Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 09:10)
Taviškis rekuperatorius maksimaliai pagal matuoklį pūtė 277 kubus.

Nesuprantu, kodėl tu užsiciklinai ant ne maksimaliu rekuperatoriaus greičiu pasiekto rezultato. Tai ne rekuperatoriaus maksimumas. Maksimumas būna prie 100% ir rekupas tikrai tiekia didesnį oro srautą prie tų dydžių. Problema ne rekuperatoriuje, o mano ortakyne esančioje vienoje detalėje, kuri neatlaiko maksimalių rekuperatoriaus paduodamų oro srautų. Taip, kad tamsta ne tuo adresu su pretenzijom.

Įvertinus, kad oro kiekis yra iki 23 proc. per didelis, realus maksimalus tavo rekuperatoriaus oro kiekis išeina apie 214 kubų. Kodėl "Amalva" jį vadina 400 modelių?

Kaip minėjau, mano maksimalų rekupo greitį primetinėji prie 90% rekupo našumo. Neteisinga.

O dėl rekuperatoriaus pavadinimo tamsta, atsiverskit 2 dienų senumo žinutes ir pasiskaitykit. Kiek galimą kartoti tą patį atsakymą? Viskas teisingai yra su rekuperatoriaus pavadinimu.

Jei gerai suprantu, tai išeitis vienintelė - laikyti įjungus teną, nes priešingu atveju pučia per šaltą temperatūrą. Ar taip?

Per šaltą temperatūrą pučia atidaryti langai, ar specialiai ventiliacijai sienoje prigrežiotos skylės. Rekupo tiekiama oro temperatūra nėra per žema, tad nėra didelio poreikio naudoti teną. Net ir tie, kurie namus vėdina atidarydami langus, net ir tie su tenu per langus patenkančio oro nešildo. Šį orą puikiausiai gali sušildyti namo šildymo sistema.

Kada teną įjungi ir kada išjungi, t.y. jis visą žiemą veikia ar tik prieš didžiuosius šalčius? Išorinio elektros sąnaudų matuoklio nesi pasistatęs?

Cibuli, ko privalgei? Su niekuo nesusipykai? Niekas nenuvažiavo?

Kaip aš galėjau sužinoti savo rekupo elektros sąnaudas be papildomo elektros energijos matuoklio, jei mano rekupas tokios funkcijos neturi?

Kada aš laikau įjungęs tenus tai iš vis klausimų klausimas. Tikrai nori tai sužinoti? Pats dar to nežinai? Aš niekada to nesakiau? Ok, ne niekada, mažiausiai 10 kartų to nesakiau?

Klausimas ar verta. Praeitais metai visą žiemą, o teisingiau 6 mėn. laikiau įjungęs 2 greitį, kuomet rekuperatorius varinėja 170 kubų. Daugiausia elektros prisuko sausį. Lygtai apie 8,5 euro. Metinės elektros sąnaudos tikrai mažos. Kam mažinti kiekius, vasarą jų norėsis didesnių. Teisingiau 8-9 mėnesius norėsis didesnių oro kiekių, o dėl likusių 3-4 mėnesių labai brangiai nebus. Nebent miegant +18 grąžinama oro temperatūra per žema.

Būtent tam ir yra net 4 greičiai. Nebūtina kiaurus metus laikyti ant vienintelio 2 greičio. Kartais galima ir 3 bei 4 greitį įjungti, o kai nieko nėra namie ir 1 greitį nustatyta.

Kaip tik, problema, kai antras greitis ir taip per didelis didžiajai metų daliai, bet leidinėjamas vos ne pastoviai, nes tai pats mažiausias pakankamą oro kaitą užtikrinantis rekupo greitis.

Realiai tai tavo rekupas suprogramuotas eksploatavimui tik 1 greičiu. Kai pradėsi gyventi, su 1 greičiu nepagyvensi.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2018 02 26, 10:19)
Tiek prirašėt apie srautus, bet būtų labai įdomu jei pasidalintumėt ir kokia drėgmė prie dabartinių orų laikosi tiek su rotorium tiek su plokšteliniu rekupu 4u.gif

Ankščiau su rotoriumi visuomet buvo pakankamas drėgmės lygis. Nepamenu, gal ir nematavau, tad tikslių skaičių nepasakysiu, gal bus apie kokį 50%, bet kiekvieną žiemą, turėdavau problemų su kondensatu ant langų. Kai jis bėga ant medinių palangių, jas gadina, todėl prieš šios žiemos šalčius specialiai disbalansavau oro srautus, stengdamasis visus langus uždaryti ne maksimaliai sandariai ir taip pabandžiau numušti drėgmės lygį.

