Visai , visai nera kondensato, net siauro ruoželio ??? Musu krašte vakar turbut šalcio pikas buvo, kokie -23. Tai kondensatas - kokie 2 cm apačiojTai pas tave gi nėra pastovaus vėdinimo kaip suprantu, normalu. Tas pats man būdavo be rekuperatoriaus pirmą žiemą, vėdinimo "praputinejant" kanaliniu ventiliatoriumi nepakakdavo.
Sendien atsikėliau, kondensato nėra. Užkūriau auto -17°C. Įtariu kad taip, dėl -25°C. Nors jei rimtai, tai mano lauko termometrai visuomet rodo mažiau, nei kaimynų. Gali būti, kad mano krašte ir žemesnė temperatūra buvo užklydusi.Kaip suprantu 1a. pas tamstą tik rasoja? Teisingai? Naktį gi nebūtina vėdinti 1a, nes galima sklendes uzsukti ir sutaupyti el. sąnaudas Turėjau pas save tokią idėją, bet kažkaip pagailėjau EUR motorizuotom sklendem, juolab viską gan paprasta ir automatizuoti su raspbery.
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 12:24)
Kaip suprantu 1a. pas tamstą tik rasoja? Teisingai? Naktį gi nebūtina vėdinti 1a, nes galima sklendes uzsukti ir sutaupyti el. sąnaudas
Sakai jis naktį pirmo aukšto nevedina?
Rekūpo nėra, vyksta periodinis vėdinimas per šilumokaiti.
Bet tas parasojimas - minimalistinis, nuo -15 - 18....
Nekreipiu dėmesio
Bet tas parasojimas - minimalistinis, nuo -15 - 18....
Nekreipiu dėmesio
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 09:22)
<p></p><p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72017231" data-time="1519796937"> Visai , visai nera kondensato, net siauro ruoželio ??? Musu krašte vakar turbut šalcio pikas buvo, kokie -23. Tai kondensatas - kokie 2 cm apačioj</blockquote> Tai pas tave gi nėra pastovaus vėdinimo kaip suprantu, normalu. Tas pats man būdavo be rekuperatoriaus pirmą žiemą, vėdinimo "praputinejant" kanaliniu ventiliatoriumi nepakakdavo.
Gal ir per mažas, aišku nesulyginamas su rekuperavimu. Bet ir šaltis, langų peršalimas (neseniai termovizorium perėjau, tai matėsi profilių bėdos)...
Drėgmė apie 50 viduj. Norma.
Maziau? 30-35 - reiktų drėkintuvo
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 11:49)
<p></p><p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72017717" data-time="1519810934"> Rekūpo nėra, vyksta periodinis vėdinimas per šilumokaiti. Bet tas parasojimas - minimalistinis, nuo -15 - 18.... Nekreipiu dėmesio</blockquote> Priežastis per mažas vedinimas, gal ir drėgmes daug, bet jeigu netrukdo, tada viskas kaip ir gerai.
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 12:50)
Sakai jis naktį pirmo aukšto nevedina?</blockquote> Na aš pvz. nematau būtinybės vėdinti jeigu ten nieks nemiega. Juolab užsukus pirmą aukštą, nebereikia didesnio rekuperatoriaus greičio.
Namui daug sveikiau, kai vėdinamas visas ir nuolatos. Nereikia tokių nereikalingų žaidimų. Kiek ten susitaupo. Juokai.
Gal ir per mažas, aišku nesulyginamas su rekuperavimu. Bet ir šaltis, langų peršalimas (neseniai termovizorium perėjau, tai matėsi profilių bėdos)...
Negi taip blogai su komerlingu? Na jeigu iki kokiu 40 numuštum gal ir nebeliktų rasojimo. Tikiuosi viduje ne 18C palaikai, kas taip pat prisidėtų prie didesnės drėgmes.
Termovizuota prie -15. Tai profilio sandūra su paketu - šviečia. Pagelbėtų gal tik Cibulio naudotos "dešros", aplink paketą.
Viduj 20-21. Komfortabili drėgmė mums, atsimenant buvusi nama su g/k antresojėje , su 30-35 sausra....
Viduj 20-21. Komfortabili drėgmė mums, atsimenant buvusi nama su g/k antresojėje , su 30-35 sausra....
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 12:21)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72017759" data-time="1519812261"><div><p>Gal ir per mažas, aišku nesulyginamas su rekuperavimu. Bet ir šaltis, langų peršalimas (neseniai termovizorium perėjau, tai matėsi profilių bėdos)...
Maziau? 30-35 - reiktų drėkintuvo</p></div></blockquote><p></p><p>Negi taip blogai su komerlingu? Na jeigu iki kokiu 40 numuštum gal ir nebeliktų rasojimo. Tikiuosi viduje ne 18C palaikai, kas taip pat prisidėtų prie didesnės drėgmes.</p>
Maziau? 30-35 - reiktų drėkintuvo</p></div></blockquote><p></p><p>Negi taip blogai su komerlingu? Na jeigu iki kokiu 40 numuštum gal ir nebeliktų rasojimo. Tikiuosi viduje ne 18C palaikai, kas taip pat prisidėtų prie didesnės drėgmes.</p>
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 13:24)
Na kažkiek minimaliai prasivedins ir pirmas aukštas net nevedinant, bet turiu įtarimą jog pas Minta būtent 1a. aukšte langai "verkė". T.y. prie nepakankamo vėdinimo.
Galiu pritarti. Kol nebuvo vėdinimo, mano lauko durys net apšarmodavo. Dabar šerkšno nėra. Tik ties vyriais viršuje radau šiek tiek drėgmės.