Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo (primal) mityba

QUOTE(" voresta " @ 2017 01 09, 14:48)
Tai pas mane vyras katabolikas, bet jokios žalos nematau, tik pliusus. Sekant rodiklius, tai jo rodikliai šią vasarą pagaliau visai priartėjo prie sveiko žmogaus rodiklių.
Aš anksčiau irgi taip maniau. O pasirodo, kad ant riebalų, ilgai pasėdėjus, galima lygiai taip pat pastrigti, kaip ir ant angliavandenių. Pavartojai tą bananą ar daugiau anglių kad ir savaitę, riebalų išvis gali nevalgyt - o organizmo rodikliai (kvėpavimo skaičiukai, pH indeksas) vis vien rodo energijos gamybą iš riebalo (indeksas mažiau nei 7).
Todėl reikia vasarą pereit ant daugiau angliavandenių, leisti savo organizmui priaugti svorio (augimas, daugiau insulino išskyrimų) ir tuo pačiu  pasižiūrėti savo rodiklius- ką jie rodo.
Manau, tai vertingas patarimas

Ir dar karta labas smile.gif
Turejau omeny, kad jei neziureti i disbalansus, o paprastai laikytis paleo dietos, tai tiems, kas turi virsvorio geriau einasi, o tie, kurie jau iklimpe giliau i katabolizma reikia pagalbos.

Del ketozes, sakiau apie ta atveji, kai beveik nera disbalansu, arba zmogus anabolikas.

Dabar yra geras laikas mesti svori, o katabolikams kokie patarymai butu, pavartoti maistinio gliverolio? Gal galima dar nuorodo ideti, kut jo isigyti?
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2017 01 09, 22:38)
Ir dar karta labas smile.gif
Turejau omeny, kad jei neziureti i disbalansus, o paprastai laikytis paleo dietos, tai tiems, kas turi virsvorio geriau einasi, o tie, kurie jau iklimpe giliau i katabolizma reikia pagalbos.

Del ketozes, sakiau apie ta atveji, kai beveik  nera disbalansu, arba zmogus anabolikas.

Dabar yra geras laikas mesti svori, o katabolikams kokie patarymai butu, pavartoti maistinio gliverolio? Gal galima dar nuorodo ideti, kut jo isigyti?

As irgi del to glicerolio noreciau daugiau pasidomet,galvoju reiktu vyra juo pagirdyti.tik va googlinu,o man rodo glicerina.kaip suprantu cia tas pats? Jeigu taip,tai is jo daro kremus tortams.tai gal reiktu paieskot tarp kepiniu priedu?
( mano vyras jeigu per menesi priauga 1kg,tai dziugauja,paskui sustresuoja,lekia i toleta ir vel neber to 1kg doh.gif doh.gif ).
Siaip apie sita daikta labai mazai info turiu,niekur nerandu pasiskaityt.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2017 01 10, 00:38)

Žiemą mažini angliavandenių (nebelieka vaisių,uogų) meti svorį, mažini insulino išskyrimą, energijai gaut vartoji daugiau riebalo- tai kokio bieso tau glicerolis tokiu metu? doh.gif

Vartoti reiktų vasarą, jei, didinant angliavandenių kiekį, metabolizmo parametrai vis vien rodo ketogeninį nukrypimą.

Kai reikėjo vyrui, radau konditerinių žaliavų skyriuje, glicerolis E422. Dabar pažiūrėjau- nebeturi.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2017 01 09, 23:31)
Žiemą mažini angliavandenių (nebelieka vaisių,uogų) meti svorį, mažini insulino išskyrimą, energijai gaut vartoji daugiau riebalo- tai kokio bieso tau glicerolis tokiu metu? doh.gif

Vartoti reiktų vasarą, jei, didinant angliavandenių kiekį, metabolizmo parametrai vis vien rodo ketogeninį nukrypimą.

Kai  reikėjo vyrui, radau konditerinių žaliavų skyriuje, glicerolis E422. Dabar pažiūrėjau- nebeturi.