Baigėsi tuo, kad drėgmės lygį pavyko numušti gal net per stipriai, iki 33%, tad numušinėjimą sustabdžiau, disbalansą sumažinau. Rezultatas - šiais metais jokio kondensato ant langų nebuvo net prie lauko -25°C.

Taip, kad šiais metais pas mane irgi stipriai numuštas drėgmės lygis, bet reikėjo pavargti, kad jį sumažinti.

Rekupas rotorinis.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 13:11)
Tik problematiška bus iškišti zarnele į lauko pusę, reikės kokį pravira langą uzisandarinti lipnia juosta.

O tai ne papraščiau turėti du daviklius? Vieną lauke, kitą viduje? Susiderini slėgius patalpų viduje ir tuomet vieną daviklį išneši į lauką. Su draugu konsultavaus, tai sakė jungi daviklius prie arduino uno už , ar šiek tiek brangesnio su WiFi funkcija ir jo pagalba siunti daviklio duomenis į Rasberį. Lauke tai visai vykęs variantas turėtų būti su WiFi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 vasario 2018 - 20:15
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 20:56)
Nesuprantu, kodėl tu užsiciklinai ant ne maksimaliu rekuperatoriaus greičiu pasiekto rezultato. Tai ne rekuperatoriaus maksimumas. Maksimumas būna prie 100% ir rekupas tikrai tiekia didesnį oro srautą prie tų dydžių. Problema ne rekuperatoriuje, o mano ortakyne esančioje vienoje detalėje...

Kaip aš galėjau sužinoti savo rekupo elektros sąnaudas be papildomo elektros energijos matuoklio, jei mano rekupas tokios funkcijos neturi?

Realiai tai tavo rekupas suprogramuotas eksploatavimui tik 1 greičiu. Kai pradėsi gyventi, su 1 greičiu nepagyvensi.

Apibendrinam. Iki ginčo tu buvai įsitikinęs, kad taviškis pučia nemažiau 350 kubų. Tikriausiai dar turėjai tokią kreivą mintį, kad tavo ortakiai skarda, mažesnis pasispriešinimas, todėl gal ir visus 400 kubų išspaus. Apie maniški sakei, kad ten, supuvusiuose Vakaruose, yra dyzelgate'as (VW, tuoj bus ir Mersas), todėl maniškis tikrai meluoja su oro kiekiais. Aš tuo metu tavęs net keletą klausiau - ar tu esi įsitikinęs, kad visi meluoja, o "Amalva" - nemeluoja? Atsakymo nesulaukiau.

Matavimai parodė, kad maniškis pagal prietaisą pučia daugiau nei gamintojas deklaruoja, o taviškis pučia daug mažiau nei deklaruoja gamintojas. Gali kaltę suversti kam nori, bet tai faktas. Neišgelbės tavęs ir ta pakeista detalė, nes rekūpas daugiau nepučia.

Tuo pačiu metu pats parašei: šūdas tie plokšteliniai, nes mano rotacinis prisuka elektros tik už 3 eurus per mėnesį. Faktas: orą tavo rekupas varinėjo vos 30 proc. našumu, kuomet jis pučia apie 80-90 kubų oro ir džiaugeisi mažomis elektros sąnaudomis. Jei abu rekuperatoriai varinėja vienodus oro kiekius, taviškis srebia 2-3 kartus daugiau elektros.

Tada aiškinai, kad ir grąžinamo oro temperatūra tokia pati aukšta, bet du žmonės turintys tokius pačius rekuperatorius įrodė, kad tu melavai. Rotacinis pučia šaltą arba keliais laipsniais šaltesnį orą.

TRUMPAI: "Amalva" pučia daug mažesnius oro kiekius nei deklaruoja, skardiniai ortakiai nėra geresni nei plastikiniai, "Amalvos" rekupas nerodo pučiamo oro tūrio, o tik procentus (taip lengviau sukčiauti), rotacinis naudoja 2-3 kartus daugiau elektros, rotacinis grąžina keliais laipsniais šaltesnį orą, rotaciniam, jei norime komforto patalpoje, lygiai taip pat reikalingas įjungtas tenas.

