Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo (primal) mityba

QUOTE(Puk @ 2016 12 18, 17:58)
biggrin.gif  va čia ir atsiskleidžia tiesa, kiek iš tiesų reikia organizmui tų anglių  smile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2016 12 16, 21:30)
Va ką aptikau :
,,Per dieną su maistu reikėtų gauti ne mažiau kaip 400 – 500 g angliavandenių. Jeigu organizmui jų trūks, gali prasidėti riebalinė kepenų distrofija (kepenyse mažėja glikogeno ir daugėja riebalų). Sutriks baltymų ir riebalų apykaita, kraujyje pradės kauptis žalingos medžiagos, padaugės ketonų (padidėjus baltymų ir riebalų rūgštingumui, gali ištikti koma dėl smegenų audinių apnuodijimo ir organizmo terpės pasikeitimo į rūgštinę). "
http://www.delfi.lt/...u...6674&page=4

Ar čia kažin yra tiesos? Juk su Paleo tiek anglių nesurenkame.

pazvengiau biggrin.gif koma del angliu trukumo biggrin.gif straipsnio autorius neskiria diabetines acidozes nuo ketozes.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2016 12 17, 12:33)
ateinu pasiskust. vat ir tau paleo 3 metus... isigijau drauga- hemoroju. pirmom ziniom as taip galvoju, bet diagnoze aisku nustatys tik gydytojas. pas kuri pateksiu kada nors kitais metais... ir is viso, siuo metu taip susikloste, kad visos aplink moterys pasirodo kencia ar turi problemu su tuo. tetai ant dienu isoperavo polipa didziuli. drauge jau kelis metus vis operuojasi ir turi bedu.. jos mamai auglliuka pasalino ka tik... o kas baisiausia- kad gydytojai kolonopskopija skiria tik virs 55 m atrodo, ir bent jau mano poliklinikoj taip paprastai negausi. ty negausi visai siuntimo pas proktologa, jei tu nekraujoji ir tavo tyrimai blogi... o pirmom stadijom nieks nieko tau nedarys ir net netikrins..

Kai aiskina Talalakinas, varikoze, ar hemorojus, tai ta pati problema, silpnos venu membranos. kazkur pasakoja, kaip profilaktiskai daryti pratymus nuo sios problemos.
Cia irgi apie kapiliarus:
http://www.homosanit...piliaru_vaidmuo
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2016 12 16, 22:30)
Va ką aptikau :
,,Per dieną su maistu reikėtų gauti ne mažiau kaip 400 – 500 g angliavandenių. Jeigu organizmui jų trūks, gali prasidėti riebalinė kepenų distrofija (kepenyse mažėja glikogeno ir daugėja riebalų). Sutriks baltymų ir riebalų apykaita, kraujyje pradės kauptis žalingos medžiagos, padaugės ketonų (padidėjus baltymų ir riebalų rūgštingumui, gali ištikti koma dėl smegenų audinių apnuodijimo ir organizmo terpės pasikeitimo į rūgštinę). "
http://www.delfi.lt/...u...6674&page=4

Ar čia kažin yra tiesos? Juk su Paleo tiek anglių nesurenkame.

Dauguma ir stengesi tiek gauti, del to ir daugeja tokiu ligu, kaip nutukimas, hipertonija, diabetas.
I ketoze ne taip lengva ieiti, o iseiti galima suvalgius koki banana.

Angliavandeniu reikia suvalgyti 1gr/ 1kg svorio, tai yra iki 100gr per diena. Beveik visi produktai turi kazkiek angliu, na ir susirenka visai nemazai, jus gi nevalgote ven kopustu. Avokadas jau -5gr, bananas -20, kopustu koki 100gr-5gr, kiaulienos saslykas 100gr-6gr, varske 100gr -5gr, pomidoras- 6gr, alyvuoges-5gr, jei koki pasternoka idedate jau 20gr, kokia datule irgi prides nemazai. Cia tik taip atrodo, kad mazai.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2016 12 19, 21:49)
Kai aiskina Talalakinas, varikoze, ar hemorojus, tai ta pati problema, silpnos venu membranos. kazkur pasakoja, kaip profilaktiskai daryti pratymus nuo sios problemos.
Cia irgi apie kapiliarus:
http://www.homosanit...piliaru_vaidmuo

jo, ta pati. matyt ner ko stebetis, nes venu varikoze man prasidejo anksciau. tad tik laiko klausimas buvo kur kitur pasireiks..

