Ačiū, dabar jau aišku.
Ačiū, dabar jau aišku.
Gerai matau, nebūtina didžiosiomis raidėmis rašyti. Ar matei, kur tave prigavau su melu. Kodėl neatsakai? Kas meluoja?
Šiaip jei aš teisingai suprantu naudojamus terminus, tai išmetant daugiau oro, nei paduodant į pastatą ir yra jo viduje sukuriamas mažesnis, nei aplinkos slėgis. T.y. disbalansas be teoriškai kenksmingų pasekmių konstruktyvui.
As nzn, kad tiksliai paduoda 110m3, nes jei pasakyciau, kad dirba 33% nasumu, klaustumet kiek. As rasiau, kad sausi priduko nepilbai 6 eur. Si menesi nepasakysiu, nes buvo di gus elektra ir matuoklis nusinulino.
Mano priespresiniu tiek pat praktiškai prisuko su tenais apie 125m3/h našumu. Viduje 22C-22.5C. Vasaris jau matau bus daugiau.
Neturi jis tų 300 kubų. Minto Žiguliukas tai įrodė. Todėl varinėjai tikrai mažesnį kiekį oro: įtariu iki 130 kubų. Tai visgi 3 eurais daugiau prisuko. Aš skirtingai nei Žiguliukų vairuotojai nesakau, kad "Zehnderis" pigus. Tai jo vienintelis minusas. Visais kitais gauna Žiguliukai. Tik Žiguliukų vairuotojai bijo pripažinti. Štai dabar akivaizdžiai parodei, kiek prisukai elektros per mėnesį.
Nichreną, Amalvos rekupas turi teną ir gali pakelti tiekiamo oro temperatūrą iki 30°C.
Cibuli, tavo rekupas turi teną, tai gal jis gali žiemą pūsti ne šaltą 17°C temperatūros orą, kokį pūtė kai lauke buvo pakankamai šilta savaitgalį, o sakykim šiltesnį, komfortabilų pav 22°C temperatūros orą? 30°C?
Negali? Turi teną ir negali šilto oro pūsti? Nesuprantu už ką tu tokius pinigus mokėjai, jei tavo rekupas net turėdamas teną, gali pūsti tik šaltą orą.
Ai tiesa, jis dar ir ne mąstyti mokantiems žmonėms, o mąstymo poreikio neturintiems padarams skirtas, nes turi tik 4 padėčių jungiklį, kad net mąstyti nemokantis padaras galėtų nustatyti tik tai, kas jam leista. Jokios galimybės įrenginį lengvai pritaikyti pagal savo poreikius.
Kainos gal neliečiam? Nors iš kitos pusės, kodėl gi ne. Moki už dafiga brangių daviklių, kurie rekuperatoriaus savininkui neatneša absoliučiai jokios praktinės naudos. Kam rekuperatoriaus vartotojui reikia žinoti visas rekuperatoriaus operuojamas temperatūras? Šilčiau gyvens dėl to? Mažiau už elektrą mokės? Ne, tik grynai žingeidumo patenkinimui, bet ir vėl, kas iš to, jei vis tiek paskui jokių veiksmų su rekuperatoriaus valdymu jis neturės galimybės atlikti. Kam visa tai? Tik tam, kad brangiau mokėti?
Filtrai, ten statosi tik G4 filtrai, tad tiekiamas oras ženkliai prasčiau išvalomas. Aišku ir pasipriešinimas dėl to mažesnis, bei gražiau atrodo, rekuperatoriaus duomenys, bet argi rekuperatoriaus vartotojas apie tai ką nors nutuokia. Tigi, ne tik prasčiau išvalytu oru to rekuperatoriaus savininkai kvėpuos, bet ir šilumokaitis greičiau užsiterš. Be to, kadangi šilumokaitis entalpinis, tai jis neplaunamas, tad kuo greičiau šilumokaitis užsiterš, tuo greičiau vartotojas bus priverstas pirkti naują šilumokaitį. Vat koks geras biznis. Aišku, kad vartotojui negalima leisti statytis aukštesnės nei G4 klasės filtrų. Pelno nebus iš šilumokaičių pardavinėjimo.
