QUOTE(Nada... @ 2016 12 09, 09:53)
kokius riebalus naudojat, bandydama keist metabolizma? as vaika beveik metai kaip maitinu paleo, papildus duodu, jokiu pozymiu, kad kryptu i gera puse- vaikas amzinai alkanas, kaip suo, salanciom rankom kojom, na ir kitu pozymiu blogu yra.
Taip sakant, laikomes paleo tik is inercijos, vis maziau tikiu, kad maistu ir papildais imanoma sia bukle pakeist. Idomu ir man , kaip jum pavyko?..
Mano vaikui labai pagerejo, kai pradejome dieta, tik gaila, kad kol kas vis dar stipri alergija daug kam. Vakar net i ligonine reikejo vaziuoti, taip gavosi, kad suvalge keleta gabaleliu pienisko sokolado. Zino, kad negalima, bet pasirodo viena diena suvalge maza gabaliuka, pabere stipriai burnyte, svarsteme nuo ko tai galejo buti, o kita diena patyliukais suvalge dar keleta gabaliuku, visa kuna ismuse dilgelyne, pradejo tinti lupos, kasese nezmoniskai, sudaviau puse tavegilio ir del visa ko nulekeme i ligonine. Gavo dar didesne doze antihistamininiu ir hormono i uzpakaliuka. gerai, kad tom ir baigesi. Jau seniai odos problemu dideliu neturime, bet bijojau, kad kokio anafilaksinio nebutu.
O kodel jusu vaikas alkanas, maniskis kaip tik pavalgo sociai darzovienes su mesyte, dar papildomai riebaliuko idedu, kakavos sviesto suciulpia ir sotus. Na suvalgo per diena keleta ryziu trapuciu, juodo sokolado, maza naturalu ledinuka. Daznai sparnialius verdu, ar kepu, kotletukus, beveik kiekviena diena avokadas. Pora kartu i savaite bulves valgo, soru kruopu kose su bananu, arba blynelius is moliugo, banano ir tapiokos miltu. Aisku meniu nera labai ivairus, bet sociai tikrai galima pavalgyti.
Gaila, kad Rokas istryne nuoroda, kur jo seminarai irasyti, ten pasakojo, kad norint pastumti organizma i anabolizma, net ir kropu kartais reikia suvalgyti. Vasaros metu naturaliai daugiau vyrauja anabolizmas, nes daugiau angliavandeniu is uogu gauname. Taip ir dariau, kartais grikiu valgiau, daugiau uogu, gaudavosi tris valgymai. Is riebalu pauksciu taukai, lasiniai, kiek alyvuogiu aliejaus, kokosu aliejaus visai nevalgiau. Is papildu vitamino E didele doze, kartais vitaminas D, trimetilglicinas, kartais cinkas. Glicerolio nenaudojau, nes jo neturiu ir man rodos jisbutinai reikalingas tiems, kas turi per mazai svorio ir negali priaugti, o pas mane norma. Kaip ir tikejausi kazka pakeiciau. Kaklas nebeskauda, vienoje kojoje staiga atsistojus jauciau dilgtelejima, kaip ir varikozes pozymis, tas isnyko. Kai darau Rachimovo sukymus rankomis, pirstai ne taip tirpsta, galima sakyti, beveik visiskai netirpsta. Na ir slapima stebiu, anksciau daugiau putojo ir nuosedu buvo, dabar to irgi nera. Sia savaite darysiu kraujo ir slapimo tyrimus, idomu, ar pasikeite slapimo santykinis tankis. Tik ta alergija nervina, bet is kitos puses, tos problemos buvo dar pries paleo, tik kitaip reiskiasi, dabar oda labai lygi pasidare, jei nevalgau pienisku, kiausiniu i kvieciu, galima sakyti gali buti tobula, tik vis eksperimentuoju, jiekau ir gaunu uz tai.
Dabar uztenka dveju valgymu, nevalgau grikiu, bet kazkiek saldytu uogu suvalgau, svoris krenta, jauciuosi labai gerai, gerai miegu, daug jiegu, tik noriu likti tame viduriuke, o ne vel perzengti kazkokia ryba.