Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 03 03, 23:21)
Mano projektinis kiekis yra 220 kubų arba trečias rekūpo greitis. Antru greičiu realiai pagal rekūpo duomenis varinėja 167 kubus, nors apvalinu ir sakau 170 kubų. Juj kiekis šokinėja. Mano namo tūris apie 400 kubų, čia su palėpe. Be jos gal apie 350 kubų. Tai 0,3 būtų apie 105 kubai. Pagal matuoklį buvo apie 95 kubai. Gal nebent 167 sumažinti iki 140-150 kubų. Kitaip bus per mažas kiekis.

Palėpė pas tave vis tiek vėdinsis minimaliai ir jos aš į bendrą skaičiuojamą tūrį netraukčiau.

Antrą greiti aš pas tave daryčiau 120-130m³/h, o trečia 160-170m³/h, ketvirtą palikčiau nekeistą.

Realiai, ne taip sunku pas tave tuos srautų dydžius pakeisti. Bus per mažai, galėsi ir pasididinti, bet dabar, tai 2 ir 3 greičiai vienareikšmiškai per dideli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 kovo 2018 - 23:26
QUOTE(mintas @ 2018 03 04, 00:17)
Įtariu, kad žinau firmos pavadinimą, kurią žadi pasiūlyti  mirksiukas.gif

O šeip, tai skardniai ortakiai ir mažesnį pasipriešinimą turi ir pigiau įdiegiami, jei tokių nuolaidų, kaip Cibulis negauni.

Aš net jokios minties apie jokią firmą neturėjau. Prašovei kaip reikiant. Mano mintis buvo tokia, kad realiai nėra ką projektuoti su plastkiniais ortakiais. Todėl firmos projektus turi daryti nemokamai, nes tai gali padaryti kiekvienas. Tikriausiai panašiai yra ir su skarda, nors ten gal daugiau niuansų. Nemanai, kad tau švelni paranoja?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 04, 00:24)
Palėpė pas tave vis tiek vėdinsis minimaliai ir jos aš į bendrą skaičiuojamą tūrį netraukčiau.

Antrą greiti aš pas tave daryčiau 120-130m³/h, o trečia 160-170m³/h, ketvirtą palikčiau nekeistą.

Realiai, ne taip sunku pas tave tuos srautų dydžius pakeisti. Bus per mažai, galėsi ir pasididinti, bet dabar, tai 2 ir 3 greičiai vienareikšmiškai per dideli.

Bet net su tokiu dideliu kiekiu prisuko vos 30 eurų, geoterminis sunaudojo už 123 eurus. Pigu. Nebent grąžinamo oro temperatūra bus per maža naktį ir peršalsiu gerklę. Daugiau argumentų nematau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 03, 23:32)
Bet net su tokiu dideliu kiekiu prisuko vos 30 eurų

Dirbant sandėliuko greičiais?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 04, 00:33)
Dirbant sandėliuko greičiais?

Kas yra sandėliuko greičiai? 30 eurų susidarė 7 mėnesius varinėjant pagal rekupą 170 kubų, 5 mėnesius 70 kubų. Didelis srautas žiemą. Name buvo 20 laipsnių.

Šiemet pamiršau geoterminio šildymo kreivę pamažinti, (liko šalto pavasario nustatymas), todėl name 20,5 laipsnio.
Atsakyti

Mano namo tūris apie 400 kubų, čia su palėpe. Be jos gal apie 350 kubų.

Atkreipiau į šią vietą dėmesį. Dažnai lyginama kiek kWh sunaudota, tačiau tiksliau gal būtų nurodyti kWh/Tūris? Jei sandarumo testas atliktas, ataskaitoje tikslus tūris nurodomas. Pas mane 670 kubų, vasarį sunaudota šildymui +-400kWh, 400/670=0.6. Cibulis sunaudojo 185,49kWh, 185,49/350=0.53. Taip galima lyginti? Kol kas jo geresnis rezultatas, bet bus įdomu palygint kitą sezoną kai pasibaigsiu remontus ;)

