Nesuprantu, kodėl tu užsiciklinai ant ne maksimaliu rekuperatoriaus greičiu pasiekto rezultato. Tai ne rekuperatoriaus maksimumas. Maksimumas būna prie 100% ir rekupas tikrai tiekia didesnį oro srautą prie tų dydžių. Problema ne rekuperatoriuje, o mano ortakyne esančioje vienoje detalėje, kuri neatlaiko maksimalių rekuperatoriaus paduodamų oro srautų. Taip, kad tamsta ne tuo adresu su pretenzijom.
Kaip minėjau, mano maksimalų rekupo greitį primetinėji prie 90% rekupo našumo. Neteisinga.
O dėl rekuperatoriaus pavadinimo tamsta, atsiverskit 2 dienų senumo žinutes ir pasiskaitykit. Kiek galimą kartoti tą patį atsakymą? Viskas teisingai yra su rekuperatoriaus pavadinimu.
Per šaltą temperatūrą pučia atidaryti langai, ar specialiai ventiliacijai sienoje prigrežiotos skylės. Rekupo tiekiama oro temperatūra nėra per žema, tad nėra didelio poreikio naudoti teną. Net ir tie, kurie namus vėdina atidarydami langus, net ir tie su tenu per langus patenkančio oro nešildo. Šį orą puikiausiai gali sušildyti namo šildymo sistema.
Cibuli, ko privalgei? Su niekuo nesusipykai? Niekas nenuvažiavo?
Kaip aš galėjau sužinoti savo rekupo elektros sąnaudas be papildomo elektros energijos matuoklio, jei mano rekupas tokios funkcijos neturi?
Kada aš laikau įjungęs tenus tai iš vis klausimų klausimas. Tikrai nori tai sužinoti? Pats dar to nežinai? Aš niekada to nesakiau? Ok, ne niekada, mažiausiai 10 kartų to nesakiau?
Būtent tam ir yra net 4 greičiai. Nebūtina kiaurus metus laikyti ant vienintelio 2 greičio. Kartais galima ir 3 bei 4 greitį įjungti, o kai nieko nėra namie ir 1 greitį nustatyta.
Kaip tik, problema, kai antras greitis ir taip per didelis didžiajai metų daliai, bet leidinėjamas vos ne pastoviai, nes tai pats mažiausias pakankamą oro kaitą užtikrinantis rekupo greitis.
Realiai tai tavo rekupas suprogramuotas eksploatavimui tik 1 greičiu. Kai pradėsi gyventi, su 1 greičiu nepagyvensi.
Papildyta:
Ankščiau su rotoriumi visuomet buvo pakankamas drėgmės lygis. Nepamenu, gal ir nematavau, tad tikslių skaičių nepasakysiu, gal bus apie kokį 50%, bet kiekvieną žiemą, turėdavau problemų su kondensatu ant langų. Kai jis bėga ant medinių palangių, jas gadina, todėl prieš šios žiemos šalčius specialiai disbalansavau oro srautus, stengdamasis visus langus uždaryti ne maksimaliai sandariai ir taip pabandžiau numušti drėgmės lygį.
Baigėsi tuo, kad drėgmės lygį pavyko numušti gal net per stipriai, iki 33%, tad numušinėjimą sustabdžiau, disbalansą sumažinau. Rezultatas - šiais metais jokio kondensato ant langų nebuvo net prie lauko -25°C.
Taip, kad šiais metais pas mane irgi stipriai numuštas drėgmės lygis, bet reikėjo pavargti, kad jį sumažinti.
Rekupas rotorinis.
Papildyta:
O tai ne papraščiau turėti du daviklius? Vieną lauke, kitą viduje? Susiderini slėgius patalpų viduje ir tuomet vieną daviklį išneši į lauką. Su draugu konsultavaus, tai sakė jungi daviklius prie arduino uno už 4, ar šiek tiek brangesnio su WiFi funkcija ir jo pagalba siunti daviklio duomenis į Rasberį. Lauke tai visai vykęs variantas turėtų būti su WiFi.