P.S. Aš nieko nevartojau. Tik ryžių užvalgiau, nes skaitau H.Murakami knygą. Ten daug apie Japoniją ir maistą rašo, tai užsimaniau japoniškai pavakarieniauti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 17:34)
Jei gerai supratau, tai be teno prie tokių šalčių grąžina 12-13 laipsnių, bet įjungus teną grąžiną +19,5 laipsnių. Kiek elektros prisuka? Arba gal rodo momentines teno elektros sąnaudas?

Tu netaip supranti mane, as galiu nudtatyti kokia as noriu temprtura, galiu 15c, galiu 20c, galiu 30c kad pustu rekuperatorius i namus. Kuo aukstesne temperatura tuo dazniau jungsis tenas, nes dabar jis jungiasi intervalais, matau matuoklyje. Padavineja siuo metu 110m3, naudoja 8 sekundes 26w, poto viena sekunde pakyla iki 500w ir poto vel 8 sekundes naudoja 26w ir t.t
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2018 02 26, 21:17)
Tu netaip supranti mane, as galiu nudtatyti kokia as noriu temprtura, galiu 15c, galiu 20c, galiu 30c kad pustu rekuperatorius i namus. Kuo aukstesne temperatura tuo dazniau jungsis tenas, nes dabar jis jungiasi intervalais, matau matuoklyje. Padavineja siuo metu 110m3, naudoja 8 sekundes 26w, poto viena sekunde pakyla iki 500w ir poto vel 8 sekundes naudoja 26w ir t.t

Aš manau, kad taip supratau. Jei tenas išjungtas, tai gražino 12-13 laipsnių pūsdamas 110 kubų. O tai reiškia - šalta. Todėl tu nusistatei pageidaujamą temperatūrą. O ją garantuoja tenas. Tiesa, iš kur žinai, kad paduoda 110 kubų? Ir kadangi turi matuoklį, tai galėtum paskelbti, kiek prisuko elektros sausį, vasarį ar per kažkokį kitą laikotarpį. Juk tikrai turi tuos skaičius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 vasario 2018 - 20:30
QUOTE(Verteris @ 2018 02 26, 13:20)
O kas gamintojas jų? Ar kokios nors garažinės?

Kita anga, kaip žiūriu, apvali, grotelės kitokios, ten kažkokių garsų prie maksimalių apykaitų nesigirdi?

Ai nenoriu sakyti. Šeip tai tos grotelės yra rimto gamintojo, bet gaminamos individualiai, pagal atskirą užsakymą. Projekte buvo numatytos, tai pagal projektą ir pagamino. Absoliučiai nesigilinau. Bet ir pretenzijų negaliu reikšti. Projekte mažesnio galingumo rekupas buvo numatytas, aš pats pakoregavau projektą ir didesnio našumo rekupą pasistačiau, tad tos grotelės neapskaičiuotos mano maksimaliam našumui.

Apvalios grotelės, idealios šiuo atžvilgiu, tikrai didesnius oro srautus atlaikytų be "jokių dainų" smile.gif. Bet ir jos man nepatinka. Pirmiausiai tai jos nelabai gerai apsaugo ortakyną nuo kritulių patekimo, antras dalykas, jos įsimontuoja "mirtinai", nei nuimsi pravalymui, nei pakeisi. Kažkuriam bloge buvau užtikęs pasvarstymus šia tema, ir pritariu ten išsakytoms mintims dėl lauko grotelių. Vat prisiminiau, tas mintis teko paskaitinėti AM Namas bloge. Gal pravers. Nors tiesa, rekomenduoti tų lauko difuzorių irgi negalėčiau, nes nesu išbandęs. Jie man tik vizualiai žiūrisi patraukliau.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 21:14)
Ankščiau su rotoriumi visuomet buvo pakankamas drėgmės lygis. Nepamenu, gal ir nematavau, tad tikslių skaičių nepasakysiu, gal bus apie kokį 50%, bet kiekvieną žiemą, turėdavau problemų su kondensatu ant langų. Kai jis bėga ant medinių palangių, jas gadina, todėl prieš šios žiemos šalčius specialiai disbalansavau oro srautus, stengdamasis visus langus uždaryti ne maksimaliai sandariai ir taip pabandžiau numušti drėgmės lygį.

Baigėsi tuo, kad drėgmės lygį pavyko numušti gal net per stipriai, iki 33%, tad numušinėjimą sustabdžiau, disbalansą sumažinau.

Pagaliau ir pats prisipažinai, kad išbalansavai oro srautus. Ir dar langus pravirus palikai. Anksčiau apie tai tylėjai. Galėtum pasakyti, kokiu galingumu proc. ar ką ten rodo tavo rekūpas, išbalansavai oro srautus, kai džiovinai namą. Kaip ilgai ir t.t.

