Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(arkava @ 2018 02 28, 16:02)
Bet kai  draskosi smile.gif)) 
Gal kitiem komfort temperatūra, neatrodo???

Cibulis viską už kitus žino.
Rašė, kad jam gaila laiko diskutuot su Mintu - o tiek bevertės rašliavos privarė...
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 02 28, 17:42)
Cibulis viską už kitus žino.
Rašė, kad jam gaila laiko diskutuot su Mintu - o tiek bevertės rašliavos privarė...

Visi mes skirtingi: tu tyli, aš rašau. Į Mintą tikrai nereaguočiau, bet jis net išsijuosęs meluoja. Kita vertus, koks mano reikalas. Tegul kabina makarunus. Tiesa, jei ne šitie matavimai, taip daugelis ir nebūtų sužinoję, kokį gryba pjauna rotaciniai įrenginiai.

Bet tokiems kaip Fedzia irgi nereikia kabinėtis lygioje vietoje. Jis įsižeidęs dėl WC vamzdžių, kurie netinka vėdinimui. Tai ir prisikniso lygioje vietoje. Kaip ir Mintas: pirmas plokštelinius šūdais apibarstė, pasirodė, kad dar kur buvo neteisus, todėl meluoja ir visokių epitetų vis kabina.

Tada Arkava savo ekspertinę nosį įkišo su pasišaipymais, dabar tu knisi smegenis. Turėčiau į tokius išsišokėlius nekreipti dėmesio. Pasistengsiu. Galit gyventi rotaciniame mele. Kita vertus, kodėl daugelis rotacininkų, kai ateina laikas keisti rekūpą, vis dažniau galvoja apie plokštelinius? Daug čia rotacininkų. Galėtų paatvyrauti, bet tyli it vandens į burną pripylę.
Atsakyti
Man keistoka. Jau ir taip aišku, kieno ilgesnis - bet vistiek principas 🤣)))

As, kaip su jomis tarnavęs, palaikau tokią temperatūrą. Bet ar čia blogis? Trūkumas?

QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 16:27)
Tau niešti? Kas draskosi? Baltoms meškoms tinkama temperatūra?.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 02 28, 18:27)
Man keistoka. Jau ir taip aišku, kieno ilgesnis - bet vistiek principas 🤣)))

Negi neaišku, kad ne ilgius matuojamės, nes rekuperatorius nėra mano kūno dalis, aš jų negaminu ir neparduodu. Visa diskusija buvo apie tai, kodėl skelbiama melaginga informacija, kodėl klaidinami žmonės.
Atsakyti
Tai aišku. Visks ok. Bet manau pralaiminėjantis kovą, visais būdais stengiasi apgint savo pasirinkimą.
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 17:56)
Negi neaišku, kad ne ilgius matuojamės, nes rekuperatorius nėra mano kūno dalis, aš jų negaminu ir neparduodu. Visa diskusija buvo apie tai, kodėl skelbiama melaginga informacija, kodėl klaidinami žmonės.

Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 02 28, 08:08)
Jo, matyt tavo kelias ne man:) O nebūna skaitliukų su atmintim, kad nereiktų pirmą mėnesio dieną būtinai nuiminėti skaitliukų or galima būtų rasti praeito mėnesio duomenis. Arba per WiFi prisinungiamų? Tiesiog gal domėjotės! Jei taip - gal kas nors atmestumėt pasiteisinusių linkus?

Aš buvau nusižiūrėjęs EFERGY ENGAGE HUB KIT, bet vaikis sudomino alternatyva, pasigaminti tokį matavimo prietaisą pačiam su Rasberi Pi komplektu. Tai vis dar nusiteikęs pagilinti žinias toje sritį, tik vis dar neradau tam laiko.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 08:50)
Didžioji dalis forumo dalyvių puikiai supranta, kad tu sukčiauji ir neskelbi visų duomenų arba skelbi tik tai, kas tau paranku, patinka.

Didžioji dalis forumo dalyvių puikiai supranta, kad tu sukčiauji ir neskelbi visų duomenų arba skelbi tik tai, kas tau paranku, patinka.

