Ne tik su skarda. Tie patys fizikos dėsniai galioja visiems ortakiams. Pas Cibulį irgi vieną pareguliavus, pasikeičia ir visų kitų difuzorių srautai.
Ne tik su skarda. Tie patys fizikos dėsniai galioja visiems ortakiams. Pas Cibulį irgi vieną pareguliavus, pasikeičia ir visų kitų difuzorių srautai.
Blin, kai pirmą kartą pasakiai, aš šios info nesugebėjau suvirškinti, bet pasakymas teisingas.
Iš tikrųjų, paduodamas šaltesnis oras kuris patekęs į patalpas sušyla ir išsiplečia, automatiškai name dėl to susidaro viršslėgis, kurį ir reikia panaikinti išmetant didesniu srautu. Ir iš vis, disbalansas sandariame name šeip tai nelabai galimas.
Vo blin, tai kaip dabar nustatyti disbalanso buvimą
Elementariai, žiūrėti į slėgiu skirtumus kas viduje ir lauke. Yra tam matuokliai.
Klausimas ar įmanoma taip padaryti, kaip sakai. Minėjau, kad rekuperatoriaus paleidimo metu parenkamas projektinis oro kiekis. Mano atveju 220 kubų arba trečias greitis. Visus kitus greičius (1, 2 ir 4) ir oro kiekius (70, 170 ir 315) parinko ir nustatė pats rekuperatorius.
Galima rankomis keisti, berods inctrukcijoje mačiau.
Gali būti drėgmės kiekis patalpose įtakoja rodiklius, nežinau. Disbalansas, kokį ortakiai sukuria išlieka, vidaus temperatūros pas mane aukštesnės, kas dar gali įtakoti nežinau.
Pabandziau ir as
Rodo:
Laukas -15,9
paduoda 14,5
istraukia 20,7
Srautas 230 -25% ~ 170 kub.m
cia rezultatai per 15 min. palaikius ilgiau, manau pablogetu.
Rodo:
Laukas -15,9
paduoda 14,5
istraukia 20,7
O rekuperatorius "Amalvos" rotacinis? Koks modelis? Koks srautas nesupratau? Dirbdamas 25 proc. našumu išspaudžia 170 ar 230 kubų?
Papildyta:
Man atrodo diskutuojame, ką gali gamykliškai nustatyti rekuperatoriai. Jei tavo varikliai sukasi skirtingais greičiais, t.y. tu specialiai esi nustatęs skirtingus greičius, tai ir duomenys neteisingi, iškraipyti.
Dabar įtariu iš ko susidaro tokia didelė tavo rekupo kaina. Jis sukomplektuotas su geriausiais (brangiausiais) rinkoje esančiais davikliais...
Pirmu greičiu mano rekuperatorius rodo, kad varinėja apie 70 kubų oro, matuoklis rodo, kad ištraukia 86 kubus (+23 proc.), o paduoda 97 kubus (+39 proc.). Matuoklis vidutiniškai daugiau rodo 31 proc.
Antru greičiu rekuperatorius rodo 170 kubų, matuoklis ištraukia 203 kubus (+19 proc.), o paduoda 215 kubų (+26 proc.). Matuoklis vidutiniškai daugiau rodo 23 proc.
Trečiu greičiu rekuperatorius pučia 220 kubų. Matuoklis rodo, kad ištraukia 260 kubų (+18 proc.), o paduoda 274 kubų (+25 proc.) Matuoklio vidurkis didesnis 21 proc.
O jei žiūrėčiau į maksimalų greitį, tai rekuperatorius rodo 315 kubų, o matuoklis rodo, kad ištraukia 355 kubus (+13 proc.), o paduoda - 379 kubus (+20 proc.). Vidurkis būtų +17 proc. aukštesnis.
31+23+21+17/4=23 proc., t.y. matuoklis rodo maždaug 23 proc. didesnius oro kiekius nei yra iš tiesų. Taviškis rekuperatorius maksimaliai pagal matuoklį pūtė 277 kubus. Įvertinus, kad oro kiekis yra iki 23 proc. per didelis, realus maksimalus tavo rekuperatoriaus oro kiekis išeina apie 214 kubų. Kodėl "Amalva" jį vadina 400 modelių?
Papildyta:
Lauke rodo -14.5c, namie 21.7c, jokio disbalanso nepadaryta.
60m3 - 11,2c grazina
120m3 - 12,2c
195m3 - 13,2c
270m3- 13.2c
Ijungus tena, kad palaikytu 19c, tenas veikia intervalais todel neaisku tiksliai kiek rekupas suvalgo elektros.
Jei gerai suprantu, tai išeitis vienintelė - laikyti įjungus teną, nes priešingu atveju pučia per šaltą temperatūrą. Ar taip? Kada teną įjungi ir kada išjungi, t.y. jis visą žiemą veikia ar tik prieš didžiuosius šalčius? Išorinio elektros sąnaudų matuoklio nesi pasistatęs?
Papildyta:
Rodo:
Laukas -15,9
paduoda 14,5
istraukia 20,7
Ką darot, kad nebūtų šalta?
Papildyta:
Klausimas ar verta. Praeitais metai visą žiemą, o teisingiau 6 mėn. laikiau įjungęs 2 greitį, kuomet rekuperatorius varinėja 170 kubų. Daugiausia elektros prisuko sausį. Lygtai apie 8,5 euro. Metinės elektros sąnaudos tikrai mažos. Kam mažinti kiekius, vasarą jų norėsis didesnių. Teisingiau 8-9 mėnesius norėsis didesnių oro kiekių, o dėl likusių 3-4 mėnesių labai brangiai nebus. Nebent miegant +18 grąžinama oro temperatūra per žema.
Rekuperatorius plokstelinis su oro srautu automatiniu balansavimu. Oro srautu greiciai reguliuojasi 1m3/val tikslumu. Prie 150m3/val santykinis oro dregnumas 50%. Didinant srauta oro dregnumas krenta kelis procentus, o mazinant oro srauta oro dregnumas kyla. Namo kubatyra apie 550m3.
Pries menesi prie 50m3/h ortakyne slegis buvo 50Pa. Prie 150m3/h - 150Pa. Po filtro pravalymo prie 150m3/h slegis ortakyne krito iki 55Pa. Kalbu apie ortakyna su pozeminiu oro paemimu.
O pats jokio rekuperatoriaus neturi? Jei turi, ko nepasidalini informacija? Kitas dalykas yra tas, kad mano namas negyvenamas, todėl drėgmės lygis nebus teisingas. Bet jei įdomu, tai mano name šiuo metu rekuperatorius rodo 37 proc. drėgmę. Man asmeniškai būnant name tokios drėgmės pakanka.
Papildyta:
Rekuperatorius plokstelinis su oro srautu automatiniu balansavimu...
O ką į namą galutiniame taške, t.y. difuzoriuose, paduoda rekuperatorius. Kiek elektros prisuka?
Kolkas ne, bet turiu nebedaug laiko apsispręsti ar imti rotorių ar plokštelinį, užtai ir domina visa informacija.
Rotorius amalvos,dregme 38-42%
Papildyta: