QUOTE(Orginalus @ 2018 02 26, 21:36)
Nesuprantu ko jus cia gincijates,man jau seniai aisku,kad nei zhender nei amalvos rotacinis nera idealus rekupai.
Zhender:
Privalumai
Mazos energijos sanaudos
Gera silumograza
Sandarus ,gerai apsiltintas
Tylus veikimas
Gali stebeti daug parametru
Minusai
Ypac brangus
Dideles energijos sanaudos prie ypac dideliu minusiniu temp.
Amalva
Privalumai
Pigus(daugiau nei dvigubai brangesnis nei pastarasis)
Maziau vartoja energijos prie dideliu minusu,gali nustatyti norima temperatura kad pustu
Inotyvus ir graziai atrodantis pultelis
Minusai
Nesandarus prie didesniu salciu apserksnija korpusas
Salyginai prastas efektyvumas (be disbalansuotu srautu)
Didesne el. Sanaudos
Garsiai dirba
Dregme grazina abu panasiai.
As zinau,kad zenderis tikrai yra labai geras aparatas,bet jo kaina man neikandama ir nemanau,kad verta investuoti i toki brangu irengini,nes jis tikrai nera 2 kartis geresnis nei rotacinis.
Kadangi vel teks rinktis rekuperatoriu rinksiuos tarp rotacinio ir renovent rekiperatoriu.
Mes nesiginčyjame. Man tik juokinga ir keista, kad Mintas iki matavimų užkimęs kaltino visus kitus, bet netikėjo, kad "Amalva" meluoja ir dar slėpė, kad yra išbalansavęs srautus. Žodžiu, varė ant kitų, o pats melavo.
Visiškai nesutinku, kad "Zehnderio" didelės elektros sąnaudos prie didelių minusų. Kategoriškai. Aš pernai sausį pagal rekupą varinėjau 170 kubų oro, kuomet matuoklis parodė, kad realus oro kiekis buvo 203/215 kubų. Tuomet jis prisuko tik 8,5 euro, bet grąžino virš 18 laipsnių (gerai nepamenu), kuomet name buvo apie 20 laipsnių, žodžiu, grąžino šiltą orą. Mintas tuo pat metu varinėjo tik 30 proc. našumu ir tai siekė apie 80-100 kubų oro pagal matuoklį. Taigi realiai per pusę mažiau varinėjo ir matematiškai išvedė, kad prisuko 3 eurus. Ir dar neaišku, kokios temperatūros orą pūtė. Akivaizdu, kad sąlygos visai ne vienodos.
O "Amalva" turi tik vieną privalumą - kainą. Kita vertus, mes gi ne kainą vertiname, o tik techninius parametrus, kuriuos pasirodo, kad kai kas iškraipė, melavo, nežinojo ir t.t.
Beje, ir pats neatsakei į krūvą mano klausimų: kiek tavo aparatas prisuko elektros? Juk turi tokius skaičius. Paskelbk. Ir iš kur žinai, kad jis pučia 110 kubų oro?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 21:49)
Šeip tai keistai sako, nes kuo name mažiau drėgmės, tu mažiau kondensato šilumokaityje.
Tu savo išvedžiojimus pasilik sau. Iki tol garsiai ant bačkos rėkei, bet pasirodo, kad buvai neteisus. Jei nesupranti, kas yra progresas, tai tau ir vien elektra varomų mašinų negali būti. Ką čia su tavimi diskutuoti.