Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 22:52)
Šiuo atveju skirtumo negalima paaiškinti vėsesnio ir šaltesnio oro masėmis, nes išmetama daugiau šilto oro.

To jokiomis mąsėmis ir neįmanoma paaiškinti. Jau antra sąvaitė apie jas pezi, bet aiškiau, kai pagal jas galima būtų ką nors paaiškinti ir nepaaiškėja.

Mes matavome oro srautus, tad juos ir matėme, o ne mases. Rekupas paduoda vėsesnį orą, kuris yra mažesnio tūrio, name jis sušyla ir išsiplečia, tad jei namas sandarus, natūraliai išmetama daugiau, nei įpučiama į namą. Visi kiti variantai gali būti tik nesandariame name arba matavimuose įsivėlė labai didelės klaidos.

Mintai, tu asilas ar tik tokiu apsimeti? Juk žinai, kad vienas skaitliukas fiksuoja tik geoterminio, o kitas rekuperatoriaus elektros sąnaudas.

Cibuli, tikrai nežinojau, kad pas tave yra tik trys kvaili elektros matuokliai. Vieną pamiršai paminėti - įvadinį. Taip kad Asilas pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 vasario 2018 - 23:25
Štai cheating'tojo čytinimo santrumpa. Dabar ginasi, ką pričytino. Mintai, vartytojas iš tavęs slabnas: tai 350, tai 300 kubų. Dabar kiša visokius lankstinukus, nors realiai daugiau 277 kubų jo rekūpas neišbezda. Pats pripažįsta, kad mano rekupas rodo tikslesnius duomenis, nes matuoklis rodo iki 20/23 proc. didesnius skaičius, todėl jo Žiguliukas ir 277 REALIŲ kubų neišbezda. Pats nurodo, kad vėdinimą laiko 20-30 ir gal 40 proc. galingumu, kas realiai yra iki 100 kubų, betgi bando vėl viską lankstyti ir vartyti.

Mintai, tavo Žiguliukas per 8,5 mėn. varinėdamas 100 kubų prisuko tiek elektros, kiek maniškis varinėdamas 200 kubų per metus. TAI FAKTAI, čytintojau.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 23:59)
Taip, jokiomis mąsėmis ir neįmanoma paaiškinti. Jau antra sąvaitė apie jas pezi, bet aiškiau, kai pagal jas galima būtų ką nors paaiškinti ir nepaaiškėja.

Apie temperatūrą ir oro masę tau pasakiau būnant name vasario 24 d. Vasario 25 d. apie tai parašiau forume. Šiandieną paskutinė žiemos diena - vasario 28 d. Net iki 3-4 nemoki skaičiuoti, jei sakai dvi savaitės. SURASK, KUR AŠ TAI PASAKIAU PRIEŠ DVI SAVAITĖS. Pažiūrėsim ar tu ČYTINTOJAS, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 23:03)
Štai cheating'tojo čytinimo santrumpa. Dabar ginasi, ką pričytino.

Sukčiauja tas, kas siekia naudos iš apgaulės, aš nei apgaudinėju, nei galėčiau gauti naudos, jei tai, ką aš pasakiau, būtų melas.

Tai ką aš aprašiau, vadinasi rekuperatoriaus nustatymų paieška, kurių pagalba aš išspaudžiu didžiausią našumą ir iš to turiu naudos pats, bei visi kas tuo domisi ir perskaitė tai, ką padariau aš panorės tai pakartoti, turėtų gauti panašų rezultatą.

Taigi, pataisiau tai kas parašyta neteisingai, o tai ką prisapaliojai iš vis iš lempos pilstyk ir toliau smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 23:07)
Apie temperatūrą ir oro masę tau pasakiau būnant name vasario 24 d. Vasario 25 d. apie tai parašiau forume.

Ištryniau sapaliones, o į šiek tiek žemiškesnį klausimą atsakymas tas pats, koks ir buvo prieš savaitę. Tai ventiliacijos sistemas diegiančių darbuotojų, jokio mokslinio pagrindo neturintis paaiškinimas žmogui, neturinčiam žalio supratimo apie fizikinius reiškinius.