Voresta, as ne apie save, as apie tos, kaip va rase RutaNem apie savo vyra. Man tai svorio dar gerai 1-2 kg numest dabar biggrin.gif Atsimenu Kamelija rodos nekaip negali svorio priaugti ir dar viena nare. Toks laikas dar sunkesnis greiciausiai joms, jei naturaliai kataboliniai procesai vyrauja. Ir kaip dabar, ar kokosu alieju kada valgai, ar tik pauksciu ir kiauliu riebalus?
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2017 01 10, 08:45)
Voresta, as ne apie save, as apie tos, kaip va rase RutaNem apie savo vyra. Man tai svorio dar gerai 1-2 kg numest dabar biggrin.gif  Atsimenu Kamelija rodos nekaip negali svorio priaugti ir dar viena nare. Toks laikas dar sunkesnis greiciausiai joms, jei naturaliai kataboliniai procesai vyrauja. Ir kaip dabar, ar kokosu alieju kada valgai, ar tik pauksciu ir kiauliu riebalus?

as gliceroli augalini perku tik is uzsienio, is amazon siunciuos, neradau lietuvoj..

bet mano pastebejimas, tiesa, tik empirinis, kad nieko gero tas glicerolis nedaro, daug labiau i anaboline tempe riebus pieno produktai - pvz. grietinele.

Aisku, visi mes skirtingi, gal kazkam kitaip atrodys.

Atsakyti
Merginos, gal jūs žinote, gal esate susidūrę su tuo. Pas mane pablogėjo sveikata, nes per mėnesį gal jau kokius 5 kartus siaubingai pakyla spaudimas. Vieną kartą matavo tai buvo 150/100, tuomet labai pykina, nėra jėgų, atrodo tuoj nugriūsiu, galva atrodo pripildyta skysčių, skauda. Be to pirmą kartą per visą laiką (per 25 metus) sutriko ciklas, susirgau antrą kartą viduryje ciklo. Mano mm būdavo kaip laikrodukas, o šis dalykas manau irgi rodo, kad organizme kažkas negerai. Tiesa reikėtų pasidaryti visus kraujo tyrimus, nes net cholesterolio nesu niekada dariusi. Magnį ir kalį geriu dabar, nes kojas traukdavo, o kalį vaistininkė patarė, nes sakė spaudimas be priežasties neturėtų šokinėti tokiame amžiuje (man 40 suėjo). Aišku, manau, stresas labai išbalansuoja visą veiklą, čia faktas.
Atsakyti
RutaNem, tu neziurek i tuos dukano dietininkus. Ju mitybos pagrindas - baltymai. Prisizaisti galima su baltymo perdozavimu. Valgyk paleo ir viskas bus gerai, nukris po truputi tas svoris
O as, paskutiniu metu, kaip isprotejusi noriu raudonuju greipfruktu, tiesiog negaliu nors vieno nesuvalgiusi per diena.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2017 01 10, 09:45)
Voresta, as ne apie save, as apie tos, kaip va rase RutaNem apie savo vyra.
iš kur man žinot apie jos vyrą? nežinau jokių jo rodiklių, ką galiu kalbėti? Nieko.
Ir kaip dabar, ar kokosu alieju kada valgai, ar tik pauksciu ir kiauliu riebalus?

uuu ne negaliu į kokosų aliejų nė pažiūrėt. Tiesiog pirmais metais atsivalgėm ,o gal ko iš jo reikėjo organizmui. biggrin.gif Ir stop. Net to skaniojo nereikia- vieną litrą pusantrų metų mūčinom.
Atsakyti
QUOTE(RutaNem @ 2017 01 09, 22:13)
Taip ir darysiu,maitinsiuos paleo.
Kad pieno produktai skyscius laiko,ta zinojau,tik va dabar svarstau apie tuos zmones kurie pagal dukana maitinasi,ten jug pagrindas pieno produktai (varske,pieno milteliai,jogurtai). Bet jiem svoris krenta kuo puikiausiai. Idomu kodel  hmm.gif
Dar klausimas del magnio. Uzsenieciu grupese (paleo ir keto) vartoja magni ir daugiau druskos,kad nebutu anglevandeniu gripo.kazkur skaiciau,kad magni reik vartot vakare,nors ant pakuotes to nenurodo. Ar gali kuri pakomentuot tuo klausimu? Ryte ar vakare? O gal apsieit be jo?

