Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

Ok, nesuprantu aš tų rekupo schemų, Norėjai paaiškinti? Paaiškinsi gal ir aš mažiau klaidų darysiu.

Taip, nepasitikiu aš to prietaiso parodymais, bet tai, kad aš labiau pasitikėčiau tavo rekupo rodmenimis, nei to prietaiso, nereiškia, kad dabar reikia taikyti absoliučiai klaidingai pritaikytą paklaidos procentą. Ne, aš vis tik vadovausiuosi tais dydžiais, kuriuos turiu, nors ir nelaikysiu jais tikslumo etalonais. Bet kokiu atveju, šie dydžiai palyginami ir yra ženkliai tikslesni, nei po į jokius tikslumo rėmus netelpančio perskaičiavimo.

Mažink alkoholio kiekį, o ne taikyk šiuos klaidingai apskaičiuotus procentus.

Papildyta:

Tie kurie turit plokštelinius rekupus, pasakykit, ar turit galimybę nejungti tenų smile.gif.
Papildyta:

Jooo. Sunku dar kartą nueiti į tą patį postą, kur pateikiau 17 laipsnių temperatūrą? Ten visi rekupo greičiai surašyti. Ne nereikia jokio pagrido, vadovaukimės principu, kas garsiau šaukia tas teisesnis.

Galiu nejungti, yra nustatymas, bet tada disbalansuos srautus.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 00:29)
Taip, reikia dengti šildymo sistemai, tik šildymo sistemai padengti kainuoja 4 kartus pigiau nei tenui.

16 laipsnių pas mane nukrenta pakankamai retai, tik naktį per giliausius šalčius, bet tada sumažini oro srautus ir tie 16 labai greitai ištirpsta. Turint omenį, kad prie žemesnių temperatūrų labiau jaučiasi gaiva, srauto sumažinimas gaivos atžvilgiu beveik nejuntamas.

Eik pasakų bobutėm pasakoti. Toks kietas rekūpas, kad reikia išbalansuoti srautus, atidarinėti langus, nes matote name ežerai ir upės ant langų ir palangių. Tai kiek proc./aps. disbalansuoji? Jei atvažiuoti į svečius paputęs ir su slidininko apranga, tai tikriausiai šalta namuose.
Atsakyti

Taip, reikia dengti šildymo sistemai, tik šildymo sistemai padengti kainuoja 4 kartus pigiau nei tenui. 16 laipsnių pas mane nukrenta pakankamai retai, tik naktį per giliausius šalčius, bet tada sumažini oro srautus ir tie 16 labai greitai ištirpsta. Turint omenį, kad prie žemesnių temperatūrų labiau jaučiasi gaiva, srauto sumažinimas gaivos atžvilgiu beveik nejuntamas.
O kiek šildymui sąnaudos susidaro? Kad padengia 4 kart pigiau tas aišku, bet patalpos atvėsta per naktį net paduodant 18-19C jeigu norimą palaikyti +/- 22C. O paduodant 16C ar net 14C paryčiais tikrai bus šaltoka, termomase tiek neišlaiko. Man šiandien prisilde iki 26C, paryciais bus apie 22.5C prie paduodamos 19-19.5C. Šildymas įsijungs kokia 2-3 nakties. Panašus scenarijus buvo iš sekmadienio į pirmadienį. Praeitos paros šildymo sąnaudos 5.8 kwh. Vasario bendros šildymo ir karšto vandens 320kwh jeigu ateinančios dienos kaip siandien.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 26 vasario 2018 - 23:46
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 27, 00:36)
O kiek šildymui sąnaudos susidaro? Kad padengia 4 kart pigiau tas aišku, bet patalpos atvėsta per naktį net paduodant 18-19C jeigu norimą palaikyti +/- 22C</p>

Sakau, kad su slidininko apranga važinėja. Dar ir labiau atvėsta. Džiovina prieš 3 ar 5 metus pastatytą namą - langus atidaręs laiko. Negi prisipažins, kad elektros prisuka kaip XXX parduotuvė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 23:23)
Parodyk, kur prie to pačio greičio nurodytas ir ištraukiamo, ir tiekiamo oro kiekis.

QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 21:30)
Kas liečia temperatūrą, tai kai dabar už lango Googlas rodo -16°C temperatūrą mano rekupas pučia +17°C temperatūrą prie 40%-40% variklių intensyvumo 133m³/h intensyvumas.

Nustatom, kad tiektų 70%-70% intensyvumu, kas atitiktų 215m³/h srautą ir žiūrim tiekiamo oro temperatūras be teno - per teksto apie temperatūrų pasikeitimą rašymo laikotarpį, t.y. grubiai per 1min-2min, prie tų pačių lauko sąlygų, mano tiekiamo oro temperatūra užkilo iki 17,4°C temperatūros, vat ir screenšutus staigiai padariau.

bet tu iki šiol nieko panašaus nepateikei. Todėl sakau, kad esi melagis, demagogas ir man jau atsibodai. Įgrisai iki gyvo kaulo.

Nebūtų reikėję čia tiek nesąmonių apie vieną superinį rekupą paneigti, jau seniai būčiau parašęs. Ten pas mane šiek tiek daugiau matavimų nei pas tamstą atliktą, tad ir skelbt yra ką daugiau.

O tai, kad per patį nespėjau parašyti, jau šmeižti pradeda, tai pačio gero tono irgi nerodo. Nors iš kitos pusės ir taip čia visi gerai žino, koks tas tamstos tonas smile.gif.

Pasakiau, kad paviešinsiu duomenis, vadinas paviešinsiu ir tik nuo tamstos priklauso, kaip greitai. Akivaizdu, kad šiandien net nepradėsiu. Reikės tiek nesąmonių neigti ir rytoj, ir rytoj laiko pritrūksiu.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 23:23)
Gyvai sakei, kad tavo siurblys kas kelias valandas caksėjo - įsijungia ir išsijungia.

Kad kas porą valandų caksi tikrai nesakiau, bet taip, girdžiu kad caksi, ir man pačiam įdomu, kaip dažnai jis junginėjasi, rasiu laiko prisėsti, prie vaikio užvestos temos apie Rasberį ir elektros sąnaudų daviklį, gal tiksliau žinosiu, du, tris, keturis kart per parą mano ŠS įsijungia ar dažniau. Manau kad dažniau, bet tikrai neįsivaizduoju kaip. O ir dirba įsijungęs, kai matavau, tai mažiau nei 15 min. pradirbo. Tavo ŠS kiek 10 min dirba įsijungęs?
Atsakyti

Kodel pas kitus rotaciniu savininkus taip blogai be tenu?

papildyta

Toks dažnas on/off sveikatos kompresoriui neprideda....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 26 vasario 2018 - 23:57
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 23:36)
O kiek šildymui sąnaudos susidaro? Kad padengia 4 kart pigiau tas aišku, bet patalpos atvėsta per naktį net paduodant 18-19C jeigu norimą palaikyti +/- 22C. O paduodant 16C ar net 14C paryčiais tikrai bus šaltoka, termomase tiek neišlaiko.

Bet kokiu atveju, jei kalba eina apie tą patį oro srautą, tai jo pašildymas su tenu kainuos 4 kart brangiau nei ŠS.

Kas dėl temperatūros numušimo, tai tamsta teisus. Čia prieš šalčius ėjau miegoti su nustatytais didesniais oro srautais, tai jau tikrai vėsiau buvo, tad truputį srautus sumažinau ir kaip po išsisprendė problema.

Vis tik norėčiau atkreipti dėmesį į skirtumą tarp mano namo ir tamstos namo šildymo. Aš nustatęs 1°C laipsnio histerizę, tai kadangi ŠS galingas, padirba ~15min ir išsijungia, nežinau po kiek laiko įsijungia vėl, bet tikrai pusės paros tai netrunka, įsijungia kitą kartą greičiau ir tai pakankamai neblogai kompensuoja bet kokį patalpų vėsinimą dėl ventiliacijos.

prie paduodamos 19-19.5C. Šildymas įsijungs kokia 2-3 nakties.