Nežinojo kaip paaiškinti tai, kas pagal fizikinius dėsnius turi būti priešingai, tai ir sugalvojo kokias tai oro mases, šiltuosius oro frontus ir pan. Svarbu, kad vartotojas tai "suvalgė" ir apsiramino.

Taip kad Cibuli, pamiršk tuos vėjus apie oro mases, tai buvo skirta asmeniškai tau, o čia žmonės supranta apie fizikinius reiškinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 vasario 2018 - 23:21
QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 22:02)
Realiai aš į tuos superinius rekupo duomenis gal net nebūčiau kreipęs dėmesio, bet kai pamačiau, kad Dzūkiška pirkia net turėdamas žemės šilumokaitį sau irgi žiūrisi rakupą, kurio jam vienareikšmiškai nereikia, nes tikrai išmes pinigus į balą, padariau sau išvadą, kažkas per daug pavarė reklamos įrenginiui, kuris tikrai nėra to vertas.

Vat ir parašiau savo rekupo sąnaudas, kad žmonės realiai pamatytų kad tas Zenderis nors ir tikrai neblogas daiktas yra, bet jis nėra stebuklingas. Kartais net gerokai pigesnis variantas parodo geresnius rezultatus, o Dzūkiškos pirkios atveju, reikalingas tikrai pigesnis rekupo variantas. Aš jam rekomenduočiau Renoventą ar jo analogą pagal kainą ir jokiu būdu ne Zenderį ar Paulą.

Aš tik nenoriu veltis į gilias diskusijas ir būtų gal laikas ir jūsų energiją kitur nukreipti. Bet pasakysiu, kaip aš mastau. Perskaičiau visus statybų blogus, visas mane dominančias temas SM, atsirinkau, kur yra kryptinga reklama, o kur dalinimasis tikrais džiaugsmais ir nusivylimu. Dėl Amalvos rekupų tikrai buvo nemažai nusivylusių. Suprantu, kad jie pasitempė. Su Zhender patenkintas ir Vaikis, ir Cibulis. Jei kažkas pas Cibulį būtų blogai - būtų, kaip su langais - žinotų visa Europa. Mačiau tą rekupą. SIPs.lt savo masiškai statomiems ir parduodamiems namams pradėjo statyti Zhender, savininkas irgi džiaugiasi, kad kokybė pasikeitė išmetus seną rekupą ir pasistačius Zhender.
Kitas žmogus, kuris irgi turi ŽŠ negali suprasti, iš kur Zhender toks protingas - labai tiksliai kada reikia ima orą iš ŽŠ arba lauko taip pat per rekupą ar apeinant jį su Bypass iš kiekvieno šaltinio.
Apie Renovent nieko nežinau - nei vienos platesnės patirties neskaičiau. Tikrai nežinau, kas tai per rekupai - gal su jais viskas ir o.k.
Dėl kainų - kol kas palyginau be nuolaidų panašiausius Renovent ir Zhender - skirtumas 600 eur. Tikėtina po nuolaidų skirtumas išliktų panašus. Manau Zhender turi daugiau malondaikčių savo viduje. Na ir čia klausimas - mokėti premium priedą už labai gerus atsiliepimus ir servisą ir t.t. ar ne. Bus įvairių pasirinkimų, be to nebijantys rizikuoti servisu siunčiasi iš kitos šalies. O aš linkstu link patikrinto produkto ir vietinio aptarnavimo, nes neturiu tiek meilės ir kantrybės gilinimuisi į techninius reikalus, kaip kad pvz. Vaikis. Bet neskubėkim - pas mane nėra net sienųsmile.gif
Bet turiu prašymą - davai biški pristabdom su tais ginčais. Na ir su PAVASARIU!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 28 vasario 2018 - 23:31
QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 00:16)
Tai ką aš aprašiau, vadinasi rekuperatoriaus nustatymų paieška, kurių pagalba aš išspaudžiu didžiausią našumą ir iš to turiu naudos pats, bei visi kas tuo domisi ir perskaitė tai, ką padariau aš panorės tai pakartoti, turėtų gauti panašų rezultatą.

