Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 22:58)
Aišku, gali būti, kad mano matuoklis meluoja, kuo aš beje neabejoju, bet tikrai nemanau, kad taip stipriai, todėl man kyla abejonių dėl komfortabilaus drėgmės lygio ribų.

Matuoklio tikslumą galima įvertinti tiesiog jį idėjus į kokį puodą (ar kitą talpą), įpylus ten truputi vandens ir uždarius. Po kiek laiko, turi 100% pradėti rodyti. Arba bus galima įvertinti kiek maždaug padalų aukštyn/žemyn klysta.

P.S. 'Komfortabilus' drėgmės lygis kiekvienam skirtingas. Kaip ir temperatūros, spalvos, garso lygiai ir visi kiti pojūčiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 27 vasario 2018 - 22:20
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 21:58)
Apie tavo nesąmoningus išvedžiojimus apie mano rekupo palaikomus oro srautus patylėkim, sulauksi kai paviešinsiu savo matavimų duomenis, tada ir rašinėk, o ne burk.

Tu pats viską surašei. Jei savo žodžius laikai išvedžiojimais, tai negi pulsiu neigti. Tau geriau matyti.

Priminsiu, ką rašei savo bloge: be teno "Amalvos" rekūpas jau rudenį grąžina žemas temperatūras ir greitai atvėsina namą, laikei įjungęs 20-30 proc. našumą, rasojo langai, "puikiai" drėgmę palaikantis rotacinis įrenginys nesusitvarkė su drėgme, teko išbalansuoti oro srautus, minimaliai praverti langus, įjungti teną ir didinti našumą. Matavimai parodė, kad rotacinis Žiguliukas nepasiekia gamintojo deklaruotų oro kiekių ir žiauriai srebia elektrą.

Trumpai: rotaciniam būtina žiemą jungti teną, jo našumas mažesnis nei deklaruotas, jis dvigubai ar net trigubai daugiau srebia elektros, nepalaiko optimalios drėgmės.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 22:58)
Ką aš noriu pasakyti. Nors pas mane drėgmės matuoklis rodo 38% drėgmės lygį, kas užeina už deklaruojamų komforto ribų, bet kvėpuojant drėgmės trūkumo nesijautų jau kurį laiką, t.y. jos nesijautų net esant šiek tiek mažesniam drėgmės lygiui, be to man palaikyti 40% drėgmę nėra gerai, dėl kondensato. Todėl man kyla abejonių dėl deklaruoto komfortabilaus drėgmės lygio.

Tuoj pasirodys, kad plokšteliniai yra geriau, nes palaiko komfortiškesnę drėgmę nei upelius ant langų ir palangių paliekantis rotacinis įrenginys. Šaunuolis, Mintai, dar mėnesis kitas ir suprasi, kad klydai dėl rotacinių, plokšteliniai - geresni. Griūva kelis metus SM forume galybės žmonių (Edo, Minto, Raituzo ir t.t.) lipdytas rotacinio stabas, mitas. Kritinis mąstymas ir klaidų pripažinimas yra žingsnis į priekį. Tai vadinama tobulėjimu.

Beje, aš visą laiką sakiau, kad man 40 proc. drėgmė geriau nei 60 proc. Ir su 30 proc. drėgme viskas OK. Jei neklystu PHI minimalią tenkinančią normas laiko 30 proc. drėgmę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 vasario 2018 - 22:48
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 22:51)
Iš kiniečių jau užsakiau naujus elektros matuoklius, elektros sąnaudos šildymui ir vėdinimui visiems bus viešai prieinamos. Vėliau dajungsiu ir CO2 matuoklį.</p>

Aš tik trumpam ikišiu snapą, kad per jį negaučiau šiame mūšyje. Pasiteisinusių matuoklių linkus galėsi permesti, kai jau gausi juos ir pasileisi? Ramaus miego visiems!
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 02 27, 22:19)
Matuoklio tikslumą galima įvertinti tiesiog jį idėjus į kokį puodą (ar kitą talpą), įpylus ten truputi vandens ir uždarius. Po kiek laiko, turi 100% pradėti rodyti. Arba bus galima įvertinti kiek maždaug padalų aukštyn/žemyn klysta.

Aš matuoju su drėgmės surinkėju. Įjungi, palaikai maždaug 30min įjungtą ir tik paskui žiūri, nes tik įjungus visuomet "grybus" rodo ir tik po ~30min rodo pakankamai tiksliai, nes kai mano namo drėgmės lygį įvertino su profesionalia technika, mano drėgmės surinkėjo ir profesionalios įrangos duomenys buvo daugmaž panašūs.