1. Varinėjai rekūpą 20-30 proc. pajėgumu. melas
2. Rasojo langai.  Rekupas gražina drėgmę, turi drėgmės dydis būti didesnis, nei pas plokštelinius rekupus, jokia čia ne paslaptis
3. Padidinai našumą iki 30-40 proc. (gal kartais ir 60 proc. laikei).  melas, 20% laikau, kai manęs nėra namie. Nepadidinau našumo, o laikau. Niekada nelaikau 20% kai esu namie. Laikau 30%-40% ar ir 60%, o vasarą ir 80%, tik tas 80% yra ne dėl vėdinimo, nes tai gerokai per didelis oro srautas vėdinimui, o dėl namo vėsinimo. Beje, mane kaltini mažais oro srautais, o pats visiems meluoji, kiek mažai tavo rekupas rija, kai savo rekupą nuolatos laikai ant pačio mažiausio greičio. Oi kaip meluoji
4. Išbalansavai oro srautus santykiu 30:40 proc. pas tamsta iki srautų balansavimo irgi aukštesnes temperatūras rodė
5. Mikro ventiliacijai pravėrei langus.  melas, nepravėriau ant mikroventiliacijos, o kruoščiai neužspaudžiau, taip kad visi langai pas mane uždaryti, nors idealiai nebuvo sandarūs
6. Namas pradėjo greitai vėsti, nes grąžinama temperatūra net rudenį tesiekia 15 laipsnių. Varinėjant didesnius oro kiekius ir esant žemesnei temperatūrai ji krinta iki 12-13 laipsnių. konkretus melas. Išmislai pateikti už gryną pinigą
7. Geoterminis ėmė spragsėti kaip lašinių gabalas keptuvėje.  melas, ŠS dirba, kaip ir turi dirbti su tokiais nustatymais, kokius jam uždaviau. Nėkarto nematavau kiek kartų įsijungia, gali būti net 3-4 kartus bet dirba trumpai, nes uždaviau tokį nustatymą ir ne dėl ventiliacijos, kaip jau pora dienų rėki, o dėl pakankamai trumpo mano lauko kolektoriaus, jis pas mane dvigubai mažesnio galingumo šilumos siurbliui apskaičiuotas.
8. 30-40 proc. tavo rekuperatoriaus našumas tėra 110-120 kubų oro pagal matuoklį, realus ne daugiau 100 kubų. melas, matavom su Cibulio paskolinta profesionalia įranga, nustatyti gerokai aukštesni oro srautai.
9. Nepaskelbei kokius išmatavai tiekiamus ir paduodamus oro srautus, varikliams dirbant vienodu greičiu. melas, viskas jau seniai paskelbta
10. Maksimalus pagal matuoklį gautas oro kieki 277 kubų, nors kažkur užsiminei ir apie 311 kubų. Realus yra 20/23 proc. mažesnis ir realiai siekia iki 250 kubų. melas, kur tai patvirtinantys popieriai? Iš piršto laužtos spėlionės pateiktos už gryną pinigą
11. Rotacinio rekuperatoriaus elektros sąnaudos yra 2-3 kartus didesnės nei plokštelinių. melas, Žiemą tokiais pat oro srautais plokštelinis rija 8€, rotorinis 5€, plius esminis skirtumas, net ir entalpinis plokštelinis įrenginys gražina ženkliai mažiau drėgmės nei rotorius, tik dėl to, jo temperatūrinis NVK šiek tiek didesnis už rotoriaus
12. Rotacinis nesusitvarko su drėgme.  melas, rotoriniai ne tvarkosi su drėgme, o ją gražina su tam tikrais nuostoliais, priešingai nei plokšteliniai, kurie net entalpiniai sausina patalpų orą ženkliai labiau nei rotoriniai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 vasario 2018 - 20:21
QUOTE(arkava @ 2018 02 28, 07:48)
Visai , visai nera kondensato, net siauro ruoželio ???

Siauras ruoželis buvo vakar. Šendien ryte net užuominos apie kondensatą nebuvo. Absoliučiai jokios drėgmės.

QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 08:50)
Būtent. Trifazis skaitliukas geoterminiam kainavo 60 eurų, paprastas kištukinis skaitliukas rekuperatoriui apie 14 eurų. Mano rekuperatorius ir geoterminis papildomai rodo daug įvairių duomenų,  kuriuos galiu stebėti gyvai internetu.

