QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 00:16)
Tai ką aš aprašiau, vadinasi rekuperatoriaus nustatymų paieška, kurių pagalba aš išspaudžiu didžiausią našumą ir iš to turiu naudos pats, bei visi kas tuo domisi ir perskaitė tai, ką padariau aš panorės tai pakartoti, turėtų gauti panašų rezultatą.
Dar neseniai rašei, kad nieko nesupranti (puslapiu atgal), o dabar jau patobulino gamintojo įrenginį. Išradimo nenori patentuoti? Prastumk "Amalvai", eurų susikrausi. Bet visas tavo tiurlingas yra viso labo srautų išbalansavimas.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 03 01, 00:28)
Aš tik nenoriu veltis į gilias diskusijas ir būtų gal laikas ir jūsų energiją kitur nukreipti. Bet pasakysiu, kaip aš mastau. Perskaičiau visus statybų blogus, visas mane dominančias temas SM, atsirinkau, kur yra kryptinga reklama, o kur dalinimasis tikrais džiaugsmais ir nusivylimu. Dėl Amalvos rekupų tikrai buvo nemažai nusivylusių. Suprantu, kad jie pasitempė. Su Zhender patenkintas ir Vaikis, ir Cibulis. Jei kažkas pas Cibulį būtų blogai - būtų, kaip su langais - žinotų visa Europa. Mačiau tą rekupą. SIPs.lt savo masiškai statomiems ir parduodamiems namams pradėjo statyti Zhender, savininkas irgi džiaugiasi, kad kokybė pasikeitė išmetus seną rekupą ir pasistačius Zhender.
Kitas žmogus, kuris irgi turi ŽŠ negali suprasti, iš kur Zhender toks protingas - labai tiksliai kada reikia ima orą iš ŽŠ arba lauko taip pat per rekupą ar apeinant jį su Bypass iš kiekvieno šaltinio.
Apie Renovent nieko nežinau - nei vienos platesnės patirties neskaičiau. Tikrai nežinau, kas tai per rekupai - gal su jais viskas ir o.k.
Dėl kainų - kol kas palyginau be nuolaidų panašiausius Renovent ir Zhender - skirtumas 600 eur. Tikėtina po nuolaidų skirtumas išliktų panašus. Manau Zhender turi daugiau malondaikčių savo viduje. Na ir čia klausimas - mokėti premium priedą už labai gerus atsiliepimus ir servisą ir t.t. ar ne. Bus įvairių pasirinkimų, be to nebijantys rizikuoti servisu siunčiasi iš kitos šalies. O aš linkstu link patikrinto produkto ir vietinio aptarnavimo, nes neturiu tiek meilės ir kantrybės gilinimuisi į techninius reikalus, kaip kad pvz. Vaikis. Bet neskubėkim - pas mane nėra net sienų
Bet turiu prašymą - davai biški pristabdom su tais ginčais. Na ir su PAVASARIU!
Tave irgi su pavasariu. Panašu, kad yra daugiau blaiviai mąstančių žmonių. Ne kuriems tai nepatiks. Žinok, Mintas net būdamas mano name varė, kokių galų tu tą Zehnderį įsikabinęs. Štai jam ir atsakymas.
Aš būtent tik dalinuosi informacija. O štai Mintas ją pradėjo grąžinti ir iškraipyti. Panašu, kad tai supranta ne vienas žmogus. Niekam neperšu "Zehnderio". Kiekvienas laisvas rinktis. Kaip ir nesakau, kad "Amalva" niekam tikus. Protingi žmonės tiesiog pasidalintų patirtimi, eksploatacija, o kiti nuspręstų, ką rinktis. Iki mano "Zehnderio" šiame forume (ir ne tik) beveik nebuvo jokios informacijos, ką sugeba plokšteliniai entalpiniai rekuperatoriai. Specialiai pusę metų (tame tarpe visą žiemą) laikiau įjungęs 170 kubų pagal rekupą (215 kubų pagal matuoklį), kas mėnesį skelbiau informaciją ir maniau, kad padedu kitiems pasirinkti, apsispręsti. Dabar kai kas iškraipo informaciją, kad mano oro kiekiai buvo mažesni, kad aš skelbiu vasaros duomenis ir t.t. Ką galima su tokiu žmogumi diskutuoti?
Teisingai tu sakai - galima ir kitur energiją nukreipti. Man atrodo, kam įdomu atsirinks pastarųjų dviejų savaičių informaciją ir pamatys, ką ne kurie kalbėjo iki matavimų, ką parodė matavimai, kokios yra realios elektros sąnaudos, kokią prieštaringą informaciją skelbia rotacininių įrenginių savininkai. Tikrai - gana reaguoti į propagandą ir provokacijas bei švaistyti energiją.