Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 09:43)
O rekuperatorius "Amalvos" rotacinis? Koks modelis? Koks srautas nesupratau? Dirbdamas 25 proc. našumu išspaudžia 170 ar 230 kubų?
Papildyta:

Man atrodo diskutuojame, ką gali gamykliškai nustatyti rekuperatoriai. Jei tavo varikliai sukasi skirtingais greičiais, t.y. tu specialiai esi nustatęs skirtingus greičius, tai ir duomenys neteisingi, iškraipyti.

[QUOTE]
Cibuli, čia jau įvertinau paklaidą smile.gif minus 25% nuo rodomo srauto (rodo skaičiais) Modelis buves Kompakt 400 horizontalus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 19:46)
ir tikrai pasilankstys su laiku varstomi langai, lauko durys ir t.t.

Ech koks statybų žinovas smile.gif.

Nė karto atidarinėdamas lauko duris ar langą, nejutau didesnio pasipriešinimo dėl disbalanso. Kodėl manai, kad kažkas man langus ir duris turėtų išlaužyti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 21:28)
Pagaliau ir pats prisipažinai, kad išbalansavai oro srautus. Ir dar langus pravirus palikai. Anksčiau apie tai tylėjai. Galėtum pasakyti, kokiu galingumu proc. ar ką ten rodo tavo rekūpas, išbalansavai oro srautus, kai džiovinai namą. Kaip ilgai ir t.t.

Beje, ar kiti turintys rotacinius įrenginius irgi susiduria su drėgmės pertekliumi? Ar jos name per daug, kad net langai drėgsta ir palangės šlampa.

Rekupas sukasi pastoviai apie 170 kubu realių (ne rodomų). Drėgmė 39, taip pat vienam kambaryje drėkintuvas buitinis veikia. Kiek iš jo naudos didelis klausimas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 20:16)
Apibendrinam. Iki ginčo tu buvai įsitikinęs, kad taviškis pučia nemažiau 350 kubų.

Nesuprantu, kaip aš galėjau tikėtis, kad mano rekupas gali tiekti 350m³/h, kai konkrečiai mano modelio variantui nurodytas maksimumas 300m³/h. Tu turbūt negirdėjai mano asmeniškai tau išsakyto nustebimo žodžiu, apie tai, kad mano išmatuoti oro srauto dydžiai didesni už maksimalų rekupo gamintojo deklaruotą dydį?

todėl gal ir visus 400 kubų išspaus

Tai tik dar kartą įrodo, kad rašai bile rašyti, o ne diskutuoji. Kad diskutuotum reikia ir oponento klausyti. Jei būtum klausęs, tai tikrai žinotum, kad 400m³/h oro srautas rekupo su AC tipo varikliais. Mano rekupas su EC tipo varikliais ir patolokas 300m³/h.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 vasario 2018 - 21:02
QUOTE(Orginalus @ 2018 02 26, 21:36)
Nesuprantu ko jus cia gincijates,man jau seniai aisku,kad  nei zhender nei amalvos rotacinis nera idealus rekupai.
Zhender:
Privalumai
Mazos energijos sanaudos
Gera silumograza
Sandarus ,gerai apsiltintas
Tylus veikimas
Gali stebeti daug parametru
Minusai
Ypac brangus
Dideles energijos sanaudos prie ypac dideliu minusiniu temp.

Amalva
Privalumai
Pigus(daugiau nei dvigubai brangesnis nei pastarasis)
Maziau vartoja energijos prie dideliu minusu,gali nustatyti norima temperatura kad pustu
Inotyvus ir graziai atrodantis pultelis
Minusai
Nesandarus prie didesniu salciu apserksnija korpusas
Salyginai prastas efektyvumas (be disbalansuotu srautu)
Didesne el. Sanaudos
Garsiai dirba

Dregme grazina abu panasiai.
As zinau,kad zenderis tikrai yra labai geras aparatas,bet jo kaina man neikandama ir nemanau,kad verta investuoti i toki brangu irengini,nes jis tikrai nera 2 kartis geresnis nei rotacinis.
Kadangi vel teks rinktis rekuperatoriu rinksiuos tarp rotacinio ir renovent rekiperatoriu.

Mes nesiginčyjame. Man tik juokinga ir keista, kad Mintas iki matavimų užkimęs kaltino visus kitus, bet netikėjo, kad "Amalva" meluoja ir dar slėpė, kad yra išbalansavęs srautus. Žodžiu, varė ant kitų, o pats melavo.

Visiškai nesutinku, kad "Zehnderio" didelės elektros sąnaudos prie didelių minusų. Kategoriškai. Aš pernai sausį pagal rekupą varinėjau 170 kubų oro, kuomet matuoklis parodė, kad realus oro kiekis buvo 203/215 kubų. Tuomet jis prisuko tik 8,5 euro, bet grąžino virš 18 laipsnių (gerai nepamenu), kuomet name buvo apie 20 laipsnių, žodžiu, grąžino šiltą orą. Mintas tuo pat metu varinėjo tik 30 proc. našumu ir tai siekė apie 80-100 kubų oro pagal matuoklį. Taigi realiai per pusę mažiau varinėjo ir matematiškai išvedė, kad prisuko 3 eurus. Ir dar neaišku, kokios temperatūros orą pūtė. Akivaizdu, kad sąlygos visai ne vienodos.

