QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 22:30)
Tuomet paskaičiuokim, kiek maniškis būtų surijęs elektros energijos analogiškomis sąlygomis per mėnesį: 65W*24*30d / 1000=47kW
O jeigu tokius oro srautus varinėtumėme visus metus. Tavo ryja 65 W, mano ryja 22 W. Skaičiuojam:
1. Taviškis: 64x24x365/1000=
561 kWh. Arba
61,71 euro.
2. Maniškis: 22x24x365/1000=
193 kWh. Arba
21,23 euro.
Manau, kad net ir pridėjus teno elektros sąnaudas su "Zehnderiu" turėtų būti mažesnės metinės elektros sąnaudos. Maniškis esant šiam greičiu grąžino 17,9 laipsnių, taviškis 17 laipsnių. Dar įtariu, kad mano name 0,5-1 laipsniu mažesnė temperatūra nei tavo name.
Sunku viską suskaičiuoti, bet panašu, kad "Zehnderis" per metus prisuktų mažiau elektros ir grąžintų šiek tiek aukštesnę temperatūrą dirbamas protingu arba realiu našumu. Būtent tai ir rodo PHI testai, kad "Zehnderio" naudingumas yra apie 10 proc. aukštesnis nei "Amalvos".
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 23:10)
Klausimas, tik ar gausi tiek naudos, kiek permokėsi, nei pirkdamas gerokai pigesnį analogą, kuris labai tiksliai visų parametrų nerodys. Ir vis tiek, dirbdamas žiemą naudos tenus, nors varikliai ir efektyvesni sumontuoti.
Šiuo atveju sutinku. Brangus dalykas. Aišku efektyvus, bet brangus.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 25, 23:10)
Taip, po oro srautų matavimų mano spėjimas pasitvirtino, ištraukiama daugiau nei paduodama. Išmetimo ortakynas mažesnio pasipriešinimo nei padavimo. Prie 70 % ištraukiama - 209,5m³/h, o paduodama - 219,4m³/h, vidurkis 214,5m³/h
Išeina, kad ir rotacinis išbalansuoja srautą. Tik klausimas ar tai yra disbalansas? Kai tu išvažiavai, aš dar kartą permatavau. Įjungiau projektinį greitį. Tuomet rekuperatorius rodo, kad varinėja 220 kubų oro. Matuoklis parodė tokius skaičius: ištraukimas - 264 kubai, padavimas - 278 kubai. Skirtumas - 14 kubų. Panašus skirtumas kaip ir tavo atveju.
Tik štai klausimas ar tai yra disbalansas? Galbūt kaip man sakė skiriasi tiekiamo ir išmetamo oro masė. Juk tiekiamas oras yra vėsesnis, todėl jo kiekis turi būti didesnis nei šalinamo oro. Išeina, kad kubai skiriasi, bet sutampa oro masės.
Beje, kas blogai, jei ir rekuperatoriai išbalansuoja srautus? Ar 10 kubų sukuria labai stiprų slėgio skirtumą? Įtariu, kad stipresni lauko vėjai sukuria didesnį slėgį į langus ir duris nei tie 10 kubų oro. Ar yra kažkokia kita išbalansuoto srauto blogybė?