmogus yra liesas. Kraujo sudėties ir nervinės veiklos sutrikimai, kartu ir organizmo bandymas visą tai kompensuoti sukelia šiuos simptomus:

• energijos trūkumas
• fizinis ir ypač protinis nuovargis
• dažnai aukšta gliukozės koncentracija kraujyje
• depresija
• nerimas
• tulžies problemos
• negilus kvėpavimas
• viršsvoris arba per mažas svoris
• maža raumenų masė
• aukštas kraujospūdis arba širdies ir kraujagyslių ligos

Ketogeniniam disbalansui nevaldomai didėjant išsivysto II tipo diabetas arba kažkuris iš energijos gamybos disbalansų."

as nesuprantu. jei man neva ketogeninis disbalansas , bet kraujas rodo normalu gliukozes kieki(nesniai dare)? ir kaip taip iseina- kad jei zmogus nevalgo daug angliu- jam isivysto II tipo deabetas?.. tai ka jau tada sakyt apie zmiogu kurio gliokozes kiekis didelis? as maniau kad tokie yra diebeto rizkos grupej? unsure.gif
Papildyta:
is situ simptomu man ypac aktualus

• energijos trūkumas
• fizinis ir ypač protinis nuovargis
• nerimas
• maža raumenų masė
• kraujagyslių ligos
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2017 03 24, 21:48)
Ar tu  patiri kažkokių smarkių stresų dabar? ...

Ačiū, Nidulia, tau už tiek informacijos. Streso, kaip ir mes visi, tikrai nemažai patiriu. Kai stresuoju smarkiai, pykina, kaip ir minėjai džiūsta burna, "surakina" sprandą. Manau visa tai tikrai nieko gero neduoda, nes po to ir spaudimas kyla. Nervina tik tai, kad anksčiau taip nepasireikšdavo, o dabar pilna neigiamų šalutinių veiksnių nuo to streso. Iš tavo išvardintų simptomų tai ir mėnesinių sutrikimas (pirmą kartą per 25 metus), nervinė įtampa, nemiga, aritmija, spaudimas, o ir su akimis kažkas pradeda darytis, kai spaudimas sukyla, nors prieš tai visą gyvenimą su akimis problemų neturėjau (1.0). Vyzdžius reikės atidžiau pastebėti.
O dėl mėsos kepimo ačiū tau, kad paprotinai, nes nejučiomis įnikau, patogu skanu, greičiau, o kad nėra gerai, kažkaip nebegalvojau.
Kiek rekomenduoja kepti Rokas nepamenu kad būčiau skaičiusi, reikės paieškoti.
kavą geriu 2 kartus, įsidedu šiek tiek sviesto ir pieno arba grietinėlės (vienintelis pienas, kurio neatsisakiau - kavai balinti).
Kvėpavimas 2,4 gavosi, bet reikės keletą kartų dar paskaičiuoti.
Riebalu, kai pradėjo negerumai daryti sumažinau, nes galvojau nuo jų, išėmiau lašinius, nes dabar kažkaip ir nesinori, liko sviestas, kiaulių taukai kepimui, dar retkarčiais kokosas.
Daržovių žiemą aišku mažokai būna, vasarą lengviau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera777: 27 kovo 2017 - 08:13