Beje, ar kiti turintys rotacinius įrenginius irgi susiduria su drėgmės pertekliumi? Ar jos name per daug, kad net langai drėgsta ir palangės šlampa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 vasario 2018 - 20:32
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 17:34)
Arba gal rodo momentines teno elektros sąnaudas?

Oi kaip nori ir rotoriui teną įjungti smile.gif. Bet rotoriui to daryti visai nebūtina. Atvažiuok pas mane, pamatysi, kaip šilta ir be jokio teno prie lauko -25°C smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 21:31)
Oi kaip nori ir rotoriui teną įjungti smile.gif. Bet rotoriui to daryti visai nebūtina. Atvažiuok pas mane, pamatysi, kaip šilta ir be jokio teno prie lauko -25°C smile.gif.

O kam man važiuoti? Du žmonės turintys tokius pačius rekuperatorius kaip Mintas sako, kad pučia 12-14 laipsnių, o Mintui stebuklingai pučia 20 laipsnių. Garantuoju, kad esi išbalansavęs srautus arba dar kažką pridirbęs. Kadangi "Amalvoje" galima sprandą nusisukti kol ten ką išsiaiškinsi, tai tu mane paprasčiausiai apgausi. Nėra reikalo važiuoti. 3 vienodi įrenginiai: dviems pučia 12-14 laipsnių, vienam stebuklingai pučia +20. Kuriuo tikėti: 2/3 ar 1/3?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 19:03)
<p>rotaci<span>niuose teno sanaudos turi buti mazesnes, nes reikia maziau laipsniu pakelti. Bent maniskiui priespresiniu srautu reikia 0C lauke norint jog nejungtu teno.</span></p>

Nebūtinai. Gali savo rekupe nusistatyti tiekiamą 30°C temperatūrą ir taip vis namą šildyti. Jei nėra kito šilumos šaltinio, tai gal ir nieko variantas, bet elektros sąnaudos vienareikšmiškai bus didesnės tuomet. Nors aš tai jau ne prie vėdinimo išlaidų sumuočiau, bet prie namo šildymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 vasario 2018 - 20:36
Nesuprantu ko jus cia gincijates,man jau seniai aisku,kad nei zhender nei amalvos rotacinis nera idealus rekupai.
Zhender:
Privalumai
Mazos energijos sanaudos
Gera silumograza
Sandarus ,gerai apsiltintas
Tylus veikimas
Gali stebeti daug parametru
Minusai
Ypac brangus
Dideles energijos sanaudos prie ypac dideliu minusiniu temp.

Amalva
Privalumai
Pigus(daugiau nei dvigubai brangesnis nei pastarasis)
Maziau vartoja energijos prie dideliu minusu,gali nustatyti norima temperatura kad pustu
Inotyvus ir graziai atrodantis pultelis
Minusai
Nesandarus prie didesniu salciu apserksnija korpusas
Salyginai prastas efektyvumas (be disbalansuotu srautu)
Didesne el. Sanaudos
Garsiai dirba

Dregme grazina abu panasiai.
As zinau,kad zenderis tikrai yra labai geras aparatas,bet jo kaina man neikandama ir nemanau,kad verta investuoti i toki brangu irengini,nes jis tikrai nera 2 kartis geresnis nei rotacinis.
Kadangi vel teks rinktis rekuperatoriu rinksiuos tarp rotacinio ir renovent rekiperatoriu.
Atsakyti

Nesuprantu, kodėl tu užsiciklinai ant ne maksimaliu rekuperatoriaus greičiu pasiekto rezultato. Tai ne rekuperatoriaus maksimumas. Maksimumas būna prie 100% ir rekupas tikrai tiekia didesnį oro srautą prie tų dydžių. Problema ne rekuperatoriuje, o mano ortakyne esančioje vienoje detalėje, kuri neatlaiko maksimalių rekuperatoriaus paduodamų oro srautų. Taip, kad tamsta ne tuo adresu su pretenzijom.

Kaip minėjau, mano maksimalų rekupo greitį primetinėji prie 90% rekupo našumo. Neteisinga.

O dėl rekuperatoriaus pavadinimo tamsta, atsiverskit 2 dienų senumo žinutes ir pasiskaitykit. Kiek galimą kartoti tą patį atsakymą? Viskas teisingai yra su rekuperatoriaus pavadinimu.

