Pas mano rekupą filtrai keisti 2017-07-17, matavimai atlikti 2018-02-24, tad filtrai po keitimo jau buvo pratarnavę 7 mėn. ir 7 dienas, todėl juos reikėjo keisti prieš darant matavimus, bet jų nekeičiau, tad matuota su užsiteršusiais filtrais ir matavimai negali būti labai tikslūs. Mano filtrai ir taip yra aukštesnės valymo klasės - abu F7. Cibulio abu filtrai G4 nauji.
QUOTE(cibulis @ 2018 02 25, 18:09)
1 greitis
Oro kiekis - 70 kubų. Variklių el. sąnaudos 10-12 W, vidurkis - 11 W. Tenas naudojo 133 W, į namą grąžino 20,1 laipsnių temperatūrą.
Mano rekupas mažiausiu greičiu tiekia 82m³/h oro srautą, sunaudodamas 20W. Nereikėtų pamiršti, kad mano rekupe yra dar ir rotorių sukantis variklis, tad elektros sąnaudų skirtumas sakyčiau prognozuotinas.
2 greitis
Oro kiekis - 170 kubų. Variklių el. sąnaudos 21-13 W, vidurkis - 22 W. Tenas naudojo 347 W, į namą grąžino 17,9 laipsnių temperatūrą.
Artimiausias atitikmuo 178m³/h, elektros sąnaudos 50W, tenas nenaudojamas.
Atitikmuo pagal tą patį matavimo prietaisą - oro srautas 215m³/h, elektros sąnaudos 65W, tenas nenaudojamas.
Sakyčiau, kad mąnajį rekupą reikėtų rinktis tiems, kas planuoja rekupą vaikyti ne didesniais srautais nei 200m³/h, nes virš šio greičio bent jau man mano rekupo darbas nepatiko.
Aš savo name dažniausiai leidžiu 120m³/h-150m³/h oro srautą, ir man toks greitis optimaliausias, tad sakyčiau, pagal kaina/kokybė santykį, mano atveju toks rekupas idealus. Namas apie 300m³ tūrio, pagal PN normas jam turėtų per akis užtekti 120m³/h oro srauto, vis tik norint gaivesnio oro, reikėtų vadovautis Lietuviškomis rekomendacijomis ir orientuotis į 0,5 oro kaitą per valandą, kas mano atveju ir būtų ~150m³/h oro srautas.
3 greitis
Oro kiekis - 220 kubų. Variklių el. sąnaudos 34-35 W, vidurkis - 34 W. Tenas naudojo 462 W, į namą grąžino 17,2 laipsnių temperatūrą.
Kaip minėjau, atitikmuo pagal oro srautą 215m³/h, elektros sąnaudos 65W, tenas nenaudojamas.
Atitikmuo pagal tą patį matavimo prietaisą - oro srautas 250m³/h, elektros sąnaudos 99W, tenas nenaudojamas.
4 greitis
Oro kiekis - 315 kubų. Variklių el. sąnaudos 74-77 W, vidurkis - 75 W. Tenas naudojo 648 W, į namą grąžino 16,4 laipsnių temperatūrą.
Mano rekupo didžiausias deklarutas oro srautas mažesnis, maksimalus paduodamas užfiksuotas 277m³/h prie 90% rekupo apkrovos, didinanant padavimą iki 100%, pradeda labai stipriai ūžti lauko grotelės ir oro srautas krenta. Greičiausiai ties grotelėmis prasideda turboliancija. Vienareikšmiškai, dar kartą tokių grotelių nepirkčiau. Oro išmetimas didžiausias prie 100%, oro srautas siekia 311m³/h tiesa rekupo elektros sąnaudos jau per didelės, siekia 153W. Tenas nenaudojamas, ir koks didžiausias skirtumas tarp mano rekupo ir priešpriešinių srautų, kad prie didžiausios rekupo apkrovos, jis tiekia aukščiausios temperatūros orą. Bendrai paėmus, mano rekupo tiekiamo oro temperatūra neturėtų galėti konkuruoti su priešpriešinių srautų rekuperatoriaus, bet mano akimis žiūrint, skirtumas tikrai nebuvo krentantis į akis.