Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 20:38)
toki matavimo buda ir as buvau sugalvojas, bet jis butu netikslus del 2 davikliu paklaidos. Juolab davikliai po 4 eur labai jau "skysti" tokiems matvimams. Mano atveju vienas tikslus daviklis.

Tai juk prieš nešdamas į lauką abu daviklius vienam slėgį sukalibruosi ir tik tam momentui neši į lauką. Manau, kad toje pačioje patalpoje rekupo pagalba pakaitaliojus slėgį galima susikalibruoti abu daviklius, kad žinoti, prie kokių abiejų daviklių parodymų abejose pusėse vienodas slėgis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 22:26)
Norint komforto name, visai nereikia jungti teno rotorinio rekupo atveju.

Tie, kurie turit "Amalvos" aparatus, pasakykite: jungiate teną ar ne? Šiuo metu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 20:22)
Aš manau, kad taip supratau. Jei tenas išjungtas, tai gražino 12-13 laipsnių pūsdamas 110 kubų. O tai reiškia - šalta. Todėl tu nusistatei pageidaujamą temperatūrą. O ją garantuoja tenas. Tiesa, iš kur žinai, kad paduoda 110 kubų? Ir kadangi turi matuoklį, tai galėtum paskelbti, kiek prisuko elektros sausį, vasarį ar per kažkokį kitą laikotarpį. Juk tikrai turi tuos skaičius.

As nzn, kad tiksliai paduoda 110m3, nes jei pasakyciau, kad dirba 33% nasumu, klaustumet kiek. As rasiau, kad sausi priduko nepilbai 6 eur. Si menesi nepasakysiu, nes buvo di gus elektra ir matuoklis nusinulino.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 02 26, 22:30)
Dėl langų ir durų išsilankstymo, tikiuosi, pripažinsite, kad tai vis tik parašyta pasikarščiavus smile.gif

Kodėl pasikarščiavau? Mintas dabar išsikalinės ir nesakys, kokiu skirtingu našumu/greičiu varinėjo variklius. Klausiau, bet jis tyli. Disbalansas galėjo būti tikrai ženklus, o tai reiškia ir slėgis nemažas. Gal ir ne kritinis, bet galėtų pasakyti pats.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2018 02 26, 22:30)
Aš matyt kažką praleidau dėl srautų disbalanso ir jo tapimo keiksmažodžiu. Kiek pamenu BangoS mintis, tai keiksmažodis buvo viršslėgio sudarymas, nes šiltas oras su didesniu drėgmės kiekiu skverbiasi per nesandarumus laukan ir ten potencialiai gali kondensuotis/užšalti ir t.t. Neigiamo slėgio sukėlimas viduje atvirkščiai, skatina šalto sauso oro patekimą į vidų ir džiovina konstruktyvą. Taigi vienu atveju slėgių disbalansas nieko gero ir potencialiai pavojinga, kitu - niekuo nepavojinga.

Jei Mintas paskelbtų savo visus matavimus, t.y. prie vieno greičio ir padavimą, ir išmetimą, tai paaiškėtų, kad jo rotacinis būtent ir sukuria tą keiksmažodinį disbalansą, nes išmeta daugiau nei paduoda. Maniškis elgiasi priešingai. Kai tai Mintui pasakiau po matavimų telefonu, tai dar kažką užsiputojo, bet realiai nutyli duomenis ir slepia.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 22:36)
Pirmiausiai gal jie neįsigilinę į rekupo nustatymų niuansus, antras dalykas, gal pas juos patalpose palaikoma mažesnė temperatūra, trečias dalykas, gal yra dar kažkokių niuansų.

Ir teisingai, kam važiuoti, kai melo skleidimui faktų nereikia.

Gal, gal, gal... Jie gi visus skaičius surašė. O tu vis karsi: gal, gal, gal...
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2018 02 26, 22:45)
As nzn, kad tiksliai paduoda 110m3, nes jei pasakyciau, kad dirba 33% nasumu, klaustumet kiek. As rasiau, kad sausi priduko nepilbai 6 eur. Si menesi nepasakysiu, nes buvo di gus elektra ir matuoklis nusinulino.

O tu 33 proc. skaičiuoji nuo kokio kiekio? Sausis, jei gerai pamenu, neturėjo tokių minusų ir maniškio tenas beveik nesijungė. Bet kuriuo atveju turiu ir aš skaičius. Vasario 1 d, išorinis matuoklis rodė 297,23 kWh, gruodžio 31 d. rodė 275,55 kWh. Skirtumas - 21,68 kWh arba 2,39 euro. Maniškis dirbo 1 greičiu ir pagal rekupą varinėjo 70 kubų, bet pagal matuoklį varinėjo 86/97 kubus. Tu tikriausiai skelbi pagal Mintą išskaičiuotus skaičius? Jei taip, tai pagal matuoklį mūsų oro kiekiai vos ne vienodi, o mano sąnaudos beveik 3 kartus mažesnės. Aš aišku buvau rekūpą ir maksimaliu greičiu įjungęs, bet neilgai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 21:02)
O "Amalva" turi tik vieną privalumą - kainą.