Magni geriau vartoti vakare, jis ramina. As kartais magni su kaliu geriu pries mm kokia savaite.
Papildyta:
QUOTE(Adera777 @ 2017 01 10, 09:20)
Merginos, gal jūs žinote, gal esate susidūrę su tuo. Pas mane pablogėjo sveikata, nes per mėnesį gal jau kokius 5 kartus siaubingai pakyla spaudimas. Vieną kartą matavo tai buvo 150/100, tuomet labai pykina, nėra jėgų, atrodo tuoj nugriūsiu, galva atrodo pripildyta skysčių, skauda. Be to pirmą kartą per visą laiką (per 25 metus) sutriko ciklas, susirgau antrą kartą viduryje ciklo. Mano mm būdavo kaip laikrodukas, o šis dalykas manau irgi rodo, kad organizme kažkas negerai. Tiesa reikėtų pasidaryti visus kraujo tyrimus, nes net cholesterolio nesu niekada dariusi. Magnį ir kalį geriu dabar, nes kojas traukdavo, o kalį vaistininkė patarė, nes sakė spaudimas be priežasties neturėtų šokinėti tokiame amžiuje (man 40 suėjo). Aišku, manau, stresas labai išbalansuoja visą veiklą, čia faktas.

Cia Talalakinas apie spaudimo mechanizmus desto https://www.youtube....h?v=guzPTHV7Oac
Cia dar senas filmukas http://mductor.weebl...9010861082.html
O tyrimus reiketu padaryti 4u.gif Adera, gal glicino reikietu kiek pavartoti, jei daug streso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 10 sausio 2017 - 12:45
QUOTE(ivetacom @ 2017 01 10, 13:42)
Cia Talalakinas apie spaudimo mechanizmus desto https://www.youtube....h?v=guzPTHV7Oac
Cia dar senas filmukas http://mductor.weebl...9010861082.html
O tyrimus reiketu padaryti 4u.gif  Adera, gal glicino reikietu kiek pavartoti, jei daug streso?

Dekoju, Ivetacom, už nuorodas. Vakare būtinai pažiūresiu. Tyrimams užsirašiau, bet kaip žinia - eilės. Iš aplinkinių sulaukiu komentarų, kad blogos savijautos priežastis, kad per riebiai valgau.
O glicino turejau, patiko, reikės vėl atsisiųsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera777: 10 sausio 2017 - 13:29
QUOTE(Nidulia @ 2017 01 10, 11:57)
RutaNem, tu neziurek i tuos dukano dietininkus. Ju mitybos pagrindas - baltymai. Prisizaisti galima su baltymo perdozavimu. Valgyk paleo ir viskas bus gerai, nukris po truputi tas svoris
O as, paskutiniu metu, kaip isprotejusi noriu raudonuju greipfruktu, tiesiog negaliu nors vieno nesuvalgiusi per diena.

Neziuriu i tuos dukano megejus, paleo man labiau tinka. Bet prisipazinsiu, kazkada skaiciau dukano knyga. Jis ten gliceroli rekomenduoja.
Del grepfrutu, man irgi labai ju norisi, bet bijau, kad svoris nustos krites.
Del magnio, nusipirkau milteliais, geriu vakarais, bet tokio slykstumo senai nejutau. Saldus net pykina.🤢 Nzn gal taip turi buti. O gal pakeisti. 😵
Atsakyti
tai su kokiais saldikliais magni nusipirkai, todel ir saldus. As izraelio turiu, koserini, natural, tai jis britkus, nes be jokiu priedu. Magnio citratas.
http://www.biofarmac...gnesium-300-mg/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 10 sausio 2017 - 19:11