Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Vytas_ @ 2018 02 26, 21:36)
Zhender gali temperatūra pasireguliuoti, nustatyti norimą kaip suprantu iš instrukcijos

Ne tik tikiu, aš esu įsitikinęs kad galima. Klausimas, kaip lengvai tai galima padaryti? Taip pat paprasta, kaip komfovent rekuperatoriuose, ar be manualo to nepadarysi? RTFM?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 23:47)
Beje, ir Cibulis susigaudė savo oro srautus, panašu, kad panaikino savo name disbalansą ir ką turim, ogi pas jį tiekia 17°C temperatxros orą, tokį patį, kaip ir mano rekupas.

Nusišneki ir meluoji. Maniškis pūtė 17,9 laipsnio pagal rekupą varinėdamas 170 kubų oro, o pagal matuoklį 203/215 kubus oro. Tavo oro kiekiai tikrai buvo mažesni ir oro srautas išbalansuotas gerinti tiekiamą orą.
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2018 02 26, 21:36)
Zhender gali temperatūra pasireguliuoti, nustatyti norimą kaip suprantu iš instrukcijos

Ne tik tikiu, aš esu įsitikinęs kad galima. Klausimas, kaip lengvai tai galima padaryti? Taip pat paprasta, kaip komfovent rekuperatoriuose, ar be manualo to nepadarysi? RTFM?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 23:48)
Aš niekad nesakiau, kad disbalansas yra blogai, todėl ir pats jį naudoju. Disbalansas yra teisingas rekuperatoriaus eksploatavimo nustatymas

Prasideda... Jau keičia dainelę. Gaila man laiko su tokiu užsispyrusiu meluotoju, kuris net normaliai nesugeba paskelbti ką išmatavo: paduodamus ir tiekiamas oras, elektros sąnaudos, grąžinama temperatūra, disbalanso skirtumas, drėgmė ir t.t.

Aš niekada nesiekiau įrodyti, kad "Zehnderis" geresnis, nors tai akivaizdu. Mane tiesiog erzina tokie užsispyrę meluotojai, kurie visus kitus kaltina, bet pats nieko nežino apie savo įrenginį. Kuomet pamatuoji, pasirodo, kad visi parametrai prastesni ir neatitinka gamyklinių. Visų kitų "Amalvos" rekupai pučia žemesnę temperatūrą, bet pono statybų eksperto - daug aukštesnę. Informacija slepiama, nutylima ir t.t. Dabar viską vaikiškai neigia, jo Žiguliukas kitoks nei kitų Žiguliukai. Tiuninginis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 vasario 2018 - 23:04
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 21:42)
Cituoju: Nesupratau aš komfovento schemų, bet kaip supratau, esant tokiam ortakyno pasipriešinimui, maksimalus mano rekupo oro srautas prie 100% bus 350m³/h.

Ok, nesuprantu aš tų rekupo schemų, Norėjai paaiškinti? Paaiškinsi gal ir aš mažiau klaidų darysiu.

Cituoju: Jei rimtai, aš dabar turbūt tavo rekupo duomenimis labiau pasitikėčiau, nei tuo prietaisu, kuriuo matavom.

Taip, nepasitikiu aš to prietaiso parodymais, bet tai, kad aš labiau pasitikėčiau tavo rekupo rodmenimis, nei to prietaiso, nereiškia, kad dabar reikia taikyti absoliučiai klaidingai pritaikytą paklaidos procentą. Ne, aš vis tik vadovausiuosi tais dydžiais, kuriuos turiu, nors ir nelaikysiu jais tikslumo etalonais. Bet kokiu atveju, šie dydžiai palyginami ir yra ženkliai tikslesni, nei po į jokius tikslumo rėmus netelpančio perskaičiavimo.

reikia mažinti 23 proc.

Mažink alkoholio kiekį, o ne taikyk šiuos klaidingai apskaičiuotus procentus.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 21:44)
Tie, kurie turit "Amalvos" aparatus, pasakykite: jungiate teną ar ne? Šiuo metu.

Tie kurie turit plokštelinius rekupus, pasakykit, ar turit galimybę nejungti tenų smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 22:00)
Mintas dabar išsikalinės ir nesakys, kokiu skirtingu našumu/greičiu varinėjo variklius.

Jooo. Sunku dar kartą nueiti į tą patį postą, kur pateikiau 17 laipsnių temperatūrą? Ten visi rekupo greičiai surašyti. Ne nereikia jokio pagrido, vadovaukimės principu, kas garsiau šaukia tas teisesnis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 00:06)
Ok, nesuprantu aš tų rekupo schemų, Norėjai paaiškinti? Paaiškinsi gal ir aš mažiau klaidų darysiu.
Taip, nepasitikiu aš to prietaiso parodymais, bet tai, kad aš labiau pasitikėčiau tavo rekupo rodmenimis, nei to prietaiso, nereiškia, kad dabar reikia taikyti absoliučiai klaidingai pritaikytą paklaidos procentą. Ne, aš vis tik vadovausiuosi tais dydžiais, kuriuos turiu, nors ir nelaikysiu jais tikslumo etalonais. Bet kokiu atveju, šie dydžiai palyginami ir yra ženkliai tikslesni, nei po į jokius tikslumo rėmus netelpančio perskaičiavimo.

