Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(cibulis @ 2018 02 09, 23:53)
Tu vis tiek manęs nesupranti. Man neįdomu, kas bus. Bet jai darei ŽŠ, tai tikriausiai skaičiavai, kokių oro kiekių reikia, kad būtų name gaivu. Tai aš ir vadinu ant popieriaus. Ar Bangas pasakė ir tu padarei? Aš klausiu, kokius oro kiekius reiki varinėti ant popieriaus, kad jaustųsi gaiva. Ir čia tikriausiai esmė ne rekupo, o tik oro kiekiuose.

Turiu nuvilti Cibuli, bet nedėliojome oro kiekių ant popieriaus. Sakyčiau čia net ne su ŽŠ statytojais reiktų, bet su vėdintojais derinti, kokie oro kiekiai reikalingi vėsinti namą. Tačiau nebuvau jų išsirinkęs, o ir vėsinimas per vėdinimo sistemą nėra labai paplitęs LT. Gali mane durnium išvadinti, bet nemažai mano sprendimų yra idėjiniai, o visus ir pasiteisinusius, ir ypač nepasiteisinusius sprendimus surašysiu savo bloge. Tik reikia šiek tiek laiko.
Atsakyti
Va, va - čia pritarčiau, dėl įdėjiškumo. Ir as ŽŠ vamzdini dariau iš iš įdėjos, kai ko nedadariau, siemet reiks pataisyti (dėl grunto suvaiksčiojimo ir paėmimo mazgo užpylimo).
Aišku tai nesertifikuota, ne firmos brangiai darė, tai teks patiems kapstytis

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 02 10, 08:51)
Gali mane durnium išvadinti, bet nemažai mano sprendimų yra idėjiniai, o visus ir pasiteisinusius, ir ypač nepasiteisinusius sprendimus surašysiu savo bloge. Tik reikia šiek tiek laiko.

Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 02 10, 09:51)
Turiu nuvilti Cibuli, bet nedėliojome oro kiekių ant popieriaus. Sakyčiau čia net ne su ŽŠ statytojais reiktų, bet su vėdintojais derinti, kokie oro kiekiai reikalingi vėsinti namą. Tačiau nebuvau jų išsirinkęs, o ir vėsinimas per vėdinimo sistemą nėra labai paplitęs LT. Gali mane durnium išvadinti, bet nemažai mano sprendimų yra idėjiniai, o visus ir pasiteisinusius, ir ypač nepasiteisinusius sprendimus surašysiu savo bloge. Tik reikia šiek tiek laiko.

Manęs nenuvilsi. Nebent save nuvilsi. Aš klausiu iš kur ištraukei, kad tokia sistema veikia. Aš, pvz., apie geoterminio vėsinimą išgirdau iš Koridos. Žmogus buvo išbandęs, pasidalino įspūdžiais, dar atstovai rekomendavo, todėl ir pasirinkau. Ar su ŽŠ galima vėsinti namą? Jei taip, kokių oro kiekių reikia? Tuo ne lietuvišku žodžiu tikrai nevadinsiu, nes net tokių minčių neturiu. Ir tu net nevertas to žodžio, nes esi normalus žmogus. Kartoju - man tik įdomu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 10, 23:07)
Manęs nenuvilsi. Nebent save nuvilsi. Aš klausiu iš kur ištraukei, kad tokia sistema veikia. Aš, pvz., apie geoterminio vėsinimą išgirdau iš Koridos. Žmogus buvo išbandęs, pasidalino įspūdžiais, dar atstovai rekomendavo, todėl ir pasirinkau. Ar su ŽŠ galima vėsinti namą? Jei taip, kokių oro kiekių reikia? Tuo ne lietuvišku žodžiu tikrai nevadinsiu, nes net tokių minčių neturiu. Ir tu net nevertas to žodžio, nes esi normalus žmogus. Kartoju - man tik įdomu.