Dar neseniai rašei, kad nieko nesupranti (puslapiu atgal), o dabar jau patobulino gamintojo įrenginį. Išradimo nenori patentuoti? Prastumk "Amalvai", eurų susikrausi. Bet visas tavo tiurlingas yra viso labo srautų išbalansavimas.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 03 01, 00:28)
Aš tik nenoriu veltis į gilias diskusijas ir būtų gal laikas ir jūsų energiją kitur nukreipti. Bet pasakysiu, kaip aš mastau. Perskaičiau visus statybų blogus, visas mane dominančias temas SM, atsirinkau, kur yra kryptinga reklama, o kur dalinimasis tikrais džiaugsmais ir nusivylimu. Dėl Amalvos rekupų tikrai buvo nemažai nusivylusių. Suprantu, kad jie pasitempė. Su Zhender patenkintas ir Vaikis, ir Cibulis. Jei kažkas pas Cibulį būtų blogai - būtų, kaip su langais - žinotų visa Europa. Mačiau tą rekupą. SIPs.lt savo masiškai statomiems ir parduodamiems namams pradėjo statyti Zhender, savininkas irgi džiaugiasi, kad kokybė pasikeitė išmetus seną rekupą ir pasistačius Zhender.
Kitas žmogus, kuris irgi turi ŽŠ negali suprasti, iš kur Zhender toks protingas - labai tiksliai kada reikia ima orą iš ŽŠ arba lauko taip pat per rekupą ar apeinant jį su Bypass iš kiekvieno šaltinio.
Apie Renovent nieko nežinau - nei vienos platesnės patirties neskaičiau. Tikrai nežinau, kas tai per rekupai - gal su jais viskas ir o.k.
Dėl kainų - kol kas palyginau be nuolaidų panašiausius Renovent ir Zhender - skirtumas 600 eur. Tikėtina po nuolaidų skirtumas išliktų panašus. Manau Zhender turi daugiau malondaikčių savo viduje. Na ir čia klausimas - mokėti premium priedą už labai gerus atsiliepimus ir servisą ir t.t. ar ne. Bus įvairių pasirinkimų, be to nebijantys rizikuoti servisu siunčiasi iš kitos šalies. O aš linkstu link patikrinto produkto ir vietinio aptarnavimo, nes neturiu tiek meilės ir kantrybės gilinimuisi į techninius reikalus, kaip kad pvz. Vaikis. Bet neskubėkim - pas mane nėra net sienųsmile.gif
Bet turiu prašymą - davai biški pristabdom su tais ginčais. Na ir su PAVASARIU!

ploja.gif Tave irgi su pavasariu. Panašu, kad yra daugiau blaiviai mąstančių žmonių. Ne kuriems tai nepatiks. Žinok, Mintas net būdamas mano name varė, kokių galų tu tą Zehnderį įsikabinęs. Štai jam ir atsakymas.

Aš būtent tik dalinuosi informacija. O štai Mintas ją pradėjo grąžinti ir iškraipyti. Panašu, kad tai supranta ne vienas žmogus. Niekam neperšu "Zehnderio". Kiekvienas laisvas rinktis. Kaip ir nesakau, kad "Amalva" niekam tikus. Protingi žmonės tiesiog pasidalintų patirtimi, eksploatacija, o kiti nuspręstų, ką rinktis. Iki mano "Zehnderio" šiame forume (ir ne tik) beveik nebuvo jokios informacijos, ką sugeba plokšteliniai entalpiniai rekuperatoriai. Specialiai pusę metų (tame tarpe visą žiemą) laikiau įjungęs 170 kubų pagal rekupą (215 kubų pagal matuoklį), kas mėnesį skelbiau informaciją ir maniau, kad padedu kitiems pasirinkti, apsispręsti. Dabar kai kas iškraipo informaciją, kad mano oro kiekiai buvo mažesni, kad aš skelbiu vasaros duomenis ir t.t. Ką galima su tokiu žmogumi diskutuoti?