Vartotojas. Vėl viskas atvirkščiai. Tu gal atviršktukas? Kiek kartų per dieną keiti nuomonę? Vakar tiksliau rodė mano rekupas, šiandieną - jau išorinis matuoklis.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 00:09)
Mažink alkoholio kiekį, o ne taikyk šiuos klaidingai apskaičiuotus procentus.

Kai neturi kuo įžeisti, tai varai kaip papuola. Žema ir šlykštu. Aš visiškais blaivas.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2018 02 26, 22:12)
Taip sanaudos didesnes 3 eurais,

Kai Cibulio rekupas prisuko virš 8€ per mėnesį, prie tų pačių oro srautų, vadovaujantis to pačio matavimo prietaiso parodymais nustatytais oro srautais, mano rekupas būtų prisukęs tik 5€.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 00:09)
Jooo. Sunku dar kartą nueiti į tą patį postą, kur pateikiau 17 laipsnių temperatūrą? Ten visi rekupo greičiai surašyti. Ne nereikia jokio pagrido, vadovaukimės principu, kas garsiau šaukia tas teisesnis.

Demagoge, man jau tikrai su tavo bukumu trūksta kantrybė. Parodyk, kur prie to pačio greičio nurodytas ir ištraukiamo, ir tiekiamo oro kiekis. Tu savo duomenis su maniškiais lyginai pagal rekuperatoriaus rodomus skaičius, o ne pagal matuoklio. Žemiau pateikiau matuoklio duomenis, bet tu iki šiol nieko panašaus nepateikei. Todėl sakau, kad esi melagis, demagogas ir man jau atsibodai. Įgrisai iki gyvo kaulo.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 00:16)
Kai Cibulio rekupas prisuko virš 8€ per mėnesį, prie tų pačių oro srautų, vadovaujantis to pačio matavimo prietaiso parodymais nustatytais oro srautais,  mano rekupas būtų prisukęs tik 5€.

Taviškis būtų prisukęs 16 eurų. Bet tu gi langus atsidaręs vėdinaisi. Gyvai sakei, kad tavo siurblys kas kelias valandas caksėjo - įsijungia ir išsijungia.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 22:17)
Toks protingas statybininkas ir taip nusišneki. Maniškis varinėdamas 170 kubų pagal rekupą arba 215 pagal matuoklį, kai name buvo apie 21 laipsnis, grąžino 18 laipsnių. Ar čia šalta? Kiti rotaciniuose jungia teną, kad pūstų ne 13-14, o 19,5 laipsnių. Beje, šiuo metu name 20,9, grąžiną 20,2 laipsnius. Ir dar, pone statybų eksperte, pats sakei, kad 170 kubų per daug. Jei sumažinčiau našumą iki tokio, kokį tu laikai (apie 120 kubų), tai maniškis pūstų 18,5, o gal ir 19 laipsnių.

Nežinau, kaip pas tave, bet kai buvau pas kitus Zender turėtojus šį savaitgalį, nors man atrodo, tai buvai tamsta, tai tavo rekupas rodė laipsnius prasidedančius 17°C iki kablelio. Kam dabar visiems meluoti apie 18C?

Name termometrai rodė 21,5C bet pašvietė saulutė ir ten tikrai buvo karšta.

Kiti rotaciniuose turi 13-14, o dar kiti ir visą 17C, ir tą leme truputį daugiau faktorių, nei žodis rotacinis.
Atsakyti

Elementariai per meniu nusistatai norimus greičius. Gali net disbalansa nusistatyti, bet tam reikės dar kitur pakeisti jog leistu disbalansuoti nes gamykliniai nustatymai yra veikti be disbalanso.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 27, 00:25)
Nežinau, kaip pas tave, bet kai buvau pas kitus Zender turėtojus šį savaitgalį, nors man atrodo, tai buvai tamsta, tai tavo rekupas rodė laipsnius prasidedančius 17°C iki kablelio. Kam dabar visiems meluoti apie 18C?

Name termometrai rodė 21,5C bet pašvietė saulutė ir ten tikrai buvo karšta.

Kiti rotaciniuose turi 13-14, o dar kiti ir visą 17C, ir tą leme truputį daugiau faktorių, nei žodis rotacinis.

Tai girtas buvai? Žiūriu, ko toks įtartinais vaikščiojai vos nuo laiptų nenusiritai. Kadangi buvai užpylęs, tai nematai, kad 17 pūtė maksimaliu greičiu.

Kur tau nebus karštas, jei atvažiuoji priputęs ir dar su slidininko apranga. Ir su kuo aš susidėjau... Gerai, kad tik vienas kaimynas matė.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 22:18)
Suvartoja mažiau be tenu, bet nuostolius per vėdinima reikia dengti šildymo sistema labiau. Sutik 16 laipsnių paduodamas nera komfortas.

Taip, reikia dengti šildymo sistemai, tik šildymo sistemai padengti kainuoja 4 kartus pigiau nei tenui.

16 laipsnių pas mane nukrenta pakankamai retai, tik naktį per giliausius šalčius, bet tada sumažini oro srautus ir tie 16 labai greitai ištirpsta. Turint omenį, kad prie žemesnių temperatūrų labiau jaučiasi gaiva, srauto sumažinimas gaivos atžvilgiu beveik nejuntamas.
Atsakyti