Beje dar, Rotacinis rekupas net ir per didžiausius šalčius gali dirbti be tenų, todėl jis suvartoje kartais mažiau elektros energijos net už patį tobuliausią priešpriešinių srautų rekuperatoriaus variantą, kuris net su entalpiniu šilumokaišiu privalo jungti teną prie ženkliai mažesnių temperatūrų, nei deklaruoja gamintojas. Taigi, konkretaus rekupo gamintojas vienareikšmiškai meluoja.
Papildyta:
Šita žinutė buvo parašyta jau po to, kai vienas iš "TA PATĮ ĮRENGINĮ TURINČIŲ" jau pasakė, kad pas jį "NE TOKS PATS ĮRENGINYS".
CIBULIS MELUOJA
CIBULIS MELUOJA
EILINĮ KARTĄ CIBULIS MELUOJA
Entalpinis plaunamas, kažką blogai perskaitei.
Jis iki šiol neatsakė į tavo prieš mėnesį užduota klausimą, kiek prisuka elektros šildymui. Anksčiau sugebėdavo išskaičiuoti, o dabar jau neišeina. Bijo paskelbti bendrus šildymo ir vėdinimo duomenis.
Papildyta:
Statybų eksperte, kada atsakysi į šiuos klausimus?
Papildyta:
Patalpoje sukuriamas mažesnis slėgis (daugiau oro išsiurbiama), todėl lauko slėgis yra didesnis ir mano supratimu per konstrukcijas iš lauko į vidų ir skverbiasi oras. Kitas dalykas, kad išmesdamas daugiau oro nei paduoda, rekuperatorius pašildo tiekiamą orą. O tai reiškia - sukčiauja.
Papildyta:
Būtent. Bet tu jam nesakyk. Bent kažkur jausis turintis kietą Žiguliuką.
Papildyta:
Kad galėčiau su tokiu neišmanėliu kaip tu ginčytis. Aš tau faktus pateikiu, o tu iš kavos tirščių buri.
Skaiciuoju nuo 300m3, sausi pas mane varinejo 150-170m2, nes buvo dregnesnis oras ir reikejo daugiau vedinimo. Buvo nustatyta, kad pustu 19.5c . Taip sanaudos didesnes 3 eurais, kas yra visiskai niekas. O jau tavo permoketi 1500 eur. Uz rekupa yra jau dideli pinigai. Man is esmes jokio skirtumo ar 2.5 eur mokesiu ziema ar 5.5 eur . Uz 3 eur. Realiai nieko nenusipirksi. O darba atlieka ta pati ir rezultata gainam vienoda.Na nebėra tas zhenderis toks brangus kaip visi bandot pavaizduoti, entalpinis 350 kubų kainuoja 2600 eur, Amalvos rotacinis modelis kuris tiek išspaustu kainuotu apie 1800 eur. Kur 1500 eur skirtumas?
Tuo Zhenderio manuala pavartysiu, reikia pažiūrėt ar galima kaip Amalvoj, tiekiamo temperatūrą nustayti. O tada lyginam sąnaudas, kai tiekiamos temperatūros vienodos.
Tai visgi tavo AC ar EC. Taip pat minėjai, kad buvo skaičiuotas sistemos pasipriešinimas. Kokie jie ant paduodamo ir grąžinamo?
Kas dėl temperatūros, tai taip, pritariu, kai pučia 14C temperatūros oras į galvą, tai tikrai nekvepia komfortu, aš konkrečią situaciją įvardinčiau - nesveika, nes didelė tikimybė perpūsti kaklą ir gauti nervų šaknelių uždegimą.
Aišku, galima kaltinti tiekiamo oro temperatūrą, bet... Kai žmonės namus vėdina "natūraliai" ir į patalpų vidų patenka šių dienų lauko temperatūra sakykim -25C. Sutik kad tokia temperatūra žiūrisi daug nekomfortabiliau už +14C.
Taigi, kame problema, tiekiamo vėdinamo oro temperatūroje, ar neteisingai parinktame oro padavimo taške.