Atsakyti
QUOTE(norcis @ 2018 03 04, 01:01)
Pas mane 670 kubų

Iš kur pas tave tiek kubų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 kovo 2018 - 00:20

Gal aukštesnės lubos? Termo ataskaitoje:

Patalpų tūris 658,9 m3 
Grindų plotas 183,43 m2

Realiai pagal planą 188m2.
Atsakyti
QUOTE(norcis @ 2018 03 04, 01:01)
Dažnai lyginama kiek kWh sunaudota, tačiau tiksliau gal būtų nurodyti kWh/Tūris? Jei sandarumo testas atliktas, ataskaitoje tikslus tūris nurodomas. Pas mane 670 kubų, vasarį sunaudota šildymui +-400kWh, 400/670=0.6. Cibulis sunaudojo <span>185,49kWh, </span><span>185,49/350=0.53. Taip galima lyginti? Kol kas jo geresnis rezultatas, bet bus įdomu palygint kitą sezoną kai pasibaigsiu remontus ;)</span></p>

Mano palėpė nėra atskira, ji vėdinama ir gauna šilumos, nors ten temperatūra mažesnė. Sandarumo testo metu skaičiuoja tūrį iki gipso. Mano antras aukštas palėpinis, todėl normaliai tūris nėra apskaičiuotas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 03, 23:47)
Kas yra sandėliuko greičiai? 30 eurų susidarė 7 mėnesius varinėjant pagal rekupą 170 kubų, 5 mėnesius 70 kubų.

170 pas tave yra pirmas greitis užtikrinantis komfortišką žmonių buvimą name. Prie 70 kubų patalpos tinkamos tik kaip sandėliukas.

Realiai susimažintum 2 greitį, rezultatą turėtum panašų rekupą eksploatuodamas visus metus antru greičiu, kuris būtų tinkamas žmonių gyvenimui.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 04, 02:50)
170 pas tave yra pirmas greitis užtikrinantis komfortišką žmonių buvimą name. Prie 70 kubų patalpos tinkamos tik kaip sandėliukas.

Realiai susimažintum 2 greitį, rezultatą turėtum panašų rekupą eksploatuodamas visus metus antru greičiu, kuris būtų tinkamas žmonių gyvenimui.

Kiek siūlai mažinti? Kodėl 170 kubų per daug?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 03, 21:40)
Mintas teisingai sakė - oro kaita 0,5 namo tūrio. Projektas pradedamas nuo oro ištraukimo iš nešvarių patalpų. Tai nurodo STR. Reikia tinkle pasiknisti. Aš vis dar ne prie kompo. Turėsi ištraukimą, pagal jį sudėliosi padavimą. Oro greitis iki 2,5 m/s. Tai nurodys, kiek reikia difuzorių patalpose. Nemontuoti jų virš žmonių buvimo vietų, bet kuo arčiau lango. Štai ir visas projektas. Įmesk planą ir parašyk vidinę namo kubatūrą. Rytoj prie kompo pasiūlysiu savo sprendimą. Kita vertus, pats montuosi? Jei ne, tai plastikinių vamzdžių pardavėjai padarys projektą.

Planuoju montuoti pats. Aš įsivaizduoju, kad pirmas žingsnis yra susidėlioti reikiamus oro kiekius į visas patalpas. Difuzorių kiekiai ir vietos dėliojamos pagal oro kiekius.
Dėl oro kiekių yra daug teorijų. todėl ir kyla klausimas kuris variantas teisingiausias.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 04, 09:48)
Kiek siūlai mažinti? Kodėl 170 kubų per daug?

Ne, 170 kubų ne per daug, o gal net pats tas vasarą, bet žiemą norėtųsi ir tarpnio greičio, tarp tavo dabartinio 1 ir 2 greičių. Tavo dabartinis 3 greitis jau iš vis kosmosas, kad jį naudoti nuolatos, tad jį galima iš vis naikinti, o kai reikės didesnio srauto iškart galima naudoti 4 greitį, bet toks poreikis vienareikšmiškai bus labai retai.
Atsakyti