Nichreną, Amalvos rekupas turi teną ir gali pakelti tiekiamo oro temperatūrą iki 30°C.

Cibuli, tavo rekupas turi teną, tai gal jis gali žiemą pūsti ne šaltą 17°C temperatūros orą, kokį pūtė kai lauke buvo pakankamai šilta savaitgalį, o sakykim šiltesnį, komfortabilų pav 22°C temperatūros orą? 30°C?

Negali? Turi teną ir negali šilto oro pūsti? Nesuprantu už ką tu tokius pinigus mokėjai, jei tavo rekupas net turėdamas teną, gali pūsti tik šaltą orą.

Ai tiesa, jis dar ir ne mąstyti mokantiems žmonėms, o mąstymo poreikio neturintiems padarams skirtas, nes turi tik 4 padėčių jungiklį, kad net mąstyti nemokantis padaras galėtų nustatyti tik tai, kas jam leista. Jokios galimybės įrenginį lengvai pritaikyti pagal savo poreikius.

Kainos gal neliečiam? Nors iš kitos pusės, kodėl gi ne. Moki už dafiga brangių daviklių, kurie rekuperatoriaus savininkui neatneša absoliučiai jokios praktinės naudos. Kam rekuperatoriaus vartotojui reikia žinoti visas rekuperatoriaus operuojamas temperatūras? Šilčiau gyvens dėl to? Mažiau už elektrą mokės? Ne, tik grynai žingeidumo patenkinimui, bet ir vėl, kas iš to, jei vis tiek paskui jokių veiksmų su rekuperatoriaus valdymu jis neturės galimybės atlikti. Kam visa tai? Tik tam, kad brangiau mokėti?

Filtrai, ten statosi tik G4 filtrai, tad tiekiamas oras ženkliai prasčiau išvalomas. Aišku ir pasipriešinimas dėl to mažesnis, bei gražiau atrodo, rekuperatoriaus duomenys, bet argi rekuperatoriaus vartotojas apie tai ką nors nutuokia. Tigi, ne tik prasčiau išvalytu oru to rekuperatoriaus savininkai kvėpuos, bet ir šilumokaitis greičiau užsiterš. Be to, kadangi šilumokaitis entalpinis, tai jis neplaunamas, tad kuo greičiau šilumokaitis užsiterš, tuo greičiau vartotojas bus priverstas pirkti naują šilumokaitį. Vat koks geras biznis. Aišku, kad vartotojui negalima leisti statytis aukštesnės nei G4 klasės filtrų. Pelno nebus iš šilumokaičių pardavinėjimo.

Beje dar, Rotacinis rekupas net ir per didžiausius šalčius gali dirbti be tenų, todėl jis suvartoje kartais mažiau elektros energijos net už patį tobuliausią priešpriešinių srautų rekuperatoriaus variantą, kuris net su entalpiniu šilumokaišiu privalo jungti teną prie ženkliai mažesnių temperatūrų, nei deklaruoja gamintojas. Taigi, konkretaus rekupo gamintojas vienareikšmiškai meluoja.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 21:06)
TOKS PATS KAIP TAVO ĮRENINGYS PUČIA BE TENO. O tu vėl prie savo.

Šita žinutė buvo parašyta jau po to, kai vienas iš "TA PATĮ ĮRENGINĮ TURINČIŲ" jau pasakė, kad pas jį "NE TOKS PATS ĮRENGINYS".

CIBULIS MELUOJA

CIBULIS MELUOJA

EILINĮ KARTĄ CIBULIS MELUOJA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 vasario 2018 - 22:20
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 22:00)
Kodėl pasikarščiavau? Mintas dabar išsikalinės ir nesakys, kokiu skirtingu našumu/greičiu varinėjo variklius. Klausiau, bet jis tyli. Disbalansas galėjo būti tikrai ženklus, o tai reiškia ir slėgis nemažas. Gal ir ne kritinis, bet galėtų pasakyti pats.
Papildyta:

Jei Mintas paskelbtų savo visus matavimus, t.y. prie vieno greičio ir padavimą, ir išmetimą, tai paaiškėtų, kad jo rotacinis būtent ir sukuria tą keiksmažodinį disbalansą, nes išmeta daugiau nei paduoda. Maniškis elgiasi priešingai. Kai tai Mintui pasakiau po matavimų telefonu, tai dar kažką užsiputojo, bet realiai nutyli duomenis ir slepia.
Papildyta:

Gal, gal, gal... Jie gi visus skaičius surašė. O tu vis karsi: gal, gal, gal...
Papildyta:

O tu 33 proc. skaičiuoji nuo kokio kiekio? Sausis, jei gerai pamenu, neturėjo tokių minusų ir maniškio tenas beveik nesijungė. Bet kuriuo atveju turiu ir aš skaičius. Vasario 1 d, išorinis matuoklis rodė 297,23 kWh, gruodžio 31 d. rodė 275,55 kWh. Skirtumas - 21,68 kWh arba 2,39 euro. Maniškis dirbo 1 greičiu ir pagal rekupą varinėjo 70 kubų, bet pagal matuoklį varinėjo 86/97 kubus. Tu tikriausiai skelbi pagal Mintą išskaičiuotus skaičius? Jei taip, tai pagal matuoklį mūsų oro kiekiai vos ne vienodi, o mano sąnaudos beveik 3 kartus mažesnės. Aš aišku buvau rekūpą ir maksimaliu greičiu įjungęs, bet neilgai.