O "Amalva" turi tik vieną privalumą - kainą. Kita vertus, mes gi ne kainą vertiname, o tik techninius parametrus, kuriuos pasirodo, kad kai kas iškraipė, melavo, nežinojo ir t.t.

Beje, ir pats neatsakei į krūvą mano klausimų: kiek tavo aparatas prisuko elektros? Juk turi tokius skaičius. Paskelbk. Ir iš kur žinai, kad jis pučia 110 kubų oro?

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 21:49)
Šeip tai keistai sako, nes kuo name mažiau drėgmės, tu mažiau kondensato šilumokaityje.

Tu savo išvedžiojimus pasilik sau. Iki tol garsiai ant bačkos rėkei, bet pasirodo, kad buvai neteisus. Jei nesupranti, kas yra progresas, tai tau ir vien elektra varomų mašinų negali būti. Ką čia su tavimi diskutuoti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 20:16)
Atsakymo nesulaukiau.

Vėl įrodymas kad nesiklausei, nes tikrai daugiau nei pusšimtį kartų atsakiau į tavo šį klausimą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 21:49)
Tau dar kartą parašyti, kokią temperatūrą mano rotorius tiekia prie tokių lauko temperatūrų be teno? Tau parašyti, kiek jis elektros sunaudoja? Beje, dabar jau ir oro srautai žinomi. Jei tikrai nesugebėsi vakar dienos žinutės surasti, parašyk, pakartosiu.

Nesinervuok, grožiui ir sveikatai kenkia. Aš tau tą patį kartoju: kiti sako, kiek TOKS PATS KAIP TAVO ĮRENINGYS PUČIA BE TENO. O tu vėl prie savo. Aš gi nesakau ir neneigiu, ką pučia tavo. Aš tik klausiu, kodėl 2/3 varotojų pučia 12-14, o 1/3 pučia +20? Gali neatsakinėti, nes vis tiek meluosi ir man visiškai neįdomu, nes 2/3 yra arčiau teisybės nei mėgėjas viską konstruoti, makaluoti, eksperimentuoti ir dar pasirodo iki gali nepapasakoti ir slėpti duomenis. Atsimeni tą dainą: meluok meluok, tikėti neverta...
Atsakyti
nes rekūpas daugiau nepučia.

Ir vėl pasiemiai vieną 90% rezultatą ir laidai gerklę apie maksimalių srautų neatitikimą deklruotiems dydžiams. O tu paimk kito srauto 100% dydį ir palygink su deklaruotu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 21:55)
Ech koks statybų žinovas smile.gif.

Nė karto atidarinėdamas lauko duris ar langą, nejutau didesnio pasipriešinimo dėl disbalanso. Kodėl manai, kad kažkas man langus ir duris turėtų išlaužyti?

Ech, koks smegenų pūdrintojas... Juk taip blogai buvo disbalansas. O dabar jau gerai. Apsispręsk vieną kartą. Tiesa, aš savęs ir nevadinu statybų žinovų ir 1001 kartą tai pabrėžiau. Aš tik dalinuosi eksploataciniais duomenimis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 21:59)
Nesuprantu, kaip aš galėjau tikėtis, kad mano rekupas gali tiekti 350m³/h, kai konkrečiai mano modelio variantui nurodytas maksimumas 300m³/h. Tu turbūt negirdėjai mano asmeniškai tau išsakyto nustebimo žodžiu, apie tai, kad mano išmatuoti oro srauto dydžiai didesni už maksimalų rekupo gamintojo deklaruotą dydį?
Tai tik dar kartą įrodo, kad rašai bile rašyti, o ne diskutuoji. Kad diskutuotum reikia ir oponento klausyti. Jei būtum klausęs, tai tikrai žinotum, kad 400m³/h oro srautas rekupo su AC tipo varikliais. Mano rekupas su EC tipo varikliais ir patolokas  300m³/h.

Jau ir aš pasimečiau ;) tai AC ar EC? vasario 16 buvo AC
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytas_: 26 vasario 2018 - 21:12
QUOTE(Vytas_ @ 2018 02 26, 21:56)
Rekupas sukasi pastoviai apie 170 kubu realių (ne rodomų). Drėgmė 39, taip pat vienam kambaryje drėkintuvas buitinis veikia. Kiek iš jo naudos didelis klausimas.

Tai reikia suprasti, kad per mažai drėgmės?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 22:11)
Tai reikia suprasti, kad per mažai drėgmės?

40% jau riba. Kadangi mažas vaikas yra, drėkinam miegamąjį.
Atsakyti