Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 03 01, 09:39)
Kita vertus PHI duomenų bazėje aiškiai matyti, kad drėgmę atgaunantis "Zehnderis" šiuo metu yra tarp dviejų geriausių rekuperatorių pasaulyje.

Ketinau pirkti "renovent-sky300", bet matau, kad toks pat yra "SMARTY 3X P" lietuviu gamybos.
PS
Siandien is ryto dukra leptelejo, kad namie per daug dregmes nors rodo 50% santykini. Namas gyvenamas jau 5 metai. Namie apie 19,5 laipsniu. Rekuperatorius plokstelinis renovent, negrazinantis dregmes. Itariu, kad dregmes grazinimas gali buti reikalingas kai namuose palaikoma keliais laipsniais aukstesne temperatura.

Bet dar ka pastebejau. Mano namas is keramikos. Gyvenau ir silikatiniame name, ir betoniniame name. Pastebejau, kad juose prie aukstesnes temperaturos labai sausa. Akyto betono namuose dar prasciau su sausumu. Geriausiai jauciausi kai gyvenau keraminiame daugiabutyje. Todel darau prielaida, kad ne rekuperatorius, o namo sienos daro didziausia itaka.
Ai, dar gal reiketu vertinti apsiltinima. Pas mane polistirolas. Jeigu butu vata tai gal ji dregme per sienas iskvepuotu?

PS
Cibuli, asd tau pritariu, kad rotacinis man butu blogiausias pasirinkimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 01 kovo 2018 - 11:37
QUOTE(FIEDZIA @ 2018 03 01, 11:35)
Ketinau pirkti "renovent-sky300", bet matau, kad toks pat yra "SMARTY 3X P" lietuviu gamybos.

Panasu, kad Smarty neturi srautu automatinio balansavimo, neturi sklendziu valdymo...
Atsakyti

Sveiki, 

problemos priežastį Jums galėtų įvardinti, jei parašysite į info@gedarta.lt. Jums suteiks konsultaciją bei esant Jūsų poreikiui, pašalins problemas.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 01, 00:28)
Vasario 1 d. rekuperatoriaus skaitliukas rodė 297,23 kWh, vasario 28 d. vakarą fiksavo 337,48 kWh suvartotos elektros. Skirtumas - 40,25 kWh. Pagal mano turimą 0,11 euro elektros tarifą išeina 4,43 euro.

Rekuperatorius visą laiką dirbo 1 greičiu, kuomet pagal rekuperatoriaus ekrane pateikiamus duomenis varinėja 70 kubų oro. Keletą dienų dienų varinėjau maksimalius oro kiekius. Pagal matuoklį 1 greičiu varinėjamas oro kiekis siekia 97 kubus. Pridėjus kelias dienas maksimalų oro srautą, vidurkis būtų apie 110 kubų.

Būtent pirmu greičiu tinkamu tik kai nieko nėra namie, ta prasme netinkamu žmonėms gyventi. Tai kad truputį pavarinėjau maksimumu, bendrai srautas padidėjo neženkliai, vienareikšmiškai elektros sąnaudos vėdinimo sistemos dirbančios režimu, kai nieko nėra namie. Absoliučiai netinkami duomenys bet kokiems lyginimams, jei kas nors skaitot šią žinutę, galvodami apie rekuperatoriaus įsigijimo poreikį. Kaip minėjau, rotorinis rekupas dar mažiau sunaudoja tokiais mėnesiais varinėdamas tikrai didesnius oro srautus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 19:26)
Būtent pirmu greičiu tinkamu tik kai nieko nėra namie, ta prasme netinkamu žmonėms gyventi. Tai kad truputį pavarinėjau maksimumu, bendrai srautas padidėjo neženkliai, vienareikšmiškai elektros sąnaudos vėdinimo sistemos dirbančios režimu, kai nieko nėra namie. Absoliučiai netinkami duomenys bet kokiems lyginimams, jei kas nors skaitot šią žinutę, galvodami apie rekuperatoriaus įsigijimo poreikį. Kaip minėjau, rotorinis rekupas dar mažiau sunaudoja tokiais mėnesiais varinėdamas tikrai didesnius oro srautus.