Šiaip ŽŠ stačiausi ne dėl vėsinimo, tačiau dėliojantis jį su Bangu išėjome ant to, kad greičiausiai jo užteks vėsinimui. Su Ventek konsultuojuosi, nors nesam dar sukirtę rankų - Zhender turi ir savo produktą vėsinimui - kai kainą sužinojau, net nesvarsčiau, bet ten klojamas berods glikolinis reikalas žemėje, jungiasi, kad ir prie tavo rekupo. Tai iš ten ir sužinijau, kad galimas vėsinimas. Mano namui užtektų grynai vėdinimui silpnesnio rekupo, bet kai Ventek sužinojo apie ŽŠ, rekomenduoja galingesnį taviškį. Man Zhender labai patinka dėl to, kad tai protingas žvėriukas - jis ims iš ten, iś kur jam geriau bus - iš lauko ar iš ŽŠ, be to praleidžiant per rekupo šilumokaitį, ar jį apeinant su ByPass funkcija.
Taviškis yra 350 m3/h - čia tu man pasakyk - maksimaliai paleidus jaučiasi srautai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 11 vasario 2018 - 22:08

Jeigu planuoji pirkti Zhender, pigiausiai siūlo ne Lietuvoje. Kiek ieškojau, tai net Lenkai siūlo panašią kainą kaip ir Olandai. [url="https://www.ventishop.eu/wtw-unit/whr-zehnder-stork/comfoair-q"]https://www.ventishop.eu/wtw-unit/whr-zehnder-stork/comfoair-q[/url]

Norint vėsintis rekuperatoriumi, reikėtų x2 didesnio našumo imti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 12 vasario 2018 - 06:16
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 12, 07:14)
<p>Jeigu planuoji pirkti Zhender, pigiausiai siūlo ne Lietuvoje. Kiek ieškojau, tai net Lenkai siūlo panašią kainą kaip ir Olandai. https://www.ventisho...tork/comfoair-q</p>
<p> </p>
<p>Norint vėsintis rekuperatoriumi, reikėtų x2 didesnio našumo imti.</p>

Ventek parodos metu ComfoAir Q350 su dregmes grazinimu siule uz 3.2keur + PVM = 3.87 k eur.

O ventishop.eu 2.6 keur. Sakyciau nemazas skirtumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 12 vasario 2018 - 10:45

Ventek parodos metu ComfoAir Q350 su dregmes grazinimu siule uz 3.2keur + PVM = 3.87 k eur.

O ventishop.eu 2.6 keur. Sakyciau nemazas skirtumas.

Įtariu dar už tena atskirai prašys, kiek pamenu. Ventishope jau su tenu.

Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 02 11, 23:06)
Taviškis yra 350 m3/h - čia tu man pasakyk - maksimaliai paleidus jaučiasi srautai?

Turi galvoje ar jaučiasi oro pūtimas? Tiksliai negaliu pasakyti. Galiu išbandyti ir parašysiu.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2018 02 12, 11:45)
Ventek parodos metu ComfoAir Q350 su dregmes grazinimu siule uz 3.2keur  + PVM  = 3.87 k eur.

O ventishop.eu  2.6 keur. Sakyciau nemazas skirtumas.

Aš matau, kad entalpinio kaina 2744 euro. Tada pridėk valdymą internetu 220-270 eurų ir jau turime 3000 eurų. Tada pridėk atvežimą, įtariu, koks 100 eurų. Be to atkreipk dėmesį, kad olandai juos siūlo su 25 proc. nuolaida. Be nuolaidos beveik 3700 eurų. Manau, kad ir Ventekas padarytų nuolaida.
Atsakyti