Teisingai tu sakai - galima ir kitur energiją nukreipti. Man atrodo, kam įdomu atsirinks pastarųjų dviejų savaičių informaciją ir pamatys, ką ne kurie kalbėjo iki matavimų, ką parodė matavimai, kokios yra realios elektros sąnaudos, kokią prieštaringą informaciją skelbia rotacininių įrenginių savininkai. Tikrai - gana reaguoti į propagandą ir provokacijas bei švaistyti energiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 vasario 2018 - 23:46
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 23:43)
Dar neseniai rašei, kad nieko nesupranti (puslapiu atgal), o dabar jau patobulino gamintojo įrenginį.

Ne nieko, o konkrečios schemos. Bėda, kad vat tamsta nieko nesupranta ir net nesugeba atskirti nieko, nuo konkretaus. Nors ką čia nervus gadint. Juk tamsta nieko nesuprasdamas daug aiškinti nori.
Atsakyti
Vasario 1 d. rekuperatoriaus skaitliukas rodė 297,23 kWh, vasario 28 d. vakarą fiksavo 337,48 kWh suvartotos elektros. Skirtumas - 40,25 kWh. Pagal mano turimą 0,11 euro elektros tarifą išeina 4,43 euro.

Rekuperatorius visą laiką dirbo 1 greičiu, kuomet pagal rekuperatoriaus ekrane pateikiamus duomenis varinėja 70 kubų oro. Keletą dienų dienų varinėjau maksimalius oro kiekius. Pagal matuoklį 1 greičiu varinėjamas oro kiekis siekia 97 kubus. Pridėjus kelias dienas maksimalų oro srautą, vidurkis būtų apie 110 kubų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 kovo 2018 - 00:33
QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 22:28)
Pažiūrinėjau lankstinukus ir akurat, vienam to pačio pavadinimo rekupo lankstinuke teigiama, kad jis gali pūsti 300m³h, kitame, kaip bent jau aš matau, pavaizduotas maksimalus oro srautas virš 350m³h.

Vienas grafikas su F7(M7), kitas su F5(M5) filtrais. Todėl našumai skirtingi. Pagal spalvotas kreives galima sužinoti kokią galią naudoja ventiliatorius. Pvz., žiūrint į grafiką su F7 filtrais, prie 150m3/h, jei ortakyno pasipriešinimas 250Pa, ventiliatorius vartos apie 0,75 savo nominalios galios. Jei pasipriešinimas 200Pa, vartos 0,5. Jei 100Pa, vartos 0,4. Juodos kreivės yra triukšmo lygis į ortakį (arba į aplinką, neprisimenu dabar). Kaip ir su SFP galima sužinoti kokį triukšmą skleidžia prie skirtingų pasipriešinimų, esant tam pačiam srautui ir t.t.

P.S. lyginat skirtingo funkcionalumo įrenginius. Zehnder Comfort Air Q reikia lyginti ne su Komfovent Domekt, o su Komfovent Kompakt. Kainas taip pat.

P.S.2. kažkas rašė, kad Komfoventas pultelyje rodo viena, o pučia kita. Tikiuosi, kad tai nėra taisyklė, o išimtis. Pas mane tarkim Kompaktas, ką rodo, tą ir pučia. Paleidimo metu susikalibravo (yra pas jį toks feature'as) ir kiek tikrinau rodo realiai.

P.S.3. Amalvos buitiniai rekupai, mano nuomone, nėra išbaigti. Jos arkliukas pramoniniai vent. agregatai. O tuose buitiniuose viskas padaryta taip grubiai, "tarybiniškai". Ne taip, kaip tam pačiam Zehnder ar Renovent- viskas apgalvota iki smulkmenų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 01 kovo 2018 - 00:42
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 02 28, 23:28)
Jei kažkas pas Cibulį būtų blogai - būtų, kaip su langais - žinotų visa Europa.