Mano pirmas greitis atitinka tavo 35 proc. Juk taviškis išspaudžia 277 kubus ir 35 proc. bus 97 kubai pagal matuoklį. Maniškis pirmu greičiu pučia 95 kubus. O tu juk sakei, kad dažniausiai laikei 20-30 proc., kuomet gavai išskaičiuotus 3 eurus. Taigi varinėjai dar mažesnius oro kiekius, į namą grąžino vos 15 laipsnių, langai rasojo, vėdinai tik vieną aukštą... Brrr, jokio komforto. Panašiai kaip su Žiguliuku važiuoti ir senoviniu frotiniu rankščluosčiu valyti rasojantį langą.

Normalus žmogus ne savo pykčio emocijas skleistų, o pasidalintų paskutinio mėnesio eksploatacijas. Bet Mintui paprasčiau skleisti propagandos ministerijos šūkius... Gal gali paskelbti vasario mėnesio sąnaudas MONO arba STEREO?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 kovo 2018 - 18:59
QUOTE(Pupcis @ 2018 03 01, 00:30)
Vienas grafikas su F7(M7), kitas su F5(M5) filtrais.

Didelis dėkui už paaiškinimą. Akurat, iš aprašymo matosi, kad vienam F7, o kitame M5. Kol nežinojau kur žiūrėt, kažkaip šių įrašų ir nepastebėdavau.

Todėl našumai skirtingi. Pagal spalvotas kreives galima sužinoti kokią galią naudoja ventiliatorius. Pvz., žiūrint į grafiką su F7 filtrais, prie 150m3/h, jei ortakyno pasipriešinimas 250Pa, ventiliatorius vartos apie 0,75 savo nominalios galios. Jei pasipriešinimas 200Pa, vartos 0,5. Jei 100Pa, vartos 0,4.

Tai realiai ten tik eikvojamos elektros galias papildomai išskaičiuoti galima, bet realiai kreivės braižo rekupo, su atitinkamais variklių galios nustatymais, srautus? Vis tik man keista, kad su F7 filtro variantu schemoje pavaizduota oranžinės spalvos kreivė užbaigiama ties 280m³/h oro srautu ir ~180Pa oro pasipriešinimu. Mintimis bandant užbaigti šią nupjautą kreivę ji turėtų baigtis irgi srautuose kažkas apie 350m³/h. Ką manai šiuo klausimu?

Dar vienas klausimas, Šioje schemoje nesimato "SFP 1" kreivės, kuri turėtų demonstruoti maksimalius šio rekuperatoriaus oro srautus. "SFP 0,75" kaip suprantu, turėtų atitikti rekuperatoriaus išduodamus oro srautus su variklių 75%-75% nustatymu? Man įdomu būtų pamatyti ir 100%-100% variklių našumu dirbančio rekuperatoriaus kreivę.

Ir dar man kažkaip nesąmoningai atrodo išduodami oro srautai prie mažiausių oro srautų, tarsi rekupas dirbdamas 35%-35% galios nustatymais, mažėjant pasipriešinimui nuo 110Pa link 0Pa, mažina ir oro srautą nuo 100m³/h iki 55m³/h. Ši dalis man absoliučiai nesutampa su logika.

P.S.2. kažkas rašė, kad Komfoventas pultelyje rodo viena, o pučia kita. Tikiuosi, kad tai nėra taisyklė, o išimtis.

Ten blogai pultelis buvo užprogramuotas. Perprogramavus pultelį, problema buvo išspręsta.

Pas mane tarkim Kompaktas, ką rodo, tą ir pučia. Paleidimo metu susikalibravo (yra pas jį toks feature'as) ir kiek tikrinau rodo realiai.

Tik vis tik įdomu, tas "rodo realiai" negali būti idealiai tiksliai, tad kokios vis tik paklaidos galima būtų tikėtis?

O tuose buitiniuose viskas padaryta taip grubiai, "tarybiniškai". Ne taip, kaip tam pačiam Zehnder ar Renovent- viskas apgalvota iki smulkmenų.