Jei jau toks krutas tavo skaitliukas, pasakyk kada buvai įjungęs elektrinį virdulį ir kiek tikliai laiko jis veikė? Kiek jis surijo elektros energijos. Kiek kartų įsijungė šaldytuvas? Kada tai buvo ir kiek laiko dirbo? Kiek jis surijo elektros energijos?

Jei duomenys būtų loginami, realiai tu galėtum atsekti visus mano pasakytus dalykus su vienu skaitikliu ant įvado.

QUOTE(Verteris @ 2018 02 28, 08:51)
Negi lango rėmas iš vidinės pusės atšalo iki 5-6C?

Nematavau, negaliu pasakyti. Minuso niekada nebuvo, net prie didžiausių šalčių, bet temperatūra langų apatinėje dalyje tikrai labai stipriai nukrenta. Įpatingai stiklo paketas ties apatine rėmo dalimi ir tik vėliau rėmas (kai drėgmės name daugiau, nei dabar). Vakar iki rėmo kondensatas nebuvo daėjęs, buvo tik ant apatinės stiklo paketo dalies.

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 09:04)
už gero vyno buteli visą monitoringa smile.gif

Aš ir tiek nebūčiau pagalėjęs verysad.gif

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 11:24)
Kaip suprantu 1a. pas tamstą tik rasoja? Teisingai? Naktį gi nebūtina vėdinti 1a, nes galima sklendes uzsukti ir sutaupyti el. sąnaudas smile.gif Turėjau pas save tokią idėją, bet kažkaip pagailėjau EUR motorizuotom sklendem, juolab viską gan paprasta ir automatizuoti su raspbery.

Pasijungiau sklendę pastačiau motoriuką, bet neturiu valdiklio, tad taip ir stovi. Kai pajungiau, jis pas mane buvo atidarytas, kai dariau matavimus, padariau ir su uždaryta sklende (uždariau rankomis), kad žinoti kokius srautus pučia, kai pajungsiu valdymo automatika ir uždarinėsiu padavimą į svetainę naktimis. Vakar sklendė vis dar buvo uždaryta.

QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 12:15)
Namui daug sveikiau, kai vėdinamas visas ir nuolatos. Nereikia tokių nereikalingų žaidimų. Kiek ten susitaupo. Juokai.

Pas mane gerokai didesni oro srautai judinami nei pas tamstą.

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 12:24)
T.y. prie nepakankamo vėdinimo.</p>

Pirmas aukštas pas mane normaliai prasivėdina net su uždarytų tiesioginiu padavimu į pirmą aukštą, nes pas mane ištraukimas dabar kokiu 70% intensyvesnis pirmame aukšte, nei antrame. Neprasivėdintų, būtų apsiverkę langai ir šiandien. Apsiverkė pats problematiškiausias langas, kuris visuomet pats pirmas verkia.

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 13:27)
Tokiu atveju reikėtų gal visiems norintiems organizuotis grupiniam pirkimui <strong>Soudatherm SFI 600P sistemeles.</strong></p><p><strong>420 Eur jeigu gerai pamenu.</strong>

Sudėjau Cibulio dešras keliuose languose, jokio vizualaus efekto nesimato, akivaizdu, kad per mažai naudos duoda, kad į tai verta būtų kišti pinigus. Ženkliai svarbiau šiltesnės stiklo paketo tarpinės. Pas mane jos nėra geros, paprastas swispaceris. Dabar dėčiau tik ultra.

QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 17:01)
Į Mintą tikrai nereaguočiau, bet jis net išsijuosęs meluoja.

QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 17:01)
Į Mintą tikrai nereaguočiau, bet jis net išsijuosęs meluoja.

Džiugu kad ne sukčiauju smile.gif. Beje, žinai, kas yra sukčiavimas. Tai yra apgaudinėjimas su tikslu gauti naudos. Aš deja jokios naudos negaunu.

O dabar dėl apgaudinėjimo ir detalių nutylėjimo.

Čia vasarą Cibulis pateikia savo rekupo duomenis, kad jis gražina šilumą vos ne 150% naudingumu. Bandau jam paaiškinti kad tai nerealu, o jis aiškina, kad nieko nežinau, mano rekupas blogas ir tiek.