Skaiciuoju nuo 300m3, sausi pas mane varinejo 150-170m2, nes buvo dregnesnis oras ir reikejo daugiau vedinimo. Buvo nustatyta, kad pustu 19.5c . Taip sanaudos didesnes 3 eurais, kas yra visiskai niekas. O jau tavo permoketi 1500 eur. Uz rekupa yra jau dideli pinigai. Man is esmes jokio skirtumo ar 2.5 eur mokesiu ziema ar 5.5 eur . Uz 3 eur. Realiai nieko nenusipirksi. O darba atlieka ta pati ir rezultata gainam vienoda.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 23:09)
Nichreną, Amalvos rekupas turi teną ir gali pakelti tiekiamo oro temperatūrą iki 30°C.

Cibuli, tavo rekupas turi teną, tai gal jis gali žiemą pūsti ne šaltą 17°C temperatūros orą, kokį pūtė kai lauke buvo pakankamai šilta savaitgalį, o sakykim šiltesnį, komfortabilų pav 22°C temperatūros orą? 30°C?

Tam yra statomas papildomas, t.y. antras tenas. Tačiau jo nereikia, nes grąžinama temperatūra yra daug aukštesnė nei tavo Žiguliuko.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 23:04)
Ai tiesa, jis dar ir ne mąstyti mokantiems žmonėms, o mąstymo poreikio neturintiems padarams skirtas, nes turi tik 4 padėčių jungiklį, kad net mąstyti nemokantis padaras galėtų nustatyti tik tai, kas jam leista. Jokios galimybės įrenginį lengvai pritaikyti pagal savo poreikius.

Mintai, čia tu nevisai teisus, kam reikia, Zhender per Option Box yra tikrai daug valdymo galimybių. Gai net į pilnai integruoti į pastato valdymo sistemą (per KNX atskirą modulį).
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2018 02 26, 21:10)
Jau ir aš pasimečiau ;) tai AC ar EC? vasario 16 buvo AC

Vytautai, klausimas buvo, kodėl Komfovent Domekt rego 400VE modelyje figuruoja skaičius "400". Aš tuomet atsakiau, kad reikia žiūrėti į šio modelio variantą su AC varikliais. Vasario 16 AC varikliai buvo paminėti tik konkrečiai kalbant apie skaičių "400" šio modelio pavadinime.
Atsakyti
Negali? Turi teną ir negali šilto oro pūsti? Nesuprantu už ką tu tokius pinigus mokėjai, jei tavo rekupas net turėdamas teną, gali pūsti tik šaltą orą.

Toks protingas statybininkas ir taip nusišneki. Maniškis varinėdamas 170 kubų pagal rekupą arba 215 pagal matuoklį, kai name buvo apie 21 laipsnis, grąžino 18 laipsnių. Ar čia šalta? Kiti rotaciniuose jungia teną, kad pūstų ne 13-14, o 19,5 laipsnių. Beje, šiuo metu name 20,9, grąžiną 20,2 laipsnius. Ir dar, pone statybų eksperte, pats sakei, kad 170 kubų per daug. Jei sumažinčiau našumą iki tokio, kokį tu laikai (apie 120 kubų), tai maniškis pūstų 18,5, o gal ir 19 laipsnių.
Atsakyti

Po matavimų su tais matuokliais, kokiais matuoja plokštelinių rekupų montuotojai, nustatyti Amalvos rekupo oro srautai prie 100% yra didesni nei deklaruoti konkrečiam modeliui. Amalva rekuperatoriui Komfovent Domekt Rego 400VE EC yra nurodžiusi, jog maksimalus šio rekuperatoriaus oro srautas yra 300m³/h, po matavimų nustatytas šio modelio oro srautas prie 100% našumo - [b]311m³/h.[/b] Amalvos rekupai nerodo pučiamo oro todėl jie negali būti apkaltinami melu, nurodžius neteisingus oro srautus. Rotacinis rekupas net ir per didžiausius šalčius gali dirbti be tenų, todėl jis suvartoje kartais mažiau elektros energijos net už patį tobuliausią priešpriešinių srautų rekuperatoriaus variantą, kuris net su entalpiniu šilumokaišiu [b]privalo jungti teną prie ženkliai mažesnių temperatūrų, nei deklaruoja gamintojas[/b]. Norint komforto name, visai nereikia jungti teno rotorinio rekupo atveju.
Suvartoja mažiau be tenu, bet nuostolius per vėdinima reikia dengti šildymo sistema labiau. Sutik 16 laipsnių paduodamas nera komfortas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 26 vasario 2018 - 22:19
Moki už dafiga brangių daviklių, kurie rekuperatoriaus savininkui neatneša absoliučiai jokios praktinės naudos.

Moki, kad tokie pavydūs ir nieko statybose neraukiantys lietuviai pavydėtų.
Atsakyti