Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(arkava @ 2018 01 24, 11:18)
Čia dėl drėgmės negerai, kad verkia, o ir langų apačios šaltesnės (paketai).
Vakar "apsišaudžiau" termovizorium visa troba, tai visos palanges sviecia, kur remai su popalanginiu profiliuku 3 cm.
Plius durys... Paveržt reiks

Su termovizorium ir aš žiūrėjau, bet ir taip akivaizdu kuri vieta šalta pagal rasojimą smile.gif Kažkaip įsivaizdavau, kad šiuolaikiniai langai turėtų būti šiltesni, bet termovizija rodo ką kita, tačiau šitoje vietoje turbūt viskas taip ir turi būt kai lango varža apie 1, o sienos netoli 10 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 01 24, 11:47)
Su termovizorium ir aš žiūrėjau, bet ir taip akivaizdu kuri vieta šalta pagal rasojimą smile.gif Kažkaip įsivaizdavau, kad šiuolaikiniai langai turėtų būti šiltesni, bet termovizija rodo ką kita, tačiau šitoje vietoje turbūt viskas taip ir turi būt kai lango varža apie 1, o sienos netoli 10 smile.gif

Kad ir kokie šilti šiuolaikiniai langai, nei vienas neatsilaiko fizikos dėsniams... prie 50% drėgmės ir 20 C temperatūros viduje, langui (stiklui ar rėmui) užtenka atvėsti iki 9 C, kad susidarytų rasos taškas. Taigi kai už lango -10, ar tuo labiau -20, 9 laipsniai neatrodo toks nepasiekiamas rodiklis:) aišku prie -20 gal ir tokios didelės drėgmės nebus namie, bet faktas tas, kad užtenka 10-13 laipsnių skirtumo tarp oro ir paviršiaus, kad ant jo nusėstų vanduo
Atsakyti
Atidariau paziureti siandien rekupa, ant oro paemimo filtro net ledas susiformaves, ir filtras visas deformvavosi, dregmes nemazai pribege. Gal kam ir taip buvo? Rekupas amalvos rotacinis, pultelio dregme 60 proc, ostrukimas ir padvimas 250 kubu.
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2018 01 24, 22:53)
Atidariau paziureti siandien rekupa, ant oro paemimo filtro net ledas susiformaves, ir filtras visas deformvavosi, dregmes nemazai pribege. Gal kam ir taip buvo? Rekupas amalvos rotacinis, pultelio dregme 60 proc, ostrukimas ir padvimas 250 kubu.

Kuris tiksliau amalvos modelis? Rotacinių pas juos keliolika veislių
Atsakyti

O kokia namo kubatūra jog žiema 250 kubų našumu varinejama?

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 24, 23:23)
<p>O kokia namo kubatūra jog žiema 250 kubų našumu varinejama?</p>

O koks skirtumas varinėti žiemą ar vasarą? Nejau žiemą gaivaus oro norisi mažiau?
Prie ~500 m3 kubatūros mano rekupas taip pat tam tikru paros metu 250 m3 varinėja.
Atsakyti

O koks skirtumas varinėti žiemą ar vasarą? Nejau žiemą gaivaus oro norisi mažiau?
Prie ~500 m3 kubatūros mano rekupas taip pat tam tikru paros metu 250 m3 varinėja.

Skirtumas nuostoliuose, žiema paprastai visi dažniau ant mažesnių greičiu mėgsta palikti. Ne gaivume esmė, pagrinde reikia žiūrėti jog nebūtu viršijama CO2 koncentracija.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 25, 13:43)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Adwoco" data-cid="71975269" data-time="1516879800"><div><p>O koks skirtumas varinėti žiemą ar vasarą? Nejau žiemą gaivaus oro norisi mažiau?
Prie ~500 m3 kubatūros mano rekupas taip pat tam tikru paros metu 250 m3 varinėja.</p></div></blockquote><p>Skirtumas nuostoliuose, žiema paprastai visi dažniau ant mažesnių greičiu mėgsta palikti. Ne gaivume esmė, pagrinde reikia žiūrėti jog nebūtu viršijama CO2 koncentracija.</p>

Ar tuomet pakanka 15m3/val zmogui?
Atsakyti

30m3/val. žmogui optimalu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 25 sausio 2018 - 14:12
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 25, 14:11)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="FIEDZIA" data-cid="71975300" data-time="1516880828"> Ar tuomet pakanka 15m3/val zmogui?</blockquote> 30m3/val. žmogui optimalu.

Sakyciau 30m3 pakankamas minimumas. O koks minimumas del CO2? Lektuvuose , girdejau, 15m3/val. ir pakanka.
Papildyta:
QUOTE(stylius @ 2018 01 24, 21:53)

Vadinasi rotaciniuose taipogi reikia paimamo oro pasildymo. Sakykim nuo 10 laipsniu salcio?
Atsakyti

Sakyciau 30m3 pakankamas minimumas. O koks minimumas del CO2? Lektuvuose , girdejau, 15m3/val. ir pakanka.
Papildyta:
Vadinasi rotaciniuose taipogi reikia paimamo oro pasildymo. Sakykim nuo 10 laipsniu salcio?

CO2 optimalus būtų 400-500 ppm, minimalus nedaugiau 1000 ppm.

Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2018 01 25, 13:30)
O koks skirtumas varinėti žiemą ar vasarą?

Didelis, man vasara reikia kokius 3 kartus daugiau oro, kad jaustųsi šviežias oras, nei žiemą.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 25, 13:43)
Ne gaivume esmė, pagrinde reikia žiūrėti jog nebūtu viršijama CO2 koncentracija.

Tas tai jo, CO2 koncentracija svarbi, bet gaivume taipogi didelė esmė.

Atkreipiau dėmesį į tai, kad šaltesnis oras visuomet priimamas, kaip gaivesnis, tad vėdinant žiemą, "gaiva" pasijaučia prie ženkliai mažesnių oro kiekių, nei vasarą.
Papildyta:
QUOTE(FIEDZIA @ 2018 01 25, 13:47)

Pasyvaus namo instituto straipsniuose konkrečiai į šį klausimą atsakyta taip:

Taip, užtenka, bet tuomet oro padavimą turėsite organizuoti, tiesiai į kiekvieno namo gyventojo nosį, o ne į bendrą namo erdvę.
Papildyta:
QUOTE(FIEDZIA @ 2018 01 25, 15:53)
O koks minimumas del CO2? Lektuvuose , girdejau, 15m3/val. ir pakanka.

Būtent lėktuvuose, kuriuose labai maža erdvė, oras ir paduodamas vos ne kiekvienam žmogui tiesiai į nosį.

Rekuperatoriams oras šildomas, kad šilumokaičiai nebūtų sugadinti, o ne filtrai. Dėl filtrų oro šildyti nereikia.

Beje, nėra nei vieno rotacinio rekupo Lietuvos rinkoje su tiekiamo oro į rekupą pašildymu. Visi rotaciniai rekupai tenus turi, tik komforto palaikymui, o ne rekupo apsaugai.

Rotaciniam oro pašildymas nėra būtinas. Aš šiais metais nei jungiau žiemos režimą, nei ketinu tai daryti, tai reiškia, kad mano rekupas ištisus metus dirbs absoliučiai nejungdamas tenų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 sausio 2018 - 18:27