dekui 4u.gif
Atsakyti
vakar buvau pas alergologa, dariausi aleregnu tyrimus tiem papuliariems. Skundziuos uzgulta nosim. Tai rado kad esu alergiskakatem plaukam ir israse aisku antihistaminu..
jei nepades- stipresniu i nosi.
Keista man, alergeno namie nebeturiu jau puse metu. Bet situacija realiai nepagerejo. gereja tik kai nebevartoju pienisku.
Atsakyti
Reiskia zini, kad pienisku tau negalima valgyti. Gal dar ne tuos riebalus valgai, kuriu tau reiketu. Be metaboliniu tyrimu, manau, neissiaiskinsi I kuria puse nugrybavai. O, kad kazkur ne ten krypsti, aisku is tavo negalavimu.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2016 12 20, 22:56)
Reiskia zini, kad pienisku tau negalima valgyti. Gal dar ne tuos riebalus valgai, kuriu tau reiketu. Be metaboliniu tyrimu, manau, neissiaiskinsi I kuria puse nugrybavai. O, kad kazkur ne ten krypsti, aisku is tavo negalavimu.

gal... gal man gyvuliniai netinka... unsure.gif
Atsakyti
Mergai, nepuola siauciantis virusas? Neapsirijote per sventes?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2016 12 29, 23:45)

Pas mus visi paleolistai isvirte. Dar nebuvo tokios ziemos, kad sirgtumem be pertrauku nuo rudens.
Va tau ir paleo ..

Apsiryt neapsirijom, nesvenciam kaledu, netikintys mes ☺

Man ir idomu, kaip merginom sekas per sventes, ir naujokiu nesimato . Puk, tulpyte, kaip jus gyvuojat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 30 gruodžio 2016 - 07:46
QUOTE(Nidulia @ 2016 12 29, 22:45)

As siemet kaip niekada gerai sveciau. Jau kai zinau, kad tikrai negaliu nei kiek kvieciu, jokiu pyrageliu. Mazajam padariau grybu idara ryziu popieriuje, tai net neziurejo i tradicinius pyragelius. Svarbiausia jokiu astmos priepoliu, nes tris metus is eiles po svenciu keleta savaiciu buvo dusuliai.
Nesinori prikarkseti, bet mes nesergam, nors aplinkui beveik visi. Mazajam buvo issokusi auksta temperatura, bet per viena diena baigesi. Tikiuosi, kad organizmas gavus kazkoki stipresni virusa, gerai susitvarke. Pati jau seniai neturejau jokiu slogu, kai suvalgiau keleta tu ryziu pyragaiciu, ryte truputi daugiau teko atsikoseti ir viskas. Siuo metu esu labai patenkinta musu paleo, kiti vaikai su musu diagnoze daug serga ir naudoja hormoninius vaistus, mums nieko nereikia, tvarkomes patys.
Diaugiuosi, kad pagaliau mano sesuo baige maitinti savo seima kvieciais smile.gif

Nidulia, o kaip tu?
Atsakyti
labai smagu tave skaityti:) As gerai. Buvo ir prie manes prikibes tas virusas. Penktadienio ryte prasidejo stiprus pykinimas, vakarop pradejo kratyti saltis, skaudeti galva, akiduobes, kaulus, raumenis, sanarius - viska. Raiciausi kaip kirmele sofkeje. Temperatura pakilo iki 38,5. Nieko nevalgiau visa diena, daviau organizmui kovoti su virusu, o ne virskinimui eikvoti jegas. Bet su tokiu pykinimu nelabai ir imanoma buvo noreti valgyti.Nakti 3 kartus labai stiprakaitavau ir ryte atsikeliau be temperaturos ir be jokiu skausmu. Dar kazkiek pykino, bet kaip tik kucios, tai man geras pasninkas buvo:) Vakare suvalgiau sauksteli ikros, troskintu cukiniju ir zuvies gabaleli tusina. Tai kaip ir sirgau tik 1 diena. Reiskia ir pas mane virusams nera ka veikti, kuom labai dziaugiuosi. Per Kaledas prisivalgiau teisingai iskepto saslyko ir baigesi visi mano pykinimai. Vyrui viskas buvo taip kaip ir man, tik jam dar kelias dienas negerumai pilve daresi. Butu pabadaves nors 1 diena, manau ir jam greitai butu pasibaige.
Atsakyti