Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 20:16)
Tuo pačiu metu pats parašei: šūdas tie plokšteliniai, nes mano rotacinis prisuka elektros tik už 3 eurus per mėnesį. Faktas: orą tavo rekupas varinėjo vos 30 proc. našumu, kuomet jis pučia apie 80-90 kubų oro ir džiaugeisi mažomis elektros sąnaudomis. Jei abu rekuperatoriai varinėja vienodus oro kiekius, taviškis srebia 2-3 kartus daugiau elektros.

Taip, prie normalių oro srautų, kurie užtikrina komfortabilų išvėdintų patalpų jausmą mano rekupas šalčiausią žiemą srebia elektros energijos tik už 3€ per mėnesį.

Faktas kad tamsta meluoja, nes su tamstos matuokliu, mano rekupo išmatuoti oro srautai prie 30% yra ne tie kaip tamsta meluojat, o 107m³/h.

Dar vienas melas, jei mano rekupas ir tamstos varinėja tuos pačius oro srautus, tai šiuo metu, tamstos rekupas elektros rija kokius 10 kartų daugiau, nes būtinai naudojami tenai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 21:59)
Nesuprantu, kaip aš galėjau tikėtis, kad mano rekupas gali tiekti 350m³/h, kai konkrečiai mano modelio variantui nurodytas maksimumas 300m³/h. Tu turbūt negirdėjai mano asmeniškai tau išsakyto nustebimo žodžiu, apie tai, kad mano išmatuoti oro srauto dydžiai didesni už maksimalų rekupo gamintojo deklaruotą dydį?
Tai tik dar kartą įrodo, kad rašai bile rašyti, o ne diskutuoji. Kad diskutuotum reikia ir oponento klausyti. Jei būtum klausęs, tai tikrai žinotum, kad 400m³/h oro srautas rekupo su AC tipo varikliais. Mano rekupas su EC tipo varikliais ir patolokas  300m³/h.

Tingiu knistis atgal, bet buvai net paveiksliukų įmetęs, kad taviškis turi pūsti 350 kubų. Jei dar meluosi ir išsisukinėsi, surasiu ir įmesiu. O tu surask, kur kalbėjai apie EC/AC variklius ir skirtingus oro kiekius ir įdėk čia nuorodą.
Atsakyti
du žmonės turintys tokius pačius rekuperatorius įrodė, kad tu melavai.

Ne tamsta teisininke, jie įrodė, kokią temperatūrą pučia jų rekupai. Nori įrodyti, kad aš melavau, atvažiuok su termometrais pas mane.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 22:06)
Ir vėl pasiemiai vieną 90% rezultatą ir laidai gerklę apie maksimalių srautų neatitikimą deklruotiems dydžiams. O tu paimk kito srauto 100% dydį ir palygink su deklaruotu.

Tu keiti nuomonę kas 5 minutes. Pats dar nesenai rašei, kad gal ne matuoklis, o mano rekupas rodo tikslius oro kiekius. AR TAU PARODYTI TAVO ŽODŽIUS? Pagal tai aš paskaičiavau, kad taviškis ir 220 kubų neišbezda.

Bet kuriuo atveju taviškis pučia 100 kubų mažiau oro nei maniškis. Todėl akivaizdžiai nusišnekėjai, kad su savo rotaciniu per mėnesį prisuki tik 3 eurus elektros. Aš tau jau minėjau ir matavimai aiškia parodė: putė 2-3 kartus mažesnius kiekius nei aš, pats nežinojai, ką pučia, o išskaičiavai nesąmones ir kai matavimai akivaizdžiai akivaizdžiai parodė priešingai net springdamas ginčyjiesi.
Papildyta:
QUOTE(Vytas_ @ 2018 02 26, 22:10)
Jau ir aš pasimečiau ;) tai AC ar EC? vasario 16 buvo AC

Kaip jam patogu, taip ir varto. Aš jau supratau, kad jis akivaizdus melagis. Negalima juo tikėti. Ir bijo prisipažinti, kad klydo.
Papildyta:
QUOTE(Vytas_ @ 2018 02 26, 22:13)
40% jau riba. Kadangi mažas vaikas yra, drėkinam miegamąjį.

