Štai tau ir atsakymas, Kur mėnesinės elektros sąnaudos, ten iš tikrųjų kažkas panašaus į realybę, prie 70m³/h čia ne rekupo efektyvumo rodmenys per metus, o tik namo minimalus vėdinimas, kad pelėsis neįsiveistų. Prie tokių greičių rekuperatorius nedirbs, kai ten pradėsi gyventi, tad metinių savo sąnaudų nedeklaruok kaip tinkamų palyginimui. Iš kitos pusės, man tas 70m³/h prie 11W iš tikrųjų kelia abejonių. Įtariu ir 50m³/h nebus prie esamo ortakyno pasipriešinimo. [b]Papildyta:[/b] Ką aš ir noriu pasakyti. Prie normalesnių, gyvenimui tinkamų oro srautų, tavo rekupui reikia naudoti elektrinį teną ir bendros eksploatacinės rekupo elektros sąnaudos yra 2-3 kartus didesnės nei rotorinio rekuperatoriaus, kuriam teno naudoti nėra poreikio. Kaip minėjau, pas mane šendien prie lauko -3°C tiekė virš 20°C temperatūros orą. Kur dar čia teno naudojimo poreikis. O ir prie gerokai žemesnių lauko temperatūrų, teno naudojimo poreikio nemačiau. Vat ir visa ekonomija.Na maniškis valgo lygiai 23w prie 130 kubų.
60% atitiks 210m³/h
50% - 175m³/h
40% - 140m³/h
30% - 105m³/h
20% - 70m³/h
Bet kaip minėjau, ventiliatorių našumas bus plius minus panašus, tad tavo rekupo tiekiamas oro srautas prie 11W bus maždaug dvigubai mažesnis, nei mano rekupe tiekiamas prie 20% nes prie 20% mano rekupas eikvoja apie 26W. Nežinau, kiek eikvoja rotoriaus varikliukas atmeskim kokius 6W lieka apie 20W prie mano rekupo mažiausio nustatymo. Be variklių dar bus valdymo elektronikos suvartojama elektros energija, sakykim mažiau 5W nebus, taigi, tavo ventiliatoriai sukami 6W mano 14W galingumu. Vienareikšmiškai, prie mano rekupo mažiausio galimo rekupo našumo, oro pakeičiama mažiausiai dvigubai daugiau nei prie tavojo.
Tau visur sąmokslo teorijos vaidenasi. O gal tiesiog reikia pripažinti, kad modernūs plokšteliniai daug efektyvesni nei tavo senukas rotacinis (gal jau naują kartą Amalva paleido?). Štai tau realūs šio momento duomenys: matai kokiu greičiu dirba varikliai, kokius oro kiekius varinėja ir kiek elektros srebia. Dar specialiai nufotkinau 11 W, nors buvo reikšmė ir 10 W, t.y. realiai stebinti skaičius šiek tiek šokinėja. Tą patį rodyti ir išorinis elektros matuoklis. O štaičia matyti, kad prie mano namo šiuo metu -5,4 laipsnio, taip pat matomos temperatūros. Pati paskutinė eilutė Pre-Heater rodo, kad dar tenas neįjungtas. Šį vakarą ir naktį šals. Jei nepatingėsiu, pamėginsiu užfiksuoti, nuo kokio minuso įsijungs tenai. Įdomiausiai tai, kad telefono programėlėje rodys kokius 50 W, bet išorinis elektros skaitliukas rodo, kad tenas dirba impulsais: įsijungia kelioms sekundėms (lyg ir 1-2 kW galia) ir išsijungia (15 sek. pertrauka). Telefono programa tikriausiai išveda vidurkį.
Betgi žinau, kad netiki. Atvažiuok ir gyvai parodysiu.
Čia pagal pultelio rodmenis?
Papildyta:
Pripažystu, vasarą, kai teno nereikia, prišpriešinio srauto rekupai dirba efektyviau už rotorinius. Ir konstatuju faktą, kad žiemą priešpriešinių srautų rekuperatorių eksploatavimas kainuoja 2-3 kartus brangiau už rotorinių.
Nesiginčysiu, bet prietaisų rodomais skaičiais ekranėlyje netikiu. Oro srautus reikia matuoti su profesionalia įranga, o ne pasikliauti tikslumo nereikalaujančių daviklių parodymais pačiame prietaise.
Štai tau birželio duomenys.
O čia gegužės duomenys.
O čia kovo mėnuo.
O čia vasario mėnuo.
