QUOTE(cibulis @ 2018 02 28, 14:45)
Aš visiškai nesišaipau iš žmonių turinčių rotacinius įrenginius. Negi sunku suvokti, kad man nepatinka tik tendencingai, t.y. su nutylėjimais, nepasakymu visko iki galo skleidžiama informacija. Lygiai tas pats, Fedzia, tiktų ir tavo atveju, nes iki šiol nepapasakoji, kokios temperatūros, drėgmės ir kokius kiekius išpučia tavo vėdinimo sistema kambariuose, difuzuriuose, kiek sistema per mėnesį prisuka elektros. Papasakojai tik kokios temperatūros orą gauni per WC vamzdį. Daugiau informacijos nepaviešinai, nors klausiau ne kartą.
Visą kitą tik tavo išvedžiojimai. Aš netaupau ir vėdinu visą namą. Jei turėdamas tokią kietą vėdinimo sistema, kurios eksploatacija tikriausiai kainuoja 1 eurą, varinėjant 300 kubų ir į kambarį grąžinant +23 laipsnių orą, tu užsuki vėdinimo sistemą nakčiai per pusę, tai esu suvalkietis kubu padaugintas iš gugolo.
Kiek ko as jau 20 kartu rasiau banga.lt temoje. Skaityk ir susirasi. 50m3/h kai nieko namie nera; 150m3/h kai visi namie; nakti perjungimas vedinimas is svetaines i miegamaji
Temperatura namie 19,4-19,8; Ryte paprastai 19,4. Kai pirma karta praeini pro termometra jis is karto pakyla iki 19,5 ir t.t. oro dregme kaip ikalta 50%. Jau maniau, kad sugedes matuoklis.\
Difuzoriu pas mane nera. Vienaaukstis. Ortakiai pakloti grindyse zvaidzde, tiesiai, be jokiu alkuniu. Todel reguliavimo nereikia. Ir niekada nesidomejau kokie kiekiai puciami. Jeigu rekuperattoriuje nustatau 150m3/h tai ir varo 150m3/val. i abi puses. Ka matuoti? Jeigu svetaine persijungia i miegamaji tai oro SLEGIAI !!! praktiskai nepasikeicia.
Viska skelbiu ka tik turiu. Elektros nematauoju, nes man tai neidomu. Kiek elektros naudoja matau ekranelyje, kad slegio nuostoliai yra 50,100 ar 150Pa. Is ventiliatoriu charakteristiku gali paziureti kiek naudojama elektros. Jeigu neisvalyti filtrai tuomet dideja Pa ir elektros suvartojimas. Jeigu ventiliatoriai sukasi jau 5 metus tai jie irgi elektros daugiau naudoja.
Absoliutus taupymas yra projektas, konstrukciniai sprendimas, o realizacija itakoja labai labai nedaug. Pavyzdziui pietine saule privaro man 23 laipsniu ir silumos siurblys nustatytas palaikyti 18 laipsniu patalpose vien tik tam, kad palaikyti isilusi grindu betona. Turiu 80-120m2 svetaine su virtuve ir prieskambariu. Bendra tokia erdve. Tai uzkuriau krosni, kad nuo statybu likusius lentgalius sudeginti. Viska i kamina varau, nes kitu atveju prikaitina iki 25 laipsniu. Yra tamburas, joje krosnies uzkrovimas. Ir tambure silta be grindinio, ir svetaine svari. Tai irgi toks buvo projektavim sumanymas.
Ka dar noretum suzinoti? Kodel tokie mazi padavimo Pa? Todel, kad plastikiniai ortakiai ir suprojektuoti be alkuniu.
Statau dar viena, bet jau 80m2 nama. Ten sprendimai kiti siekiant isvengti dabartiniu klaidu.