Kai šildžiausi elektra tiktai naktį, tai privalėjau pašildyti tiekiamą orą per ventiliaciją, nes patalpų temperatūra būtų stipriai šokinėjusi iki šildymo naktį. Dabar, kai ŠS nuolatos palaiko užduotą temperatūrą, tokios problemos nėra.

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 23:55)
Kodel pas kitus rotaciniu savininkus taip blogai be tenu?</p>

pas mane didesnė vidaus t°, yra šioks toks disbalansas ir gal dar kažkokių niuansų. Beje, oro drėgmė patalpų viduje, atkreipiau dėmesį, kad kai stipriai numušiau drėgmės lygį patalpų viduje, pas mane stiriai išaugo paduodamos temperatūros. Tai gali būti sutapimas ir kitų niuansų, bet turiu įtarimą, kad prie mažesnio drėgmės lygio patalpų viduje taip pat didėja paduodamo temperatūra.

Toks dažnas on/off sveikatos kompresoriui neprideda....

Dažnas? jei rimtai nežinau koks tas įsijungimų skaičius, bet nemanau kad sieks daugiau 8-10 kartų per parą. Kai pasiskaičiau kaip dažnai junginėjasi orinukai, apsiraminau, mano tikrai rečiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 vasario 2018 - 00:34

Bet kokiu atveju, jei kalba eina apie tą patį oro srautą, tai jo pašildymas su tenu kainuos 4 kart brangiau nei ŠS.

Kas dėl temperatūros numušimo, tai tamsta teisus. Čia prieš šalčius ėjau miegoti su nustatytais didesniais oro srautais, tai jau tikrai vėsiau buvo, tad truputį srautus sumažinau ir kaip po išsisprendė problema.

Vis tik norėčiau atkreipti dėmesį į skirtumą tarp mano namo ir tamstos namo šildymo. Aš nustatęs 1°C laipsnio histerizę, tai kadangi ŠS galingas, padirba ~15min ir išsijungia, nežinau po kiek laiko įsijungia vėl, bet tikrai pusės paros tai netrunka, įsijungia kitą kartą greičiau ir tai pakankamai neblogai kompensuoja bet kokį patalpų vėsinimą dėl ventiliacijos.

Kai šildžiausi elektra tiktai naktį, tai privalėjau pašildyti tiekiamą orą per ventiliaciją, nes patalpų temperatūra būtų stipriai šokinėjusi iki šildymo naktį. Dabar, kai ŠS nuolatos palaiko užduotą temperatūrą, tokios problemos nėra.

Papildyta:

pas mane didesnė vidaus t°, yra šioks toks disbalansas ir gal dar kažkokių niuansų. Beje, oro drėgmė patalpų viduje, atkreipiau dėmesį, kad kai stipriai numušiau drėgmės lygį patalpų viduje, pas mane stiriai išaugo paduodamos temperatūros. Tai gali būti sutapimas ir kitų niuansų, bet turiu įtarimą, kad prie mažesnio drėgmės lygio patalpų viduje taip pat didėja paduodamo temperatūra.

Dažnas? jei rimtai nežinau koks tas įsijungimų skaičius, bet nemanau kad sieks daugiau 8-10 kartų per parą. Kai pasiskaičiau kaip dažnai junginėjasi orinukai, apsiraminau, mano tikrai rečiau.

orinuku reversa atitirpinimui skaiciuoja kaip kompresoriaus isijungima/isjungima. Bet reversas nera kazkas blogai, nes viskas veikia nepertraukiamai, kompresoriaus tepalas buna darbines temperaturos. O kai daromi paprasti on/off kas kelias valandas kompresoriui tai bus peilis.  Geoterminis neturetu junginetis 8-10 kart per para, reiskias jog pas tamsta rekuperatorius pakankamai atvesina nama jeigu toks on/off skaicius. Aisku jis pas tave ir x2 kart per galingas,

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 27 vasario 2018 - 06:49
QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 22:30)
... mano rekupas pučia +17°C temperatūrą prie 40%-40% variklių intensyvumo 133m³/h intensyvumas.

