QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 21:58)
Apie tavo nesąmoningus išvedžiojimus apie mano rekupo palaikomus oro srautus patylėkim, sulauksi kai paviešinsiu savo matavimų duomenis, tada ir rašinėk, o ne burk.
Tu pats viską surašei. Jei savo žodžius laikai išvedžiojimais, tai negi pulsiu neigti. Tau geriau matyti.
Priminsiu, ką rašei savo bloge: be teno "Amalvos" rekūpas jau rudenį grąžina žemas temperatūras ir greitai atvėsina namą, laikei įjungęs 20-30 proc. našumą, rasojo langai, "puikiai" drėgmę palaikantis rotacinis įrenginys nesusitvarkė su drėgme, teko išbalansuoti oro srautus, minimaliai praverti langus, įjungti teną ir didinti našumą. Matavimai parodė, kad rotacinis Žiguliukas nepasiekia gamintojo deklaruotų oro kiekių ir žiauriai srebia elektrą.
Trumpai: rotaciniam būtina žiemą jungti teną, jo našumas mažesnis nei deklaruotas, jis dvigubai ar net trigubai daugiau srebia elektros, nepalaiko optimalios drėgmės.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 22:58)
Ką aš noriu pasakyti. Nors pas mane drėgmės matuoklis rodo 38% drėgmės lygį, kas užeina už deklaruojamų komforto ribų, bet kvėpuojant drėgmės trūkumo nesijautų jau kurį laiką, t.y. jos nesijautų net esant šiek tiek mažesniam drėgmės lygiui, be to man palaikyti 40% drėgmę nėra gerai, dėl kondensato. Todėl man kyla abejonių dėl deklaruoto komfortabilaus drėgmės lygio.
Tuoj pasirodys, kad plokšteliniai yra geriau, nes palaiko komfortiškesnę drėgmę nei upelius ant langų ir palangių paliekantis rotacinis įrenginys. Šaunuolis, Mintai, dar mėnesis kitas ir suprasi, kad klydai dėl rotacinių, plokšteliniai - geresni. Griūva kelis metus SM forume galybės žmonių (Edo, Minto, Raituzo ir t.t.) lipdytas rotacinio stabas, mitas. Kritinis mąstymas ir klaidų pripažinimas yra žingsnis į priekį. Tai vadinama tobulėjimu.
Beje, aš visą laiką sakiau, kad man 40 proc. drėgmė geriau nei 60 proc. Ir su 30 proc. drėgme viskas OK. Jei neklystu PHI minimalią tenkinančią normas laiko 30 proc. drėgmę.