Jei jau privelta klaidų parenkant netinkamus oro padavimo taškus, niekur nedingsi, reiks spręsti šią problemą ir taisyti padėtį, rekuperatoriuje sumontuoto teno pagalba.
Ir vėl. Ar būtinai teno?
Aš niekad nesakiau, kad disbalansas yra blogai, todėl ir pats jį naudoju. Disbalansas yra teisingas rekuperatoriaus eksploatavimo nustatymas, beje, Verteris ir labai į temą įsiterpė šia tema. Disbalansas neigiamą vaizdą įgavo tik po to, kai buvo pradėta girtis nerealiais plokštelinių rekuperatorių eksploataciniais rodikliais neatitinkančiais realybės. Taip, esant disbalansui rekuperatorius rodo labai gražius NVK skaičiukus, bet tai realiai yra apgaulingas NVK, būtent todėl į disbalansą ir buvo rodoma. Beje, ir Cibulis susigaudė savo oro srautus, panašu, kad panaikino savo name disbalansą ir ką turim, ogi pas jį tiekia 17°C temperatxros orą, tokį patį, kaip ir mano rekupas. Na bet ne apie tai. Taigi, disbalansas blogai tik tuo, kad plokštelinių rekuperatorių turėtojai gali akis badyti rotorinių rekuperatorių savininkams, aiškindami, kad plokštelinių rekupų NVK melagingai aukštesnis už rotorinių. Visais kitais atvejais disbalansas yra gerai, ir realiai reikėtų jį bent minimaliai palaikyti. Tai bus sveikiau, ne tik rekupui, bet ir visai namo konstrukcijai.
Taigi, aš ir dabar, išsimatavęs oro srautus, ir tai žinodamas vis dar palaikau disbalansą, bet tik tokį, kokį sukuria mano skirtingas ortakyno pasipriešinimas. Per didelis disbalansas sausina orą, tad irgi negerai.
Taigi, temperatūrą galima kelti ne tik teno pagalba, bet ir minimalaus disbalanso pagalba.
Ką dar norėčiau pastebėti. Jei jau rotorinis įrengiys sugebėjo išsausinti orą, vadinasi tame name palaikomas per daug didelis oro srautas. Jei rimtai, tai aš ir vėl matau, ortakyno projektavimo problemą. Galiu lažintis, kad yra patalpų, kuriose oras ir paduodamas ir ištraukiamas toje pat patalpoje. Tai didina oro srauto poreikį ir visai neprisideda prie gaivaus oro tame name dydžio.
Esant taip suprojektuotam ortakynui, norėdamas turėti tą pat oro gaivą esi priverstas rekuperatoriumi vaikyti ženkliai didesnius oro srautus.
Bet ir vėl, dėl blogo ortakyno projekto kaltinti rekupą bei tiekiamo oro temperatūrą, kad per daug intensyviai pučia orą per neteisingoje vietoje sumontuotą difuzorių nu irgi truputį ne tas. Jei 14C temperatūros oras net per tą patį difusorių būtų pučiamas ženkliai mažesniu intensyvumu, kol pasiektų žmogų, jau spėtų sušilti iki kambario temperatūros ir tikrai negalėtų būti nekomfortabilios temperatūros.
Čia jau visiškas Žiguliukų sutriuškinimas - ant posūkio iš trasos išliekė.
Kas dėl temperatūros, tai taip, pritariu, kai pučia 14C temperatūros oras į galvą, tai tikrai nekvepia komfortu, aš konkrečią situaciją įvardinčiau - nesveika, nes didelė tikimybė perpūsti kaklą ir gauti nervų šaknelių uždegimą.
Aišku, galima kaltinti tiekiamo oro temperatūrą, bet... Kai žmonės namus vėdina "natūraliai" ir į patalpų vidų patenka šių dienų lauko temperatūra sakykim -25C. Sutik kad tokia temperatūra žiūrisi daug nekomfortabiliau už +14C.
Taigi, kame problema, tiekiamo vėdinamo oro temperatūroje, ar neteisingai parinktame oro padavimo taške.