Nors ir Šnairavau į "Kompakt`ą" su "XL" rotoriumi, bet finansai man nurodė "patrauklesnį" kišenei pasirinkimą - "Domekt" serijos analogą. Taip, vienareikšmiškai tai juntamai žemesnės klasės atstovas, bet kai pažiūri, kaip stipriai patobulėjo per šiuos metus ir Domekt serijos rekuperatoriai, nenorėčiau sutikti su iš tokio teiginio išplaukiančiu prastos kokybės įvaizdžiu. Taip, vis dar išlikę probleminių niuansų, abejoju, kad rekupo apšiltinimas realizuotas bent kiek patikimiau, nei mano senojo egzempliorio, bet akivaizdu, kad ir šią seriją tobulinant žiūrima į smulkmenas. Jau vien ko vertas naujasis valdymo pultelis su integruota tinklo pajungimo galimybe. Superinis patobulinimas.
Papildyta:

Ne, čia ne prisikabinau, o tik pratęsiau šiltu metų laiku pradėta diskusiją, kada tavo rekupas vienareikšmiškai geresnius rezultatus rodė, nei bet koks rotorinis, bet svarbiausia, jie buvo gerokai geresni, nei realiai turėjo būti.

Kita vertus PHI [url=https://database.passivehouse.com/en/components/list/ventilation_small]duomenų bazėje aiškiai matyti, kad drėgmę atgaunantis "Zehnderis" šiuo metu yra tarp dviejų geriausių rekuperatorių pasaulyje.

Taip, tarp dviejų plokštelinių rekuperatorių. Toje bazėje nemačiau nei vieno rotorinio rekuperatoriaus drėgmės gražinimo matavimų, o rotoriniai šioje srityje, visa galva lenkia bet kokį plokštelinį su entalpiniu šilumokaičiu.

Aš visuomet tikėjau PHI ir šita duombaze, todėl man buvo akivaizdu, kad negali rotacinis būti geresnis.

Niekas ir nesako netikėti, bet aš jau virš metų akcentuoju, kad rotorinio rekupo drėgmės gražinimo parametras tenai nematutas, tad neteisinga ja aklai vadovautis nekreipiant dėmesio į šį niuansą.

tiek mūsų matavimai ir eksploatacijos skelbiami duomenys akivaizdžiai įrodo, kad "Zehnderis" yra geresnis.

Ne Cibuli, skelbiami duomenys įrodo ir taip seniai žinomas tiesas, plokšteliniai geriau vasarą, rotoriniai geriau žiemą.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 03 01, 18:55)
Mano pirmas greitis atitinka tavo 35 proc.

Prieš skaičiuodamas išmok skaičiuoti, o dabar pasakyk, kokie tavo rekupo išmatuoti oro srautai ? apie 80m³/h? taip, tai vat ir lygink su mano tuo pačiu prietaisu išmatuotais dydžiais o ne savo "apskaičiuotais", o jei rimtai, aš nieku gyvu tavo "apskaičiuotų" dydžiu negalėčiau susieti su žodžiu skaičiavimas iš vis. Tie tavo dydžiai iš vis iš piršto laužti.

Vienu žodžiu, tavo 1 greitis pagal vieno ir to pačio prietaiso parodymus atitinka mano 20%-20% rekupo greitį, kurį aš naudoju tik kai nieko nėra namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 kovo 2018 - 19:00
Kodėl? Ir kaip turi būti?

Langus perpjoviai ir iškart matai kur brokas. Su rekupu daug sudėtingiau pamatyti, kad prekė ne tokia kokybiška, kaip tikėjaisi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 21:48)
Langus perpjoviai ir iškart matai kur brokas. Su rekupu daug sudėtingiau pamatyti, kad prekė ne tokia kokybiška, kaip tikėjaisi.

Juk kitą mintį turėjai. Mačiau patį pirmą žinutės tekstą dar naktį iki redagavimo. Kam ir vėl meluoji? Aš žinau, ką tu norėjai pasakyti. Mane saisto tam tikros sutarties sąlygos, bet tai nereiškia, kad aš skelbiu klaidinančią ar pagražintą informaciją. Tu norėjai pasakyti, kad aš bijau ar negaliu kritikuoti ir sakyti tiesos apie įrenginį. Tu klysti. Tokio punkto sutartyje nėra. Aš laisvas sakyti tiesą, nes gyvenu laisvoje šalyje.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 03 01, 18:55)
Mano pirmas greitis atitinka tavo 35 proc. Juk taviškis išspaudžia 277 kubus ir 35 proc. bus 97 kubai pagal matuoklį. Maniškis pirmu greičiu pučia 95 kubus.

Pirmiausiai mano 35% srautas ženkliai sumažintas iškraipant pateiktus skaičius.