Nustatom, kad tiektų 70%-70% intensyvumu, kas atitiktų 215m³/h srautą ir žiūrim tiekiamo oro temperatūras be teno - per teksto apie temperatūrų pasikeitimą rašymo laikotarpį, t.y. grubiai per 1min-2min, prie tų pačių lauko sąlygų, mano tiekiamo oro temperatūra užkilo iki 17,4°C temperatūros

Ok, nustatai tu tuos 40/40 proc. Aš tavęs visą laiką klausiau, kiek oro paduoda ir kiek išmeta prie tokio nustatymo? Lygiai tas pats 70/70 proc. - kiek oro paduoda ir kiek išmeta? Gyvai minėjai, kad išmeta daugiau nei paduoda.

O tai reiškia, kad šiltas +22/+23 laipsnių patalpų oras, kurio tavo atveju išmeta 10-12 kubų daugiau (gal ir klystu dėl skaičių), rotoriuje pašildo mažesnį kiekį tiekiamo oro, kurio temperatūra ženkliai mažesnė (gal kokie 12 laipsnių ar mažiau). Tai yra ne kas kita kaip akivaizdus sukčiavimas disbalansu siekiant užkelti tiekiamo oro temperatūrą. Plokšteliniai elgiasi atvirkščiai: tiek mano, tiek vaikio išmeta mažesnį oro kiekį nei paduoda, t.y. išmetamu didesniu oru kiekiu nepašildo tiekiamo oro.

Man taip parašė "Ventek": jei norime turėti vienodą oro masę, tai 22 laipsnių reikia 202 kubų oro, o 17 laipsnių laipsnių reikia 198 kubų oro. Tai yra tik kelių kubų klausimas. Štai kodėl plokšteliniai išmeta šiek tiek mažiau ne paduoda, nes jie oro srautą subalansuoja idealiai pagal oro masę. Taviškis elgiasi priešingai, o tai reiškia, kad specialiai gerina, pašildo tiekiamą orą ir išbalansuoja oro srautus. O tu dar specialiai nustatai disbalansą, bet iki šiol taip ir neatsakei į klausimą, kiek proc./kubų sukuri disbalanso metu. Kaip sako mano mažius - cheating'i arba sukčiauji...
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 22:30)
... mano rekupas pučia +17°C temperatūrą prie 40%-40% variklių intensyvumo 133m³/h intensyvumas.

Nustatom, kad tiektų 70%-70% intensyvumu, kas atitiktų 215m³/h srautą ir žiūrim tiekiamo oro temperatūras be teno - per teksto apie temperatūrų pasikeitimą rašymo laikotarpį, t.y. grubiai per 1min-2min, prie tų pačių lauko sąlygų, mano tiekiamo oro temperatūra užkilo iki 17,4°C temperatūros, vat ir screenšutus staigiai padariau.

Tu šitą oro kiekį nurodai pagal matuoklį. Aš pagal matuoklį turiu du išmetamo oro skaičius - 97 kubai (pirmas greitis) ir kitas žingsnis - 215 kubų (antras greitis). Pirmu greičiu į namą grąžino 20,1 laipsnį, name buvo 21,2 laipsniai (pirmą greitį matavau po maksimalių visą dieną varinėtų oro kiekių, be to jau buvo vakaras ir vidaus temperatūra buvo kritusi nuo 21,5 iki 21,2), antru greičiu į namą grąžino 17,9 laipsnių, kuomet name buvo 21,5 laipsnio. Tavo atveju name 22/23 laipsniai, o kaitinant saulei ir dar daugiau, bet grąžino tik 17 laipsnių. Dar tikriausiai ir disbalansą buvai nustatęs, nes kitiems dar mažiau pūtė. Tiesa, palaikyti 1-2 min. įjungus norimą greitį, nepakanka. Reikia papūsti bent 15-30 min. Tada ir pasimato tikri skaičiai. Visais įmanomais atvejais cheating'i.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 01:12)

Ir kiek tas truputį, truputį?.. Pasakyk, kad šalta buvo su 40-50 proc. našumu, todėl įkalei kokį 30 proc. Realiai varinėji labai mažus oro kiekius.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 00:54)
O ir dirba įsijungęs, kai matavau, tai mažiau nei 15 min. pradirbo. Tavo ŠS kiek 10 min dirba įsijungęs?

