Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo (primal) mityba

Bet taip išeina, kad kažkas negerai su organizmu ir trūksta kažkokių medžiagų, jei taip imunitetas nusilpęs, kad visokios bjaurybės puola? Ar kažkokie pokyčiai gyvenime ir su tuom susijęs nusilpimas?

Aš jau porą žiemų džiaugiuosi, kad mano gyvenimo būdas yra teisingas, jei per visą šaltąjį periodą vieną kartą užpuola kokia zaraza ir taip gana lengvai, nepalyginsi kaip anksčiau būdavo..Ir tas ligos artėjimas visą laiką vienodas-ima skaudėti galvą, tada metu lauk visus pieno produktus ir miltus griežtai (šiaip retsykiais suvalgau), valgau daug daržovių, vaisių, mėsa, kas be ko, geriu STIPRIĄ aviečių stiebų pamiškėj pripešiotų arbatą, kartais čiobrelius, valgau šilauoges ir avietes iš šaldiklio ir per kelias dienas viskas susitvarko.. vieną kartą nesusitvarkė-po galvos skaudėjimo kitą dieną atsirado gerklės skausmas, kosulys..tada savaitę viskas truko. Man prie visų gerklės skausmų ir slogų visiškai negalima pieno produktų, čia jau pastebėjau.

Ir dar baseinas/pirtis/koks nors judėjimas šiuo šlykščiu oru gerai veikia visokius virusus. Nu baisiai banalu, bet tiesa..

QUOTE(jautiena @ 2017 02 23, 10:04)
dar galit pasidalint, kaip angina malsint naminem salygom (ir sedziu ant antibu kas be ko). niekad gyvenime nesu turejus, o dabar dvesiu jau ketvirta diena. vaikas is darzo nesa visokias bjaurybes, negaliu is ligu isbrist sita ziema verysad.gif

del svorio, uzsimeciau gera kg nuo gruodzio vidurio, kai prasidejo visi sirgimai, motyvacijos bet kam nulis, nuotaikos nera, o kadangi as esu emocine valgytoja, tai tik sedziu ir kremtu istisai per dienas, i kaloriju norma neisipaisau ir turiu rinke.

Atsakyti
Ziema nereiketu valgyti daug uogu ir vaisiu, nes LT tai yra ne vaisiu sezimas:) As, kai tik pajauciu, kad linkstu link ligos, nutraukiu visus anglis. isskyrus darzoves, ir nesusergu. Visos ligos nuo angliavandeniu pertekliaus, isbandyta ant savo kailio:)
Siais metais siautejo gripas. Matyt ir as ji pasigavau, bet simptomus jauciau tik puse paros. Nuo pat ryto pykini, vakare pakili temperatura iki 38,5, nakti 3 kartus stipriai isprakaitavau, pasikeiciau drabuzius ir patalus ir jau ryte atsikeliau kaip niekur nieko.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2017 02 23, 11:04)
dar galit pasidalint, kaip angina malsint naminem salygom (ir sedziu ant antibu kas be ko). niekad gyvenime nesu turejus, o dabar dvesiu jau ketvirta diena. vaikas is darzo nesa visokias bjaurybes, negaliu is ligu isbrist sita ziema verysad.gif

del svorio, uzsimeciau gera kg nuo gruodzio vidurio, kai prasidejo visi sirgimai, motyvacijos bet kam nulis, nuotaikos nera, o kadangi as esu emocine valgytoja, tai tik sedziu ir kremtu istisai per dienas, i kaloriju norma neisipaisau ir turiu rinke.

Aš naudojuosi šiuo receptu, tikrai padeda smile.gif
RECEPTAS:
1 raudonąjį burokėlį (kurį naudojame barščiams virti) sutarkuoti smulkia tarka. Į vieną stiklinę sutarkuotos masės įpilti 1 valgomą šaukštą 9% acto, sumaišyti ir uždarius padėti į tamsią vietą 4 valandoms. Po to marlės ar kito tankaus audinio pagalba išspausti sultis ir jomis skalauti (gargaliuoti) gerklę kas 2,5 valandos. Sultys sėkmingai gydo chronišką ir net pūlingą-folikuliarinę anginą.
Atsakyti
aciu visoms uz patarimus, siandien jau atleido man ta gerkle, tai kaip ir persilauziau, bet antibu kursa teks pabaigt.
as iki vaiko ir tik koki karta apsinargliodavau per sezona ir viskas tuo baigdavosi. su vaiku prasidejo stresas, miego, poilsio trukumas ir pasilpo organizmas. sia ziema vaikas lanko darzeli, tai tempia visokius dziaugsmus namo, niekaip neissikapstom visa seima verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2017 02 24, 21:54)
aciu visoms uz patarimus, siandien jau atleido man ta gerkle, tai kaip ir persilauziau, bet antibu kursa teks pabaigt.
as iki vaiko ir tik koki karta apsinargliodavau per sezona ir viskas tuo baigdavosi. su vaiku prasidejo stresas, miego, poilsio trukumas ir pasilpo organizmas. sia ziema vaikas lanko darzeli, tai tempia visokius dziaugsmus namo, niekaip neissikapstom visa seima verysad.gif

Kazkokie siemet sunkus metai, visi aplinkui labai skundziasi, kad niekada taip nesirgo. Ruduo beveik be saules buvo ir dabar niurios dienos. Nors mano vaikas irgi pirmieji metai tarp kitu vaiku, bet vienas is maziausiai sirgusiu. Man tik viena karta gerkle pradedavo skaudeti, bet greitai baigesi. As vis dar beveik kieviena diena basa pabegioju po sniega.

