Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(mintas @ 2018 02 21, 17:11)
Na ir kas kad rodai užsiteršusius filtrus? Nesvarbu dėl ko, svarbu, kad srautai disbalansuoti ir vis tiek, dabar kai yra užfiksuoti 663rpm ir 633rpm vis tiek išliko 5% variklių apsukų disbalansas. O tai kad rodai 70m3 oro srautus į abi puses, tai juk minėjai, kad tavo rekupas nuolatos koreguoja apsukas, nuolatos kinta srautai. Pagavai kai sekundei sutapo ir tiek.

Ištraukimo difuzoriai 9, padavimo difuzoriai - 8. Kiekvienam difuzoriui atskiras 90 mm vamdzis. Galvojam, spėliojam toliau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 21, 11:21)
Tau dar neatsibodo su juo kalbėti? Toks užsispyrimas ir negirdėjimas, ką kiti sako.

Eina sau, koks užgautas, aš jo rekuperatorių mat žiguliuku pavadinau biggrin.gif

O kas ką tik tiek melo skleidė? Pasiimkime pirma pasitaikiusį punktą iš paskutinio posto - pas Cibuli vienas filtras net F7 klasės tai kur ten lygintis minto rekuperatorius filtrams. Parašyta taip paniekinamai, bet paaiškėjo, kad mano rekupe visą laiką buvo tik F7 klasės filtrai, o pas tamstą tik G4. Tai čia kam dabar reikėtų būt nuleistam?

Visur bandai tik įkąsti, ir kandžiojiesi "dantų neturėdamas" (bandai pateikti kokį "faktą" bandydamas įrodyti, kad tavo rekuperatorius geresnis, bet visi "faktai" - melas), tai čia man turėtų būti adresuotas klausimas, kaip aš vis dar su tavim bendrauju.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 21, 16:19)
Ištraukimo difuzoriai 9, padavimo difuzoriai - 8. Kiekvienam difuzoriui atskiras 90 mm vamdzis. Galvojam, spėliojam toliau.

Pala pala, Cibuli negali būti, tu jau pradėjai savo ortakyno pasipriešinimą vertinti blink.gif Negali būti. Tai gal pagaliau atsakysi į mano savaitės senumo klausimą, koks tavo ortakyno projektinis pasipriešinimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 vasario 2018 - 16:26
QUOTE(mintas @ 2018 02 21, 17:28)
Parašyta taip paniekinamai, bet paaiškėjo, kad mano rekupe visą laiką buvo tik F7 klasės filtrai, o pas tamstą tik G4.

Mano vienas F7 buvo, kitas G4. Vėl viską painioji. O savo bloge rašei, kad su rimtesniais filtrais tavo rekupas dusta. Tai ir pagalvojau, kad turi G4 klasę. Juk niekur nerašei apie filtrus iki tol.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 21, 11:11)
RPM tik maža dalis bendrame vaizde.

Taip žinau, ir asmeniškai tau aš apie tai rašiau prieš nepilną mėnesį. Nori nustatyti disbalansą, vien į rpm žiūrėti negalima, reikia žinoti ortakyno pasipriešinimą, bei šiek tiek kitų niuansų.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 21, 16:33)
savo bloge rašei, kad su rimtesniais filtrais tavo rekupas dusta. Tai ir pagalvojau, kad turi G4 klasę

G4 rimtesni filtrai nei F7 doh.gif

Cibuli gal eik išsiplauti galvą.

Rimtesni nei F7 tikrai ne G4 filtrai, o F9, Hepa filtrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 vasario 2018 - 16:39
QUOTE(mintas @ 2018 02 21, 17:28)
Pala pala, Cibuli negali būti, tu jau pradėjai savo ortakyno pasipriešinimą vertinti  blink.gif Negali būti. Tai gal pagaliau atsakysi į mano savaitės senumo klausimą, koks tavo ortakyno projektinis pasipriešinimas?

Neskaičiuotas atskirai. Susirask Zehderio 90 mm vamzdžių lentelę ir pamatysi. Skaičiuota, kad viename ortakyje nebūtų viršytas 2,5 m/s greitis. Tuomet per vieną vamzdį galima paduoti beveik 40 kubų oro. Štai čia lentelės.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 21, 16:44)
Neskaičiuotas atskirai. Susirask Zehderio 90 mm vamzdžių lentelę ir pamatysi. Skaičiuota, kad viename ortakyje nebūtų viršytas  2,5 m/s greitis. Tuomet per vieną vamzdį galima paduoti beveik 40 kubų oro. Štai čia lentelės.

Tai tu iš vis be projekto ortakyną įsirengiai? Kaip tu taip?

Kad skaičiuoti ką nors, reikia gerokai daugiau duomenų nei pateikiai, o ir nematau reikalo tau apskaičiuoti tavo ortakyno pasiprieinimą, š darbą turi atliti projektą ruošiantys. Neturi apskaičiuoto, vadinasi neturi projekto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 vasario 2018 - 16:48
QUOTE(mintas @ 2018 02 21, 17:38)
G4 rimtesni filtrai nei F7  doh.gif

Cibuli gal eik išsiplauti galvą.

Rimtesni nei F7 tikrai ne G4 filtrai, o F9, Hepa filtrai.

Tau rimtai kažkas galvoja trumpina. Tu niekaip negirdi, kas tau sakoma. Aš suprantu, kad G4 žemesnė klasė nei F7. Tu savo bloge rašei, kad su aktyvuotos anglies F7 filtrais rekupas duso, tai ir pagalvojau, kad sudėjai silpnesnius G4. Ką dabar išvartysi?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 21, 17:46)
Tai tu iš vis be projekto ortakyną įsirengiai? Kaip tu taip?