Nebūtų taip, kaip su langais, oi nebūtų smile.gif.

O vat čia jau argumentas, nors aš jo už gryną pinigą neimčiau. Iš kur tas teigiantysis žino, kad rekupas tikrai optimaliausiu algoritmu ima orą iš ŽŠ ar lauko. Be to, gal ir kiti rekupai kažką panašaus turi.

skirtumas 600 eur

Skirtumas nėra baisiai didelis, bet ir nemažas - 2000 Lt. Tai daugiau nei 1/3 mano rekupo kainos. Nors sutinku, ŽŠ sklendžių valdymo automatika irgi kainuotų.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 02 28, 23:28)
Dėl Amalvos rekupų tikrai buvo nemažai nusivylusių.

Vienas jų aš. Tikrai jo nevadinu geru rekuperatorium, bet kai atsiranda šaukiančių, kad jo rekuperatorius geriausias, parodau, kad net mano neįpatingai geras, gali būti geresnis nei jo "superinis". Nėra idealių rekuperatorių, visi jie kažkuo blogi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 kovo 2018 - 00:34
QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 02:40)

O vat čia jau argumentas, nors aš jo už gryną pinigą neimčiau. Iš kur tas teigiantysis žino, kad rekupas tikrai optimaliausiu algoritmu ima orą iš ŽŠ ar lauko. Be to, gal ir kiti rekupai kažką panašaus turi.

Del pirmo smile.gif ...

Turi Renovent-as ZS sklendziu valdyma .

https://www.brinkcli...74-1586659eba64
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SGerda: 01 kovo 2018 - 00:59

Greitu metu prekyboje pasirodys naujas Renovent flair 325, Dzūkiška pirkia galėsi ir si modelį pasižiūrėti.

Vakar greitai pabandžiau diferencialinio slėgio davikli, tai jis tinkamas būtų tik žiūrint slėgio skirtumus vamzdziuose, būtent tarp padavimo ir gryztamo. Patalpose matuoti slėgio skirtumus su lauku prastas sumanymas, nes labai mažu skirtumu reikėtų ilgai laukti, be to pastatas nėra visiškai sandarus. Pabandžiau rekuperatoriu perjungti tik ant istraukimo, jog patikrinti ar daviklis gerai reaguoja, tai dirbant maksimaliu greičiu duris atidaryti į lauką reikėjo jėgos. Nemokamas sandarumo testas :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 01 kovo 2018 - 07:20
QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 01:40)

Kodėl? Ir kaip turi būti?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 03 01, 01:40)
Vienas jų aš. Tikrai jo nevadinu geru rekuperatorium, bet kai atsiranda šaukiančių, kad jo rekuperatorius geriausias, parodau, kad net mano neįpatingai geras, gali būti geresnis nei jo "superinis".

Aš niekur nešaukiau, kad mano įrenginys geriausias. Tik dalinausi informacija. Pats štai šioje vietoje prisikabinai ir pasakei, kad plokšteliniai niekam tikę. Pasirodo, kad tu dorai nežinojai savo oro kiekių, nutylėjai dalį informacijos ir t.t. Susirašinėjimas ir matavimai parodė, kas buvo teisus.

Kita vertus PHI duomenų bazėje aiškiai matyti, kad drėgmę atgaunantis "Zehnderis" šiuo metu yra tarp dviejų geriausių rekuperatorių pasaulyje. Aš visuomet tikėjau PHI ir šita duombaze, todėl man buvo akivaizdu, kad negali rotacinis būti geresnis. Matavimai, karštos diskusijos čia ir kitų žmonių nuomonės akivaizdžiai parodo, kad su rotaciniais ne viskas yra taip, kaip tu nori įteigti. Tiek PHI, tiek mūsų matavimai ir eksploatacijos skelbiami duomenys akivaizdžiai įrodo, kad "Zehnderis" yra geresnis. Nieko asmeniško - tik informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 kovo 2018 - 09:46