QUOTE(mintas @ 2018 02 15, 21:42)
Iš kitos pusės, akivaizdu, kad jei 11W galingumu dirbantys ventiliatoriai sukuria 70m³/h oro srautą, rotacinių rekupų dirbančių mažiausiu 20% našumu, vartojančių apie 26W, oro srautai bus tikrai didesni, nei aritmetiškai paskaičiuotas 70m³/h dydis. Taip ir turi būti, nes prie mažesnių oro greičių ortakiuose, ortakių pasipriešinimas mažiau juntamas. Pagal tokius dydžius primetu, kad prie 20% našumu dirbančių ventiliatorių, oro srautas turėtų būti maždaug 120m³/h ribose.
Tai jei tavo rekūpas, dirbdamas, 20 proc. našumu pučia 120 kubų, tai 40 proc. našumu jau 240, 60 proc. - 360, 80 - 480, o 100 proc. net 600 kubų. O pajėgumas tavo rotoriaus 350-400. Ach, tiesa, čia gi pasipriešinimas ortakiuose. Briedas, seniuk.
Pagal tavo logiką, seniuk, mano plastikinėse šlangose dvigubai didesnis pasipriešinimas. Tai kaip tas Zehnderis su 11 watų išspaudžia 70 kubų? Ach, taip oro kiekiai netikri. Fotošopiniai.
Bet tau sunku pripažinti, kad tavo bačka, kuri vartosi rekupe sukuria nemažą pasipriešinimą, kad EC varikliai senesni ir ne tokie efektyvūs. Bet kurgi pripažinsi. Čia tik fotošopas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 02 15, 21:53)
Tai supratau, kad rekupas pats parinko tuos dydžius? Su profesionalia įranga rekuperatoriaus automatiškai išmestų dydžių netikrino ir neatitikimų rodmenyse nekoregavo?
Kad balansavimas buvo atliktas matėm, tikim, viskas tvarkoje. Balansavimas buvo atliktas. Dabar domina ar "labai protingo" rekuperatoriaus (su spartietišku valdymo interfeisu, palyginus su Komfovento siūlomu grafiniu) automatiškai išmesti oro srautų dydžiai buvo pakoreguti juos patikrinus su profesionalia įranga?
Buvo trys laboratorijos, penki mokslų daktarai, dar kiek habilituotų. Visų ir nepamenu. Visi su skirtingais prietaisais, kalibruotais, atestuotais, sertifikuotais. Kokių tik man sertifikatų neparodė. Ir visų rodė vienodai. Paklaida mažiau nei 1 litras. Kažkur stiklinė. Įsivaizduoji, koks tikslumas.
Kodėl aš tau turiu aiškinti, kad tu suprastum? Tau pateikiu skaičius, kiek rekupas, pūsdamas tuo pačiu greičiu 170 kubų oro, skirtingais mėnesiais prisuka elektros, o tu net nesugebi perskaityti? Darai savo saliamoniškas įžvalgas ir visur kompromatą įžvelgi.