QUOTE(arkava @ 2018 02 28, 07:48)
Visai , visai nera kondensato, net siauro ruoželio ???
Siauras ruoželis buvo vakar. Šendien ryte net užuominos apie kondensatą nebuvo. Absoliučiai jokios drėgmės.
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 08:50)
Būtent. Trifazis skaitliukas geoterminiam kainavo 60 eurų, paprastas kištukinis skaitliukas rekuperatoriui apie 14 eurų. Mano rekuperatorius ir geoterminis papildomai rodo daug įvairių duomenų, kuriuos galiu stebėti gyvai internetu.
Jei jau toks krutas tavo skaitliukas, pasakyk kada buvai įjungęs elektrinį virdulį ir kiek tikliai laiko jis veikė? Kiek jis surijo elektros energijos. Kiek kartų įsijungė šaldytuvas? Kada tai buvo ir kiek laiko dirbo? Kiek jis surijo elektros energijos?
Jei duomenys būtų loginami, realiai tu galėtum atsekti visus mano pasakytus dalykus su vienu skaitikliu ant įvado.
QUOTE(Verteris @ 2018 02 28, 08:51)
Negi lango rėmas iš vidinės pusės atšalo iki 5-6C?
Nematavau, negaliu pasakyti. Minuso niekada nebuvo, net prie didžiausių šalčių, bet temperatūra langų apatinėje dalyje tikrai labai stipriai nukrenta. Įpatingai stiklo paketas ties apatine rėmo dalimi ir tik vėliau rėmas (kai drėgmės name daugiau, nei dabar). Vakar iki rėmo kondensatas nebuvo daėjęs, buvo tik ant apatinės stiklo paketo dalies.
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 09:04)
už gero vyno buteli visą monitoringa
Aš ir tiek nebūčiau pagalėjęs
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 11:24)
Kaip suprantu 1a. pas tamstą tik rasoja? Teisingai? Naktį gi nebūtina vėdinti 1a, nes galima sklendes uzsukti ir sutaupyti el. sąnaudas
Turėjau pas save tokią idėją, bet kažkaip pagailėjau EUR motorizuotom sklendem, juolab viską gan paprasta ir automatizuoti su raspbery.
Pasijungiau sklendę pastačiau motoriuką, bet neturiu valdiklio, tad taip ir stovi. Kai pajungiau, jis pas mane buvo atidarytas, kai dariau matavimus, padariau ir su uždaryta sklende (uždariau rankomis), kad žinoti kokius srautus pučia, kai pajungsiu valdymo automatika ir uždarinėsiu padavimą į svetainę naktimis. Vakar sklendė vis dar buvo uždaryta.
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 12:15)
Namui daug sveikiau, kai vėdinamas visas ir nuolatos. Nereikia tokių nereikalingų žaidimų. Kiek ten susitaupo. Juokai.
Pas mane gerokai didesni oro srautai judinami nei pas tamstą.
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 12:24)
T.y. prie nepakankamo vėdinimo.</p>
Pirmas aukštas pas mane normaliai prasivėdina net su uždarytų tiesioginiu padavimu į pirmą aukštą, nes pas mane ištraukimas dabar kokiu 70% intensyvesnis pirmame aukšte, nei antrame. Neprasivėdintų, būtų apsiverkę langai ir šiandien. Apsiverkė pats problematiškiausias langas, kuris visuomet pats pirmas verkia.
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 13:27)
Tokiu atveju reikėtų gal visiems norintiems organizuotis grupiniam pirkimui <strong>Soudatherm SFI 600P sistemeles.</strong></p><p><strong>420 Eur jeigu gerai pamenu.</strong>
Sudėjau Cibulio dešras keliuose languose, jokio vizualaus efekto nesimato, akivaizdu, kad per mažai naudos duoda, kad į tai verta būtų kišti pinigus. Ženkliai svarbiau šiltesnės stiklo paketo tarpinės. Pas mane jos nėra geros, paprastas swispaceris. Dabar dėčiau tik ultra.
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 17:01)
Į Mintą tikrai nereaguočiau, bet jis net išsijuosęs meluoja.
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 17:01)
Į Mintą tikrai nereaguočiau, bet jis net išsijuosęs meluoja.
Džiugu kad ne sukčiauju
. Beje, žinai, kas yra sukčiavimas. Tai yra apgaudinėjimas su tikslu gauti naudos. Aš deja jokios naudos negaunu.
O dabar dėl apgaudinėjimo ir detalių nutylėjimo.
Čia vasarą Cibulis pateikia savo rekupo duomenis, kad jis gražina šilumą vos ne 150% naudingumu. Bandau jam paaiškinti kad tai nerealu, o jis aiškina, kad nieko nežinau, mano rekupas blogas ir tiek.
Ok, atėjo žiema ir parašau savo rekupo eksploatacinius duomenis ir paaiškėja, kad jie geresni, nei jo stebuklingojo rekupo ir čia prasideda
...