Eko.pirk kakavos sviestui 35% nuolaida http://ekopirk.lt/ek...tas-amrita-200/
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2017 02 24, 21:54)
su vaiku prasidejo stresas, miego, poilsio trukumas ir pasilpo organizmas.

Same here. Nemiegojimas ir maitinimas davė savo rezultatus, nežinau, kada viskas į vėžes atsistos.
Atsakyti

Nidulia, o man pvz pieno produktai kenkia, o vaisiai visai ne. Juk pažiūrėjus paleo puslapius, pieno produktai yra įrašomi prie nevartotinų, o švieži vaisiai prie gerųjų.
Bet šiaip aš ne už sąrašus šiaip, aš už tai, kad kiekvienas atrastų kas jam tinka, o kas ne 4u.gif

O kad auginant vaikiuką, neišsimiegant nuovargis padaro savo, tas tai tikrai neabejotinai taip..

QUOTE(Nidulia @ 2017 02 24, 20:53)
Ziema nereiketu valgyti daug uogu ir vaisiu, nes LT tai yra ne vaisiu sezimas:) As, kai tik pajauciu, kad linkstu link ligos, nutraukiu visus anglis. isskyrus darzoves, ir nesusergu. Visos  ligos nuo angliavandeniu pertekliaus, isbandyta ant savo kailio:)
Siais metais siautejo gripas. Matyt ir as ji pasigavau, bet simptomus jauciau tik puse paros. Nuo pat ryto pykini, vakare pakili temperatura iki 38,5, nakti 3 kartus stipriai isprakaitavau, pasikeiciau drabuzius ir patalus ir jau ryte atsikeliau kaip niekur nieko.

Atsakyti
aga, ir man gerklyte skaudena...purskiu, kvepuoju arb.aliejum, skalauju.padeda- bet nakti vel..
net pora dienu praleidau namie... laimei yra sirgadieniai pas mus.
tik isejau- mmm atejo su treksmu(skausmu).. kaip noreciau savaitele pabut namie ...
prasideda pavarasis- gydytoju metas.. kaip nekenciu sito..

Atsakyti

Labas,

labai norėčiau prisijungti prie šitos temos ir tokios mitybos. Esu girdėjusi, kad šita mityba padeda ir dėl migrenos, su kuria nebegaliu gyvent....Nežinau nuo ko greičiau nusinuodysiu-ar nuo vaistų kiekio ar nuo didelio galvos skausmo ....

Kadangi dar nedaug ką  žinau apie šitą mitybą, tai pabandysiu visą info perskaityti  - visą temą nuo iki kad galėčiau įsigilinti .... :)

Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2017 03 03, 10:33)
<p>Labas,
</p><p>labai norėčiau prisijungti prie šitos temos ir tokios mitybos. Esu girdėjusi, kad šita mityba padeda ir dėl migrenos, su kuria nebegaliu gyvent....Nežinau nuo ko greičiau nusinuodysiu-ar nuo vaistų kiekio ar nuo didelio galvos skausmo ....
</p><p>Kadangi dar nedaug ką  žinau apie šitą mitybą, tai pabandysiu visą info perskaityti  - visą temą nuo iki kad galėčiau įsigilinti .... smile.gif
</p>

Sveika prisijungus 4u.gif

turiu tokia pat problema.Migrena gadino mano gyvenima nuo 9. Su paleo labai pagerejo, kas idomiausia, butent po menesio sios mitybos as supratau- ej, man jau MENESI nebeskauda galvos!
Juolabiau suzinojau kas butent issaukia mano migrena - be streso - tai maistas kuriame gausu histomino (ir be cukraus kuriuo nevartoju).
Imetu pirma pasitaikusi straipsni apie tai http://www.medicina......taminas?/8537

pasiskaityk, pasimomek. Man pasitvirtino. Mano DAO buvo per viduriuka, prie zemesnes ribos. Esu girdejus kad DAO gamybai reikalingas vit.C. tad dabar beveik kasdien, o ypac kai pavalgau ka nors neleistino - sokolado(kad ir juodo), surio - visada isgeriu vit C.
jau net zinau po kokio maisto man gali but blogai, ir dazniausiai buna.
vynas, sokoladas, rukyti patiekalai, suriai, ypac brandinti- juose gausu histamino.
Atsakyti

Sveika prisijungus 4u.gif

kaip malonu kad pabėgai nuo tokios bjaurios ligos!

labai ačiū  pasidalijai savo istorija, dabar žinau koks bus mano pirmasis tyrimas :D

per savaitgaly sakau susirinksiu info daugiau, man atrodo labai skurdi ta paleo mityba :ax:

ypač kai paskaičiau kad negalima pieno produktų :cray:  be visko galėčiau gyvent- be be pieno , man bus lb sunku ...bet jei reikia-tai reikia, labai paskatino Tavo istorija :bigsmile:

Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2017 03 03, 16:53)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="jaicy" data-cid="71481040" data-time="1488546998"><div><p>Sveika prisijungus vartotojo įkelta nuotrauka
</p></div></blockquote><p>kaip malonu kad pabėgai nuo tokios bjaurios ligos!
</p><p></p><p>labai ačiū  pasidalijai savo istorija, dabar žinau koks bus mano pirmasis tyrimas biggrin.gif
</p><p></p><p>per savaitgaly sakau susirinksiu info daugiau, man atrodo labai skurdi ta paleo mityba ax.gif
</p><p>ypač kai paskaičiau kad negalima pieno produktų cray.gif  be visko galėčiau gyvent- be be pieno , man bus lb sunku ...bet jei reikia-tai reikia, labai paskatino Tavo istorija bigsmile.gif
</p>

oj, as galiu tokiu istoriju labai daug papasakot.... buvau ligu maiselis..
Atsakyti