QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 22:30)
... mano rekupas pučia +17°C temperatūrą prie 40%-40% variklių intensyvumo 133m³/h intensyvumas.
Nustatom, kad tiektų 70%-70% intensyvumu, kas atitiktų 215m³/h srautą ir žiūrim tiekiamo oro temperatūras be teno - per teksto apie temperatūrų pasikeitimą rašymo laikotarpį, t.y. grubiai per 1min-2min, prie tų pačių lauko sąlygų, mano tiekiamo oro temperatūra užkilo iki 17,4°C temperatūros
Ok, nustatai tu tuos 40/40 proc. Aš tavęs visą laiką klausiau, kiek oro paduoda ir kiek išmeta prie tokio nustatymo? Lygiai tas pats 70/70 proc. - kiek oro paduoda ir kiek išmeta? Gyvai minėjai, kad išmeta daugiau nei paduoda.
O tai reiškia, kad šiltas +22/+23 laipsnių patalpų oras, kurio tavo atveju išmeta 10-12 kubų daugiau (gal ir klystu dėl skaičių), rotoriuje pašildo mažesnį kiekį tiekiamo oro, kurio temperatūra ženkliai mažesnė (gal kokie 12 laipsnių ar mažiau). Tai yra ne kas kita kaip akivaizdus sukčiavimas disbalansu siekiant užkelti tiekiamo oro temperatūrą. Plokšteliniai elgiasi atvirkščiai: tiek mano, tiek vaikio išmeta mažesnį oro kiekį nei paduoda, t.y. išmetamu didesniu oru kiekiu nepašildo tiekiamo oro.
Man taip parašė "Ventek":
jei norime turėti vienodą oro masę, tai 22 laipsnių reikia 202 kubų oro, o 17 laipsnių laipsnių reikia 198 kubų oro. Tai yra tik kelių kubų klausimas. Štai kodėl plokšteliniai išmeta šiek tiek mažiau ne paduoda, nes jie oro srautą subalansuoja idealiai pagal oro masę. Taviškis elgiasi priešingai, o tai reiškia, kad specialiai gerina, pašildo tiekiamą orą ir išbalansuoja oro srautus. O tu dar specialiai nustatai disbalansą, bet iki šiol taip ir neatsakei į klausimą, kiek proc./kubų sukuri disbalanso metu. Kaip sako mano mažius -
cheating'i arba sukčiauji...
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 22:30)
... mano rekupas pučia +17°C temperatūrą prie 40%-40% variklių intensyvumo 133m³/h intensyvumas.
Nustatom, kad tiektų 70%-70% intensyvumu, kas atitiktų 215m³/h srautą ir žiūrim tiekiamo oro temperatūras be teno - per teksto apie temperatūrų pasikeitimą rašymo laikotarpį, t.y. grubiai per 1min-2min, prie tų pačių lauko sąlygų, mano tiekiamo oro temperatūra užkilo iki 17,4°C temperatūros, vat ir screenšutus staigiai padariau.
Tu šitą oro kiekį nurodai pagal matuoklį. Aš pagal matuoklį turiu du išmetamo oro skaičius - 97 kubai (pirmas greitis) ir kitas žingsnis - 215 kubų (antras greitis). Pirmu greičiu į namą grąžino 20,1 laipsnį, name buvo 21,2 laipsniai (pirmą greitį matavau po maksimalių visą dieną varinėtų oro kiekių, be to jau buvo vakaras ir vidaus temperatūra buvo kritusi nuo 21,5 iki 21,2), antru greičiu į namą grąžino 17,9 laipsnių, kuomet name buvo 21,5 laipsnio. Tavo atveju name 22/23 laipsniai, o kaitinant saulei ir dar daugiau, bet grąžino tik 17 laipsnių. Dar tikriausiai ir disbalansą buvai nustatęs, nes kitiems dar mažiau pūtė. Tiesa, palaikyti 1-2 min. įjungus norimą greitį, nepakanka. Reikia papūsti bent 15-30 min. Tada ir pasimato tikri skaičiai. Visais įmanomais atvejais
cheating'i.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 01:12)
Kas dėl temperatūros numušimo, tai tamsta teisus. Čia prieš šalčius ėjau miegoti su nustatytais didesniais oro srautais, tai jau tikrai vėsiau buvo, tad truputį srautus sumažinau ir kaip po išsisprendė problema.
Ir kiek tas truputį, truputį?.. Pasakyk, kad šalta buvo su 40-50 proc. našumu, todėl įkalei kokį 30 proc. Realiai varinėji labai mažus oro kiekius.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 00:54)
O ir dirba įsijungęs, kai matavau, tai mažiau nei 15 min. pradirbo. Tavo ŠS kiek 10 min dirba įsijungęs?
Maniškio vienas įsijungimas prie tokių šalčių trunka apie 1:45 ar 2 val. Mažiau nei 25-30 min. nesveika kompresoriui.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 01:12)
Aš nustatęs 1°C laipsnio histerizę, tai kadangi ŠS galingas, padirba ~15min ir išsijungia, nežinau po kiek laiko įsijungia vėl, bet tikrai pusės paros tai netrunka, įsijungia kitą kartą greičiau ir tai pakankamai neblogai kompensuoja bet kokį patalpų vėsinimą dėl ventiliacijos.
Dažnas? jei rimtai nežinau koks tas įsijungimų skaičius, bet nemanau kad sieks daugiau 8-10 kartų per parą. Kai pasiskaičiau kaip dažnai junginėjasi orinukai, apsiraminau, mano tikrai rečiau.
Mano histerizė irgi 1 laipsnis.
Štai čia matoma kaip dažnai per šiuos šalčius junginėjasi šilumos siurblys. Grafikas rodo, kad per parą įsijungia vos 3 kartus. Vienas įsijungimas prie tokių šalčių gali būti 1:45 ar 2 val. Efektyvus rekuperatorius, t.y. grąžinantis aukštą temperatūrą, optimaliai veikiantis siurblys ir saulė leidžia pasiekti, kad geoterminis namą baigia šildyti 8:30 val ryto, o kitas įsijungimas būna 19:30 val., t.y. geoterminio prastova trunka iki 11 val. Įsijungimų skaičius kaip minėjau 3-4 kartai. Teisingai Vaikis sako: tavo rekuperatorius per greitai atvėsina vidaus oro, todėl ir caksi geoterminis. Aišku, neatmestina ir tai, kad jis per galingas.