Vadinasi, rotacinis nepalaiko optimalios drėgmės. Jums per mažai, Mintui - per daug.
Atsakyti
TRUMPAI: "Amalva" pučia daug mažesnius oro kiekius nei deklaruoja, skardiniai ortakiai nėra geresni nei plastikiniai, "Amalvos" rekupas nerodo pučiamo oro tūrio, o tik procentus (taip lengviau sukčiauti), rotacinis naudoja 2-3 kartus daugiau elektros, rotacinis grąžina keliais laipsniais šaltesnį orą, rotaciniam, jei norime komforto patalpoje, lygiai taip pat reikalingas įjungtas tenas.

Po matavimų su tais matuokliais, kokiais matuoja plokštelinių rekupų montuotojai, nustatyti Amalvos rekupo oro srautai prie 100% yra didesni nei deklaruoti konkrečiam modeliui.

Amalva rekuperatoriui Komfovent Domekt Rego 400VE EC yra nurodžiusi, jog maksimalus šio rekuperatoriaus oro srautas yra 300m³/h, po matavimų nustatytas šio modelio oro srautas prie 100% našumo - 311m³/h.

Amalvos rekupai nerodo pučiamo oro todėl jie negali būti apkaltinami melu, nurodžius neteisingus oro srautus.

Rotacinis rekupas net ir per didžiausius šalčius gali dirbti be tenų, todėl jis suvartoje kartais mažiau elektros energijos net už patį tobuliausią priešpriešinių srautų rekuperatoriaus variantą, kuris net su entalpiniu šilumokaišiu privalo jungti teną prie ženkliai mažesnių temperatūrų, nei deklaruoja gamintojas.

Norint komforto name, visai nereikia jungti teno rotorinio rekupo atveju.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 22:14)
Faktas kad tamsta meluoja, nes su tamstos matuokliu, mano rekupo išmatuoti oro srautai prie 30% yra ne tie kaip tamsta meluojat, o 107m³/h.

Mintai, nepūdrink smegenų. Sakei padarysi įrašą savo bloge. Laukiu laukiu ir nesulaukiu. Aš gi neprivalau žinoti tavo skaičių. Aš tau ir visiems kitiems labai gražiai ir aiškiai surašiau, ką pučia skirtingais greičiais, kiek srebia elektros, kokia drėgmė ir t.t.

O tu elgiesi kaip visi rotacininkai - kalti, meluoji ir neskelbi duomenų. Lygiai taip pat buvo prieš metus, kai varinėjau 170 kubų pagal rekupą. Vienas kitas rotacininkas bandė skelbti duomenis, bet vėliau atkrito. Tai apie ką mes galime kalbėti?

Beje, Biesas irgi buvo parašęs FB, kad jo rotacinis per daug žemą temperatūrą pučia. Tik vėliau užpyko ir ištrynę. Būčiau įdėjęs jo įrašo nuorodą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 20:46)
Antras dalykas. Klausiau, kuo blogai disbalansas, kuris čia nuo Bango dar laikų tapęs keiksmažodžiu. Atsakymo nesulaukiau. Taigi esi išbalansavęs srautus, lauke geras minusas ir tikrai pasilankstys su laiku varstomi langai, lauko durys ir t.t. Pamatysi, kaip padidės namo nesandarumas. Ir viskas - dėl disbalanso.

Aš matyt kažką praleidau dėl srautų disbalanso ir jo tapimo keiksmažodžiu. Kiek pamenu BangoS mintis, tai keiksmažodis buvo viršslėgio sudarymas, nes šiltas oras su didesniu drėgmės kiekiu skverbiasi per nesandarumus laukan ir ten potencialiai gali kondensuotis/užšalti ir t.t. Neigiamo slėgio sukėlimas viduje atvirkščiai, skatina šalto sauso oro patekimą į vidų ir džiovina konstruktyvą. Taigi vienu atveju slėgių disbalansas nieko gero ir potencialiai pavojinga, kitu - niekuo nepavojinga.