O čia sausis.
Matau, kad moki ir mėgsti skaičiuoti. Ar dabar suvesi galus?
Papildyta:
Pripažystu, vasarą, kai teno nereikia, prišpriešinio srauto rekupai dirba efektyviau už rotorinius. Ir konstatuju faktą, kad žiemą priešpriešinių srautų rekuperatorių eksploatavimas kainuoja 2-3 kartus brangiau už rotorinių.
Nesiginčysiu, bet prietaisų rodomais skaičiais ekranėlyje netikiu. Oro srautus reikia matuoti su profesionalia įranga, o ne pasikliauti tikslumo nereikalaujančių daviklių parodymais pačiame prietaise.
Pultelis nemoka rodyti, rodo el.skaitliukas prijungtas prie rekuperatoriaus.
O čia gegužės duomenys.
O čia kovo mėnuo.
O čia vasario mėnuo.
O čia sausis.
Matau, kad moki ir mėgsti skaičiuoti. Ar dabar suvesi galus?
O ką ten suvedinėti, atsiverčiam vienintelį sausį, kurio oro srautai plius minus panašūs į realius ir matom realias elektros sąnaudas.
Birželis ir gegužė, tai nėra prasmės gilintis, tai vasaros mėnesiai, tavo rekupo charakteristikos vasarą geresnės, plius oro srautai skirti negyvenamoms patalpoms.
Čia metiniai duomenys. Viršuje kelių mėnesių duomenis kas mėnesį. Išorinio matuoklio ir rekūpo duomenys sutampa. Nematau reikalo daugiau ginčytis su tavo užsispyrusiu įtarumu. Nes tu prieš mano faktus pastatai savo teorinius išvedžiojimus.
Esmė ta, kad metinis entalpinio "Zehnderi" efektyvumas tikrai didesnis nei tavo rotacinio. Be to kiek pamenu, tai prie gero minuso, kai mano rekūpas pernai į namą grąžino +17 (name buvo +20), tai rotacinių grąžino +15, kai name +22. Taupo, tenų nejungia. Ir man dar didesnį įtarumą kelia tavo pasakymai, kad tavo aparatas name esant 22-23 laipsniams, grąžina 20,4 laipsnius. Visiška nesąmonė. Ir tu dar jokių nuotraukų nepateiki. Paistalai čia. Vienareikšmiškai.
Papildyta:
Birželis ir gegužė, tai nėra prasmės gilintis, tai vasaros mėnesiai, tavo rekupo charakteristikos vasarą geresnės, plius oro srautai skirti negyvenamoms patalpoms.
Visų mano nurodytų mėnesių oro srautai vienodi. Išmok skaityti. Gal dabar padarysi teisingas išvadas?
Papildyta:
Jis vis tiek netikės. Niekada.
Papildyta:
A+ namo FB paskyroje Biesas pernai skelbė savo rotacinio duomenys. Jie buvo daug prastesni: orą grąžino šaltesni ir elektros panašiai prisuko. Tik Biesas karštas vaikinas, užsiputojo ir ištrynė duomenis. Buvo dar vienas rotacininkas, kuris buvo sutikęs skelbti duomenis, bet po mėnesio irgi atkrito.
Papildyta:
Dėl žiemos sąnaudų tikrai nusišneki.
Metiniai duomenys yra negyvenamoms patalpoms skirto oro srauto. Netiesa?
Kas ginčijasi dėl elektros sąnaudų? Aš sakau, kad nereikia tikėti oro srautų rodmenimis. Elektros sąnaudas gana nesunku išmatuoti gana tiksliai. Oro srautų tiksliai, su rekuperatoriuose sumontuotais davikliais neįmanoma.
Ir pričiom čia įtarumas. Pateik man savo rekuperatoriuje sumontuotų oro srauto daviklių deklaruojamą paklaidos koeficientą. Pateiksi, toliau bus galima kalbėti.
Kol oro srautai neišmatuoti su profesionalia įranga, kalbama apie pieno riebumo dydį rekuperatoriuje.
Dėl to niekas ir nesiginčyja. Tai patvirtina ir gamintojų deklaracijos ir nepriklausomų organizacijų testai.
Konkrečiai aš tenus jungiau, kai namus šildžiau elektra. Kai namus šildžiau elektra, pas mane buvo palaikoma tik ~20°C temperatūra. Jau netikslumas.
