Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(stylius @ 2018 01 24, 21:53)
Atidariau paziureti siandien rekupa, ant oro paemimo filtro net ledas susiformaves, ir filtras visas deformvavosi, dregmes nemazai pribege. Gal kam ir taip buvo? Rekupas amalvos rotacinis, pultelio dregme 60 proc, ostrukimas ir padvimas 250 kubu.

Žiemos metu buvau atidaręs rekupą, ir ten kur paduodamo iš lauko oro kamera, taip, ten teko ir ledo matyti. Filtras irgi drėgnas buvo, bet kad deformavęsis... Aš ant didelių apsukų savo rekupo žiemą nevaikau.
Atsakyti
Kiek suprantu filtras deformavosi del ledo ir dregmes.
Rekupas pas mane Domekt R400H su C6.1 , namo bendras plotas 120kv.
Ar as labai reiklus, ar cia taip turi but, jai zmogui 30m3/val tai musu atveju uztektu 90 m3/val (2 suauge ir vaikas), varinejam dvigubai daugiau, bet nesijaucia tos gaivos kaip kad noretusi.
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2018 01 25, 19:43)
Kiek suprantu filtras deformavosi del ledo ir dregmes.
Rekupas pas mane Domekt R400H su C6.1 , namo bendras plotas 120kv.
   Ar as labai reiklus, ar cia taip turi but, jai zmogui 30m3/val tai musu atveju uztektu 90 m3/val (2 suauge ir vaikas), varinejam dvigubai daugiau, bet nesijaucia tos gaivos kaip kad noretusi.

O jūs nustatę žiemos režimą? Kokią temperatūrą nustatę?

Tokiam namui optimalu ~150m³/h, minimalu ~90m³/h. 250m³/h jau daugokai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 sausio 2018 - 20:18
QUOTE(mintas @ 2018 01 25, 20:13)
O jūs nustatę žiemos režimą? Kokią temperatūrą nustatę?

Tokiam namui optimalu ~150m³/h, minimalu ~90m³/h. 250m³/h jau daugokai.

Ziemos temperatura tai cia tas atvejis kai naudojamas tenas?
Namie silumos siublio pultelis rodo 22 laipnius. Rekupas : istraukimas 21, padavimas 20 (su tenu), bet kai ijugiu eko rezima tai padavimas be teno apie 18 laipsniu.
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2018 01 25, 20:43)

Namo sandarumo testą darėte? Koks rezultatas?
Atsakyti
Kolkas nedarem, vis neprisiruosiam. Pretenduojam i A klase. Kaip tycia siandien dar ir mano termovizoriu nukniso, norejau pabandyti pasitirkinti su rukepo pagalba padidinus padavima iki max, o istraukima iki minimumo. Taip ir nepabandziau.
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2018 01 25, 22:08)
Kolkas nedarem, vis neprisiruosiam. Pretenduojam i A klase. Kaip tycia siandien dar ir mano termovizoriu nukniso, norejau pabandyti pasitirkinti su rukepo pagalba padidinus padavima iki max, o istraukima iki minimumo.  Taip ir nepabandziau.

Įmanomas variantas, kad namas pakankamai kiauras, todėl nesijaučia rekupo įtakos/gaivos. Aš sekmadienį namą siurbliavau. Užsidėjau rekupo maksimumą - 320 kubų. Buvo žiauriai gaivu. Po 30 min sumažinau iki 170 kubų, buvo labai gera. Vėliau sumažinau iki 70 kubų. Oro pakako, bet gaivos nebuvo. Filtrai ne nauji.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 01 25, 21:20)
Įmanomas variantas, kad namas pakankamai kiauras, todėl nesijaučia rekupo įtakos/gaivos. Aš sekmadienį namą siurbliavau. Užsidėjau rekupo maksimumą - 320 kubų.  Buvo žiauriai gaivu. Po 30 min sumažinau iki 170 kubų, buvo labai gera. Vėliau sumažinau iki 70 kubų. Oro pakako, bet gaivos nebuvo. Filtrai ne nauji.

Tarkim kiauras, bet kuo cia pasireiskia gaiva? Visvien bet kokiu atveju sviezias oras paduodamas is lauko, taip pat ir istraukiamas ir ismetamas i lauka.
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2018 01 25, 22:34)
Tarkim kiauras, bet kuo cia pasireiskia gaiva? Visvien bet kokiu atveju sviezias oras paduodamas is lauko, taip pat ir istraukiamas ir ismetamas i lauka.

Todėl kad jis išvedinamas per skyles. Oro pakanka ir jūs gaivos nejaučiate. Net dirbant rekūpui.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 01 25, 21:39)
Todėl kad jis išvedinamas per skyles. Oro pakanka ir jūs gaivos nejaučiate. Net dirbant rekūpui.

Irgi variantas. Arba as ta gaiva jauciu visai kitaip nei Jus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2018 01 25, 20:34)
Ziemos temperatura tai cia tas atvejis kai naudojamas tenas? 
Namie silumos siublio pultelis rodo 22 laipnius. Rekupas : istraukimas 21, padavimas 20 (su tenu), bet kai ijugiu eko rezima tai padavimas be teno apie 18 laipsniu.

Manau, kad radau problemą smile.gif. Nustatyta per aukšta paduodamo oro temperatūra iš rekupo. Be viso ko, rekupas turėtų nemažai elektros ryti.

Pabandykit pradžiai išjungti žiemos režimą, kad nesijungtų tenas. Pradės tiekti vėsesnį orą, bet kreipkit dėmesį ne į temperatūrą, o į oro gaivą. Po kokių 10min-20min, pabandykit įvertinti, ar oras patalpose neatrodo gaivesniu. Jei atrodo, pabandykite sumažinti jo srautą iki tokio, koks atrodo vis dar pakankamai gaiviai.

Tik kai surasit šį rekuperatoriaus darbo intensyvumo dydį, prie kurio oro gaivumas atitinką pageidaujamos kokybės lygį, tik tada vėl pradėkite žaisti su disbalansais, žiemos režimais, nustatomomis temperatūromis ir pan.

Parašykit, ar sumažėjo oro srautas, norimo gaivumo oro kokybei pasiekti.
Papildyta:
QUOTE(stylius @ 2018 01 25, 21:08)
norejau pabandyti pasitirkinti su rukepo pagalba padidinus padavima iki max, o istraukima iki minimumo.

Norint pasiekti aukščiausią rekupo tiekiamą temperatūrą be teno pagalbos disbalansas turėtų būti toks, kad slėgis patalpose būtų minusinis, plius tada ne šiltas ir šlapias vidaus patalpų oras drėkins sienas, bet kaip tik sausas lauko oras džiovins.

Nors testavimams su termovizoriumi, galima prasitestuoti su abejais disbalansais. Su teigiamu disbalansu, termovizoriumi stebi namą iš išorės, su neigiamu disbalansu iš patalpų vidaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 sausio 2018 - 00:05
QUOTE(mintas @ 2018 01 26, 00:00)
tada ne šiltas ir šlapias vidaus patalpų oras drėkins sienas, bet kaip tik sausas lauko oras džiovins.

Manau, kad abiem atvejais (esant tiek teigiamam tiek neigiamam slėgiui) atitvarose suidarys sąlygos kondensatui ant jų/jose kauptis, tik esant teigiamam slėgiui tos sąlygos bus palankesnės ant atitvarų iš lauko pusės, o esant neigiamam - viduje (pro nesandarumus įeinantis šaltas oras gali atvėsinti atitvaros paviršių tiek, kad ant jos gali pradėti kauptis drėgmė).
Atsakyti