QUOTE(Adwoco @ 2018 01 25, 13:30)
O koks skirtumas varinėti žiemą ar vasarą?
Didelis, man vasara reikia kokius 3 kartus daugiau oro, kad jaustųsi šviežias oras, nei žiemą.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 01 25, 13:43)
Ne gaivume esmė, pagrinde reikia žiūrėti jog nebūtu viršijama CO2 koncentracija.
Tas tai jo, CO2 koncentracija svarbi, bet gaivume taipogi didelė esmė.
Atkreipiau dėmesį į tai, kad šaltesnis oras visuomet priimamas, kaip gaivesnis, tad vėdinant žiemą, "gaiva" pasijaučia prie ženkliai mažesnių oro kiekių, nei vasarą.
Papildyta:
QUOTE(FIEDZIA @ 2018 01 25, 13:47)
Ar tuomet pakanka 15m3/val zmogui?
Pasyvaus namo instituto straipsniuose konkrečiai į šį klausimą atsakyta taip:
Taip, užtenka, bet tuomet oro padavimą turėsite organizuoti, tiesiai į kiekvieno namo gyventojo nosį, o ne į bendrą namo erdvę.
Papildyta:
QUOTE(FIEDZIA @ 2018 01 25, 15:53)
O koks minimumas del CO2? Lektuvuose , girdejau, 15m3/val. ir pakanka.
Būtent lėktuvuose, kuriuose labai maža erdvė, oras ir paduodamas vos ne kiekvienam žmogui tiesiai į nosį.
Vadinasi rotaciniuose taipogi reikia paimamo oro pasildymo. Sakykim nuo 10 laipsniu salcio?
Rekuperatoriams oras šildomas, kad šilumokaičiai nebūtų sugadinti, o ne filtrai. Dėl filtrų oro šildyti nereikia.
Beje, nėra nei vieno rotacinio rekupo Lietuvos rinkoje su tiekiamo oro į rekupą pašildymu. Visi rotaciniai rekupai tenus turi, tik komforto palaikymui, o ne rekupo apsaugai.
Rotaciniam oro pašildymas nėra būtinas. Aš šiais metais nei jungiau žiemos režimą, nei ketinu tai daryti, tai reiškia, kad mano rekupas ištisus metus dirbs absoliučiai nejungdamas tenų.