Tai kad pradirba ~30 min, drėgmės lygio nesumažina. Kad drėgmės lygis mano name kristų bent jau 1%, reikia kad tas drėgmės surinkėjas pradirbtų daugiau nei parą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 27, 22:46)
Tu pats viską surašei.

Ech grybautojas.

Nerašysiu paklodžių neigiančių kiekvieną tavo pasakytą žodį, jau atsibodo. Tiems kam įdomu žvilgtelkit lapą, porą lapų atgal, ten viską rasit, nenoriu kartotis. Jau daugiau nei dešimt lapų tas pats per tą patį ir absoliučiai kiekvienas Cibulio argumentas yra paneigtas, o jis ir vėl, tas pats per tą patį.
Atsakyti

Aš tik trumpam ikišiu snapą, kad per jį negaučiau šiame mūšyje. Pasiteisinusių matuoklių linkus galėsi permesti, kai jau gausi juos ir pasileisi? Ramaus miego visiems!

Mano visi monitoringo sprendimai paties "lipdyti", jeigu pirkti firminius "sprendimus" bijau iš dviejų nulių zonos galima greitai "išlipti". Jeigu nenori užsiiminėti "nesąmonėm" kaip aš, gali paprasčiausiai į el. skydelį pasistatyti kad ir tuos pačius SDMxxx skaitliukus ir nusirasineti kas mėnesį sąnaudas :)

Nes ką aš darau, tai lituoklis rankoje, moduliai, sensoriai, programa Ardruino IDE su atitinkamom sensoriu bibliotekom. Paskutiniu metu dėl greitesnio rezultato perėjau praktiškai ant Easy ESP firmwaro su ESP8266 tipo modeliais kaip NodeMCU. Todel kad aš duomenys nuskaitau nuotoliniu būdu per wifi naudodamas MQQT protokolą ir viską atiduodu į raspbery su Openhab programine įranga. Easy ESP firmwaras turi nemažą sensoriu palaikymą, pakankamai lengva ir suprantama konfiguracija per WEB.

Jeigu nori normaliai stebėti elektros sąnaudas, reikėtų el. matuokliu su modbus.

SDM120 ir kiti SDMxxx tam visai tinkami, papildomai reikės RS485 į TTL modulio nuskaitymui jeigu jungiam prie ESP8266 plokščių, jos gali būti NodeMcu ar pvz Wemos d1. 

SDM120 ir kitus SDMxxx galima pigiai nupirkti aliexprese:

https://m.ru.aliexpr...ist.32349129725

RS485 į TTL  Ebay arba aliexprese

https://m.ru.aliexpr...ist.32832932266

Buvau kalbėjęs apie gerą CO2 sensoriu, radau gerą ir brangų. CDM1760 Figaro japonų firmos, turi daug privalumų lyginant su pigiais. Ji taip pat greitu metu turėtų palaikyti EasyESP firmwaras.

Atsakyti

Aš matuoju su drėgmės surinkėju. Įjungi, palaikai maždaug 30min įjungtą ir tik paskui žiūri, nes tik įjungus visuomet "grybus" rodo ir tik po ~30min rodo pakankamai tiksliai, nes kai mano namo drėgmės lygį įvertino su profesionalia technika, mano drėgmės surinkėjo ir profesionalios įrangos duomenys buvo daugmaž panašūs. Tai kad pradirba ~30 min, drėgmės lygio nesumažina. Kad drėgmės lygis mano name kristų bent jau 1%, reikia kad tas drėgmės surinkėjas pradirbtų daugiau nei parą.
Sakai 38% drėgmės ir rasoja langai kai už lauko -25C, visame name ar tik vienoje patalpoje? O prie intensyvesnio vėdinimo irgi rasoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 28 vasario 2018 - 07:23
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 07:22)
Sakai 38% drėgmės ir rasoja langai kai už lauko -25C, visame name ar tik vienoje patalpoje? O prie intensyvesnio vėdinimo irgi rasoja?

Sendien atsikėliau, kondensato nėra. Užkūriau auto -17°C. Įtariu kad taip, dėl -25°C. Nors jei rimtai, tai mano lauko termometrai visuomet rodo mažiau, nei kaimynų. Gali būti, kad mano krašte ir žemesnė temperatūra buvo užklydusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 vasario 2018 - 07:37
Visai , visai nera kondensato, net siauro ruoželio ???
Musu krašte vakar turbut šalcio pikas buvo, kokie -23. Tai kondensatas - kokie 2 cm apačioj

QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 07:36)
Sendien atsikėliau, kondensato nėra. Užkūriau auto -17°C. Įtariu kad taip, dėl -25°C. Nors jei rimtai, tai mano lauko termometrai visuomet rodo mažiau, nei kaimynų. Gali būti, kad mano krašte ir žemesnė temperatūra buvo užklydusi.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 07:14)
Jeigu nenori užsiiminėti "nesąmonėm" kaip aš, gali paprasčiausiai į el. skydelį pasistatyti kad ir tuos pačius SDMxxx skaitliukus ir nusirasineti kas mėnesį sąnaudas smile.gif

Jo, matyt tavo kelias ne man:) O nebūna skaitliukų su atmintim, kad nereiktų pirmą mėnesio dieną būtinai nuiminėti skaitliukų or galima būtų rasti praeito mėnesio duomenis. Arba per WiFi prisinungiamų? Tiesiog gal domėjotės! Jei taip - gal kas nors atmestumėt pasiteisinusių linkus?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 08:12)
Ech grybautojas.

Nerašysiu paklodžių neigiančių kiekvieną tavo pasakytą žodį, jau atsibodo. Tiems kam įdomu žvilgtelkit lapą, porą lapų atgal, ten viską rasit, nenoriu kartotis. Jau daugiau nei dešimt lapų tas pats per tą patį ir absoliučiai kiekvienas Cibulio argumentas yra paneigtas, o jis ir vėl, tas pats per tą patį.

Didžioji dalis forumo dalyvių puikiai supranta, kad tu sukčiauji ir neskelbi visų duomenų arba skelbi tik tai, kas tau paranku, patinka. Jie kaip aš tiesiai šviesia nesako, nors netiesiogiai pasakė: Vaikis, Vytas, Originalus ir t.t.

Nieko tu nepaneigei, nes didžioji dalis informacijos iš tavo blogo ir matavimų, kurių nuotrupas paskelbei.
1. Varinėjai rekūpą 20-30 proc. pajėgumu.
2. Rasojo langai.
3. Padidinai našumą iki 30-40 proc. (gal kartais ir 60 proc. laikei).
4. Išbalansavai oro srautus santykiu 30:40 proc.
5. Mikro ventiliacijai pravėrei langus.
6. Namas pradėjo greitai vėsti, nes grąžinama temperatūra net rudenį tesiekia 15 laipsnių. Varinėjant didesnius oro kiekius ir esant žemesnei temperatūrai ji krinta iki 12-13 laipsnių.
7. Geoterminis ėmė spragsėti kaip lašinių gabalas keptuvėje.
8. 30-40 proc. tavo rekuperatoriaus našumas tėra 110-120 kubų oro pagal matuoklį, realus ne daugiau 100 kubų.
9. Nepaskelbei kokius išmatavai tiekiamus ir paduodamus oro srautus, varikliams dirbant vienodu greičiu.
10. Maksimalus pagal matuoklį gautas oro kieki 277 kubų, nors kažkur užsiminei ir apie 311 kubų. Realus yra 20/23 proc. mažesnis ir realiai siekia iki 250 kubų.
11. Rotacinio rekuperatoriaus elektros sąnaudos yra 2-3 kartus didesnės nei plokštelinių.
12. Rotacinis nesusitvarko su drėgme.

Tai kuris čia grybautojas?

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 28, 08:14)
Mano visi monitoringo sprendimai paties "lipdyti", jeigu pirkti firminius "sprendimus" bijau iš dviejų nulių zonos galima greitai "išlipti". Jeigu nenori užsiiminėti "nesąmonėm" kaip aš, gali paprasčiausiai į el. skydelį pasistatyti kad ir tuos pačius SDMxxx skaitliukus ir nusirasineti kas mėnesį sąnaudas smile.gif

Būtent. Trifazis skaitliukas geoterminiam kainavo 60 eurų, paprastas kištukinis skaitliukas rekuperatoriui apie 14 eurų. Mano rekuperatorius ir geoterminis papildomai rodo daug įvairių duomenų, kuriuos galiu stebėti gyvai internetu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 28, 08:36)

Negi lango rėmas iš vidinės pusės atšalo iki 5-6C?
Atsakyti

Jo, matyt tavo kelias ne man:) O nebūna skaitliukų su atmintim, kad nereiktų pirmą mėnesio dieną būtinai nuiminėti skaitliukų or galima būtų rasti praeito mėnesio duomenis. Arba per WiFi prisinungiamų? Tiesiog gal domėjotės! Jei taip - gal kas nors atmestumėt pasiteisinusių linkus?

Jeigu nebaisu duomenis laikyti "debesyje" nusipirk mano minetus elektros matuoklius SDM120 ir surinksiu tau už gero vyno buteli visą monitoringa :) Galėsi telefono aplikacijoje matyti, visi duomenys bus siunčiami į emoncms.org "debesi".

Atsakyti