Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(Orginalus @ 2018 02 26, 12:25)
Rotorius amalvos,dregme 38-42%
Papildyta:

O ką darai, kad nepūstų 11-13 laipsnių oro?
Atsakyti

užsisakiau diferencialinio slėgio davikli, pabandysiu paeksperimentuoti prisijungęs prie raspberry pi, jeigu viskas pasiseks vėliau surinksiu ant esp8266 su oled ekraneliu ir galėsiu paskolinti kas norės "susibalansuoti" jog patalpose nebūtų + ar - slėgio. Tik problematiška bus iškišti zarnele į lauko pusę, reikės kokį pravira langą uzisandarinti lipnia juosta.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 26 vasario 2018 - 13:17
QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 23:10)
Konkrečiai šitos Dydis 200mmx200mm

Su dydžiu viskas tvarkoje, man kliūna tos didelių išmatavimų, plonos skardos horizontalios plokštelės, tipo apsauga nuo kritulių. Vat jos ir "dainuoja" ir atitinkamai sukelia turbolianciją.

O kas gamintojas jų? Ar kokios nors garažinės?

Kita anga, kaip žiūriu, apvali, grotelės kitokios, ten kažkokių garsų prie maksimalių apykaitų nesigirdi?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 11:40)
O ką darai, kad nepūstų 11-13 laipsnių oro?

Nustatau ziemos rezima, galiu nustatyti kokia nori temperatura,kad pustu. Siuo metu nustates,kad pustu 19.5c,diskompforto nejauciu,kad ne 21.5c kaip kambario temperatura. Max kokia gali paduot yra 30c.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2018 02 26, 18:26)
Nustatau ziemos rezima, galiu nustatyti kokia nori temperatura,kad pustu. Siuo metu nustates,kad pustu 19.5c,diskompforto nejauciu,kad ne 21.5c kaip kambario temperatura. Max kokia gali paduot yra 30c.

Jei gerai supratau, tai be teno prie tokių šalčių grąžina 12-13 laipsnių, bet įjungus teną grąžiną +19,5 laipsnių. Kiek elektros prisuka? Arba gal rodo momentines teno elektros sąnaudas?
Atsakyti

rotaciniuose teno sanaudos turi buti mazesnes, nes reikia maziau laipsniu pakelti. Bent maniskiui priespresiniu srautu reikia 0C lauke norint jog nejungtu teno.

Atsakyti
Tikriausiai tiesą sakai, bet būtų įdomu išgirsti skaičius. Juk nemažai žmonių gyrėsi, kad prisipirko elektros sąnaudų matuoklių - galėtų ir realiais duomenis pasidalinti. O gal rekuperatoriai rodo. Žodžiu, norėtųsi skaičių, o ne spėliojimų.
Atsakyti

Labai noriu entalpinio Zhenderio, nes mano atveju gelbeja 7.5 metru vamzdis per kuri oras susyla iki +4C. Turetu labai minimaliai tena jungti, tikiu jog mano atveju sanaudos butu mazesnes nei rotacinio. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 26, 20:17)
Labai noriu entalpinio Zhenderio, nes mano atveju gelbeja 7.5 metru vamzdis per kuri oras susyla iki +4C. Turetu labai minimaliai tena jungti, tikiu jog mano atveju sanaudos butu mazesnes nei rotacinio.

Šiuo metu ateinantis oras sušyla iki +4? Mano "Zehnderio" tenas pernai jungėsi kažkur nuo -9 laipsnių. Pagal PHI sertifikatą turėtų jungtis nuo -12,5, jei gerai pamenu. Sako, kad name mažai drėgmės, todėl ir jungiasi anksčiau. Realiai teno įsijungimas turėtų būti dar vėliau.

Tu galvoji, kad mano "Zehnderis" naudoja daugiau elektros nei rotaciniai? Čia toks pats klausimas kaip ir oro kiekiai iki matavimų. Net neabejoju, jei įjungtas rotaciniame tenas, kad tiektų komfortišką temperatūrą, o ne 12-13 laipsnių, tai rotacinis prisuka tiek pat, jei ne daugiau elektros. Esu įsitikinęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 vasario 2018 - 19:29
QUOTE(cibulis @ 2018 02 26, 08:43)
Man atrodo diskutuojame, ką gali gamykliškai nustatyti rekuperatoriai. Jei tavo varikliai sukasi skirtingais greičiais, t.y. tu specialiai esi nustatęs skirtingus greičius, tai ir duomenys neteisingi, iškraipyti.