Per šaltą temperatūrą pučia atidaryti langai, ar specialiai ventiliacijai sienoje prigrežiotos skylės. Rekupo tiekiama oro temperatūra nėra per žema, tad nėra didelio poreikio naudoti teną. Net ir tie, kurie namus vėdina atidarydami langus, net ir tie su tenu per langus patenkančio oro nešildo. Šį orą puikiausiai gali sušildyti namo šildymo sistema.

Kada aš laikau įjungęs tenus tai iš vis klausimų klausimas. Tikrai nori tai sužinoti? Pats dar to nežinai? Aš niekada to nesakiau? Ok, ne niekada, mažiausiai 10 kartų to nesakiau?

Būtent tam ir yra net 4 greičiai. Nebūtina kiaurus metus laikyti ant vienintelio 2 greičio. Kartais galima ir 3 bei 4 greitį įjungti, o kai nieko nėra namie ir 1 greitį nustatyta.

Kaip tik, problema, kai antras greitis ir taip per didelis didžiajai metų daliai, bet leidinėjamas vos ne pastoviai, nes tai pats mažiausias pakankamą oro kaitą užtikrinantis rekupo greitis.

Papildyta:

Baigėsi tuo, kad drėgmės lygį pavyko numušti gal net per stipriai, iki 33%, tad numušinėjimą sustabdžiau, disbalansą sumažinau. Rezultatas - šiais metais jokio kondensato ant langų nebuvo net prie lauko -25°C.

Taip, kad šiais metais pas mane irgi stipriai numuštas drėgmės lygis, bet reikėjo pavargti, kad jį sumažinti.

Rekupas rotorinis.
Papildyta:

O tai ne papraščiau turėti du daviklius? Vieną lauke, kitą viduje? Susiderini slėgius patalpų viduje ir tuomet vieną daviklį išneši į lauką. Su draugu konsultavaus, tai sakė jungi daviklius prie arduino uno už 4€, ar šiek tiek brangesnio su WiFi funkcija ir jo pagalba siunti daviklio duomenis į Rasberį. Lauke tai visai vykęs variantas turėtų būti su WiFi.

toki matavimo buda ir as buvau sugalvojas, bet jis butu netikslus del 2 davikliu paklaidos. Juolab davikliai po 4 eur labai jau "skysti" tokiems matvimams. Mano atveju vienas tikslus daviklis.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 19:28)
Sako, kad name mažai drėgmės, todėl ir jungiasi anksčiau. Realiai teno įsijungimas turėtų būti dar vėliau.

Šeip tai keistai sako, nes kuo name mažiau drėgmės, tu mažiau kondensato šilumokaityje.

Atvirkščiai, kuo daugiau drėgmės name, tuo prie aukštesnių temperatūrų turės jungtis tenas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 19:28)
o ne 12-13 laipsnių

Tau dar kartą parašyti, kokią temperatūrą mano rotorius tiekia prie tokių lauko temperatūrų be teno? Tau parašyti, kiek jis elektros sunaudoja? Beje, dabar jau ir oro srautai žinomi. Jei tikrai nesugebėsi vakar dienos žinutės surasti, parašyk, pakartosiu.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 19:39)
Tavo entalpinio zhenderio atveju sanaudos lyginant su rotaciniu tikrai bus panasios ka ir rotacinio, na gal per plauka geresnes.</p>

Vieninteliu atveju - Rotoriuje įjungtas tenas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 19:46)
Aš tau dar prieš kelias savaites uždavinėjau klausimą - ar tu tiki, kad "Amalva" nemeluoja?

Cibuli, aš jau kokį šimtą kartų tau į šį klausimą atsakiau. Meluoti gali tik tie, kurie iš vis kažką sako. Amalvos rekupas oro srautų nedeklaravo. Kaip jis gali meluoti.

Taip, jei Amalva būtų deklaravus, drąsiai galima būtų teigti, kad tai melas. Bet Amalva jokių oro srautų nepateikė. Kaip ji gali meluoti?
Papildyta:
bet pasirodė, kad meluoja "Amalva"

Netikiu, kur gi ji pamelavo?

nei realiai turi būti.

Pirmiausiai nedisbalansavęs, jei matei skreenšutą, ten galėjai matyti ir variklių greičius. Jie buvo vienodo intensyvumo nustatyti.

Bet ne tai esmė. Esmė yra "realume". "Realiai" tai labai sąlyginis dalykas, kaip turi būti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 vasario 2018 - 20:52