Turi galvoje ar jaučiasi oro pūtimas? Tiksliai negaliu pasakyti. Galiu išbandyti ir parašysiu. [b]Papildyta:[/b] Aš matau, kad entalpinio kaina [url="https://www.ventishop.eu/wtw-unit/comfod-comfoair/comfoair-q-350-be-erv"]2744 euro.[/url] Tada pridėk valdymą internetu 220-270 eurų ir jau turime 3000 eurų. Tada pridėk atvežimą, įtariu, koks 100 eurų. Be to atkreipk dėmesį, kad olandai juos siūlo su 25 proc. nuolaida. Be nuolaidos beveik 3700 eurų. Manau, kad ir Ventekas padarytų nuolaida.
Atvezimas apie 50 EUR max, domėjausi ir kai ateis laikas iš jų greičiausiai pirksiu Q600 modelį, nebent Ventek sugebės kažką geriau išspausti. Tiesa prie Ventek kainos reikia dar 300 Eur + PVM už šildytuvą pridėti. Ventishope reikia Olandiška versija žiūrėti, ten jau privalomi šildytuvai komplektacijoje.  [url="https://www.ventishop.eu/wtw-unit/whr-zehnder-stork/comfoair-q/ComfoAir-Q-350-ERV-NL"]https://www.ventishop.eu/wtw-unit/whr-zehnder-stork/comfoair-q/ComfoAir-Q-350-ERV-NL[/url] Taigi 350 entalpinis su el. sildytuvu ir su interneto moduliu, bet atvezimu į 2930 eur telpama. Venteke toks pats butu truputį virš 4000, skirtumas absurdiškas....

Ka Dzūkiška Pirčiai siūlo ir už kiek? :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 12 vasario 2018 - 11:44
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 12, 11:34)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cibulis" data-cid="71997948" data-time="1518426189"> Turi galvoje ar jaučiasi oro pūtimas? Tiksliai negaliu pasakyti. Galiu išbandyti ir parašysiu. Papildyta: Aš matau, kad entalpinio kaina 2744 euro. Tada pridėk valdymą internetu 220-270 eurų ir jau turime 3000 eurų. Tada pridėk atvežimą, įtariu, koks 100 eurų. Be to atkreipk dėmesį, kad olandai juos siūlo su 25 proc. nuolaida. Be nuolaidos beveik 3700 eurų. Manau, kad ir Ventekas padarytų nuolaida.</blockquote> Atvezimas apie 50 EUR max, domėjausi ir kai ateis laikas iš jų greičiausiai pirksiu Q600 modelį, nebent Ventek sugebės kažką geriau išspausti. Tiesa prie Ventek kainos reikia dar 300 Eur + PVM už šildytuvą pridėti. Ventishope reikia Olandiška versija žiūrėti, ten jau privalomi šildytuvai komplektacijoje.  https://www.ventisho...ir-Q-350-ERV-NL Taigi 350 entalpinis su el. sildytuvu ir su interneto moduliu, bet atvezimu į 2930 eur telpama. Venteke toks pats butu truputį virš 4000, skirtumas absurdiškas....
<p> </p>
<p>Ka Dzūkiška Pirčiai siūlo ir už kiek? smile.gif</p>

Vistiek uz rekupa moket 3000 eur yra kosmosas, imi renoventa uz 1400 eur. Ir viskas. Tas skirtumas niekada neatsipirks. Vistiek vedinimo nuostolius kompensuojat silumos siurbliu.As laukiu renovento flair 325 naujojo rekupo, zesim kokios kainos bus ir kas per aparatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 12 vasario 2018 - 11:56
QUOTE(Orginalus @ 2018 02 12, 11:55)
Vistiek uz rekupa moket 3000 eur yra kosmosas, imi renoventa uz 1400 eur. Ir viskas. Tas skirtumas niekada neatsipirks. Vistiek vedinimo nuostolius kompensuojat silumos siurbliu.As laukiu renovento flair 325 naujojo rekupo, zesim kokios kainos bus ir kas per aparatas.

Kas per renovento flair 325? As ketinu renovent sky 300. Gal buti montuojamas vertikaliai.
http://visikatilai.l...noventt-sky-300
Pas mane rekupas (http://visikatilai.lt/rekuperatoriai-renovent-excellent/brink-climate-systems/renovent-excellent-400) 5 metai. Santykine dregme 50% prie 20 laipsniu. Zmona sako, kad per daug dregmes. Tai kas butu, jeigu entapini silumokaiti naudociau?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 02 12, 12:03)
Turi galvoje ar jaučiasi oro pūtimas? Tiksliai negaliu pasakyti. Galiu išbandyti ir parašysiu.
Papildyta:

Aš matau, kad entalpinio kaina 2744 euro.
...

nuoroda
Atsakyti