Ok, atėjo žiema ir parašau savo rekupo eksploatacinius duomenis ir paaiškėja, kad jie geresni, nei jo stebuklingojo rekupo ir čia prasideda smile.gif...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 vasario 2018 - 21:22
Beje, visą savaitę žiemą varinėjau rekupą 60% našumu. Priežastis buvo vienintelė, buvau apsirgęs, ir nenorėjau užkrėsti aplinkinių todėl ir paleidau didesnį srautą, nei reikia tik vėdinimui, kad kaip galima greičiau prapūstų visus virusus.

Ne drėgmę ištraukti, ne gryno oro patiekti (grynas būna ir su mažesniais srautais), ne dar dėl kokių priežasčių. Priežastis viena, padidinti srautą, kad ištraukti virusus ir neužkrėsti kitų namiškių.

Didesnis srautas gal ir nebuvo vienintelė priežastis, bet namiškiai taip ir neapsirgo. Tikiu, kad didesnis srautas irgi prie to prisidėjo.

Pasveikau ir srautą sumažinau iki man labiau įprasto 40% našumo.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 17:56)
Visa diskusija buvo apie tai, kodėl skelbiama melaginga informacija, kodėl klaidinami žmonės.

Visi mano postai ir skirti tik tam, kad žmonės neapsigautų Cibulio skleidžiamu melu apie jo rekupą. Taip jis geras, bet jis ne stebuklingas.
Atsakyti
Realiai aš į tuos superinius rekupo duomenis gal net nebūčiau kreipęs dėmesio, bet kai pamačiau, kad Dzūkiška pirkia net turėdamas žemės šilumokaitį sau irgi žiūrisi rakupą, kurio jam vienareikšmiškai nereikia, nes tikrai išmes pinigus į balą, padariau sau išvadą, kažkas per daug pavarė reklamos įrenginiui, kuris tikrai nėra to vertas.

Vat ir parašiau savo rekupo sąnaudas, kad žmonės realiai pamatytų kad tas Zenderis nors ir tikrai neblogas daiktas yra, bet jis nėra stebuklingas. Kartais net gerokai pigesnis variantas parodo geresnius rezultatus, o Dzūkiškos pirkios atveju, reikalingas tikrai pigesnis rekupo variantas. Aš jam rekomenduočiau Renoventą ar jo analogą pagal kainą ir jokiu būdu ne Zenderį ar Paulą.

Rotorius kombinacijai su ŽŠ kategoriškai netinka. Taip, rotorius veiks ir su ŽŠ, bet galutinį rezultatą jūs turėsit vos ne tą patį, kaip ir turėdami vieną rotorinį rekupą be jokio ŽŠ, todėl turint Rotorių, investicija į ŽŠ bus išmesti pinigai. Kai į rekupą paduodamos pliusinės temperatūros, vienareikšmiškai geresnis pasirinkimas plokštelinis rekupas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 vasario 2018 - 22:02
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 09:04)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dzūkiška pirkia" data-cid="72017249" data-time="1519798135"><div><p>Jo, matyt tavo kelias ne man:) O nebūna skaitliukų su atmintim, kad nereiktų pirmą mėnesio dieną būtinai nuiminėti skaitliukų or galima būtų rasti praeito mėnesio duomenis. Arba per WiFi prisinungiamų? Tiesiog gal domėjotės! Jei taip - gal kas nors atmestumėt pasiteisinusių linkus?</p></div></blockquote><p>Jeigu nebaisu duomenis laikyti "debesyje" nusipirk mano minetus elektros matuoklius SDM120 ir surinksiu tau už gero vyno buteli visą monitoringa smile.gif Galėsi telefono aplikacijoje matyti, visi duomenys bus siunčiami į emoncms.org "debesi".</p>

O - va čia tai rimtas pasiūlymas:) Pradžiai namą pasistatysiu ir būtinai pasinaudosiu. Bet tu, kai jau savo pasileisi - pasidalink, kaip viskas atrodo. Dėkui!
Atsakyti
Beje, man šeip tai įstrigo Cibulio kaltinimai, kad vieną kartą sakau kad Domekt Rego 400 pučia 350m³h, o kitą 300m³h. Man tikrai pasidarė keista. Na nesuprantu aš tų Komfovento variklio našumo brėžinių, bet netikiu, kad ir nesuprasdamas galėjau taip apsigauti. Pažiūrinėjau lankstinukus ir akurat, vienam to pačio pavadinimo rekupo lankstinuke teigiama, kad jis gali pūsti 300m³h, kitame, kaip bent jau aš matau, pavaizduotas maksimalus oro srautas virš 350m³h.