Antras dalykas, ne 95m³/h taviškis pučia mažiausiu greičiu, juk pats rašei:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 25, 11:24)
Pirmas greitis
Rekuperatorius rodo, kad varinėja apie 70 kubų oro. Matavimų duomenys: ištraukimas - 86 kubai

Sakau, kad gerai prisimenu, kad figuravo skaičiukas apie 80m³/h. Ok nebūsiu toks koks tu, besižargstantis sau naudingiausiais skaičiais, o ten kur skaičiai tau negražūs dar ir prisigalvojantis naujų, gražesnių, paimkim tavo abiejų srautų vidurkį - 91,5m³/h, bet ir vėl matom toli gražu mažesnį, nei tas kurį ką tik parašei. Ir iš kur tu trauki tuos skaičius? Neatsibodo fantazuoti? 95 skaičius nesutampa net su tavo deklaruotu padavimu.

O tu juk sakei, kad dažniausiai laikei 20-30 proc.,

Mažiausiai 10 kartų rašiau, kad meluoji, eiliniai išsigalvoti skaičiai.

į namą grąžino vos 15 laipsnių,

Vėl išgalvotas dydis kuris keleriopai pakoreguotas sau naudingon pusėn.

langai rasojo, vėdinai tik vieną aukštą...

Ir vėl iškraipyti faktai, neatitinkantys tikrovės.

Taigi, pabandžiau iš vienos žinutės ištraukti visą su "faktais" susijusią informaciją pratrindamas visokius žiguliukus. Ką turim - vien iškraipyti faktai. Ir kas čia pastoviai teigia kad aš meluoju? Pacituok nors vieną tekstą kuriame yra melo? Prašau po kiekvieno tavo posto, deja nesugebėjai pacituot nei vienos žinutės, o tamstos Cibulio visos žinutės vien melas, akivaizdus melas, iškraipyti faktai, įžeidinėjimai, šmeižtas ir nei vieno teisingo žodžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 kovo 2018 - 21:28
18.00 gryžot iš darbų, 18.26 užkandot ir vėl prie staklių!:) Vyriokai, baigiam! Kai grilinsim kur nors visi - išsiaiškinsit!
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 22:05)
Pirmiausiai mano 35% srautas ženkliai sumažintas iškraipant pateiktus skaičius.

Antras dalykas, ne 95m³/h taviškis pučia mažiausiu greičiu,  juk pats rašei:
Sakau, kad gerai prisimenu, kad figuravo skaičiukas apie 80m³/h.

Kam tos gėlės? Juk tu visą laiką kalbėjai, kad taviškis pučia 311 kubų, nors kitas skaičius tik 277 kubai. Aš iš pradžių irgi skelbiau mažesnius skaičius, bet kai pamačiau, kad tu skelbi tik didesnius, tai pradėjau imti pavyzdį iš tavęs. Ir jokių 80 nebuvo. Buvo 86/97 kubai. Jei tikėti tavo rašliava (kurios niekas nematė), tai 30 proc. našumu pučia apie 107. Mano atveju 97 kubai. Panašu. Nes 20 proc. našumu taviškis bezda tik 80 kubų. Taip kad netempk. Aš gi mačiau, kad tu vis lygiuojiesi į lyderius, t.y. Zehnder rekūpą. Kaip sakoma: Follow the leader. Čia deramai elgiesi.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 22:05)
Vėl išgalvotas dydis kuris keleriopai pakoreguotas sau naudingon pusėn.

Pacituok nors vieną tekstą kuriame yra melo?

Tai paimk ir ištrink, ką prirašei. Ar tu čia apie save kalbi, kad meluoji? Pasiskaityk, ką rašei: varinėjai 20/30 proc. našumu, grąžino dar rudenį 15 laipsnių, langai verkė ir t.t. Tada gudročius Mintas išderina srautus ir rekupas stebuklingai pučia 17 prie -14, nors kiti turintys rotacinius tokius pačius rekupas reklausia: MINTAI, iš kur tu gauni tokius skaičius, mums pučia 12-14 laipsnių? Tai gal ir jie meluoja? Visi meluoja. Visi. Absoliučiai visi. Tik ne Mintas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 kovo 2018 - 22:12
QUOTE(cibulis @ 2018 03 01, 20:56)
Juk kitą mintį turėjai. Mačiau patį pirmą žinutės tekstą dar naktį iki redagavimo. Kam ir vėl meluoji?

Yra toks dalykas, kaip svetimos paslaptys. Jų neatskleidimas - tai ne melas, o ką parašiau, kad nutylėčiau tavas paslaptis, tai irgi mintys turinčios pagrindą.
Atsakyti