Jei jau privelta klaidų parenkant netinkamus oro padavimo taškus, niekur nedingsi, reiks spręsti šią problemą ir taisyti padėtį, rekuperatoriuje sumontuoto teno pagalba.
Ir vėl. Ar būtinai teno?
Aš niekad nesakiau, kad disbalansas yra blogai, todėl ir pats jį naudoju. Disbalansas yra teisingas rekuperatoriaus eksploatavimo nustatymas, beje, Verteris ir labai į temą įsiterpė šia tema. Disbalansas neigiamą vaizdą įgavo tik po to, kai buvo pradėta girtis nerealiais plokštelinių rekuperatorių eksploataciniais rodikliais neatitinkančiais realybės. Taip, esant disbalansui rekuperatorius rodo labai gražius NVK skaičiukus, bet tai realiai yra apgaulingas NVK, būtent todėl į disbalansą ir buvo rodoma. Beje, ir Cibulis susigaudė savo oro srautus, panašu, kad panaikino savo name disbalansą ir ką turim, ogi pas jį tiekia 17°C temperatxros orą, tokį patį, kaip ir mano rekupas. Na bet ne apie tai. Taigi, disbalansas blogai tik tuo, kad plokštelinių rekuperatorių turėtojai gali akis badyti rotorinių rekuperatorių savininkams, aiškindami, kad plokštelinių rekupų NVK melagingai aukštesnis už rotorinių. Visais kitais atvejais disbalansas yra gerai, ir realiai reikėtų jį bent minimaliai palaikyti. Tai bus sveikiau, ne tik rekupui, bet ir visai namo konstrukcijai.
Taigi, aš ir dabar, išsimatavęs oro srautus, ir tai žinodamas vis dar palaikau disbalansą, bet tik tokį, kokį sukuria mano skirtingas ortakyno pasipriešinimas. Per didelis disbalansas sausina orą, tad irgi negerai.
Taigi, temperatūrą galima kelti ne tik teno pagalba, bet ir minimalaus disbalanso pagalba.
Ką dar norėčiau pastebėti. Jei jau rotorinis įrengiys sugebėjo išsausinti orą, vadinasi tame name palaikomas per daug didelis oro srautas. Jei rimtai, tai aš ir vėl matau, ortakyno projektavimo problemą. Galiu lažintis, kad yra patalpų, kuriose oras ir paduodamas ir ištraukiamas toje pat patalpoje. Tai didina oro srauto poreikį ir visai neprisideda prie gaivaus oro tame name dydžio.
Esant taip suprojektuotam ortakynui, norėdamas turėti tą pat oro gaivą esi priverstas rekuperatoriumi vaikyti ženkliai didesnius oro srautus.
Bet ir vėl, dėl blogo ortakyno projekto kaltinti rekupą bei tiekiamo oro temperatūrą, kad per daug intensyviai pučia orą per neteisingoje vietoje sumontuotą difuzorių nu irgi truputį ne tas. Jei 14C temperatūros oras net per tą patį difusorių būtų pučiamas ženkliai mažesniu intensyvumu, kol pasiektų žmogų, jau spėtų sušilti iki kambario temperatūros ir tikrai negalėtų būti nekomfortabilios temperatūros.
Jau rašiau, kad EC ir paaiškinau, kodėl buvo užsiminta apie AC variklius.
Mano ortakyno projektinis pasipriešinimas nurodytas 80Pa, tą jau irgi čia rašiau.
Jis iki šiol neatsakė į tavo prieš mėnesį užduota klausimą, kiek prisuka elektros šildymui. Anksčiau sugebėdavo išskaičiuoti, o dabar jau neišeina. Bijo paskelbti bendrus šildymo ir vėdinimo duomenis.
Bloge mačiau lyg įrašą jog nebeskelbs, man labai įdomu buvo šildymo kaštai. Iš kiniečių jau užsakiau naujus elektros matuoklius, elektros sąnaudos šildymui ir vėdinimui visiems bus viešai prieinamos. Vėliau dajungsiu ir CO2 matuoklį.