Dėl langų ir durų išsilankstymo, tikiuosi, pripažinsite, kad tai vis tik parašyta pasikarščiavus smile.gif

Na ir galui apskritai citata iš vėdinimo STR 2.09.02:2005:

35.3. Slėgis pastate laikytinas žemesnis nei aplinkos, nors pagrįstais atvejais (kai durys ar kitokios angos dažnai būna atviros, švariose patalpose) jis gali būti aukštesnis nei aplinkos.

Taigi STR'e apskritai rekomenduojama vėdinimo sistemą laikyti išbalansuotą, šalinant daugiau oro, nei paduodama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 26 vasario 2018 - 21:31
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 20:28)
Pagaliau ir pats prisipažinai, kad išbalansavai oro srautus. Ir dar langus pravirus palikai. Anksčiau apie tai tylėjai. Galėtum pasakyti, kokiu galingumu proc. ar ką ten rodo tavo rekūpas, išbalansavai oro srautus, kai džiovinai namą. Kaip ilgai ir t.t.

Beje, ar kiti turintys rotacinius įrenginius irgi susiduria su drėgmės pertekliumi? Ar jos name per daug, kad net langai drėgsta ir palangės šlampa.

Aš prisipažinau biggrin.gif. Tu jau pamiršai, ką prieš minutę perskaitei, ką ten prisiminsi, ką prieš mėnesį perskaitei. Nueik mėnesio senumo postus paskaitinėk, o paskui rėžk "atradimus" apie mano prisipažinimą. Ten beja visi atsakymai į tavo klausimus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 22:26)

Mintai, kas yra komfortiška temperatūra? Man 14 su kapeikom jau nelabai, nes kur miegu, galva po difuzorium. Amalvos rekūpas pas tėvus rodo kūbus, nu ir ką? Jie neatitinka tikrovės...
Tuo Zhenderio manuala pavartysiu, reikia pažiūrėt ar galima kaip Amalvoj, tiekiamo temperatūrą nustayti. O tada lyginam sąnaudas, kai tiekiamos temperatūros vienodos.
Tai visgi tavo AC ar EC. Taip pat minėjai, kad buvo skaičiuotas sistemos pasipriešinimas. Kokie jie ant paduodamo ir grąžinamo?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 20:35)
O kam man važiuoti? Du žmonės turintys tokius pačius rekuperatorius kaip Mintas sako,

Pirmiausiai gal jie neįsigilinę į rekupo nustatymų niuansus, antras dalykas, gal pas juos patalpose palaikoma mažesnė temperatūra, trečias dalykas, gal yra dar kažkokių niuansų.

Ir teisingai, kam važiuoti, kai melo skleidimui faktų nereikia.
Atsakyti

Tavo žinutė

Zhender gali temperatūra pasireguliuoti, nustatyti norimą kaip suprantu iš instrukcijos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytas_: 26 vasario 2018 - 21:45
Po matavimų su tais matuokliais, kokiais matuoja plokštelinių rekupų montuotojai, nustatyti Amalvos rekupo oro srautai prie 100% yra didesni nei deklaruoti konkrečiam modeliui.

Amalva rekuperatoriui Komfovent Domekt Rego 400VE EC yra nurodžiusi, jog maksimalus šio rekuperatoriaus oro srautas yra 300m³/h, po matavimų nustatytas šio modelio oro srautas prie 100% našumo - 311m³/h.

MELAGIS! Skaityk!! Ar matai, ką rašei? Cituoju: Nesupratau aš komfovento schemų, bet kaip supratau, esant tokiam ortakyno pasipriešinimui, maksimalus mano rekupo oro srautas prie 100% bus 350m³/h.

Tada prisimink, ką čia rašei. Cituoju: Jei rimtai, aš dabar turbūt tavo rekupo duomenimis labiau pasitikėčiau, nei tuo prietaisu, kuriuo matavom.

Tai kuriais tu matavimais pasitiki? Viską taip supainiojai. Tai kaip jis gali pūsti 311 kubų? Jei visgi tikėti, kad mano rekuperatorius rodo teisingą oro kiekį, tai taviškio 311 reikia mažinti 23 proc. Bet kuriuo atveju ne čia esmė: viską painioji, maišaisi, persigalvoji ir balamūtini.
Atsakyti