Realiai, tai laukiau šitokio tavo komentaro . Tu manai, kad pateikdamas nuotraukas tu įrodai savo teisumą . Net fotošopo nereikia, kad nuotraukose galima būtų užfiksuoti tokius skaičius, kokius norima užfiksuoti. Niekad nežiūriu į nuotraukas, kuriomis tu įsivaizduoji "patvirtinantis" savo žodžius, jei šalimais yra parašytas konkretus skaičius, kurį pamatysiu atidaręs nuotrauką. Šie forumai paremti pasitikėjimu. Nei vieno čia išsakyto teiginio nėra patvirtinusi nei viena sertifikuota ar įgaliota institucija. Taip, kad nevaryk apie tai kad aš meluoju. Tai tu taip teigdamas meluoji.
Kad ir dabar galėčiau padaryti print screeną savo mobilaus telefono ekrane, ar kad ir kompe pasijungęs prie savo rekupo, bet, kaip sakiau, nematau tam poreikio. Netiki mano žodžiu, netikėsi ir vaizdinę medžiagą pamatęs. Taip kad čia jau tavo asmeninė problema.
Aš savo rekupo duomenis skelbti pradėjau gerokai ankščiau, nei kad tu, taip, kad jei turėsi noro, nesunkiai juos rasi. Nemanyk, kad tavo feisbuko paskyra kuo nors pranašesnė už mano blogą. Aš lygiai taip pat galiu pasakyti, kad aš gerokai seniau savo bloge talpinau informaciją, ir tai tu turėjai mano bloge patalpinti duomenis apie savo rekuperatorių.
Papildyta:
Šeip tai aš ne apie elektros sąnaudas kalbėjau, o apie oro srautus.
Niekuo nepagrįstas teiginys. Mano poste rasi visus mano teiginius pagrindžiančius skaičiukus. Įrodyk, kad ten kažkur padariau klaidą cituodamas Adwoco @ 2018 02 07, 10:43, cibulis @ 2018 02 07, 11:11, vaikis_ @ 2018 02 07, 15:38, Orginalus @ 2018 02 07, 19:13 postus, o ne tokius, jokio pagrindo neturinčius pareiškimus daryk.
Ir pričiom čia įtarumas. Pateik man savo rekuperatoriuje sumontuotų oro srauto daviklių deklaruojamą paklaidos koeficientą. Pateiksi, toliau bus galima kalbėti.
Kol oro srautai neišmatuoti su profesionalia įranga, kalbama apie pieno riebumo dydį rekuperatoriuje.
O tu Dievu tiki?
Papildyta:
Aš žinok sėdžiu ir paišau visas nuotraukas, gražinu duomenis, pritempinėju, kad tik mano namas būtų šilčiausias. Tada dedu čia ir su tavimi iš neturėjimo, ką veikti pešiojuosi. Supratau dėl nuotraukų. Tuoj ištrinsiu.
Jei netiki žodžiu, tavo pateiktos nuotraukos tikrai ne įrodymas įrodantis ką nors daugiau.
Kas dėl bėgimo trinti, tai tavo tekste įrašytus skaičius dubliuojančias nuotraukas trink, o dėl kitų nuotraukų tai ir vėl. Čia bandai įrodyti, koks esi svarbus? Kaip nuo tavęs, daug kas priklauso?
Papildyta:
Aš ir nedariau, todėl apie oro srautus ir nerašau. Buvo čia kažkas neseniai, kur teigė, kokį didelį oro srautą jo pultelis rodo, prie įpatingai mažų elektros sąnaudų. Paaiškėjo, kad programinė įranga pasenus.
Kai profai prasieina su atitinkama įranga, po to gana nemaži oro kiekiai pradeda nesueiti. Tikrai ne viename bloge apie tai buvo užsiminta.
Netikslūs rekupuose sumontuoti oro srauto ir slėgio davikliai, jais 100% pasitikėti negalima.
Iš kitos pusės, mano name gal 20 termometrų ir visų jų rodmenys skiriasi maždaug 2°C ribose. Tai nėra didelis netikslumas, bet kol nors vieno termometro nekalibravai laboratorijoje, kaip kad padarė Cibulis, apie tikslias temperatūras irgi nelabai pakalbėsi.
Apie drėgmės matuoklius iš vis patyliu. Topo centre, ar kažkurioje kitoje panašioje parduotuvėje žvilgtelėjau į gulinčius vitrinose, tai toje pat uždaroje ervėje gulintys prietaisai rodė skaičius besiskiriančius daugiau nei 20%. Kaip sakant, mūsų asortimentas platus .