Gamykliškai nustatyta, kad bet kokiam greičiui vartotojas susiprogramuoja ventiliatorių apsukas pats. Lietuviško produkto gamintojas daro prielaidą, kad jų produkto vartotojas yra mastanti būtybė, todėl turi turėti galimybę maksimaliai prisitaikyti produktą prie savų poreikių.

Tie gamintojai, kurie neleidžia vartotojui nieko koreguoti, laiko vartotoją "meška išmokyta minti dviratį" kuri tik porą mygtukų gali paspaudinėti ir tai nesuvokdama kodėl tai daro.

Ne tai neteisingas požiūris. Jei yra vartotojas norintis gilintis į niuansus ir išpešti maksimumą iš savo pirkinio tai turi būti suteikta tokia galimybė.

Vat Apple mažindavo senų telefonų greitį, kad tik naujus telefonus žmonės pirktų. Čia iš tos pat serijos, pasidomėkit kiek ieškinių sulaukė. Net ir viso pasaulio valstybinės institucijos į šį skandalą pradeda kištis. Neteisinga, kai gamintojas nusprendžia už vartotoją, ko jam reikia. Vartotojas pats turi nuspręsti, ko jam reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 vasario 2018 - 19:38

Šiuo metu ateinantis oras sušyla iki +4? Mano "Zehnderio" tenas pernai jungėsi kažkur nuo -9 laipsnių. Pagal PHI sertifikatą turėtų jungtis nuo -12,5, jei gerai pamenu. Sako, kad name mažai drėgmės, todėl ir jungiasi anksčiau. Realiai teno įsijungimas turėtų būti dar vėliau.

Tu galvoji, kad mano "Zehnderis" naudoja daugiau elektros nei rotaciniai? Čia toks pats klausimas kaip ir oro kiekiai iki matavimų. Net neabejoju, jei įjungtas rotaciniame tenas, kad tiektų komfortišką temperatūrą, o ne 12-13 laipsnių, tai rotacinis prisuka tiek pat, jei ne daugiau elektros. Esu įsitikinęs.

apie +3C/+4C susyla oras pas mane kol pasiekia rekuperatoriu. Tavo entalpinio zhenderio atveju sanaudos lyginant su rotaciniu tikrai bus panasios ka ir rotacinio, na gal per plauka geresnes.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 26, 20:37)
Gamykliškai nustatyta, kad bet kokiam greičiui vartotojas susiprogramuoja ventiliatorių apsukas pats. Lietuviško produkto gamintojas daro prielaidą, kad jų produkto vartotojas yra mastanti būtybė, todėl turi turėti galimybę maksimaliai prisitaikyti produktą prie savų poreikių.

Tie gamintojai, kurie neleidžia vartotojui nieko koreguoti, laiko vartotoją "meška išmokyta minti dviratį" kuri tik porą mygtukų gali paspaudinėti ir tai nesuvokdama kodėl tai daro.

Ne tai neteisingas požiūris. Jei yra vartotojas norintis gilintis į niuansus ir išpešti maksimumą iš savo pirkinio tai  turi būti suteikta tokia galimybė.

Vat Apple mažindavo senų telefonų greitį, kad tik naujus telefonus žmonės pirktų. Čia iš tos pat serijos, pasidomėkit kiek ieškinių sulaukė. Net ir viso pasaulio valstybinės institucijos į šį skandalą pradeda kištis. Neteisinga, kai gamintojas nusprendžia už vartotoją, ko jam reikia. Vartotojas pats turi nuspręsti, ko jam reikia.

Mintai, man tavo alegorijos atsibodo. Vėl pradeda pamokslauti. Aš tau dar prieš kelias savaites uždavinėjau klausimą - ar tu tiki, kad "Amalva" nemeluoja? Tu visus kaltinai, nes matot kažkoks rekuperatorių dyzelgate'as, bet pasirodė, kad meluoja "Amalva". Šiuo atveju man visai neįdomu, ką čia išvedžioji. Tiesiog pasakyk - esu išbalansavęs srautus, kad nebūtų name drėgmės, todėl ir rekuperatorius grąžina aukštesnę temperatūrą nei realiai turi būti.

Antras dalykas. Klausiau, kuo blogai disbalansas, kuris čia nuo Bango dar laikų tapęs keiksmažodžiu. Atsakymo nesulaukiau. Taigi esi išbalansavęs srautus, lauke geras minusas ir tikrai pasilankstys su laiku varstomi langai, lauko durys ir t.t. Pamatysi, kaip padidės namo nesandarumas. Ir viskas - dėl disbalanso.
Atsakyti