Prašymas tų, kas supranta, paaiškinkit kas pavaizduota tuose paveiksliukuose.

Beje, rekupo lankstinukas, kurio variklių našumo schema baigiasi ties 300m³/h riba yra senesnis, o kur artėja prie 400m³/h naujasnis. Sprendžiu pagal šilumokaičio šilumogrąžos naudingumo kreivę. Ankščiau šilumokaičio naudingumas buvo paišomas tiesia linija aukštyn, vėliau, po nusiūsto testavimui rekupo į PN institutą, ir šio rekupo šilumogrąžos naudingumo kreivė buvo pradėta paišyti išlinkusi, su aukščiausiu naudingumu ties viduriu ~170m³/h srautu, o prie didesnių ir mažesnių srautų šilumokaičio NVK tipo žemesnis.

Aš rekupą pirkau prie senesnio lankstinuko, vadinasi, mano rekupo šilumokaitis prie mažiausių apsukų didžiausias ir siekia 91%, o ne tas, kur neviršija ir 87% smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 vasario 2018 - 22:40
QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 23:28)
Beje, man šeip tai įstrigo Cibulio kaltinimai, kad vieną kartą sakau kad Domekt Rego 400 pučia 350m³h, o kitą 300m³h. Man tikrai pasidarė keista. Na nesuprantu aš tų Komfovento variklio našumo brėžinių, bet netikiu, kad ir nesuprasdamas galėjau taip apsigauti. Pažiūrinėjau lankstinukus ir akurat, vienam to pačio pavadinimo rekupo lankstinuke teigiama, kad jis gali pūsti 300m³h, kitame, kaip bent jau aš matau, pavaizduotas maksimalus oro srautas virš 350m³h.

Prašymas tų, kas supranta, paaiškinkit kas pavaizduota tuose paveiksliukuose.

Šaunuolis, pagaliau pripažinai, kad gerai nesupranti, nors garsiai rėkti moki. Dar kartą šaunuolis, kad pripažįsti, jog vieną kartą sakei, kad pučia 350, kitą kartą - 300 kubus. O matavimuose iš viso vėjus pučia.

Trečią kartą šaunuolis, kad parodei, kiek pučia ištraukime ir padavime. Akivaizdūs skirtumas ištraukimo naudai. Šiuo atveju skirtumo negalima paaiškinti vėsesnio ir šaltesnio oro masėmis, nes išmetama daugiau šilto oro. Ką gi - akivaizdus disbalansas. Ir galiausia dar kartą šaunuolis: projektinius kiekius išgaudei skirtingais variklių našumais.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 22:13)
Jei jau toks krutas tavo skaitliukas, pasakyk kada buvai įjungęs elektrinį virdulį ir kiek tikliai laiko jis veikė? Kiek jis surijo elektros energijos. Kiek kartų įsijungė šaldytuvas? Kada tai buvo ir kiek laiko dirbo? Kiek jis surijo elektros energijos?

Mintai, tu asilas ar tik tokiu apsimeti? Juk žinai, kad vienas skaitliukas fiksuoja tik geoterminio, o kitas rekuperatoriaus elektros sąnaudas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 22:13)
Čia vasarą Cibulis pateikia savo rekupo duomenis, kad jis gražina šilumą vos ne 150% naudingumu. Bandau jam paaiškinti kad tai nerealu, o jis aiškina, kad nieko nežinau, mano rekupas blogas ir tiek.

Dar kartą klausiu: tu asilas ar tik tokiu apsimeti? Tu man primeni melu springstančią Venskienę. Putojiesi ir kalbi nesąmones. Kur tokie duomenys? Ką čia paistai?
Atsakyti