Maniškio vienas įsijungimas prie tokių šalčių trunka apie 1:45 ar 2 val. Mažiau nei 25-30 min. nesveika kompresoriui.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 01:12)
Aš nustatęs 1°C laipsnio histerizę, tai kadangi ŠS galingas, padirba ~15min ir išsijungia, nežinau po kiek laiko įsijungia vėl, bet tikrai pusės paros tai netrunka, įsijungia kitą kartą greičiau ir tai pakankamai neblogai kompensuoja bet kokį patalpų vėsinimą dėl ventiliacijos.

Mano histerizė irgi 1 laipsnis. Štai čia matoma kaip dažnai per šiuos šalčius junginėjasi šilumos siurblys. Grafikas rodo, kad per parą įsijungia vos 3 kartus. Vienas įsijungimas prie tokių šalčių gali būti 1:45 ar 2 val. Efektyvus rekuperatorius, t.y. grąžinantis aukštą temperatūrą, optimaliai veikiantis siurblys ir saulė leidžia pasiekti, kad geoterminis namą baigia šildyti 8:30 val ryto, o kitas įsijungimas būna 19:30 val., t.y. geoterminio prastova trunka iki 11 val. Įsijungimų skaičius kaip minėjau 3-4 kartai. Teisingai Vaikis sako: tavo rekuperatorius per greitai atvėsina vidaus oro, todėl ir caksi geoterminis. Aišku, neatmestina ir tai, kad jis per galingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 vasario 2018 - 09:14

Paskambinau Amalvai ir paklausiau prie kokių našumo skaičiuotas temperaturinis efektyvumas kurie jie pateikia. Domekt R400v modelį kurio maks našumas 287m3/h laboratoriniai bandymai daryti prie 70proc. našumo, kai vidaus temperatūra 22C ir drėgnumas tik 22%.  Prie didesnio drėgnumo skaičiai bus kitokie. Reikšmės be teno:

-23C lauke, į vidų paduos 15.2C 

-15 C lauke, į vidų paduos 16.4C

-10C lauke, į vidų paduos 17.2C 

-5C lauke, į vidų paduos 17.9C 

0C lauke, į vidų paduos 18.7C 

Mintai nurodydamas lauko temperatūra truputi klaidini visus, gi pas tave taip pat nėra trumpas oro padavimo ortakis iš lauko. Oras turėtų sušilti kažkiek. Suprantu jog pas tave nėra kiek žinau lauko temperatūros daviklio rekuperaturiuje.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 27 vasario 2018 - 09:26
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 22:44)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Orginalus" data-cid="72015861" data-time="1519675977"> Skaiciuoju nuo 300m3, sausi pas mane varinejo 150-170m2, nes buvo dregnesnis oras ir reikejo daugiau vedinimo. Buvo nustatyta, kad pustu 19.5c . Taip sanaudos didesnes 3 eurais, kas yra visiskai niekas. O jau tavo permoketi 1500 eur. Uz rekupa yra jau dideli pinigai. Man is esmes jokio skirtumo ar 2.5 eur mokesiu ziema ar 5.5 eur . Uz 3 eur. Realiai nieko nenusipirksi. O darba atlieka ta pati ir rezultata gainam vienoda.</blockquote> Na nebėra tas zhenderis toks brangus kaip visi bandot pavaizduoti, entalpinis 350 kubų kainuoja 2600 eur, Amalvos rotacinis modelis kuris tiek išspaustu kainuotu apie 1800 eur. Kur 1500 eur skirtumas?

Cia ne Lietuvoje tokia kaina,ir tikriausiai tuscias,reikia dar tena pirkt dar wifi modulis ir kita. Lietuvoje siule 3300 nesideresus. Uz rotacini as mokejau 1300 eur.
Atsakyti

Cia ne Lietuvoje tokia kaina,ir tikriausiai tuscias,reikia dar tena pirkt dar wifi modulis ir kita. Lietuvoje siule 3300 nesideresus. Uz rotacini as mokejau 1300 eur.

Pilnas tik be wifi. Už kokį rotacini? 400v kuris pučia max tik 289 kubus? Jeigu lyginti, tai bent panašiu parametru pagal kubus reikėtų.

Atsakyti