Kad skaičiuoti ką nors, reikia gerokai daugiau duomenų nei pateikiai, o ir nematau reikalo tau apskaičiuoti tavo ortakyno pasiprieinimą, š darbą turi atliti projektą ruošiantys. Neturi apskaičiuoto, vadinasi neturi projekto.

Skardai reikia, plastikui nereikia. Projektą turiu. Jis kitoks nei tu galvoji apie skardą. Esmę jau paaiškinau. Jei nesupranti, įsikask į alkūnę. Padeda.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 21, 16:53)
Tau rimtai kažkas galvoja trumpina. Tu niekaip negirdi, kas tau sakoma. Aš suprantu, kad G4 žemesnė klasė nei F7. Tu savo bloge rašei, kad su aktyvuotos anglies F7 filtrais rekupas duso, tai ir pagalvojau, kad sudėjai silpnesnius G4. Ką dabar išvartysi?

Ne nepakeičiau į kažkokius dar bet išėmiau papildomus aktyvuotos anglies ir palikau tik F7 filtrus. Ir čia nieko vartyti nereikia.

O tu Cibuli, kitą kartą kai ko nežinosi, tai ne spėliok, ir paskui tų spėlionių nenaudok kaip fakto, kokiems nors teiginiams, o paprasčiausiai paklausk.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 21, 16:56)
Skardai reikia, plastikui nereikia. Projektą turiu. Jis kitoks nei tu galvoji apie skardą. Esmę jau paaiškinau. Jei nesupranti, įsikask į alkūnę. Padeda.

Dėkui, bet nesu naujų skonių ieškotojas, o tau kandžiotis patinka, tai ir kandžiokis savo alkūnes, gali ir kitas vietas pabandyti, gal žiūrėk ir naujų pojūčių atrasi smile.gif.

Taip, suprasti nesunku, kad plastikinių ortakių projektas skirsis, bet kad ortakyno projektui, nesvarbu iš ko pats ortakynas suprojektuotas, nereikia vieno svarbiausio ortakyno parametro - ortakyno pasipriešinimo blink.gif . Tau gal pasakė, kad per plastikinius ortakius tiekiamas oras be pasipriešinimo, todėl šis parametras nesvarbus? Kas tau tokią nesąmonę papasakojo? Atrodai didelis, o pasakomis tiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 vasario 2018 - 17:23
QUOTE(mintas @ 2018 02 21, 18:06)
O tu Cibuli, kitą kartą kai ko nežinosi, tai ne spėliok, ir paskui tų spėlionių nenaudok kaip fakto, kokiems nors teiginiams, o paprasčiausiai paklausk.

Aš daug ko klausiau, bet tu tylėjai. O štai tu priešingai - neklausi, bet pats išvedžioji.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 21, 18:06)
Taip, suprasti nesunku, kad plastikinių ortakių projektas skirsis, bet kad ortakyno projektui, nesvarbu iš ko pats ortakynas suprojektuotas, nereikia vieno svarbiausio ortakyno parametro - ortakyno pasipriešinimo  blink.gif . Tau gal pasakė, kad per plastikinius ortakius tiekiamas oras be pasipriešinimo, todėl šis parametras nesvarbus? Kas tau tokią nesąmonę papasakojo? Atrodai didelis, o pasakomis tiki.

Pats galvą išsiplauk. Nuorodos 4 p. parašyta, kad optimalus oro greitis ortakyje iki 2,5 m/s. Tuomet per 90 mm vamzdį galima pripūsti iki 38,7 kubų oro. Svetainėje trys difuzoriai, vadinasi galiu pūsti iki 116 kubų oro be problemų, tėvų kambaryje 2 difuzoriau, virtuvėje, vonioje irgi po du difuzorius. Oro kiekiai daugiau nei pakankami. Toks ir projektas. Jį gali kiekvienas pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 21, 17:36)
O štai tu priešingai - neklausi, bet pats išvedžioji.

Aš tau tą patį parašiau ir iškart eilinį pavyzdį pacitavau, tamstai cituoti nėra ko ir vėl eilinį kartą apsimelavo.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 02 21, 17:36)
Toks ir projektas.

Nu jo, toks ir projektas. Nors vėdinimui galima buvo ir normalų pasidaryti.
Atsakyti

Tie visi pasipriešinimu skaičiavimai truputį "sakem ant vandens", vistiek skirsis kas paskaiciuota ir kas praktikoje gavosi. Tinkama tik labai apytiksliam skaicaivimui. Aš savo projektą savaip gerinau, niekur nenaudojau 90 laipsnių alkūnių ar balniniu atsaku. Sonodec lankstus ortakiai jungti nuo magistralės per 45 laipsnių trisakius. Magistraleje vietoje T formos tritaškio naudota Y forma ir 45 laipsnių alkūne. Gavosi truputį brangiau ant dalių, bet kai pats darai visiškai negalia.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 21, 19:55)
Nu jo, toks ir projektas. Nors vėdinimui galima buvo ir normalų pasidaryti.

Koks projektas turi būti? Ką jis plastikinių vamzdžių atveju pakeistų? Ketvirtą vamzdį/difuzorių svetainėje, trečią virtuvėje, vonioje? Kam? Dviejų kvadratinių metrų WC neužtenka vieno difuzoriaus? Kelių kvadratinių metrų drabužiniai, kur bus ištraukiama iki 10 kubų oro nepakanka vieno difuzoriaus? Vaikų kambariui nepakanka vieno difuzoriaus, per kurį galima paduoti iki 39 kubų oro? Ką dar ten skaičiuoti?
Atsakyti